Криминални досиета

• 567 326
  • 12 983
  •   210
Отговори
# 12 000
Разбрахме за секта, шаманство и т.н. Самоубийства там обаче предполагат групово, всички, на едно място...

Не, изобщо не предполага това. Такъв тип самоубийства не се правят синхронно в един и същи момент. Обикновено има един, който застрелва другите, накрая убива себе си. Когато става въпрос за много хора, винаги има колебаещи се, които в последния момент няма да се гръмнат. Това изисква друг да го направи.

Тогава как да си обясним, че самоубилия се е Калушев? Това няма ли да навреди на кармата му?  И за тези в хижата важи, как са си разпределили ролята.

Защо е свалил сайтовете си преди 2 месеца, това се чудех, докато прехвърлях написаното в 24 часа. Първо той е бил наясно, че изтриването нищо не значи и е лесно да се види какво има там.
Може да са били решили да започнат начисто някъде другаде и постепенно да са се подготвяли, опитвайки се да се дистанцират от нещо, което накрая се е оказало опасно за живота им. Не да "приключат" с физическия си живот.

# 12 001
Тогава как да си обясним, че самоубилия се е Калушев? Това няма ли да навреди на кармата му?  И за тези в хижата важи, как са си разпределили ролята.

Защо е свалил сайтовете си преди 2 месеца, това се чудех, докато прехвърлях написаното в 24 часа. Първо той е бил наясно, че изтриването нищо не значи и е лесно да се види какво има там.

Ние не знаем нищо за "учението" му и в каква степен се е отклонявало от стандартната интерпретация на будизма за убийството и самоубийството.

Не е задължително да е знаел, че сайтът му може да бъде общодостъпен чрез архивиране. Много хора не знаят, включително и млади.

# 12 002
Доста е притеснително колко любители на конспирациите има и не виждат някои съвсем очевидни неща.  Група мъже, неженени живеят сами в хижа и  пазят гората с пушки. Родители са си дали децата за отглеждане на 50 годишен мъж. Много е възможно да са били добри, образовани хора, но със сигурност са били и много странни.
Трябва да се повдигне въпросът защо някой си загражда гора, защо си кръщава НПО-то агенция по нещо си, защо социалните не са проверили защо дете не ходи на училище и тн. Дори къде е била е полицията когато хората не са могли да си берат боровинки заради тези?
Майка се държа много странно също, били добри хора, правили и палачинки и сарми на Нова Година... Синът и от 3 годишен бил екстремен... Откога Ники живее с чичото лама?
Съболезнования на близките!

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:47 от Serene__

# 12 003
  • софия
МарияХрис, вземи най-накрая прочети какви са функциите на данс. Вероятно сигналът, който е бил насочен към тях е във връзка с паравоенна организация. Ако не е така е много интересно защо сигнал за предполагаема пидофилия е към тях.

# 12 004
Аз само не разбрах какъв е бил този сигнал с гриф „Секретно” или нещо подобно към ДАНС?
Мисля, че не става дума за онова момче с бабата и дядото, а за друг случай.

# 12 005
  • Разпиляна във въображението
Явно МВР има целия запис от онзи ден. От сбогуването, до разговора на тримата, запалването на хижата. Може би и самоубийството. Оттам може и да считат за маловажно и недоказано присъствието на четири джипа. Четири джипа и поне четири човека, които да щъкат около хижата, ако искат да убиват присъстващите.

Като гледам няколкото снимки си мисля, че са се изживявали като военни, които охраняват тяхното си местенце. Самодостатъчни, с техника, оръжие /законно/, дронове, охраняем периметър. Отделно са медитирали и живели по свои правила - контролирали са хората, които минават, разпореждали са се и от време на време са помагали на държавата-кочина да се справи с неща, с които не може.

Обаче идва един момент, в който държавата-кочина започва да се занимава с тях. Започват различни проверки, за които са знаели. Сигнали за деца. Техният военно-свободен свят е заплашен. Калушев почва да трие електронните си следи. Един от тях се оплаква на роднина, че нещата не вървят. Дали той не бе, който е споделил, че си търси нова работа?

Някой, човек или вярата, или просветление след дълги медитации и пост, ги докарва до решението да сложат край на живота си. Вече не може да са войници, не може да помагат да загубени нещастни болни деца, репутацията им може да пострада. Спонсорите им се отръпват, личните им финанси намаляват.

В губещите се часове между сбогуването и подпалването. Може би са подготвяли сцената си. Разхвърлят хартии, дървесина, палета, наслояват с течност. Или медитират, обсъждат какво как. Ако някой е дошъл в това време щеше да се види движение.

# 12 006
Ами да си слушала. То 90% нито слушат, нито гледат, нито четат. Само плямпат.
Слушам на слушалки клипа с кучето.

- Е, тръгваме - па не? (смях)
- Нема да останат тук.
- Шефове, за мене беше чест.
- Шефове, и за мен.
- За мен беше шефова чест.
- Истинска чест.
- Ще се видим във по-истинското место. (Дечо и Пламен сключват ръце в молитвена поза)
- Да служим по по-хубав начин, че...
...
...
- ААА! (Дечо показва средни пръсти на ,,това място")
...
- Благодаря ви за всичко, хора. Честно казано...

