Криминални досиета

• 509 527
  • 10 404
  •   217
Отговори
# 9 765
Е как да се запознаят вече с мъртъв човек? Поведението на Калушев има отклонения в много насоки. За другите хора няма такива индикации. Както виждате, на тях никой не им слага диагнози.

Те цял свят се стараят да хващат именно педофили и серийни убийци живи, за да може да се отговори на въпроса “първо се раждаш такъв или после ставаш такъв” и защо, а само тук 1-2 поста във фейсбук са достатъчни, за да се направят констатации.

# 9 766
Когато държавните органи ни поднасят приказки за „овчари“ и „случайни находки“, те не просто крият истината – те прикриват собствената си некомпетентност или, което е по-страшно, съучастие. Въпросите остават: Кой даде логистиката? Кой пазеше района? И защо истината трябваше да бъде погребана в калта под Околчица заедно с Калушев?
​Пак ни пускат по пързалката. И този път е много стръмна.
Може би следващата стъпка в разследването ще бъде „бърза експертиза“, която ще потвърди, че Калушев е убил другите и после себе си. Случаят приключен, истината – погребана."

# 9 767
От брифинга нищо не излиза, освен предположения за секта. Нищо не могат да потвърдят, дори и дали Калушев е бил на шофьорското място.

# 9 768
Говорещият на брифинга е меко казано потресен и притеснен. Не изглежда добре…

# 9 769
А какво прави цяла година чак в Мексико? Какво работи всъщност?

# 9 770
  • София
Sviken, ти наистина ли вярваш, че Калушев не е педофил?
Първия избран е Ники. Но той расте, трябва да се осигури второ дете.
Втория е Александър.
Третия е бил Леон, но е откопчен.
Преди Ники има един Деян, който е бил с него през 2013 г.
Сложиха тук негово интервю от скоро, (сега е на 27 г.), в което разказва за отношенията си с Лама Иво. Говори за него като за свръхчовек, божество. Интервюто е било качено на сайта на Калушев, но вече и с архив не се отваря.
Ще го потърся да го копирам отново.
Явно са се търсили свежи запаси от  непълнолетни, като пораснат - нови ги заменят.

# 9 771
А какво прави цяла година чак в Мексико? Какво работи всъщност?
Е каза се много пъти: там са тези подводни пещери (сеноти, голяма туристическа дестинация), може би е бил водач на групи, може би е бил изследовател, може би просто е упражнявал занаята

# 9 772
Florescita ти нов сезон на Breaking Bad написа.

Тези разстрели в началото на случая на мен ми се струваха вендета, залагах на (много решен да се справи сам) родител, чието дете е пострадало. Но това, че първите трима са убити така безмилостно и наведнъж наистина говори за предварително подреждане и вероятно опитен стрелец.

Хаха, голям сценарист съм, нали? 😀

Стига бе, умрели са мексиканските картели за България. Тук каналът си върви от Грузия, Азербайджан към Западна Европа, колумбийските картели снабдяват Северна Америка. Изтрябвали сме им ние тука, дето и за гара на пътнишки влак ни нямат. Нито сме пазар, нито нищо. Най-много някой да поизпере някоя и друга пара, ама затова ако се стреляха така, щеше да се стреля на всеки ъгъл.

Ще кажа само Гълъбин Боевски, както и другият наш спортист (не помня каква дисциплина), който заловиха баш някъде там с около 30тина килца, мисля. Кой знае още колко знайни и незнайни воини има. Пък кой умрял за нас и кой не, не знам. Още нещо: не забравяйте, че вкарването на кокаин в Турция не е от най-лесните неща, а гуруто, както вече разбрахме, е знаел за пещери и пещерички, които като нищо водят точно до там, докъдето трябва. 🙂

# 9 773
  • Варна
Да, да. По късно разбрах, че преди Ники е имало друго момче.

# 9 774
  • София
Жалко за детето. Но аз не си променям теорията. Всичко за мен си е вътрешна работа и всичко друго си бяха измислици.

# 9 775
  • софия
Имало данни за стрелбва вътре в кемпера. Няма да кажат още откога кемперът е там. Няма да коментират нищо още.
Било престъпление без аналог. Не се изключва никоя версия.

# 9 776
Много ми е странно кой тръгва да бяга и да се укрива с кемпер.

# 9 777
Аз пък не разбирам защо се очаква от обществото да не коментира и да не рови. Ми много ясно, че се интересуваме, това да не е комунизма, да си мълчим.
Казах ви аз, че е имало вътрешен конфликт, защото единият от убитите се е обадил на майка си и е казал: не издържаме. Там в тая хижа е било някакъв ужас, някакъв своеобразен сървайвър.
Според мен проблемът са били точно децата, които Калушев е влачил със себе си, от това са конфликтите. Другите не ги искали и да били прави.
Според мен Калушев е бил много проблемно дете и майка му и баща му са го изпратили в лагер в Америка, да го вкарат в правия път. Там какво се е случило не мога да знам, но нещо му е прищракало и от този лагер е луднал. За това се е опитвал цял живот да прави такива терапевтични лагери за деца и да ги лекува.
Според мен майка му знае или поне предполага как стоят нещата и точно за това Калушев и казва: бъди свободна. Един вид не живей с чувството за вина, не си виновна ти.

# 9 778
Да, няколко пъти се повтори, че е престъпление без аналог. Но не това ги затруднявало в разследването. Издирвали свидетели. Овчарът наглеждал лятна кошара, подал сигнал в 9.29.

# 9 779
  • Другата България
Имало данни за стрелбва вътре в кемпера. Няма да кажат още откога кемперът е там. Няма да коментират нищо още.
Било престъпление без аналог. Не се изключва никоя версия.
Щом няма да кажат откога е там значи не е от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт