Криминални досиета

• 473 273
  • 8 781
  •   153
Отговори
# 7 695
  • Другата България
Никой не може да каже кое е наред и кое не е.
Можем само да предполагаме.
И да чакаме някакво официално изявление на хората, които разследват.

# 7 696
Калушев ако се крие, можеше да пусне поне 15 годишното момче. Но то май си живее с него... бащата не го разбирам, ама отникъде.

# 7 697
Не гледах цялото интервю, но той каза, че е баща на детето, чак като го попитаха от студиото - вие ли сте бащата на изчезналото момче.

# 7 698
Ето го инфото от Нова на бащата на детето. Той съшо е пещерняк, така че най-вероятно се познават от дълго време с Калушев:

"Детето на спелеолога Яни Макулев е в неизвестност и е заедно с издирвания след тройното убийство в района на „Петрохан“ Ивайло Калушев. Макулев потвърди информацията в ефира на „Здравей, България“ и уточни, че не знае точното местонахождение на сина си. С тях е и Николай Златков, който е сред учредителите на „Национална aгенция за контрол на защитените територии“, и също се издирва.

„За последно сме комуникирали на 29 януари. Тогава беше на морето, оттам насетне следите се губят. Тримата бяха там на разходка и за гмуркане“, заяви бащата. Детето е на 15 години и от този момент насам контакт не е осъществяван с него. Телефонът на сина му е изключен, а Макулев допълни, че не използва приложение за проследяването му, но се надява всичко да е наред.

Спелеологът обясни, че не знае къде точно се намира синът му сега, но може да обясни къде ориентировъчно е била базата, където са били с Калушев: „Той имаше база в Българене, на мястото има отбивка от пътя“. Той уточни, че след престоя на морето детето и Калушев не са се връщали в селото, а посоката им и текущото местоположение остават неизвестни."
https://nova.bg/news/view/2026/02/06/526324/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D … 0%B0%D1%80%D0%B8/

Категорично не казва всичко. Знае, че не са били в хижата, но няма връзка с него от 29 и не е притеснен, че никой не ги е виждал да се връщат след гмуркането.

Тия да не са се изнесли още преди 1 от страната?

# 7 699
А тоя общ приятел дето е подал сигнала как влиза през оградата?

Явно има бариера, или повече от една. Не е някаква заключена порта. Едва ли е проблем да се влезе.

# 7 700
Добре де, този баща си дава интервюта по тв, не е ли разпитван досега от органите. Къде дремят!? Шапка им свалям от Нова, те ги намират преди целия разследващ апарат.

# 7 701
Ако наистина не са били в хижата, това ги прави бягащи от нещо.

Органите казха за тях, че отказваат да съдействат. Явно са ги разпитвали.

Сори, ама тоя баща или крие нещо или не е на център:
„Калушев по никакъв начин, пряко или косвено, не се е свързал с мен, за да каже ‚Добре сме‘“, обясни Макулев. Той разказа, че веднага след като е разбрал за трагедията в Петрохан, е опитал да се свърже с всички замесени, но телефоните им са били изключени.

„Аз съм спокоен в момента, защото знам Алекс с кого се намира и съм доволен, че е в безопасност. Оставям се на вътрешния си инстинкт, като спортист и родител, но съм убеден, че до ден-два ще има развитие по темата и те ще се появят“

# 7 702

===≈===================
Да, бащата каза, че ще се появят до няколко дни. Предполагам знае доста повече. Дано се появят невредими!

# 7 703
  • Другата България
Ето го инфото от Нова на бащата на детето. Той съшо е пещерняк, така че най-вероятно се познават от дълго време с Калушев:

"Детето на спелеолога Яни Макулев е в неизвестност и е заедно с издирвания след тройното убийство в района на „Петрохан“ Ивайло Калушев. Макулев потвърди информацията в ефира на „Здравей, България“ и уточни, че не знае точното местонахождение на сина си. С тях е и Николай Златков, който е сред учредителите на „Национална aгенция за контрол на защитените територии“, и също се издирва.

„За последно сме комуникирали на 29 януари. Тогава беше на морето, оттам насетне следите се губят. Тримата бяха там на разходка и за гмуркане“, заяви бащата. Детето е на 15 години и от този момент насам контакт не е осъществяван с него. Телефонът на сина му е изключен, а Макулев допълни, че не използва приложение за проследяването му, но се надява всичко да е наред.

Спелеологът обясни, че не знае къде точно се намира синът му сега, но може да обясни къде ориентировъчно е била базата, където са били с Калушев: „Той имаше база в Българене, на мястото има отбивка от пътя“. Той уточни, че след престоя на морето детето и Калушев не са се връщали в селото, а посоката им и текущото местоположение остават неизвестни."
https://nova.bg/news/view/2026/02/06/526324/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D … 0%B0%D1%80%D0%B8/

Категорично не казва всичко. Знае, че не са били в хижата, но няма връзка с него от 29 и не е притеснен, че никой не ги е виждал да се връщат след гмуркането.

Тия да не са се изнесли още преди 1 от страната?
Ти да видиш!
Накрая ще се окаже, че Калушев е бил много далеч от Петрохан на 1ви!
Ами сега?
Дали и той не бяга заедно с прословутото момче, за да не ги последва съдбата на тримата мъртви?
Риторично си питам.

# 7 704
  • Пловдив
Класическа конспиралнишка версия ми се струва това за виждането. При всяко второ убийство, даже при смърт по непредпазливост, се намира някой да каже, че убития са искали да го спрат нещо да не каже или направи.
Особено в гората какво да видят - друго тайно убийство освен?
Виж, в нещо незаконно да са замесени, със или без пряка връзка, ми изглежда правдоподобно.

# 7 705

От първия ден го говоря това...Бягат от някой...Това с педофилията  е алабализъм...Съвсем друга е посоката...Интересно дали телефоните на убитите са намерени.Там ще има информация

# 7 706
  • София
Този баща знае къде е детето, като дори направи заключение, че до дни ще има развитие по случая. Явно разследването е напреднало и с него е работено, като е посъветван, да не разкрива информация. Може да хвърлим всички версии правени дотук в кофата... Confused

# 7 707
  • софия
Понеже уж слушаме едно и също, но чуваме различно: бащата на момчето каза, че са приятели с Калушев от 30+ години. Според него синът му, другото дете и Калушев не са били в хижата, а на морето. Заминали са там няколко дни преди събитията.
Интервюто

# 7 708
Добре де, а какво прави това дете изобщо с Ники и Калушев...то няма ли училище (извинете ме, нали за дребнавостта)?

Аз пък не вярвам да не са били там КАлушев/ Ники/момчето....убили са техни съратници, ако не бяха замесени, а бяха на морето, щяха да отидат поне да свидетелстват.

И нямаше да имаме този смс към майката от КАлушев, идеално пасващ си и със стихотворението Борба. Той ако не иска да рискува детето, защо не пусне поне детето да се прибере при техните?

# 7 709
Да се гмуркат през Януари?

Общи условия

Активация на акаунт