Криминални досиета

• 478 535
  • 9 038
  •   85
Отговори
# 8 580
Но казва и че синът му е бил в "състоянието, в което беше"...и че финансовото им състояние не е било добро, тоест били са уязвими.

# 8 581
Големият син на Макулев е бил цяла година в Мексико с този весдесъщия лама-рейнджър Ивайло. Тоест, предположенията, че става дума все за деца
с аутизъм, отпадат.

# 8 582
  • София
Интересна е информацията за това, с какви пари по официални източници разполагат. Не фигурират стотиците хиляди, които са им давали да отглеждат децата при тях.

Журналистите да вземат това да разровят, вместо да се занимават с жълтини. Изобщо не разбрах школата Роук под каква юридическа форма е осъществявала дейност. За сдруженията се разбра, че са отчели само някакви 58 хил.лв. Но не знаем коя година са били щедрите дарения от Теризев, Безуханова и други спонсори. Ако са били 2025, за нея отчетите тепърва предстои да се подават, Дечо вероятно е трябвало да ги изготви, предвид професията му. Дружеството екстремни спортове ООД имало нула пари и 475 хил.лв. задължения. За Роук изобщо нищо не излезе, а тя оперирала от 1992 и през нея минали хиляди деца (думи на Калушев, подчертавам).
Всичкото е публична информация и дето се вика и аз мога да се хвана да ровя за нея, ама айде чак пък.
И отделно Калушев може (и вероятно е) разполагал с немалки лични средства, за да може да си позволи тоя начин на живот и имоти, но техният произход и размер вече са работа на разследващите.

# 8 583
  • sofia
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22242909
Относно кой какво работи от жертвите.

# 8 584
Големият син на Макулев е бил цяла година в Мексико с този весдесъщия лама-рейнджър Ивайло. Тоест, предположенията, че става дума все за деца
с аутизъм, отпадат.
Аз не пиша за големия, а за малкия.

# 8 585
Намерих тоя дето е бил в хижата и се включи по БТВ.

Както го дава като време и възраст детето, което са наричали син на Калушев може би е Леон.
Веселин е посещавал мястото преди година и половина и разказва какво е видял.

„Да, веднъж съм ходил в хижата, нямаше абсолютно никакви оръжия, нямаше абсолютно никакви, дори, въздушни газови пушки и така нататък. Аз като бях там, нито някой е носил оръжия. Единственото, което имаха, беше дрон“, твърди Веселин.
По думите му по време на посещение му групата е обсъждала само опазването на природата и на района от незаконна дейност. Той се съмнява във версиите за съмнителна дейност на организацията, които се появиха в публичното пространство.

Паралелно с криминалното разследване обаче остава и най-чувствителната тема – лагерите с деца, провеждани в района на хижата. Именно тук разказът на Веселин повдига нови въпроси. Той твърди, че при посещението си е видял момче, което е било представено като син на Ивайло Калушев, както и още едно дете.

„И аз отидох при тях и се запознах с Иво Калушев, с Ивайло Иванов и с едно момче Николай, със сина на Иво Калушев. Аз между другото по-възпитано дете от сина на Иво Калушев не бях виждал.  И това ми направи много хубаво впечатление – тихо дете, супер лъчезарно и умно. Говорихме си, той беше тогава на 7, може би или 8, и ти си говориш с него почти като възрастен човек“, разказва Веселин.

Спомня си, че е имало и друго дете – на около 10-11 г. Също, че казали, че ще махнат децата, защото става опасно. Според Веселин смъртта на тримата мъже, открити до хижата, не прилича на самоубийство.

Източник: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/kakvo-se … aignsrc=clipboard
Те са в хижата от 2020-2021 година, как 22 годишния Ники да е бил на 7-8 години?

Ами сина не е Ники. Пусни си записа, на него прави пауза и се разбира, че ги изброява - Ники, сина му на 7-8 и още едно по-голямо дете.

