Криминални досиета

• 419 359
  • 6 858
  •   1
Отговори
# 6 840
  • Пловдив
То точно повозване си е отнемане, да. Иначе има и кражба.
Това с отнемането е тръгнало оттам, че за да не доказват намерение за присвояване, са започнали да внасят всичко с коли само като отнемане.
До степен, че през 90-те въведоха при отнемането квалифициращи (утежняващи) признаци, някои от които логически се изключваха с отнемане, тоест с липса на намерение за присвояване, и отнесоха много критики, аз тогава май бях студентка, но така си остана. Тук специално грешката не е в НК изначално, а в инерцията на прилагането и чак после - на измененията.

Съвсем различно е да искате да се нарича непременно изнасилване нещо, което самият НК не е имал идея да го брои за такова, но пак е престъпление, само защото на някой да се нарича иначе му звучи недостойно.

______

Категорично не мисля, че някога през 20 век е имало смъртни наказания за чисто сексуални престъпления (без убийство след това или поне тежко физическо осакатяване). От 1968 насам със сигурност не е, мога да проверя и по НК от 1952, ако някой го вълнува.

# 6 841
Отвращавам се от тази ситуация, но и от използване на думата “чукане” и дете. Как се използва изобщо не ми побира ума… Не искам да обиждам никой, но в повече ми идва.

# 6 842
  • Пловдив
Отвращавам се от тази ситуация, но и от използване на думата “чукане” и дете. Как се използва изобщо не ми побира ума… Не искам да обиждам никой, но в повече ми идва.
Само го говорим, а някои го правят, ясна ти е идеята.

# 6 843
  • Пловдив
Разбирам. Ако не я бях употребила аз, нямаше да те отвращава.

# 6 844
Съжалявам, че давам линк, но в момента нямам време за скрийншотове. Която от вас има ИГ, може да види.

https://www.instagram.com/p/DHlfKvJoh9T/?img_index=7&igsh=MjFycDJ4Z2Rqd2N6
Повече вярвам на него, отколкото на тях.
https://trafficnews.bg/krimi/strasti-kyuchuka-ne-sam-dokosval-zh … napadnaha-340237/
Дава подробности за случая и включва роднини на "жертвите", които явно могат да потвърдят думите му и са на негова страна. Спор за имоти - типично за роднини, в който той казва, че се е намесил(не им е роднина) и от тогава са започнали враждите.

# 6 845
  • Glasgow
Добре, чета днес че полицайката дето дала стълба, за да избяга онзи, който блъсна и уби хора е осъдена на 5г. Не че я защитавам, но как такова деяние има присъда от 5г, а педофил никаква🙄

# 6 846
Добре, чета днес че полицайката дето дала стълба, за да избяга онзи, който блъсна и уби хора е осъдена на 5г. Не че я защитавам, но как такова деяние има присъда от 5г, а педофил никаква🙄

Всичко е точно. Всичко е наред.
Магденчото вика, че законите са перфектни и съдиите са перфектни. Те са най-готините хора, прилагат съвестно законите и наказват лошите.
Няма грешка, повтарям, всичко е точно.
Joy

Разбирам. Ако не я бях употребила аз, нямаше да те отвращава.

Показва нивото ти и истинското ти отношение към такива случаи.

# 6 847
  • Glasgow
Да ви споделя какво ми мина като заглавия вече в няколко таблоида, но ме е страх да отворя да прочета, защото е прекалено близо до нас. Заглавията бяха, че по време на войната в Босна и Херцеговина богаташи от Запада са ходили на "военен туризъм" там, и е можело срещу няколко десетки хиляди платени на сръбски военни да убиват хора.
Това го имам като спомен от някакъв филм.

# 6 848
Да дадеш условна присъда на това нещо е безумие.
Съдията НЕ е дал условна присъда.

Осъден е на 4г. и 6 месеца, но се е за признал за виновен, затова съдията няма избор и е намалил присъдата с 1/3 и така става 3г. Според чл.66 от НК я изменя в условна. Съдията не е виновен, че това са законите.

# 6 849
  • Deutschland
Снощи се бях зачела из ФБ в публикация, с която издирваха изчезнали баща и син от Видин. Един коментар гласеше, че ако са прекарвали мигранти и са ги пипнали в Сърбия, директно полицията застрелва и каналджии и мигранти и ги закопават някъде по полетата.
Някои предполагаше, че са минали Дунав нелегално и без лодка. Явно съм много тъпа, защото не мога да се сетя как ще минеш Дунав така, това не е поток все пак.
Намерили са айфона на единия, ама вече година не могат да го отключат.

# 6 850
Да дадеш условна присъда на това нещо е безумие.
Съдията НЕ е дал условна присъда.

Осъден е на 4г. и 6 месеца, но се е за признал за виновен, затова съдията няма избор и е намалил присъдата с 1/3 и така става 3г. Според чл.66 от НК я изменя в условна. Съдията не е виновен, че това са законите.

Цитат
Чл. 66. (1) Koгaтo cъдът нaлaгa нaĸaзaниe лишaвaнe oт cвoбoдa дo тpи гoдини, тoй мoжe дa oтлoжи изпълнeниeтo нa нaлoжeнoтo нaĸaзaниe зa cpoĸ oт тpи дo пeт гoдини, aĸo лицeтo нe e ocъждaнo нa лишaвaнe oт cвoбoдa зa пpecтъплeниe oт oбщ xapaĸтep и aĸo cъдът нaмepи, чe зa пocтигaнe цeлитe нa нaĸaзaниeтo и пpeди вcичĸo зa пoпpaвянeтo нa ocъдeния нe e нaлoжитeлнo дa изтъpпи нaĸaзaниeтo.

https://gpk.caselaw.bg/norms/nk-66/

Ок, ето го тоя член тъп, намерих го.
Пише до три години.
Съдията викаш дал 4 години и 6 месеца.
Какво общо има тогава с тоя тъп член?

# 6 851
  • Glasgow
Дал 4.6, редуцирал я на 3 и те така.

# 6 852
  • София
Пак това е станало по преценка на съда, а не, че съдът императивно е бил длъжен да я измени в условна. Императивно е длъжен да я редуцира с 1/3 и толкоз.

# 6 853
  • София
За съжаление, не е само в закона проблемът.
Видни са редица зависимости по цялата верига, от полицията, през прокуратурата та до съда. Човешкият фактор е много важен.
Също така, юристите, чрез професионалните си организации, и парламента имат право да изискват законодателна промяна.
Подобни дела, като въпросното с детето, никога не стигат до горна инстанция, защото прокуратурата няма желание да обжалва, а жертвата няма адекватно представяне.
Ако обаче се разгледат други дела, в които има адекватно представителство на жертвата или обвиняемия, ясно се вижда, че не само в законодателството е проблемът.
Колко решения падат на по-горни инстанции? Колко падат на международно ниво? Това ясно показва или неадекватност, или зависимост.

# 6 854
Пак това е станало по преценка на съда, а не, че съдът императивно е бил длъжен да я измени в условна. Императивно е длъжен да я редуцира с 1/3 и толкоз.
Преценката се базира на законите и на съдебната практика. И влизането в затвора не е императивно.

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 23:54 от ЧревоУгодник

Общи условия

Активация на акаунт