Време не остана вече, ЮНИ е, ще гушкаме малкото човече. - Тема 9

• 25 627
  • 756
  •   1
Отговори
# 315
И аз чакам, термина ми е на 27.06,днес на консултацията се оплаках, че отоците ми на глезените и ходилата не спадат дори сутрин и се оказа, че кръвното ми е 85/124.Казаха, че е завишено при положение, че нормалното кръвно при мен е 70/90. И сега диета и да си меря кръвното, някой знае ли това дали вреди на бебчо? До колкото разбрах няма да ме оставят да раждам нормално ако нещата се влошат

# 316
Елси и аз се бях притеснила, че бебка може би не яде много понеже бързо заспива докато цока. Аз давам и двете гърди на ядене. Това сменяне на гърдата я разбужда малко и си доцоква от другата. Баткото пак го хранех от двете, но той докато не изсука всичко не пускаше. Но имаме почти на всяко хранене наакан памперс и това ме поуспикои, че й стига, а и като гледам как върви виждам, че качва тегло. Вчера я мерихме и за 3 седмици 1 кг е наддала, само на кърма и е супер.
За коликите давам Лефакс и био гая. При нас за сега има отвреме на време по болезнени газове и примрънква малко докато изкъркори коремчето или пръцне. Имахме и няколко пъти да я боли и само цокането от гърда я успокоява.Дано да си остане така.
За лохиите мойте спряха/ надявам се/ към 20 и някой ден. Ту протича, ту спира, сега от 1 седмица нямам. Утре съм на преглед при АГ който ми прави секциото. Чудя се какъв ли ще е прегледа? На ехограф ли ще гледа разреза как е?

# 317
И аз чакам, термина ми е на 27.06,днес на консултацията се оплаках, че отоците ми на глезените и ходилата не спадат дори сутрин и се оказа, че кръвното ми е 85/124.Казаха, че е завишено при положение, че нормалното кръвно при мен е 70/90. И сега диета и да си меря кръвното, някой знае ли това дали вреди на бебчо? До колкото разбрах няма да ме оставят да раждам нормално ако нещата се влошат
Кръвното се следи заради риска от прееклампсия, но се смята че я има при кръвно около и над 140/90 и наличие на белтък в урината. Попринцип си е опасно и могат да ти настръхнат косите ако тръгнеш да четеш, но все пак затова са лекарите - да следят съсътоянието на майката за всякакви отклонения от нормата.

# 318
Взеха ми кръв и урина, ако не ми звъннат до утре, нещата не са спешни. Ех, че ме е яд баш накрая след почти безпроблемна бременност

# 319
  • София
И аз си чакам. Имам стягания от време на време, повече вечер, но не бих казала, че са болезнени. А терминът ми е на 30.06.....

# 320
Взеха ми кръв и урина, ако не ми звъннат до утре, нещата не са спешни. Ех, че ме е яд баш накрая след почти безпроблемна бременност
Спокойно, по това което четох, може да се отключи по всяко време, така че не е нещо, зависещо от теб. А и сама каза, че си на финала. Така че стискам палци и горе главата. Simple Smile

# 321
И аз съм от чакащите, с термин 22.06.. нямам никакви индикации нито корема ми се е смъкнал, нито контракции... при доки бях последно на 22.05 и ме гледа само на ехограф и говорихме за нормално раждане. От тогава ходя всяка сряда на тонове, но не ми правят запис, а само ги прослушват за 20-30сек и казват, че са добре, мерят кръвно, теглят ме и хайде чао. Confused
Сега в сряда бях решила да си искам преглед с ехограф и преглед за разкритие и т.н., че до сега не ми е правен, но казаха че няма вода и не преглеждат .. та ме викнаха в понеделник за ново направление за болницата, че моето изтича в събота.. и уж ще ме прегледат.
Оплаках си се!

# 322
Момичета, честити бебоци, нека са много здрави и много да ви радват Heart

Аз май сама останах да чакам Blush
и аз все още чакам термина ми беше 17.06 😥

# 323
Момичета, честити бебоци, нека са много здрави и много да ви радват Heart

Аз май сама останах да чакам Blush
и аз все още чакам термина ми беше 17.06 😥

Спокойно аз бях за 15.06 преносих до 19 и родих за няма 20мин😅 не разбрах и кога стана 🤷 сега и по Лесно се възстановявам след като ме оставиха в стаята след 1 час бях из коридорите 🧘

# 324
  • София
Как сте, мами?  Отдавна не съм писала.. тъй като взех да преносвам трябваше да ходя на тонове всеки ден. Нямах индикации за раждане, но единия ден су появи цяла 1 контракция, която не усетих и уж няколко слаби... АГ ме прегледа да разкритие и установи, че бебето е много високо и въобще не е слязло надолу. Прати ме да ме приемат в болница и там след прегледа потвърдиха същото и казаха, че бебето е над 4 кг. На 15ти юни с цезарово сечение се роди моето слънчице Ивайло, 4.250 кг и 53 см. Все още сме в болницата заради жълтеница и нямам търпение да се приберем вкъщи! Пожелавам на всички леко раждане и бързо възстановяване.

# 325
Честито! Да е жив и здрав Ивайло💙

# 326
  • WonderLand
Да е жив и здрав Ивайло Heart

Таня, това къде се случва, в коя болница? Flushed

# 327
Честит да е Ивайло! Здраве и щастие му желая! Hug

# 328
Да е жив и здрав Ивайло Heart

Таня, това къде се случва, в коя болница? Flushed

Става въпрос за гр.Шумен
Аз съм без екип за болницата и там не съм ходила на прегледи. Ходих на ЖК на 22.05 и АГ каза, че това ще ми е последния преглед при него и вече само всяка седмица да ходя сестрата да ме тегли, мери кръвно и "записва" тонове..
Тези от вас, които ходят на тонове всеки ден след термина, в болницата ли ходите или при АГ? И ако ходите в болницата където ще раждате, това обвързано ли е с това, че имате заплатен екип за раждането ..

# 329
Да се похваля и аз. След пренасяне и термин 15.06 , на 19.06 чрез индукция , се роди Мартин , 3880 г, 52 см.

Общи условия

Активация на акаунт