Криминални досиета

• 419 411
  • 6 861
  •   11
Отговори
# 6 780
Ами да, или съдът е малоумен, или законът е такъв. В САЩ колко щеше да лежи този, а?
За мен изнасилването си е изнасилване и се полага наказание. Ако освен това е имало насилие и бой, отделно обвинение и друго наказание и за боя. И майката трябва да я съдят за сводничество.

# 6 781
  • София
Ами Магдена, в много случаи, съдът на първа инстанция, или е малоумен, или дълбоко зависим. Справка, множеството решения на ВКС, Хага и т.н.

# 6 782
Тоест три години условно е удачна присъда за сексуален пристъпник? Да, съдът е малоумен. Колко пъти даваха нищожни присъди за убийци на пътя? Престъпници извършили жестоки убийства лежат по максимум двадесетина години. Психопати рецидивисти бродят навсякъде, защото най-скъпата и най-тромава система в ЕС не си върши работата.

# 6 783
Магдена, не винаги законите са адекватни за някакво престъпление.  Има разлика между българското законодателство и западното в този аспект и на мен българското не ми се вижда адекватно защитаващо жертвата-дете. По американските закони се води изнасилване и утежнено сексуално насилие над дете минимално 30 години в затвора, възможна е и доживотна присъда. Те това за мен е СПРАВЕДЛИВО и адекватно отношение към секса със 7 годишно.
За родителите-сводници присъдата е сходна от 30 до доживотна. Води се сексуална експлоатация, трафикиране и тн на дете под 12 години.

За подобни престъпления над деца в България изобщо не са адекватни присъдите-- всичко под 20-30 години е гавра с жертвата- дете  и съсипания й живот.

Да се говори за съгласие с оглед на възрастта на детето и ситуацията и аз не разбирам какво значи съгласие в такъв контекст, но ми харесва как американците третират сексуалното насилие над малки деца. Естествено, с Диди ме разочароваха много...

Трябва промяна в законодателството. Между другото, бях шокирана и от немските присъди за убийства в един филм по нетфликс за затворите. Там по 10тина години им дават и ако искат да ходят на психолог, им занижават присъдата допълнително...И все бяха невинни, просто сгрешили. Не знам как терапията им е помогнала да вникнат в престъплението си и да се разкаят...все нещо друго им беше виновно за убийствата. Гавра с жертвата е това леко отношение към престъпника.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 00:10 от MariyaHris

# 6 784
  • Пловдив
Аз мислех, че дотук съм писала единствено по въпроса какво значи да се съгласи, защо няма връзка с подписа на родителя при личния лекар и как може да не е изнасилване, а друго престъпление - то па се оказа, че съм написала, че не трябва да лежи в затвора.

Няма как едно престъпление да го изкараш друго, защото ей така ти се иска или защото в Америка било друго. Законът казва кое какво е.
Наказанието може да е ефективно и моля някой да ми посочи къде написах, че не трябва да лежи, че нещо не откривам. А ако не съм написала, е леко учудващо каква връзка имат изобщо с моя пост постовете, отговарящи на моя.

# 6 785
Магдена, по българското законодателство може да не е изнасилване, но по американското законодателство НЕ  може да не е изнасилване. За това и говорим. Това по дефиниция е утежнено сексуално насилие над  дете и изнасилване на дете по американските закони. По българските закони явно не е изнасилване, а секс със съгласие. Но за мен българското законодателство НЕ е адекватно и не наказва с нужната строгост  точно този тип сексуални престъпления към дете, които спрямо други законодателства СА изнасилване.

Не е въпросът дали трябва да се лежи ефективно, а колко да се лежи и всичко под няколко десетилетия не е адекватна присъда за подоибно сексуално насилие над дете и не отговаря на вредата, нанесена от деянието. Българското законодателство трябва да претърпи някакви промени, защото не наказва достатъчно строго подобни гнусни престъпления. Колкото пъти съм чела за сексуално насилие над малки деца в България, винаги присъдите са били смешни. Е, значи проблемът е в самото законодателство, не е нечувано. Защо да не се измени?

Погледнах от 1 до 6 години се дава в България за подобен случай като с момиченцето, което не било изнасилване. Сравни с американския подход -- директно Е изнасилване и директно са десетилетия присъда от 30 до доживотна присъда. Еми, явно педофили са правили нашето законодателство.

Хубавото е, че и за убийство не се лежи особено дълго, та човек може просто да ги чисти тия гнусни педофили и след признания и извинения, желание за посещение при психолог и реабилитация до две години ще е в някакъв полудневен затвор с възможност за екскурзии и пикници сред природата.

