Криминални досиета

• 419 868
  • 6 874
  •   2
Отговори
# 165
# 166
Чували сме, чували, че и даже писали. Grinning
Сега сериозно, да, доста страници посветихме на този случай, дори част от потребителите бяха силно възмутени от отделеното му внимание в темата и настояваха за самостоятелна тема.
Пп На мен случая все така ми е интересен и не бих отказала да прочета някоя нова теория, която не е обсъждана тук.
Пп Само, че писаното по Дятлов май беше в другата тема за Загадките, а не тук.
В тая тема няма писано за него,за другите не знам.

Половината тема е посветена на този случай.
Нямам навика да споря с радиото:)

# 167
В загадките му е обърнато подобаващо внимание

# 168
Относно случая на Маделин Маккан, там съм много подозрително настроена към родителите, заради реакцията на кучетата, тренирани да улавят миризма на труп или кръв, а и заради поведението на самите родители. Много косвени улики има срещу тях. Но от друга страна, те продължават да поддържат случая жив, което би било странно, ако те са виновните...

Друг случай, по който не мога да намеря мира, е случая за Аманда Нокс. Следях го в много голям детайл, чела съм преведени документите от съда и доказателствата срещу нея и гаджето й...но я оправдаха. Тя сега се връща в Италия, за да изнася речи. Това не е поведение на виновен човек, въпреки, че бях убедена, че е замесена в убийството.
Американците много пари наляха, за да я измъкнат, но въпреки това, ако беше виновна, нямаше да стои в публичното пространство. Та колкото и да бях сигурна във вината й на ниво интуиция, трябва да призная, че надали някой би рискувал да е публична фигура, ако наистина го е направил.
Следя  и този интересен блог eyes for lies, в който често анализират поведение и езика на тялото на обвинени в разни престъпления.

# 169
  • Dope Reach
Относно нашенските случаи на изчезване/отвличане, коментирахме ли случая на Деси от Видин? Много ми е тъжно за майка й, не спира да търси истината за това какво му се е случило на това прекрасно момиче, но без успех...

# 170
Наскоро пак гледах предаването на Миролюба Бенатова (ако не се лъжа) за Деси от Видин. Много ми е мъчно и на мен за майката, която е постоянно в очакване дъщеря й да се обади...
Сега ще гледам филма за Аманда Нокс, после и възстановката по случая с Мадлин.

# 171
Относно нашенските случаи на изчезване/отвличане, коментирахме ли случая на Деси от Видин? Много ми е тъжно за майка й, не спира да търси истината за това какво му се е случило на това прекрасно момиче, но без успех...
А Севастин,помните ли го?

Тук е писано и за двамата

https://www.bg-mamma.com/?topic=221403.1050

# 172
Може ли накратко случая с Аманда Нокс да разкажете.

# 173
Съвсем накратко за аманда Нокс, по-късно ще пиша за основните доказателства срещу нея и оборването им от защитата.

Действието се развива в Перуджа, Италия, където Аманда Нокс, американскска студентка и Мередит Кърчър, английска студентка са решили да изкарат една година. Аманда е от Сиатъл, а Мередит от Лондон. Двете са съквартирантки в къща "Вила де ла Пергола" заедно с две италиянки млади адвокатки. Трите съквартирантки не се разбират с Аманда. Мередит е доста сериозна студентка, докато Аманда не посещава курсовете си в университета, двете имат конфликти около съжителството си. Аманда, която е фен на Хари Потър среща неговия италиянски двойник -- Рафаеле Солечито и двамата се влюбват и започват страстни отношения.
По време на Хелоуин Мередит излиза с приятелки, с които изкарва и голяма част от 1ви Ноември и след това вечерта се прибира вкъщи. Тогава е видяна за последно жива.

