Криминални досиета

• 461 156
  • 8 156
  •   144
Отговори
# 7 665
А тоя общ приятел дето е подал сигнала как влиза през оградата?

Мярнах нещо, че е от едно от мексиканските семейства, били са близки и са имали уговорка за някаква работа по сградата. Т.е. че човекът е бил редовен там и не е имал притеснения от кучетата или охрана.

# 7 666
Ако детето, което е пребивавало там с месеци, е син на Симон Варсано, значи баща му е много възрастен, вече над 70 годишен. Може да не е свъсем в час с нещата. Оставил е възпитанието и образованието на майката, а тя е залитнала към "духовното", извън официалното държавно и частно образование.
И това, че родителите не били загрижени, че децата са им в хижата какво е, освен знак, че нещо не е наред? Кой човек ще си остави детето в хижа с рейнджъри да живее с месеци? И където основния двигател Калушев е против нормалното образование?

# 7 667
  • София
Ако детето, което е пребивавало там с месеци, е син на Симон Варсано, значи баща му е много възрастен, вече над 70 годишен. Може да не е свъсем в час с нещата. Оставил е възпитанието и образованието на майката, а тя е залитнала към "духовното", извън официалното държавно и частно образование.
И това, че родителите не били загрижени, че децата са им в хижата какво е, освен знак, че нещо не е наред? Кой човек ще си остави детето в хижа с рейнджъри да живее с месеци? И където основния двигател Калушев е против нормалното образование?
Това ли е таткото? Бяха писали, че родителите са публично известни в арт средите, но майката нищо не ми говори.

# 7 668
Не бих вярвал на този сайт.

# 7 669
Смятай значи 100-годишните баба и дядо колко са в ред...

# 7 670
Майката е писала във Фейсбук, че се занимава и преподава за:

груповата динамика;
  създаването и поддържането на пространство;
  изследването на личния стил;
  загрявките като практика;
  ролята на фасилитатора и
  основните инструменти в интегралното фасилитиране.

От това аз нищо не разбирам, но за някого сигурно е интересно.

# 7 671
  • Пловдив
Бабата и дядото са родители на майката, сигурно са връстници на таткото.

_____

Организацията може да е изглеждала (и не само изглеждала) проблемна заради въоръжената охрана и отцепването на район. Но това отцепване и въоръжаване не обяснява нищо нататък, за причините за него и дейностите в хижата, евентуално напълно незаконни (мигранти, наркотици, обучение на някакви наемни войници, друго, де да знам...? Flushed).
Изглежда ми напълно правдоподобно както историята да е чисто битова - спор между неколцина, психичен проблем, - така и да е някакво разчистване на сметки около наркотрафик или големи незаконни пари. Нищо ясно, само политизирани и романизирани любителски донаждания.

_____

Има ли други такива "рейнджърски" организации с природозащитни претенции у нас и по света? Нищо не знам за това.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 08:29 от Магдена

# 7 672
  • София
Смятай значи 100-годишните баба и дядо колко са в ред...

Бабата и дядото са по майчина линия.Майката е сравнително млада за над 70 годишния баща на Леон.Какви 100 годишни баба и дядо..

# 7 673
Да, майката не изглежда на повече от 40 г. Бабата и дядото са си връстници със зетя, ако е описания фотограф.

# 7 674
Според мен баща на Ники ( който от 12 годишен е с него в Мексико) и този 16 годишният, който се издирва си е точно Калушев. Иначе няма логика семейството да си даде детето да му го обучава някакъв и абсолютно никой да не подаде сигнал, ни баба, ни дядо, ни леля. За това е и това спокойствие.
Чувала съм много истории за тайни общества ( масони ) и за хора, посветени в разни тайни. Тези хора разказват разни небивалици, как изследвали българските гробници и имало тайни входове, като поместиш един камък, се влиза в друго подземие, за обитаване от древни цивилизации светове. Честно казано до сега не обръщах внимание, защото собственият ми бит, ми е достатъчен.
Откакто тази история излезе на яве, почнах да си спомням разни такива разговори, водени с хора, които общуват с разни "специални" хора.
Имайте предвид, че Калушев е от много аристократично за българските стандарти семейство. Такива хора са израснали по съвсем различен от нас начин. Познавам такива, странни са.
За Годеч мога да кажа, че има много каналджии, които прекарват емигранти през границата. Там има много "пари".