Последна редакция: чт, 20 ное 2025, 00:39 от MariyaHris

# 6 786
  • София
Не знам по кой член са го съдили този, но и по българското законодателство би трябвало да е или за блудство, или за изнасилване, или и двете - чл. 149 и/или чл. 152 от НК.

# 6 787
  • Пловдив
Нито е блудство, нито е изнасилване. Чл. 151.

# 6 788
  • София
Пише, че е осъден за блудство в новината, ако има някъде присъдата публикувана, ще ми е интересно да прочета. Иначе и аз не намирам бг законодателството адекватно по отношение на такива престъпления.

# 6 789
  • Пловдив
Търсих я в сайта на съда, но не я намерих. Може би ще я публикуват тези дни.

П.П. То май не е било днес (вчера) обявяването на присъдата, аз реших, че е днес, но няма такова заседание в сайта. Явно сега са публикувани мотивите. Ще потърся пак.

# 6 790
Нито е блудство, нито е изнасилване. Чл. 151.
Ама защо тогава не ги съди в Страсбург "човекът", какви са тия условни присъди, той си е направо невинен.
Врата в полето са за нашия съд законите. Факт е, че за едно и също престъпление едната инстанция оправдава, друга дава ефективна и то, дълга присъда. Пример - делата за Чората.

# 6 791
Ако заведеш чуждо дете някъде, дори и то доброволно да е дошло, ще те обвинят в отвличане.
Дете под определена възраст, не може да даде съгласие за секс.

Елора, пеняването по форуми и петиции вев ФБ не вършат работа. Също и мижави протести по единични случаи.
Протестът трябва да е масов срещу прокуратурата и съдебната власт. Действията им са престъпни в случая с Коцев, а и кой знае още в колко други.

Така е, но пък хората изпускат парата с тъпи петиции и възмущение по фб и форуми.
Ето, нали е циганче, па се било съгласило. Сега чакаме да се каже как те братята роми съзряват от едногодишни бебета и то можело.
То и на 2 години да е, пак няма да скочат хората.
Убито куче/коте предизвиква повече жал от изнасилено дете.
Абе знаех си, че ще дойде ден наказанията за животни, ще са по-сериозни от наказания за деца, убийства и изнасилвания.
Иначе майката е за яко пречукване също, ама здраво.

# 6 792
  • Пловдив
В САЩ колко щеше да лежи този, а?
Истината е, че зависи от щата. И в някои щати е законно. НЕ е за секс, а за брак, със съгласието на родител има щати в които няма минимална възраст за брак. И ги женят примерно на 12.

# 6 793
Скоро говорих с ИИ за възрастта за съгласие в САЩ и са много малко щатите, в които възрастта за съгласие да е под 16 г. Дори в Калифорния, където са много либерални, възрастта за съгласие е 18 г. ОСЕМНАЙСЕТ!

Ето и линк за възрастта за съгласие в отделните щати: https://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent_in_the_United_States

Разбира се, в повечето щати има въведено Romeo & Juliet изключение, тоест - съдът не осъжда сексът между тийнейджъри, но за останалите случаи това е сериозно престъпление, с ефективна присъда и влизане в регистъра на сексуалните престъпници. И само да уточня, че в САЩ да влезеш в регистъра за сексуалните престъпници е нещо наистина сериозно - нямаш право да работиш и живееш близо до училище или детска градина, нямаш право да практикуваш професия, която ти дава достъп до деца, нямаш право да пуснеш в къщата си дете, освен твоето собствено, вкл и децата ти нямат право да си канят приятелчета вкъщи, дори и със съгласието на родителите им. Всяко нарушение на тези изисквания може да доведе до затвор. Отделно са срещите с parole officer, отделно че ако се случи някое престъпление с дете в района, в който живееш или работиш - полицията веднага идва да те разпитва и тн. С две думи - ако си сексуален престъпник в САЩ, камо ли пък ако жертвата е дете/деца, животът ти става ад!

В България виждаме какво се случва и как съдът реално гали с перо педофилите.

Колкото до конректния случай - майката също е била за съд, защото това е склоняване към проституция на дете и освен затвор е заслужавала и отнемане на родителските права.

# 6 794
  • София
То винаги по принцип съм смятала, че по-ниската възраст за съгласие е с цел да могат тийновете да правят секс с връстниците си без да носят наказателна отговорност, но се вижда, че педофилите злоупотребяват. Мисля, че трябва възрастта за съгласие да е между 16 и 18 години и у нас, 14 явно е написано заради циганите или пак заради педофилско лобиране. Има и други простотии в нашето законодателство в това отношение - например блудство от мъж към жена, навършила 14 години, се наказва с 10 години макс, а от мъж към мъж, или жена към жена може да получи и до 20 години.

Общи условия

Активация на акаунт