На 2ри Ноември, на обяд, пред Вила дела Пергола пристига пощенската полиция, защото някаква съседка е намерила телефони, регистрирани на името на Мередит. Пред къщата тя открива Рафаеле и Аманда с парцал в ръка. Те твърдят, че в къщата е имало обир в стаята на една от съквартирантките и стаята на Мередит е заключена. Според полицията, обирът е инсцениран, ще пиша защо по-късно. Влизат в стаята на Мередит и тя е там заклана полугола, покрита с одеало. Следва разследване от полицията, на самия разпит Аманда се държи странно. Рафаеле и Аманда не отиват на помена на Мередит. Двамата са обвинени, заедно с трети човек, Гуеде, ДНК от когото е открита по Мередит. Гуеде е обвинен и осъден, но в решението изрично се казва, че не е действал сам и не е обвинен в носене на нож.
За Рафаеле и Аманда и доказателствата срещу тях ще пиша в детайл по-късно.
Аманда и Рафаеле на няколко истанции са признати за виновни, но на крайната истанция са оправдани. Общо взето, това е много сбито, но е много интересно поведението на самата Аманда, различните версии на Аманда и Рафаеле през годините и променящото се алиби, доказателствата срещу Аманда и Рафаеле. Например, едно от много странните неща е , че и двамата едновременно си изключват телефоните, точно по време на убийството.

# 174
Благодаря много. Simple Smile

# 175
В тази тема не е писано за Дятлов. В Големите загадки беше доста дискутиран.

Преди няколко дни гледах филм по НВО за убийството на едно дете Who killed Garrett Phillips.
Накратко 12-годишният Гарет е открит почти бездиханен в дома си в малко градче, близо до канадската граница. За убийството е обвинен бившият приятел на майката Орал Никлъс Хилъри. Чернокож треньор по футбол в местния колеж. Като мотив се предполага, че е силната непоносимост, която момчето е имало към него и това довело до раздяла с майката.
Има множество косвени доказателства , но нищо конкретно. Включително и някаква частица от ДНК, която много се доближавала до ДНК на обвиняемия, но понеже била иззета от лаборатория, която няма лиценз за това не е приета, като доказателство.
Аз лично се обърках дали човекът в виновен, защото въпреки , че доказателствата сочат към него, самият той или е адски добър актьор или наистина е невинен.

# 176
В тази тема не е писано за Дятлов. В Големите загадки беше доста дискутиран.

Преди няколко дни гледах филм по НВО за убийството на едно дете Who killed Garrett Phillips.
Накратко 12-годишният Гарет е открит почти бездиханен в дома си в малко градче, близо до канадската граница. За убийството е обвинен бившият приятел на майката Орал Никлъс Хилъри. Чернокож треньор по футбол в местния колеж. Като мотив се предполага, че е силната непоносимост, която момчето е имало към него и това довело до раздяла с майката.
Има множество косвени доказателства , но нищо конкретно. Включително и някаква частица от ДНК, която много се доближавала до ДНК на обвиняемия, но понеже била иззета от лаборатория, която няма лиценз за това не е приета, като доказателство.
Аз лично се обърках дали човекът в виновен, защото въпреки , че доказателствата сочат към него, самият той или е адски добър актьор или наистина е невинен.

Нямаха никакви доказателства, и ДНК нямаха. Просто полицията е искала да го натопи, защото бившият на майката на жертвата е полицай и тя го е зарязала заради чернокож. Така се бяха вторачили в него, че не бяха разследвали никакви други възможни теории. Писах и аз за този случай по-нагоре, просто не обясних за какво става дума, предвид, че хората може да искат да го гледат.

# 177
за foxy knoxy има филм Simple Smile

# 178
За Аманда Нокс има много филми.

Бях тръгнала да пиша за случая. Първото, което искам да споделя е, че покрай този случай разбрах, че много заподозрени в убийство влиятелни богаташи наемат освен най-добрите адвокати и разни ПР фирми и експерти, които да контролират публичното мнение. Бащата на Аманда Нокс наема  голяма ПР компания, която има връзки в големите американски медии. Същото се прави и от Маккан, Писториус ,Рамзи. Това влияе на общественото мнение по време на процеса или разследването и може да даде отражение на крайното решение. Например, по време на процесите срещу Аманда, върви черна кампания срещу италиянската полиция, прокуратура, мъти се водата изопачават се веществените доказателства.

Така сега малко за самото убийство на Мередит. За да не е много дълго слагам в скрит текст.
Скрит текст:
 Мередит е убита вечерта на 1ви ноември, по много жесток начин с нож. Обвинени за убийството са Рафаеле Солечито (23 г), тогавашния приятел на Аманда, Аманда, която е съквартирантка на момичето (20 г) и Руди Геде (20 г).

