Криминални досиета

• 507 215
  • 10 345
  •   36
Отговори
# 10 125
Защото Иво може да има емоционалност към децата и да не може ей така да ги застреля.
Отиват на специално място и всичко приключва.
Пък децата през цялото време са му вярвали, защото са били въведени в това и е имало някаква заедност. ...
Варианти много.

# 10 126
Скандално е това с прикриваните сигнали срещу Калушев и ко. Ако не се лъжа, още в първите дни отрекоха да е имало сигнали. Сарафов не да ми говори за Туин Пийкс, а да обясни вярно ли е, има ли действия по тези сигнали, какво се е случило с тях.

Нали казала, че е имало 2 сигнала за педофилия, но нищо не е открито. Като прибавим и това, че сигналът на бабата и дядото на Леон е бил оттеглен, то ръцете на властите остават вързани. Ако по друг сигнал е правен проверка, но родителите са настоявали, че няма нищо нередно, то какво да направят разследващите? По принцип сексуален конткакт е трудно доказуем, дори когато жертвата сама свидетелства.

# 10 127
Държавата е прогнила. Мафията си има държава, всичко си е епм и това се потвърди за пореден път.

# 10 128
Нова информация има. Овчаря, човека който е видял, мъртъв на волана, не е бил Калушев. Бил е младежа.

# 10 129
Защо са запалили хижата? Кой би заличавал следи, ако ще се самоубива.

# 10 130
  • Разпиляна във въображението
Ами, ако не е искал да ги убива и да приключва? Ако е смятал, че ще може да се измъкнат? Може да ги е владял двамата за известно време, да ги успокоявал, че всичко ще е наред, но след като са имали достъп до мрежи знаят какво се пише, какво се говори. Момчетата може да са поискали да се предадат, да се приберат при семействата и т.н., а Калушев е решил, че няма да ги пусне и на Околчица, Ботев...

# 10 131
Нова информация има. Овчаря, човека който е видял, мъртъв на волана, не е бил Калушев. Бил е младежа.

Казаха, че е на мястото до шофьора.

# 10 132
Аз се чудя само защо не е приключило всичко в хижата, а ми е било нужно това обикаляне след това?
То и аз се чудя това, как удобно шесторното убийство се обяснява по такъв начин. Убили трима, после обикаляли, за да се самоубият помежду си. Нещо....корабче плува. Съболезнования на близките на починалите и дано се разнищи, въпреки че май са го писали разкрито това. Особено ми е мъчно за бащата на детето, който в понеделник по Нова убедено твърдеше, че детето му е в безопасност с Калушев.

# 10 133
Защо са запалили хижата? Кой би заличавал следи, ако ще се самоубива.

За да отвлече вниманието.
Или защото не иска да се самоубива от верски подбуди, а има нещо, което излязло извън контрол.

# 10 134
Аз разбрах че Калушев е намерен на волана, а децата мъртви отзад. Сега разбирам обратното. Мъртви отзад са намерени труповете на Калушев и детето, а отпред е трупа на младежа, и неговото лице на стъклото е открил овчаря.

# 10 135
  • Варна
Аз малко започвам да вярвам, че е възможно Калушев заедно с Ники и Алекс да са убили първите трима.
Имаше версия за това, че само единия е с изстрел под брадичката и може би е свързано с височината на момчето.

Диян описва Калушев като "огледало", тоест виждаш в него себе си, той е като твое огледало. Във форума на Калушев, някъде на първите страници пишеше, че е бил добър хипнотизатор. Отделно от това вече се говори и за перфектен манипулатор.

Дали не е успял да внуши на младежа и момчето, че убиват за добро. Не знам как да го формулирам.

Нямам идея обаче как мъжете са стоели мирни, на колене, вързани. Не мисля, че те са били навътре с Ваджраяна.

Питах ИИ може ли лама да убива. Отговора бе Не, но... Има, забравих как се нарича, възможност лама да убие, за да вземе кармата върху себе си, на друг убиец и така, този убиец да отиде в незнам си кое ниво, по високо, с чиста карма. Един вид ламата се жертва и поема чужда карма на убиец.

Та, може Ники като по голям, доста по дълго живял с Калушев и доста по навътре с Ваджраяна да е бил наясно, че Калушев ще го убие, за да поеме неговата карма на убиец.

Не знам, обаче Александър като по малък и едва ли толкова навътре с материята да е знаел, осъзнавал и да е бил съгласен за развитието.

И накрая Лама Калушев освен своята карма на убиец, поема, жертва се с кармата на още двама убийци и сигурно се връща на ниво минус 10,а не си извисява.

Не съм сигурна дали правилно съм разбрала това, което четох във форума му и обясненията на ИИ. Само споделям разсъжденията ми.

# 10 136
Защото Иво може да има емоционалност към децата и да не може ей така да ги застреля.
Отиват на специално място и всичко приключва.
Пък децата през цялото време са му вярвали, защото са били въведени в това и е имало някаква заедност. ...
Варианти много.
Това ми звучи логично доколкото може да има логика при такъв човек.

# 10 137
Някъде назад писах - според мен при дълбоката и трайна връзка, която е имал с голямото момче, ако е искал да спаси някого, това е било то. Като под "спаси" по принцип имам предвид от полицията, не от боровинкаджиите.
Според психиатрите, които слушах обаче, характерът му не е бил да спасява, така че може и да го надценявам.

# 10 138
Автомати срещу гъбарите и берачите на боровинки.

Смятам, че е развивал две линии на дейност. Едната не мн законна, заради която са оръжията, камерите и т.н., втората "духовното спасяване на деца" за лично удоволствие.
Още преди няколко дни коментирахме, че може да има повече от една дейност.

Скандално е това с прикриваните сигнали срещу Калушев и ко. Ако не се лъжа, още в първите дни отрекоха да е имало сигнали. Сарафов не да ми говори за Туин Пийкс, а да обясни вярно ли е, има ли действия по тези сигнали, какво се е случило с тях.

Нали казала, че е имало 2 сигнала за педофилия, но нищо не е открито. Като прибавим и това, че сигналът на бабата и дядото на Леон е бил оттеглен, то ръцете на властите остават вързани. Ако по друг сигнал е правен проверка, но родителите са настоявали, че няма нищо нередно, то какво да направят разследващите? По принцип сексуален конткакт е трудно доказуем, дори когато жертвата сама свидетелства.
Фламбе говори за някаква жена, която твърди, че има "цяла папка" сигнали. Бърд говорят за справка, препращана между няколко прокуратури. Не знам какво е естеството на тези сигнали, допускам да не става въпрос само за сексуални престъпления. Отделно има сигнали от Балканка за загражденията, проверката на преминаващи, територията по Натурa.

# 10 139
Цитат
Полицаите си казаха, че имат причини да не изнасят информация и в момента.
А би трябвало вече да нямат причина, ако са сигурни че Калушев е убиеца.

Абсолютно! И по-рано попитах - какво точно крият, от кого и защо? Всички са мъртви, убиецът също, кой може да навреди и на кого?

Нали е имало още хора живящи в хижата? Най-вероятно полицията се опитва да ги локализира или ако ги е локализирала, в момента се водят разпити.

Общи условия

Активация на акаунт