Криминални досиета

• 580 966
  • 13 607
  •   290
Отговори
# 11 970
  • София
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.

# 11 971
Разбрахме за секта, шаманство и т.н. Самоубийства там обаче предполагат групово, всички, на едно място...

Не, изобщо не предполага това. Такъв тип самоубийства не се правят синхронно в един и същи момент. Обикновено има един, който застрелва другите, накрая убива себе си. Когато става въпрос за много хора, винаги има колебаещи се, които в последния момент няма да се гръмнат. Това изисква друг да го направи.
Което предполага престъплението да се извърши на едно място...Как мислиш, дали убиеца ще е сигурен, че другата група ще си свършат работата, а няма да го направят и да го предадат...Ще свърши работата сам, с всички...

# 11 972
Ох, на брифинга изрично казаха, че ДАНС НЕ СА БИЛИ ТАМ. Сега всеки си избира дали да вярва нали, щото конспиративните теории са по-интересни, тъпо е да се слушат резултати от експертизи, все пак друго е мафията да е намесена…

# 11 973
Това да си решил да не живееш като "нормалните" хора обезателно ги прави сектанти, педофили, безотговорни и престъпници.

Ами виждат се доста белези на секта, как да кажа на черното бяло?

Имаме свръх-религиозност, човек, който се представя за учител, последователи, истински сигнал за педофилия (в който родителите са отказали съдействие), друг сигнал към ДАЗД от случайни хора, чийто внук е попаднал под опеката на рейнджърите, съобщение и публикация, които звучат предсмъртно. Всичко това са си факти.

По принцип, ако бяха хора, които просто организираха лагери с деца, без децата да съжителстват с тях, нямаше ги сигналите, със сигурност нямаше да изпитвам никакви съмнения към тях.

# 11 974
  • софия
Вчера на пресконференцията изрично подчертаха, че данс не са били там.
Това е поредната противоречива информация. Първоначално обясняваха, че няма да коментират. Днес са казва едно, утре - обратното.

# 11 975
А истинско ли е това писмо, което е писал И.Калушев до майка си?
Майка му е пианистка, професор.

# 11 976

- Ще се видим във по-истинското место.
- Да служим по по-хубав начин, че...

Тези в МВР явно нямат слушалки, иначе не си обяснявам защо не пуснаха субтитри на баш важните неща, ами ни занимават с глупости.

# 11 977
Това жизнерадостно куче от записите, много ясно се вижда че лае. Лудува в близост до камерата и лае. Но на записа не се чува. Вместо това, чуваме части от разговор на мъже, стоящи на 6-10 метра по напред. Ми не, камерите не работят така.

# 11 978
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.

Визирам потребителките в темата, които държат да се покажат по-загрижени за жертвите от техните близки.
Четенето с разбиране не вреди.

# 11 979
Жалко за децата и кученцата, които загубиха живота си.
Жалко за обществото, което съвсем е загубило доверие във всички институции и не вярва на нищо. Сляпото отричане, както и сляпото вярване е много характерно за нас, дива поляризация.

Скрит текст:
Виждам, че трагедията се политизира и се очаква по-голяма политизация.
Според мен умишлено и наредено се забавиха с фактите, за да могат да разгорят разни и разнообразни конспирации. Защото очевидно най-засегнати са ПП ДБ. И съм сигурна, че има още да излиза, но са ги оставили в режим на очакване. Слушах и Радан Кънев и Атанасов, които бяха много обрани в своито коментари и не си разрешиха да оспорват видяното.

За мен няма съмнение, че това е някаква секта, че тези хора са взели решение да приключат с живота си. Дали са повлияни от ръководителя - вероятно. Очевидно те не реагират рационално и адекватно, дори и да са били заплашвани или преследвани.
Мотивът не го виждаме.
Важно е да се разбере колко е голямо това общество, гуру-то има ли наследник.

Това, което се случи трябва да провокира проверки във всички училища - държавни и частни за ученици, които са излезли извън системата. Защото едва ли тези са единствени.
Хора, трябва да си пазим децата.