Рафаеле Солечито е от много богато и влиятелно семейство, той е с най-добрата защита и кампанията му е най-дискретна и добра. Адвокат му е една от най-добрите адвокати на Европа, та в момента е министър на Италия, Джулия Бонджорно. Той е любител на ножове и е имал проблеми с наркотиците. Следва нещо, свързано с ИТ. Пише магистърска работа.
Аманда е от средно заможно семейство, родителите й са разведени, но веднага пристигат на помощ на дъщеря си в момента, в който става ясно, че е заподозряна. Вземат много заеми, за да й осигурят защита и да се опитат да й помогнат.
Руди Гидо е от много малко дете в Италия, от 5 годишен, но е черен, осиновен от богати италиянци. Никой особено не се застъпва за него. Той е съден отделно от тримата и вече е осъден за нейното убийство, но в решението съдията твърди, че Руди Гидо не е действал сам, не е обвинен даже в носене на нож.
Мередит и тя е от много добро семейство, баща й е журналист за ББС, тя има много близка връзка с тях, чува се ежедневно с родителите си. Има по-голяма сестра и двама по-долеми братя. Мередит не се разбира с Аманда, защото втората е по-купонджийски тип, води непознати момчета вкъщи и имала проблеми с хигиената, пуши трева. Мередит е по Еразмус програма, която я финансира и набляга на уроците, докато Аманда сама си финансира престоя и взима чат-пат някакви курсове, които обаче, не са част от академичната й програма. Аманда е с по-несериозно отношение и това създава напрежение между двете.

Веществени доказателства:
Алибита. Солечито и Аманда имат постоянно сменящи се алибита. Първоначално твърдят, че двамата са прекарали нощта заедно, пушейки трева и гледайки филми. Но активност на компютъра на Рафаеле липсва до 6 ам сутринта. По-късно и Аманда и Рафаеле поотделно твърдят, че другия може да е излязъл или е излязъл през нощта. Телефоните и на двамата са изключени през нощта, нещо, което не се е случвало предишните месеци и заради това е подозрително.

Друго подозрително в поведението на двамата е следното.
1. По техните думи, Аманда пристига сутринта във вилата за да си вземе душ и виждат следи от кръв и изпражнения в тоалетната. Мислят, че става нещо странно. В стаята на една от съквартирантките италиянки е счупен прозорец и май някой е влезнал. Вратата на Мередит е заключена, външната врата е отворена. Тогава тя вика Рафаеле. Рафаеле уж вижда, че има нещо нередно, но чак когато пристига пощенската полиция, Рафаеле звъни на 112 да сигнализира, че някой е влизал, но нищо не е взето. Той няма начин да знае дали нещо е взето.
2. Когато пощенската полиция пристига Аманда заявява, че Мередит винаги си била държала вратата заключена и не е повод за притеснение. Тогава, обаче, идва една от италиянките и, когато вижда, че вратата е заключена истерично настоява полицията да я разбие, защото Мередит НИКОГА не си е заключвала вратата.

Друго странно поведение: когато в къщата на Рафаеле е намерен нож, който изглежда нетипично бял и излъскан на фона на другите ножове (все едно е почистен с белина), този нож е изследван за ДНК. По ножа е намерено минимално количество ДНК на Мередит по върха, а на Аманда по дръжката. (по-късно защитата оспорва тези ДНК доказателства) Но това, което мен ме порази е, че Рафаеле твърди, че бил порязал без да иска Мередит по време на обяд, когато му била на гости и й се извинил. Мередит никога не му е ходила на гости.

Друго странно, къщата на Солечито миришела силно на белина и имало шише белина, но и двете чистачки, които му чистели, твърдели, че в къщата не е имало белина, и те не ползват белина при чистене.
Още едно странно поведение от Аманда. Веднага след убийството извикват до полицейското управление всички познати и приятели на Мередит за разпит. Британските й приятелки си говорили, че много се надяват, че Мередит не се е мъчила и е умряла бързо. Аманда казва "тя е кървяла до смърт!", също така Аманда е казала, че Мередит е убита до гардероба. Това тя не е имало как да го знае, защото трупът на Мередит е бил преместен след смъртта й в центъра на стаята и е покрит с одеало. Също така, чак след аутопсията се разбира, че Мередит е кървяла до смърт. Когато Мередит е била убита, се е чул един единствен но много жесток писък от някаква съседка. Предполага се, че устата й е била запушвана през останалото време. Аманда дава фалшиви показания, в които набеждава нейния шеф, собственик на бара, в който работи,  но това, което е най-любопитното е, че в тези фалшиви показания, тя описва този писък.

