Криминални досиета

• 421 091
  • 6 888
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Иначе, за когото му е интересно и не е запознат със случая - една от любимите ми криминални загадки - изчезването на Джоан Риш, американска домакиня, останало неразрешено и до ден днешен, вдъхновило написването на романа на Дж. Флин "Не казвай сбогом" ("Gone girl"), по който е създаден и едноименният филм на Д. Финчър, с участието на Бен Афлек и Розамунд Пайк:

https://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/%d0%bd%d0%b5-%d0 … 0%be%d0%b0%d0%bd/
На мен също ми е интересен този случай. Най-много ми се връзва обяснението за инсцениране на убийство от Джоан, поради някаква причина. Възможно е да се е самонаранила прекалено много и да е издъхнала някъде от раните си.

# 646
Възможна е инсценировка на убийство, да, и аз съм склонна да приема тази версия, защото само тя обяснява странното "местопрестъпление" (по подобие на романа на Флин), както и множеството книги с тематика убийства и изчезвания, които Джоан е вземала преди изчезването си от местната библиотека.

Друга версия, която аз съм обмисляла като възможна, е абортът - спонтанен или криминален, който пък може да обясни кървавия отпечатък, намерен на стената до телефона, както и синия автомобил, за който свидетелства съседка, но пък е било установено, че откритата кръв в къщата е била от повърхностна рана...

# 647
  • София

Иначе, за когото му е интересно и не е запознат със случая - една от любимите ми криминални загадки - изчезването на Джоан Риш, американска домакиня, останало неразрешено и до ден днешен, вдъхновило написването на романа на Дж. Флин "Не казвай сбогом" ("Gone girl"), по който е създаден и едноименният филм на Д. Финчър, с участието на Бен Афлек и Розамунд Пайк:

https://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/%d0%bd%d0%b5-%d0 … 0%be%d0%b0%d0%bd/
На мен също ми е интересен този случай. Най-много ми се връзва обяснението за инсцениране на убийство от Джоан, поради някаква причина. Възможно е да се е самонаранила прекалено много и да е издъхнала някъде от раните си.
Такава каша е между случая, книгата и филма, че накрая нищо общо няма между тях.

# 648
Не бях чувала за този случай. Прочетох на един дъх и се ровя из ютуб за интересни факти около случая.
И на мен най-много ми се връзва инсценирането. Самият факт, че е чела такава литература говори много. Освен това, всичко се е случило в момент, в който мъжът ѝ е заминал. Единственото, което не ми се връзва е, че с лекота е зарязала невръстните си деца и никога повече не се е свързала с тях. А и изглежда Мартин е бил луд по нея, щом я е чакал до смъртта си..

# 649
Да си остави детето само, докато спи.. Да го беше оставила и него на комшийката.
Според мен някой я е нападнал.

# 650
Най-вероятно е объркал се нелегален аборт - в онова време абортът е бил криминален и забранен освен в изключителни случаи. Джоян е видяна по-късно да се шляе по пътищата с кръв отдолу по краката и много объркана освен това е имало и чужд кървав отпечатък на мястото, т.е не е била сама. Другата вероятност е потенциален ухажор или любовник чиито адванси е отблъснала или по някакъв друг начин е влязла в пререкание с него. По-късно ще пусна статии и предавания на английски за този случай.

# 651
  • София
Вероятно никога няма да се разплете този случай. Особено след толкова години, няма кой да търси, нямат интерес.

# 652

Много харесвам Gone Girl, най-вече защото Розамунд Пайк е страхотна в ролята.
Последните предположения за несполучлив аборт ми напомниха и за филма Revolutionary Road.

# 653
Преди време бях силно заинтересована от случая и бях изчела доста информация, свързана с него, в англоезични сайтове - доколкото си спомням никой от познатите на Мартин и Джоан не е допускал, че тя е инсценирала смъртта си и е напуснала дома, съпруга и децата си, по-скоро са смятали за възможни версиите с нелегалния аборт и отмъстителния любовник, но пък обстановката в къщата и книгите, четени от нея преди изчезнаването й, говорят друго.

Заплетен и мистериозен случай, който и аз не смятам, че някога ще бъде разкрит. Кървавият отпечатък, останал неиндентифициран, навярно е и ключът към загадката.

Иначе, много силна роля на Розамунд Пайк, абсолютно съм съгласна.

Последна редакция: сб, 15 май 2021, 19:56 от _Електра_

# 654
Тези дни гледам видеа от канал в ютюб. За който знае английски https://www.youtube.com/channel/UCL44k-cLrlsdr7PYuMU4yIw

# 655
Здравейте, аз да се запиша. 🙂
Харесвам канала на Вяра Георгиева / Faith Georgieva .
Харесвам и криминални досиета.
Един от потресасащите ми случаи е на един мъж счетоводител, който избива децата си едно по едно, жена си също и майка си. Подрежда труповете на всички в хола и заминава нанякъде. Започва нов живот,  даже се жени о апе някаква коншийка го разпознава, примерно след 20г. Обажда се в полицията и съответно го арестуват. 
Не лига да се сетя как се казваше. Бил е счетоводител и затънал в дългове...

Също случаят Длятов   Аз си мисля,че е Бил Фут или просто някакви извънземни. Не знам какво друго може да направи нешата, които са направени.

Чикатило ми е изключително противен и тъпото е че ако някой от колегите му оше в началото беше го обадил в полицията за сексуалният тормоз върху учениците му, можеше много животи да са спасени.

ДжонБеней мисля, че или майката илк брата са я убили. Братът с каква усмивка дава интервю 🙄 Сякаш е доволен,че нея я няма и той най-после е звездата в семейството...

Много случаи има, които са ми интересни.

# 656
Този случай, за счетоводителя, съм го гледала по Ай Ди Екстра. Наистина ми е сложно да разбера такива хора - явно семейството му е тежало, животът му не е бил лек, но така да ги унищожиш и след това да заживееш спокойно, просто умът ми не го побира.

# 657
Гледам по ИД едно предаване Тук живее злото. Близки на убийци разказват за живота си с тях. Винаги е имало улики, обаче те отказват са повярват, че може най-близките им хора да са чудовища. ..

# 658
Харесвам и криминални досиета.
Един от потресасащите ми случаи е на един мъж счетоводител, който избива децата си едно по едно, жена си също и майка си. Подрежда труповете на всички в хола и заминава нанякъде. Започва нов живот,  даже се жени о апе някаква коншийка го разпознава, примерно след 20г. Обажда се в полицията и съответно го арестуват. 
Не лига да се сетя как се казваше. Бил е счетоводител и затънал в дългове...

Джон Лист. Смразяващ криминален случай:

https://kriminalnidosieta.com/izvestni-slutchai/john-list-bashtata-ubiets/

# 659
Няма как да разберем мисленето на един психар, и слава богу. Неговата собствена логика била, че ги спасява от бедността и мизерията, понеже фалирал. И като силно религиозен и духовен, не се самоубил, защото нямало да отиде в рая при тях Angry. Луд свят.
Добре, че макар и късно, е получил възмездие.

Общи условия

Активация на акаунт