Еми нали непрекъснато и тук  ни призовават към критично мислене. А сега виждаме хората, които обикновено го правят, да вярват сляпо на властите. Не, че не вярвам, погледнах си първия пост по темата и за съжаление, не съм си сменила мнението оттогава, най-очевидното сигурно е истината.

Но има и доста въпросителни, които просто трябва да се изчистят, за да не кълве обществото първосигнално на ключови думи.

С всичко в поста съм съгласна, принципно.

# 11 980
А истинско ли е това писмо, което е писал И.Калушев до майка си?
Майка му е пианистка, професор.
Потвърдиха на брифинга, че смс-ът е истински.

# 11 981
Добре че в България нямаме като американската съдебна система, че ако трябваше граждани да взимат решения, не ми се мисли... Иначе случая е потресаващ и трудно се приема, че 6 млади и здрави мъже взимат такова решение без никаква видима причина.

# 11 982
  • София
Нали има разни криминални лингвисти, те трябва да кажат дали е в негов стил написаното.

# 11 983
Работата на криминалните психолози е именно да правят профил дори на лица , с които не контактуват .
Профил от криминален психолог работещ по случая има ли ?
Лично аз прочетох и гледах двама от най-сериозните ни криминални психолози – доскорошен шеф на Института по психология към МВР и заместник директор на същия. И двамата казват нарцистичен психопат. Не знам кой искате още да се изкаже и защо е тази настойчивост към конспирация?
На база на какво се изказва е въпросът?
Иначе шесторно самоубийство може да е предизвикано от нарцистичен психопат. На базата на какво обаче са решили, че случаят е такъв. Участват ли в разследването, разследвали ли са предварително?
Питах ,за психолог участващ в разследването .
Този говори по принцип ,ако става въпрос за разширеното меланхолично самоубийство ...

# 11 984
Скрит текст:
Аз не мога  да разбера каква е връзката на сектантската групичка с ПП. Ясно Терзиев ги финансирал, Сандов озаконил, но цяла фенска маса на ПП е впрегната да лъска имиджа рейнджърите.
Тук през пет минути идва някой да обяснява колко прекрасни хора са и как да не вярваме на очите и ушите си, а на някакви конкспиративни теории, които ги оневеиняват.
Една и съща мантра се повтаря до откат, докато не стане истина.
Имам чувството, че родителите ако им покажат видео как Калушев убива децата им, ще твърдят, че е манипулирано.

Заради това аз пиша, няма да позволя да бъдат нормализирани родителите, подарили си децата на  педо-ламата,  и чичаците, живеещи с момченца и контролиращи изцяло тези момченца години наред.
Скрит текст:
Отделно и сигнал за педофилия от февруари 2025 г. ?
По който са проведени следствени действия и е прекратен поради липса на данни за престъпление - това го каза прокурорката на брифинга.
Последно, вярваме ли на властите, или не? Или само когато казаното от тях отговаря на подкрепяния наратив?
Причината за мен в прекратяването е и липсата на данни, че дори сексуалните взаимоотношения с 15 годишни деца в България са законни. Това не значи, че децата не са груумвани и не е имало сексуални взаимоотношения с тях. При Ники е почнало всичко по-рано, но в чужда държава и сигнали не са пускани, когато е бил малък.

Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка.

Но попитах за властите - вярваме ли им, или само когато ни изнася?
Напротив, нейните думи не тежат, защото тя доброволно си е дала детето на ламата. Детето й е спало с ламата под един покрив, докато тя е на 5 минути от тях...пита се защо?

Аз вярвам на властите, че когато са проверявали, децата са били на над 14 годишна възраст...самите деца също са обработени от лама-иво и не е нужно да си признаят за сексуални взаимоотбношения с чичо-лама. Но момчетата, насилвани от Майкъл Джексън, обработват, че това е насилие, десетилетия след като им се е случило . За него също нямаше доказана педофилия и си умря "невинен".[/spoiler]
Не знам, дали Калушев е нарцисист, квалификация, така модерна през последните години, но във всеки твой пост пишеш "аз" и ни информираш за себе си. Как няма да го допуснеш - като бълваш постове във форум?! Дай идея за нещо практически полезно.

Общи условия

Активация на акаунт