Това, което прави случаят странен е, че Руди е единственият, от който има ДНК по тялото на Мередит. Не кръв или сперма, а епителни клетки. Има и отпечатъци на Руди по портмонето на Мередит. ДНК от Аманда няма в стаята, има ДНК от Рафаеле върху закопчалката на сутиена на Мередит, но понеже тази закопчалка е прибрана доста по-късно от другите веществени доказателства, защитата оспорва.
В стаята има косми, които съвпадат с тези на Рафаеле, Аманда, но няма ДНК по тях.
Вън от стаята на няколко места има стъпки на бос крак на Аманда , осветени с луминол, което значи, че или е газила в кръв или в белина. Има и следи от Рафаеле. На няколко места в банята има смесица от ДНК на Мередит и Аманда в капчици кръв.
Аманда има одрано по врата, което предишния ден не е имала.
От Руди има изпражнения във втората тоалетна.
Показанията на Руди също се променят с времето, но като цяло все са свързани с това, че Мередит го кани да влезне, целуват се и тн (което наистина е много малко вероятно, те не са имали афера, тя има отношения с друго момче-съседче) и той отива до тоалетната. Там той чува хора да влизат и да друго момиче да се кара с Мередит, и се отказва да излиза. Пуска си айпода. След това чува писък излиза и вижда човек с нож, който му казва нещо в стила "черен човек намерен, черен човек виновен" и избягва. Руди твърди  се опитва да помогне, но и той избягва.

Причината да се смята, че Мередит е убита от повече от един човек е, защото няма почти никакви защитни рани, въпреки, че е клана с нож на много места и много плитки рани са й нанасяни с цел да я боли. Също така, само един единствен писък е чут, което предполага, че устата й е била запушвана. Раните приличат на нанесени с два вида нож, а не само с един. Ъгълът, под който е нанесена раната по гърлото, от която тя умира, предполага, че тя е била държана ниско долу, а човек отгоре я е заклал. Мередит е доста силна физически, според родителите си, тренирала е бойни изкуства.
Друга причина да се смята, че е човек от Вила дела Пергола е, заради "обира", счупения прозорец. Счупването на прозореца е станало след като стаята е разбъркана и дрехите са били показно извадени, защото стъклата са по разхвърляните дрехи. Нищо от стаята не е взето. Начинът, по който стъклото е счупено, показва на полицията, че никой не е влизал през прозореца.

Това, което на мен не ми се връзва е тройката Рафаеле+Аманда+Руди. Ако и тримата участваха, Руди досега да се е разприказвал за другите двама, да е дал доказателства. А да е само Руди, няма начин, защото другите двама се държат наистина изключително странно и като виновни...Да е само Рафаеле+Аманда, тогава Руди какво е правил в къщата? Много малко вероятно е Мередит да го е поканила. А и как Аманда и Рафаеле са почистили почти изцяло Мередит и стаята от ДНК? Личи си, че е чистено в стаята на Мередит след убийството както и извън, но чак такова умело зачистване от 20 годишни ми се вижда малко вероятно.
Има още много, но не искам да отегчавам само с този случай. Филми за случая има наистина много. Списък с доказателствата има тук http://themurderofmeredithkercher.com/The_Evidence

Общо взето, това, което ми пречи да си сформирам мнение е точно, че Руди+Рафаеле+Аманда не ми се връзва, Руди да е проговорил. А ако са само Аманда+Рафаеле, какво прави Руди в цялата схема?

# 179
dosgardenias, интересни разсъждения, сега и мен ме запали да мисля по случая. В началото бях убедена, че са те двамата, но какво наистина прави този Руди в цялата схема.

Идва ми веднага наум, че е имало четвърти човек, влиятелен, може би държал тримата в плен или правел някой сатанински ритуал (а те тримата са били част от някоя сатанинска секта). Убили са я заедно, обаче са заплашили трите пишлемета, че ако проговорят, те ще я последват и затова са им толкова объркани показанията. Така се връзва и нелогичното присъствие на Руди.

Общи условия

Активация на акаунт