Криминални досиета

• 419 706
  • 6 872
  •   10
Отговори
# 6 855
Магдена, доста често съм супер съгласна с теб и харесвам повечето ти мнения. Изобщо не е към теб лично, а просто някак не ми пасват двете неща.

Просто такъв тип казуси, аз лично не мога да ги чета и да разсъждавам - твърде много ми е.

Извинявам се, ако съм обидила някого! Simple Smile

# 6 856
  • Пловдив
Законът използва израза "се съвъкупи". Същото значение. Затова е престъпление, защото не е норма да се прави с малолетни.

# 6 857
  • Пловдив
Законът използва израза "се съвъкупи". Същото значение. Затова е престъпление, защото не е норма да се прави с малолетни.
Аз смятам, че наказанията по закон за това действие са непомерни спрямо действието. И трябва да се промени законът. Сега въпросът е как се предизвиква промяна на закон?

# 6 858
Янтра, ами явно има начин, щом постоянно се променят законите за защита на децата от сексуална експлоатация и насилие от възрастни в посока намаляване на тази защита. Както смъкват възрастта за съгласие, която беше 16 години, когато аз бях дете, така трябва да могат обратно да си я вдигнат и да има тежко наказание за възрастен+секс с непълнолетно, да не говорим за малолетно дете. Всичко друго е целенасочено позволение на подобни деяния да се случват. На всеки здравомислещ му е ясно, че няма как сексът на възрастен човек със 6- или 7-годишно дете да НЕ Е изнасилване и да стане недоброволно без някакъв вид насилие, психологическо или физическо. Такъв секс е болезнен и мъчителен и физически опасен за дете на подобна възраст. Тоест без принуда няма как да стане такъв секс. Това, че законът не го отчита, показва какви изроди и тъпанари са писали този закон! Магдена, знам, че имаш син в първи клас, предполагам е на 7. Извади една година от това и после говори за чукане...

# 6 859
Е, то е ясно, че са го писали кретени, ма някой хора са сукали от него, майчино мляко им е.
То виж ги и какви думи използва за изнасилване на 7 годишно.
Явно сякаш и е гот от това нещо може би.
Е, нали не се пише на нейната дупара или на нейното дете, сичко е точно.

# 6 860
  • София
Ами законът е писан от кретени, това е ясно на всеки. Магдена, когато аз преди сто години бях малка, възрастта за съгласие беше 16 и после я смъкнаха на 14.

Натиск от педофилски и/или ромски лобита, нямам друго обяснение. Под претекст да могат децата свободно да правят секс с връстниците си, променят закона в неблагоприятна посока и отварят вратата за всякакви злоупотреби, защото няма допълнителни условия партньорът да е на близка възраст или нещо подобно.

# 6 861
  • София
Дълбоко се съмнявам да има умисъл в закона за защита на педофили. Просто толкова си могат законотворците.
А и юристите не са особено активни.

# 6 862
  • Пловдив
Ами законът е писан от кретени, това е ясно на всеки. Магдена, когато аз преди сто години бях малка, възрастта за съгласие беше 16 и после я смъкнаха на 14.
Както писах, поне от 1968 г. насам никога не е била различна от 14 години възрастта, която наричате преведено от английски възраст за съгласие.

Последна редакция: сб, 22 ное 2025, 11:46 от Магдена

# 6 863
  • София
В последните години промениха доста закони, най-вече под натиск от страна на близките на пострадали от тежки престъпления. Например вече не може само заради направени самопризнания и съкратено съдебно следствие един убиец да се отърве от доживотна присъда, а преди беше така. Направиха и така, че извършители на непредпазливи деяния в транспорта да бъдат съдени като за умишлени престъпления и да получават по 20 години или повече затвор (пр. Семерджиев). Така че не виждам защо и за сексуалните престъпления да не се потърсят някакви законодателни промени.

# 6 864
  • София
Трябва, но за това и гилдията трябва да съдейства. По стечение на обстоятелствата съм участвала в измененията на няколко закона и наредби и най-ползотворно беше участието на съответните гилдии.

# 6 865
Е как да стане при положение че има и по-равни пред закона и той не е еднакъв за всички български граждани?
При браковете? и съжителствата на семейни начала при тези малцинства, всички си затварят очите по отношение на възрастта.
Значи на теория уж всички сме български граждани ама правата, свободите, и задълженията ни не са еднакви. Зависи от етнос, религия и разни други неща.
Обяснете ми го това, защото някои в този и други форуми, претендират че законите ни третирали еднакво, и горните неща нямали значение. На практика явно имат.

# 6 866
  • Glasgow
Аз също не разбирам при ромите как се разминава, като понякога раждат на 13-14г, т.е започнали са дори и под тази възраст. Социални не се ли задействат? People of Sofia имаха такава кампания, за младите ромски родилки и споделяха уж позитивни истории, като повечето двойки бяха поне на сходна възраст, но имаше едно неромско момиче с ром, който по мои изчисления е бил много над 18г като я е забременил на невръстна възраст, но когато споделих 'сметките' си и как това изобщо е разрешено авторът ме насмете и после изтри коментара. После и други започнаха да задават същите въпроси и заключи коментирането.

# 6 867
  • София
Официално са приложили законът. Неофициално, мотивите им са субективни и понеже прокуратурата не се интересува, а потърпевшото дете е сирак, без средства и образование, обжалване към по-горна инстанция няма.

# 6 868
Фактически от правна гледна точка се получават едни гигантски, масови прецеденти, които могат да се ползват в практиката и така делата/процедурите (ако изобщо се задействат ) се обезмислят и  почти не достигат до реално изпълнение, или са някакви смехотворни.
Половин милион /или са към един ?/ Ромеовци и Жулиети, страната на неограничените възможности!?

# 6 869
  • София
Така е. Ако беше потърпевшо бяло дете от заможно семейство с пари и средства за адвокати, нямаше да е такава присъдата.

Общи условия

Активация на акаунт