Криминални досиета

• 423 013
  • 6 933
  •   4
Отговори
# 1 005
Интересно, как са решили, че пуерториканското момиче съвпада антропологично с хърватка.
Чудя се, студените досиета ги вадят, но в САЩ няма ли давност за престъпления?

# 1 006
Вяра е страхотна! Горещо препоръчвам видеото за Тед Бънди! Едва ли има някой, който да не е запознат с историята му, но тя пресъздава всичко изключително увлекателно, детайлно и интересно. Изчела съм всичко за него, тъй като ми е любимата тема, но пак има какво да се чуе от нея.

# 1 007
  • София
Тя има и подкаст - Пурпурни следи.

# 1 008
Интересно, как са решили, че пуерториканското момиче съвпада антропологично с хърватка.
Чудя се, студените досиета ги вадят, но в САЩ няма ли давност за престъпления?
За убийство няма давност.

# 1 009
  • София
Не само ID, има и CI на viasat. Там са със субтитри, което е по-добре в някаква степен като се чуват реалните гласове. И те излъчиха интересни поредици.

# 1 010
Нямат давност, но пък не може да те съдят два пъти за едно убийство, без липса на нови доказателства.

# 1 011
Е че той не е съден два пъти. Той я убива 1976 г., тя е разпозната 2021 г. Без да знаят тя коя е, не знаят и той кой е, камо ли да го съдят.

# 1 012
Е че той не е съден два пъти. Той я убива 1976 г., тя е разпозната 2021 г. Без да знаят тя коя е, не знаят и той кой е, камо ли да го съдят.

Никой не е казал, че е. Говоря принципно Rolling Eyes

# 1 013
Сам Нийл, много интересна история!

И на мен ми е много чудно как са объркали пуерториканка със сръбкиня😳 та двете групи нямат ама нищо общо, освен, че са все хора. Къде ти Пуерто Рико, къде ти Сърбия. Все едно българин да объркат със скандинавец по антропологични белези.

# 1 014
Сега по Нетфликс излъчват сериал за Джефри Дамър, с Евън Питърс в главната роля . Много го хвалят.
Дамър е известен също така като Канибалът от Милуоки, е американски сериен убиец, извършител на сексуални престъпления като изнасилвания, убийства и разчленяване на седемнадесет мъже и момчета в периода между 1987[1] г. и 1991 г. Някои от по-късните му убийства са свързани също така с некрофилия, канибализъм и съхраняване на части от тялото – обикновено цялата или само част от скелетната структура.

# 1 015
Сега по Нетфликс излъчват сериал за Джефри Дамър, с Евън Питърс в главната роля . Много го хвалят.
Аз го гледах. Добър е!
Героят Джеф е представен достатъчно брутално (макар че после четох от статията на англ. в уикипедия, че реално е бил дори още повече). Много внимание се обръща на събития от детството, травми, лични противоречия, влиянието на другите... Но без да ни хлъзгат в мелодрамата и да ни карат непременно да го съжаляваме.
Интересен образ на бащата и на неговите емоции също.

# 1 016
  • София
Интересен е този Дамър, гледала съм интервюта с него, изглежда спокоен и овладян, уравновесен и спокойно говори за престъпленията си и мотивите да ги върши. Психопатите обикновено са така. Има и кресливи и истерични, но това са обикновено социопати, нарцисисти. За мен общото между такъв тип хора, мотивирани да извършат сексуални престъпления (ако не става въпрос за примитиви, които ги води само животински нагон, а за интелигентни и наглед нормални хора), е че те не са заради сексуални проблеми в повечето случаи, а заради желание за контрол, плюс липса на емпатия. Те имат личностни отклонения на първо място, след това - сексуални.

# 1 017
Този Дамър ми е на едно ниво с  Тед Бънди. Даже може и по-зле, че си ги е държал у тях.

# 1 018
Този Дамър ми е на едно ниво с  Тед Бънди. Даже може и по-зле, че си ги е държал у тях.
Бънди отричаше до последно, че е виновен. Гледала съм филма, но наистина е много убедителен. Дори печели симпатиите на разни фенки.
Дамър пък спокойно си обяснява престъпленията, сякаш са нещо нормално.
Поне така пише в интернет за тях.

# 1 019
Аз пък се чудя какви са тия полицаи, бе.
Къде е закона, къде е реда.
От ID канала(и не само оттам, де) съм останала с убеждението, че са безумно невежи, незаинтересовани и претупващи работата си. Задгърбващи явни сигнали и следи, не вземане на отпечатъци, доказателства и очевидни неща под внимание. Беше ми направил впечатление един случай в който бяха приели, че жертвата е загинала в катастрофа, а такава нямаше, дрехите бяха съблечени и закачени на мантинелата, нямаше следи от птп, а те май даже обсъждаха, че е самокатастрофирала, а колата и беше здрава, жертвата беше покрита с нещо, цялата в кръв, оставена посредата на пътя, като преди това се е водела изчезнала. Нещо такова беше, не помня всичко, даже много малко помня, но разследващите бяха стигнали до безумни заключения на база изследване на местопрестъплението игнорирайки очеизвадни улики. Струва ми се, че блюстителите на реда и магистратите им са не по малко психясали от психопатите, които уж преследват и наказват. Нелогични присъди, много ниски и леки. Абе, безумна работа отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт