Криминални досиета

• 422 634
  • 6 929
  •   7
Отговори
# 810
Да, хората вътре в ситуацията не виждат по същия начин нещата и не могат, нямат смелост да се защитят, често и не могат да си представят свят, в който насилника го няма.

Точно този случай не следя, но дори жертвата да успее да запише или заснеме насилието е голяма смелост.

# 811
Мен ми е странно , че просто спокойно говори, докато това се случва с детето ѝ..и тя записва.

# 812
  • София
Накрая ще се разбере истината, но децата цял живот ще живеят с този кошмар. Дано им дойде акъла и на двамата и се споразумеят. Аз лично не вярвам, че бащата е блудствал с тях.
Записите и на двамата са отвратителни, но нека не се заблуждаваме,  че това не се случва в доста семейства.

# 813
За мен пък разумното е да говори и да се държи възможно най-спокойно, когато говориш спокойно обикновено имаш по-голям шанс да успокоиш и човека срещу теб. Ако започне и тя да изпада в истерии, много вероятно той пали съвсем и ситуацията става по-зле за по-дълго. Предполагам го е научила по трудния начин.

# 814
  • София
Абе на записа, в който тя крещи хич не е спокойна.

# 815
Аз нямах нерви да изглеждам или изслуша записите.
За жената, мисля че когато човек е в такава ситуация, с времето той знае в каква ситуация е и някак обръгва така да се каже.

Демек ти като майка ще 'обръгнеш' да знаеш, че мъжът ти бърка в на детето ти еди кое си и няма да истерясаш? Няма да му налетиш като бясна биволица да му избодеш очите, да го издереш, да не знаеш на кой свят се намираш от бяс?
Айде, де...

Казах,че нямах нерви да изслушам записите.

# 816
  • София
Аз следя случая на Мая още преди Цанов, позната беше споделила групата и търсеше адвокат. На мен ми светнаха лампи заради това, че се бяха появили адвокати, едната даже беше написала, че би се борила докрай, не я е страх, не иска заплащане и би се посветила на случая. Но не спираше да се търси адвокат, след това при Цанов отново. На мен ми се видя като манипулация към зрителите.

На мен ми изглежда и тя насилник над децата, първо заради записа, но още при първото интервю, тя се държа странно, разказваше всичко в полуусмивка. Смятам, че и майката и бащата са били децата и са се държали лошо с тях. За опипването, по-скоро не ми се вярва. Горките деца с такива родители.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 12:37 от Niya-

# 817
  • София
Ния, точно. И аз така попаднах на случая и съм със същите наблюдения. Освен това има доста дела, спечелени от бащата в различни съдилища. И описанието на срещите със социалните и всичко е според мен пресилено.
Дано нещо се случи, защото тези деца са в нездрава среда и сега. Дано поне бабата и дядото са по-нормални, защото майката и бащата определено не са.

# 818
Ето още един мистериозен случай, който до момента не е разрешен. Наречен е ''Alcàsser Girls''.

Мириам Гарсия /14г./, Антония Гомез Родригез /15г./ и Дезире Фолч /14г./ са три тинейджърки от малкото градче Алкасер, Валенсия, Испания. Те са отвлечени , изнасилени , измъчвани и убити, след като  вечерта  на 13 ноември 1992 г. тръгват за диско клуб в близкия град Пикасен. Случаят става известен в Испания поради изключителната бруталност на престъпленията, силно критикуваното полицейско разследване и произтичащото от това медийно отразяване. Телата на жертвите са намерени случайно от пчелари през месец януари 1993г., в плитък гроб, в отдалечената местност Ла Романа. Аутопсиите разкриват наличието на седем вида коса, седем различни ДНК профили, като нито един от тях не принадлежи на момичетата или някои от техните предполагаеми убийци Antonio Anglés Martins и Miguel Ricart. Рикарт е единственият, който излежава присъда в затвора; местонахождението на Antonio Anglés Martins не е известно и до днес, все още е сред най-издирваните престъпници от Интерпол.

В нощта на 13 ноември 1992 г. Антонио се разхожда с Opel Corsa с приятеля си Мигел Рикарт Тарега. Докато пътуват,  виждат три момичета на автостоп, тръгнали за парти, което гимназията „Пикасен” провежда в нощния клуб Coolor в близкия град . Девойките се качват в колата. Откарани са близо до Катадау, район, в който Антонио се крие, когато Гражданската гвардия го търси за други престъпления. Момичетата са връзвани, бити жестоко, изнасилвани и малтретирани. След това двамата изкопават яма, застрелват децата  и ги затрупват с боклуци и пръст.

