Криминални досиета

• 569 244
  • 13 064
  •   34
Отговори
# 11 985
Това жизнерадостно куче от записите, много ясно се вижда че лае. Лудува в близост до камерата и лае. Но на записа не се чува. Вместо това, чуваме части от разговор на мъже, стоящи на 6-10 метра по напред. Ми не, камерите не работят така.
Да, доста далече камерата, за да се чува разговора, а и радостта на кучето я няма в звук..

# 11 986
  • софия
Може да са изчистили отделните шумове. Но защо пускат само отделни кратки откъси, които насочват в определена посока? Ако не знаем контекста, а гледаме този запис без да знаем кой е на него и кога е снимано, в него няма абсолютно нищо смущаващо и странно. Трима човека стоят и си говорят отвън, смеят се,  изглеждат спокойни, кучето тича наоколо. Преди това техни познати си тръгват съвсем спокойно без бързане и си взимат довиждане.

# 11 987
Това жизнерадостно куче от записите, много ясно се вижда че лае. Лудува в близост до камерата и лае. Но на записа не се чува. Вместо това, чуваме части от разговор на мъже, стоящи на 6-10 метра по напред. Ми не, камерите не работят така.

Имайте предвид, че гласовете на мъже може да са увеличени с цел да се чуват по-добре. Лесно може да се направи на Adobe Audition или друга програма за обработка на звук.

# 11 988
Защо ИК говори за децата като болни и че той им помага?

# 11 989
Аз по принцип не изключвам възможността да са де самоубили, обаче имам въпроси:

- защо кучетата за затворени да изгорят (тук говорите, че били застреляни преди това, но никой не дава линк към информацията, аз такова нещо не съм чула)

- защо подпалват хижата? Защо влизат е мазето след като вече са подпалили хижата?

- защо се разделят като е ритуално самоубийство?

- защо не казаха какви записи има от  тази камера, освен излъчените?

- защо има 4 гилзи? От чий пистолет е тази 4тата?

- защо са били обгорени брадата и дрехите на 2ма от мъртвите?

- защо са получавали заплахи?

- как са помагали на въпроснито момиче? Каква е нейната нужда от помощ?

- защо не са потърсили помощ, ако са се страхували за живота си? (Можеха да се изсипят пред даден участък на МВР, пък ходи ги убивай тогава

Имам и още, ама стига толкова.

Вярвам също така, че е възможно от властите да тиражират грешна информация, за да не се пречи на разследването на друга, основна, версия.

# 11 990
Нали има разни криминални лингвисти, те трябва да кажат дали е в негов стил написаното.
Много назад в темата извадих от чужд форум негов коментар от преди години, в който, също като в смс-а, споменава, че живота е една фантазия/сън. За мен смс-а наистина е прощален (вид предсмъртно писмо) и си е от него.

# 11 991
Разбрахме за секта, шаманство и т.н. Самоубийства там обаче предполагат групово, всички, на едно място...

Не, изобщо не предполага това. Такъв тип самоубийства не се правят синхронно в един и същи момент. Обикновено има един, който застрелва другите, накрая убива себе си. Когато става въпрос за много хора, винаги има колебаещи се, които в последния момент няма да се гръмнат. Това изисква друг да го направи.

Тогава как да си обясним, че самоубилия се е Калушев? Това няма ли да навреди на кармата му?  И за тези в хижата важи, как са си разпределили ролята.

Защо е свалил сайтовете си преди 2 месеца, това се чудех, докато прехвърлях написаното в 24 часа. Първо той е бил наясно, че изтриването нищо не значи и е лесно да се види какво има там.

# 11 992
Може да са изчистили отделните шумове. Но защо пускат само отделни кратки откъси, които насочват в определена посока? Ако не знаем контекста, а гледаме този запис без да знаем кой е на него и кога е снимано, в него няма абсолютно нищо смущаващо и странно. Трима човека стоят и си говорят отвън, смеят се,  изглеждат спокойни, кучето тича наоколо. Преди това техни познати си тръгват съвсем спокойно без бързане и си взимат довиждане.

Което казах и аз вчера. Нищо от видеата не сочи към самоубийство, колкото и някой да се опитва да внуши, че е така.

# 11 993
Естествено, че не работят така. Това куче, толкова близо до камерата, така силно щесе чува, че нищо, освен него няма да се. Ама, папагали..

# 11 994
Добре, ако не сочи записа към самоубийство, защо тогава казват, че „за мен беше чест, то и за мен, голяма чест” (впрочем типично по мускетарски), както и после казват, че ще се видят на по по-хубаво място?

# 11 995
Имам чувството, че родителите ако им покажат видео как Калушев убива децата им, ще твърдят, че е манипулирано.
Със сигурност. Аз също не съм такъв привърженик на властите, обаче чак манипулиране на записи, аутопсии, балистична експертиза и какво ли още не, ми идва в повече. Направо да се закриват всички служби и да се дават правомощия да разследват тия граждани дето имат идеи, че мафията ги е застреляла, защото „видели нещо, което не трябвало”….

За мен също няма как да се прикрие такова мащабно убийство, който и какъвто и чадър да има. И то за 7 дена да успеят да изфабрикуват всичко и да се координират помежду си различните звена и институции.
Ако някой не е искал тези хора да ги има е можело да ги ликвидира по много по-тих начин. Особено щом този някой е имал капацитета да изпрати 4 джипа към тях.
Много често се споменавя, включително от майката на Николай, че това е професионално изпълнено убийство.
Професионално щеше да е, ако никой не разбере нищо и тези хора просто бяха изчезнали. А не с 4 джипа да драпаш към хижата, да убиеш 3ма души, да ги оставиш на възможно най-видното място и след това да почнеш да преследваш останалите 3ма, които междувременно знаят какво става и че те са следващите, но упорито мълчат и бягат
... с кемпер.

# 11 996
  • софия
Добре, ако не сочи записа към самоубийство, защо тогава казват, че „за мен беше чест, то и за мен, голяма чест” (впрочем типично по мускетарски), както и после казват, че ще се видят на по по-хубаво място?
Това са отделни фрази. Не знаем дали/за какво е говорено преди това.Няма как да знаем защо казват тези неща.
Затова е хубаво да се види пълен запис - преди, след, а не отделни избрани части от него.

# 11 997
Самите криминални психолози също не са на едно мнение.
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22258724

А на приятелката на Ивайло Иванов името така и не го научиха. Но това да е проблемът.

Нейното изявление лично на мен също ми беше малко странно - живее във Виена, обаче точно в нощта на убийството случайно е в прохода. И въпреки че са много близки, не му звъни да каже "пич, аз съм наблизо, да се видим за по кафе?" Сякаш все има нещо недоизказано, необяснено, във всички показания досега - и официални, и свидетелски, и приятелски...

# 11 998
  • София
Скрит текст:

Което казах и аз вчера. Нищо от видеата не сочи към самоубийство, колкото и някой да се опитва да внуши, че е така.
Това е така, но само ако ги гледаш извън контекста, просто едни видеа на сбогуващи се хора. В момента това е невъзможно, имаме 6 убити.

# 11 999
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.
Няма да спра да казвам, че всеки, който намира за нормално оставянето на деца при чуджи мъже, не е с нормално мислене или както наблегнахте и Вие, няма някакво критично мислене. И Димитър Куманов е природозащитник, що няма униформа, пистолет и част от тая туристическа пътека, а?
Принуждавам се да копирам и тук интервюто:
https://btvplus.bg/produkt/predavaniya/71272/intervyuto-na-denya
Дайте доказателства, че жертвите са се разхождали с униформи и пистолет? Или щото са имали законно оръжие, останалото се подразбира. Останалото са емоционални разсъждения, не факти. За вас какво е нормално хич не ме интересува. Вижда се на какво се обосновават изводите ви. И не, те далеч не са нормални.

Още в първите дни на разследването излезна, че са въоръжени МНОЖЕСТВО СВИДЕТЕЛСТВА, ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ ПРЕДИ ГОДИНИ. ОТ там минава маршрута Ком Емине и са ги виждали през годините и туристи и селяните и други природозащитници, които те са спирали!!!! В темата почнаха сериозно да се изкривяват нещата само и само да се оневинят тия хора!!!!
ОЩЕ 22 ГОДИНА ЗАПОЧВАТ СИГНАЛИ КЪМ ДАНС И ЗА ПЕДОФИЛИЯ И ЗА ПАРАВОЕННА СТРУКТУРА. ВЪВ ФБ ИМА ПОСТИНГИ ЗА ЗАПЛАШВАНЕ с оръжия още от 21 година!!!! И, не, не ми е жал за "момчетата", а за децата, с които са съжителствали!!!!
Никой не дава сигнал в данс за педефилия ,тяхната работа е национална сигурност,Стига прави внушения.
Спри се!
Отното дезинформация .

Според БиТиВи Шефът на ДАНС потвърди, че е имало сигнали към ДАНС за Сексуална злоупотреба с малолетни и непълнолетни лица и паравоенна структура. Ето и линк, който съдържа цитираната информация

https://btvnovinite.bg/bulgaria/denev-potvardi-dans-ima-signal-za-sluchvashtoto-se-v-hizhata-do-petrohan.html

Пак да повторя, имало е множество сигнали за сексуална злоупотреба с малолетни и непълнолетни, знае се със сигурност за поне две деца, че са пускани сигнали едното е за 9 годишно и едното за 15 годишно. Сигналите са пускани към ГДБОП и към ДАНС

Общи условия

Активация на акаунт