Моята интерпретация:
- Ще го правим или няма да го правим?
- Ще вземат кучетата със себе си.
- По-истинското място за техните вярвания е ясно кое е.
- Не са били доволни от себе си и се надяват там да са по-ефективни.
- Средните пръсти са за ,,това място", майната му един вид.
А кучето какво казва? Тича, радва се на снега, на снимащия на хората си. Мълчаливо.
Хората обичат да виждат избирателно и каквото си харесат.
Общественото мнение се манипулира лесно, няколко пъти повторено нещо и става факт.
На мен ми е интересно как още с обявяването на масовото убийство, заключиха пе е секта и че е самоубийство. После естествено, че ше се опитват да докарат нещата натам.
Ако са решили да се самоубиват групово, защо се делят на две. И ако ламата е убиецът им, защо отвежда децата, за да ги разстеля далеч, след като е убил другите трима. За мен лама се е опитвал да спаси децата, но не е успял. Лесно се черни мъртвец, интересното е колко приятели го защитават. Сигурно има защо. Нашите служби колко тежки престъоления са разрешили, всъщност? А в случая имаха отговор още с намирането на труповете.
По въпроса за секса-има и други начини, различни от това да си търсят момченца.
Аз не слушам със слушалки.

Добре, де. Ти си. Кажи кучето какво казва.
Не съм аз, но предполагам че казва бао-бао

# 12 007
Ще си пусна мнението тук, че обърках темите.
 Айде и аз да се направя на разбирачка...
Можаха МВР-то да споделят клипове от камери разни неща, които по-скоро изглежда като папарашка акция.
А не могат да кажат за тест за натривка, който бил страшно бърз, кой е стрелял...от всички тези хора. Мина ли една седмица откакто намериха първите трима ? Оставени живи и здрави от другите трима..
Казват X e стрелял по Y и Z, или всеки по себе си...

# 12 008
Вижте колко пелети са разпръснати и вътре в хижата. Във видеото се виждат още на много места из стаята, в която явно са изпълнявали практиките си.

# 12 009
МарияХрис, вземи най-накрая прочети какви са функциите на данс. Вероятно сигналът, който е бил насочен към тях е във връзка с паравоенна организация. Ако не е така е много интересно защо сигнал за предполагаема педофилия е към тях.
А и всеки е свободен да подава сигнал (и до когото си иска) - дали вече е основателен и кой е компетентен да го разгледа и да реши, е нещо съвсем различно.

# 12 010
За джиповете, които видяла някаква дама намирала се точно в ония дни на място близо до хижата.

Да предположим, че имаме някакви такива, които отиват в посока към хижата. Ами това може да са някакви хора, които да отиват наистина в хижата. Но хора, които се познават с домакините. Сърдите се, че на пресконференцията не ни показаха всички записи и не се говори изобщо за тези джипове. Ами може да се работи в тази посока да се издирват тези хора, или вече да са ги установили и разпитали какво са правили там. Но това не означава, че те са убили тримата в хижата.
Това си е моя интерпретация.

Аз вярвам на разследващите, криминалистите и всички онези, които извършват аутопсиите и съдебно-медицинските експертизи. Случаят ще бъде изяснен, но публиката много бързаме. Не стават така нещата.  

По отношение на това защо са се разделили - ами Калушев не е искал детето и младежа да видят какво ще направят другите трима. Дори мисля, че е било в пазена тайна от тях, или само от самото дете. Начина, по който детето е намерено говори, че то е било убито.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 10:41 от #RAngelova

# 12 011
За мен разследващите по всяка вероятност имат записи от случилото се, защото тази камера е насочена точно към входа на хижата. Щом тези записи, които излъчиха са достъпни, то има голям шанс и останалите да са съхранени.

# 12 012
Аз четох, че Ивайло Калушев имал страхотен бизнес с 4 къщи за гости в Мексико, много луксозни. Това лесно може да се провери от разследващите по линия на международното сътрудничество. Ако си е загубил бизнес, вследствие на коронавируса, или са го изгонили от държавата и са му национализирали къщите ( Мексико е една много дива държава), е съвсем възможно да е очаквал тук да започне начисто. Обаче тук просто няма толкова пари, а той явно е свикнал нашироко. Къщите в Мексико ги е отдавал на американски туристи, водил ги е на приключения в джунглата, било е невероятен живот. И след като е обеднял, бг си е мизерия е нормално да се е отчаял. Познавам хора, които си загубиха бизнеса и много се отчаяха, като си свикнал на един стандарт, после е много трудно да живееш в "кочината". Полека лека напълно е превъртял...има си логично обяснение всичко. Както и защо хората са му поверявали децата си...

# 12 013
Аз искам да споделя повторно видео интервюто от Дарик Плюс, в което журналистът от Бивол, Асен Йорданов дискутира сигналите пускани за срещу Лама Иво и групировката в Петрохан.
Сигналите за педофилия/сексуална злоупотреба са няколко, за няколко различни деца.

Асен Йорданов от Бивол

https://www.youtube.com/watch?v=x25CHfADlTc&t=1s

# 12 014

https://btvnovinite.bg/bulgaria/denev-potvardi-dans-ima-signal-za-sluchvashtoto-se-v-hizhata-do-petrohan.html

Пак да повторя, имало е множество сигнали за сексуална злоупотреба с малолетни и непълнолетни, знае се със сигурност за поне две деца, че са пускани сигнали едното е за 9 годишно и едното за 15 годишно. Сигналите са пускани към ГДБОП и към ДАНС

СигналЪТ, за един брой сигнал се говори,, не за множество сигнали.

Председателят на ДАНС Деньо Денев потвърди, че в агенцията има сигнал за случващото се в хижата до Петрохан: "Сигналът съдържа твърдения за сексуални посегателство над малолетни и непълнолетни деца, паравоенни структури, които са се разположили на територията на въпросната хижа, дейност, така в истинския смисъл на думата секта не, но да кажем отклонения от общоприетите религиозни възгледи", пише БНР. 

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/denev-potvardi-dans-ima-signal-z … aignsrc=clipboard

Общи условия

Активация на акаунт