След 21 години затвор Рикарт е освободен на 29 ноември 2013г. и дава поредица от интервюта, в които все още поддържа невинността си, твърдейки за конспирация, която го приковава като изкупителна жертва.
Хората, интересуващи се от случая, вкючително и роднини на момичетата, допускат, че е възможно да са отвлечени от влиятелни хора, мрежа от педофили и сексуални садисти, които са задоволили ниските си страсти с тези невинни деца.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 20:26 от Карла_Карла

# 819
Този случай ми напомня странно за сестри Белнейски..

# 820
Ето още един мистериозен случай, който до момента не е разрешен. Наречен е ''Alcàsser Girls''.

Не бях чувала за случая, много е интересен и загадъчен, най-вероятно в него има нещо прикрито и мистериозно, както твърдят и близките на убитите момичета.

Включвам се и аз с още една неразкрита и загадъчна мистерия, която вълнува и до днес изключително много хора по света и най-вече в Италия - изчезването на Емануела Орланди през 1983 г., около което витаят множество версии и конспиративни теории - намесата на Ватикана,  бащата на момичето е служител на Светия престол и семейството му по това време са едни от малкото жители на Ватикана, на мафията, на "Сивите вълци" на Агджа, който пък има своите версии за съдбата на момичето, на педофилски кръгове и мн. др. Наскоро, преди 2 години, мисля, беше правен нов опит за търсене на тленните останки на Емануела в Тевтонското гробище, като и преди са правени  други подобни опити,  но нищо не бе открито и установено. Малко преди Емануела изчезва и друго момиче -  Мирела Грегори, като според някои има връзка между двата случая. Пиетро Орланди, братът на Емануела, и до ден днешен не се е отказал да търси с всички законни средства истината за сестра си, като включително се е срещал и с тримата последни папи, като настоящият му е казал, по негови думи, че сестра му е в рая. На български информацията е много непълна и най-вече разпиляна, но оставям линк към три статии за ориентир, за когото има интерес:

https://www.chr.bg/istorii/dosieta/emanuela-orlandi-dobre-pazena … ajna-na-vatikana/

https://www.mediapool.bg/nov-opit-za-razkrivane-na-misteriyata-s … i-news295581.html

https://www.168chasa.bg/article/7143190

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 12:38 от _Електра_

# 821
По случая има документални серии в Netflix.

# 822
  • София
Аз се връщам на случая на Кристофър Уотс, защото след вашите коментари отново изчетох материала и си свалих и филма.
Че бащата е виновен и ги е убил, не се съмнявам, но имам някакви дълбоки подозрения, че любовницата му е замесена във всичко. Той е от тези мъже, които са лесно манипулируеми. Наблюдавах го много добре. Страхлив е по принцип и няма как да е действал съвсем сам. Не съм чела последните материали за случая и не зная нея в какво я обвиняват, само от вашите коментари разбирам.

# 823
Физически едва ли е намесена, но като подбудител , да. На видеата се вижда колко е манипулативна и без скрупули . Тя си го е прелъстила съвсем целенасочено - колежка, която  се възхищава на семейството му и грижовността му. Същевременно  се оплаква от липса на късмет в любовния живот. А той ми изглежда слабохарактерен и явно не е било трудно да му вземе буквално акъла, за да извърши такова чудовищно престъпление.

# 824
  • София
И аз се загледах в случая на Уотс. Разглеждах и фейсбука на Шанън. Направо е невероятно как този сив, смачкан човечец така хладнокръвно е изтребил семейството си. А е могъл просто да се разведе. Хайде, да кажем, макар че е недопустимо, да е удушил Шанън в пристъп на умопомрачение, но децата, собствените му деца? Най-хладнокръвно ги товари на пикапа и съвсем делово и сухо ги задушава и разпределя по резервоарите. Слушах и интервютата му от затвора. Ако бил мислел, това нямало да се случи, казва той. Но той е  имал  време да мисли, докато пътува с полуспящите деца, имал е достатъчно време да излезе от евентуалното умопомрачение. На мен лично на всички видеа, направени от Шанън, той ми се струваше абсолютно безразличен, смачкан и отсъстващ. Шанън е била активна, властна, амбициозна, докато той е просто неин придатък. Дори не изглежда като човек, способен да нарани и муха, камо ли да затрие цялото си семейство. Необятно ми е да си представя каква омраза е растяла в тоя човек през всичките тези години, защото убийството не е никак спонтанно. Трябвала е само една искра, за да запали огъня. И тази искра явно е била появата на любовницата.

Общи условия

Активация на акаунт