# 7 675
  • софия
Ако искате да чуете мнение на човек, който познава всички от 30+ години, можете да си пуснете Нова и да слушате.
Не подхвърлените измислици.
Смята, че са нарушили нечии интереси, видели са неща, които не трябва да виждат. Знае кое е детето и има усещане, че и тримата са в безопасност. Човекът казва, че Калушев и другите двама не са били във вилата по време на трагедията. Детето (15 г.) на този, който дава интервю, е с Калушев. Вярва, че е на сигурно място и са добре. Казва, че когато последно са се чули, са били на морето в Българене.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 08:34 от zvаnchе

# 7 676
С две думи въпросние Леон може и да не е баш дете на фотографа и младата му жена...
Както и въпросния Ники...Може да са си негови, извънбрачни деца...

# 7 677
  • Пловдив
Леон не е 16-годишният, който е изчезнал с Калушев, мисля, а десетинагодишен син на Симон Варсано, който има и по-малък брат.

Това с виждането на нещо, което не е трябвало да видят, много като от роман трилър ми звучи. Професионалисти от висшите нива на организираната престъпност не биха допуснали нещо такова, за което да убиват така зрелищно, изобщо да се види, предполагам.

# 7 678
В момента по Нова е бащата на Алекс изглежда. Синът му е с Калушев, а той няма връзка с него.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 09:13 от pticasprujina

# 7 679
Майката на Леон, без да обиждам никого, има точно профил на плоскоземец и не се изненадвам, че си е мислила, че това е супер за детето й. Пълно е с такива авангардни творчески личности. А и Иво е трениран от десетилетия шарлатан и манипулатор, убедителен. Колко му е да я убеди, че това е супер за детето й--година да седи горе в хижата с бездетни безсемейни пръчове.

В момента имаме, обаче 16 годишно дете в опасност, забелязано с Калушев на път за морето...родителите му и те не смятат, че е проблем.

След финансовите доклади и цялостната биография на Калушев и всичките му дейности, интервюта, духовни учения и тн, съм абсолютно убедена, че той е развивал всички тия дейности -- институти, национални агенции, курсове за деца  и тн, с цел развитие на мащабна дейност и вкл финансово припечелване и са очаквали да се развият нещата. Може да са очаквали европейско финансиране по линия на министерството...нямам идея, но е факт, че много са се охарчили, а нямат доходи, дарения, с които да покрият разходите и нещата не са им се получили. Връзката с млади момчета за мен е очевидна също -- да, сигурно 99% от децата не ги е пипал, но тези, уязвимите, които са му в аурата там си и остават като протежета, вкл Ники, вкл сегашното 16 годишно, което той е помъкнал, рискувайки живота му.
 Сигурно по-големите, Дечо, Ивайло и Пламен са възроптали в някакъв момент (може да ги е лъгал, че има повече средства) и той ги е гръмнал. Убил е и кучетата си в стаите, а тях пред кучешката колиба.
Самите му последни послания -- смс към майка му и постът от 1ви фев във ФБ говорят за това колко са лоши всички, кочината, и тн. а той борецът неразбран, не може да се пребори с общата поквара. На този човек в някакъв момент му е попречила реалността, вкл близките му съратници и по нарцистичному ги е дискартнал по този жесток начин. Хванал е поредното 16 годишно, което облъчва и обучава, и е хукнал да бяга.

Калушев, ако бяга с това дете, излага живота му на опасност при евентуално полицейско преследване, да не говорим за психологическата травма, ама тя няма да е само от сега.

Общи условия

Активация на акаунт