Криминални досиета

• 420 209
  • 6 877
  •   2
Отговори
# 270
  • sofia
В Гугъл, първото видео е в Дарик нюз и е свалено...
Това тръгна при мен:https://www.actualno.com/crime/nepokazvani-kadri-razkrivat-podrobnosti-ot-sluchaja-polfrijman-video-news_1380947.html
Качеството е лошо, но стават ясни някои съществени разминавания в показанията на свидетелите на обвинението.

# 271
Надявам се и по някоя от телевизиите да пуснат видеото и да зададьт тези вьпроси на когото тябва. За Джок казват че не се е поправил, а мьжьт който уби момичето в Тьрново, явно са били сигурни, че се е поправил и затова са го пуснали след пьрвото убийство

# 272
  • Street of Dreams
Благодаря открих го Simple Smile Споделям линка за другите , които имат интерес.
https://youtu.be/z2mzO3-6QTA

Не съм се занимавала подробно със случая, но предполагах, че ще е нещо такова. Страхливо нападение на "5-10" младежи В ГРУПА срещу един. Един, който е един в цивилния си кураж и чувството си за справедливост, докато десетки коли си минават и заминават покрай събитията.

Убийство при самозащита се наказва по съвсем различен начин.

Не съм гледала интервюта с Дж. П. и защо се смята, че не се бил поправил, но бих разбрала, ако е много гневен.

# 273
Не е гневен, а по-скоро тъжен и обиден. Много възпитан човек ми изглежда и природно интелигентен.
Всеки прави грешки. В случая ясно се вижда, че е било неизбежна самоотбрана. Дори с липсващите записи.
Самият Джок споделя, че не помни да го е намушкал, но в афекта е нормално, а и бая удари с павета е отнесъл.
На записа се вижда, че Андрей вероятно в първите моменти не разбира, че е намушкан. Заради високия адреналин. След това започва да се олюлява.

# 274
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Ясно е, че е допуснал грешка, но е платил за нея. Има такива, които не плащат - например прокурорския син, убил двама на тротоара по време на автомобилна гонка. Явно бащата Монов е с много връзки, щом опитват даже закони да променят и лично главния прокурор се намесва.

# 275
Е, как няма да е с връзки , бивш агент от ДС, по-известен , като агент Гогов. Само не знам, защо не пуснат момчето да си иде.
И ако може да осъди България в Страсбург. Напълно заслужено ще е.

# 276
https://youtu.be/UO5hkzXUgE4 Ето ги интервюто с Джок от преди няколко години.

# 277
  • гр.София
Преди няколко дни,гледах тази история https://www.youtube.com/watch?v=crv_6_mEHII  Доста жалко за момичетата... и какво ли точно се е случило и кой го е направил...

# 278
  • Street of Dreams
Харесвам мисленето и аргументацията на Джок. Това, което е най-впечатляващо е, че вместо жлъч, сякаш е намерил смисъла на живота си тук. Не на сънито, а в мизерия затвор. Страхотна сила на характера. "Нашите не могат да разберат, че животът ми сега е тук".

# 279
От записа виждам, как Полфрийман тича да спасява човека /поне така се твърди/  пред входа на подлеза. След минута групата се връща спокойно пак към светофара. Джок също се връща към тях. Защо отива към агресивната група, която в момента нищо не прави? Вижда се и покрай дървото как той се затичва надясно към един от групата. Пак защо? После отива към светофара, където става вече мелето. Чудно е защо той преследва пияните младежи и какво прави, за да го нападнат? Добре, защитил си един нападнат човек, ами продължи си по пътя, ако искаш отиди в полицията. Кой нормален човек преследва и се бута в пияна агитка? Ако го бяха нападнали, докато си върви по пътя, да - неизбежна самозащита. Ама в случая ми се струва, че той предизвиква разпра, те му отвръщат и той се защитава, което не е съвсем невинно. Общо взето, една злокобна нощ, в която виждаме как двама двайсетина годишни младежи бягат - единият към смъртта, другият - към затвора.

# 280
  • Street of Dreams
Губи ми се този момент, в който след разпрата той бяга след агитката, която нищо не прави. Кой знае защо, ако е така - младежка разправия и напълно съм съгласна с последното изречение - точно това се е получило. Но ако минувачи и шофьори не си бяха продължили по пътя, нямаше да се стигне до такава трагедия.

# 281
Според мен не тича, а върви в посоката от която е дошъл и се засича с агитката на светофара. Преди да прочета с темата за него, не знаех за случката с циганите и хич не му симпатизирах. Сега съм със съвсем различно мнение. Уважавам скръбта на разорителните, които са загубили детето си, но не бива да се изпопъчават фактите. От това което се вижда, според мен е самозащита, без значение дали е тичал след тях или не. И е много жалко, че никой от свитетелите на това което се случва не се опитва да ги спре, както бай вероятно и никой друг не се е опитал да помогне на циганите ( не зависимо от мнението ми за тях), които в случая не са агресивни

# 282
Не тича към тях и според мен най-вероятно се е връщал в Хепи, от където е излязъл преди това.

На мен ми е интересно как не са разпитани хората, които са били в групата на Андрей. Все пак са свидетели.

Ето какво каква е и истината според близките на Андрей.
http://www.andreymonov.com/

# 283
Истината започна много да лъсва - това са записи по делото, но не всички. И всъщност тези записи един съдия е решил да не ги вземе под внимание - защо ли? Това си е неизбежна отбрана, бил е и пребит Полфрийман и в безсъзнание, но дори и да приемем, че е надвишил пределите на неизбежната отбрана - наказанието е до пет години . Ако не е бил извадил ,със сигурност е щял да умре. България ще плати едни много дебели пари за този чудовищен фарс и тези години в затвора.....
Разпитани са такива, на които бащата е въздействал - къде с пари, къде със заплахи....

Последна редакция: ср, 02 окт 2019, 19:10 от Мама Кенга

# 284
Това, че се преиначават фактите е ясно, но лошото е, че и медии и съдии, че и гл прокурор играят по свирката на агент Гогов (прякора на Монов, докато бил доносник в ДС). Днес в блиц излезе манипулативна статия (поредната) озаглавена забележете: ,,Калташки запис се появи, доказвайки уж невинността на Полфрийман,, да не говорим за съдържанието на цялата статия - толкова е ,,обективна,, че сякаш я е писал сам Монов. Да не говорим за всички останали манипулативни статии, кидето се опитват да изкарат Монов син кротко, патриотично и интелигентно момче, а Дж. Полфрийман - яростен касапин, който обикалял София, нарочно търсейки кой да убие. И навсякъде - убиецът Полфрийман, та убиецът Полфрийман, удобно пропускайки факта, че в противен случай щеше да е убитият Полфрийман, който никой нямаше да помни досега, а убийците му щяха да се измъкнат между капките, щото нали не са случайни момчета.

Общи условия

Активация на акаунт