# 8 586
Обаче всички казват, че Калушев има изключително търпение, а това е много важно при работата с децата. Опитвам се да разбера родителите, които са си поверили децата на ламата, какво са видяли в него. Аз не вярвам, че всички родители на деца с проблеми са откачени, а ако детето ти е нормално и лесно, няма причина да го пращаш при гурута.

# 8 587
с аутизъм, отпадат.
Аз не пиша за големия, а за малкия.

Не, аз нямах предвид Вас, а някой, който по-напред беше казал, че родителите вероятно са давали децата си на тоя, защото децата били аутисти.

# 8 588
Интересна е информацията за това, с какви пари по официални източници разполагат. Не фигурират стотиците хиляди, които са им давали да отглеждат децата при тях.

Журналистите да вземат това да разровят, вместо да се занимават с жълтини. Изобщо не разбрах школата Роук под каква юридическа форма е осъществявала дейност. За сдруженията се разбра, че са отчели само някакви 58 хил.лв. Но не знаем коя година са били щедрите дарения от Теризев, Безуханова и други спонсори. Ако са били 2025, за нея отчетите тепърва предстои да се подават, Дечо вероятно е трябвало да ги изготви, предвид професията му. Дружеството екстремни спортове ООД имало нула пари и 475 хил.лв. задължения. За Роук изобщо нищо не излезе, а тя оперирала от 1992 и през нея минали хиляди деца (думи на Калушев, подчертавам).
Всичкото е публична информация и дето се вика и аз мога да се хвана да ровя за нея, ама айде чак пък.
И отделно Калушев може (и вероятно е) разполагал с немалки лични средства, за да може да си позволи тоя начин на живот и имоти, но техният произход и размер вече са работа на разследващите.
Първо, каква им е работата на журналистите да ровят с какви пари откъде разполагаме(защото би следвало да го правят за всек от нас, нали), и второ -никой, никъде не е казвал, че на хижата са виждали постоянно присъствие на деца(което предполага отглеждането на такива, нали)

# 8 589
  • Варна
Аз го написах, но имах Леон И Александър.
Ако не бъркам Александър е малкия син на Макулев.

# 8 590

Даренията на Терзиев, Безуханова са 23та година. Според мен, в началото са имали надежда да развият доходност и с дарения и с евроспонсориране, но са се разсъхнали нещата. Тези са за три години доходи/разходи и даренията са десетки хиляди само първата година, след това символични. Според мен, финансово поне официално нищо не са си докарвали с тия дружества.

Ако са имали сериозни средства може да не е било с легална дейност. На мен ми е подозрително защо имат една база на турската и една на сръбската граница???!

# 8 591
Разбрах, но това конкретно дете по начина, по който го описва бащата, много напомня на това, иначе защо ще казва, че финансите нямало да им стигнат. Той споменава, че има три деца. Значи другите две си е отгледал добре и без Ламата, ама сега за това решава да го даде на Лама учител. Има нещо различно при това дете явно.

# 8 592
Позицията на Cosmos International School, според които те нямат нищо общо с лагерите на Калушев:

Междувременно школата на Калушев е рекламирала училището в страницата си във Фейсбук:

# 8 593
Разбрах, но това конкретно дете по начина, по който го описва бащата, много напомня на това, иначе защо ще казва, че финансите нямало да им стигнат. Той споменава, че има три деца. Значи другите две си е отгледал добре и без Ламата, ама сега за това решава да го даде на Лама учител. Има нещо различно при това дете явно.

Абе как ще си дадеш детето на Лама, това законно ли е изобщо??? И защо пък аутизъм непременно...Така казано с финансите излиза, че тоя си е продал детето. Аз изобщо смятам, че този покрай лагерите и тн, е хващал уязвими деца със слаби/некомпетентни родители и се е възползвал.
Той какво е отгледал други две деца не знам, ама единият му син е бил една година в Мексико като дете...без него.

Аз наистина се чудя от законова гледна точка легално ли е така да си харижеш детето на човек, който нито е близък, нито е сертифициран да го гледа??? И да ги пращаш години с него...Това си е купуване на деца...

# 8 594
Е, то го е дал към Школата им, която е управлявана от Каушев.

Общи условия

Активация на акаунт