Криминални досиета

• 475 419
  • 8 881
  •   157
Отговори
# 8 820
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни.  
Аз не бих си дала детето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.
Дайте някакви факти, не само че не ви допада какво са парвили тези хора.

Деца на 7-8 години имат проблем с дрогата? Виждам го толкова невъзможно, колкото да дам своето собствено дете на някой си, за да го завлече в Мексико или Непал за 1 година! И мисля, че трябва не просто да правим разлика, а категорично да разграничим официални и лицензирани колежи от това някакъв изкукуригал да държи детето някъде си, без абсолютно никакво право да извършва тази дейност! И нямам предвид само моралната страна на нещата.

# 8 821
мързеливка, не ми отговорихте - да Ви броя ли към тея, които биха си поверили детето на грижите на Лама Ивайло Калушев?
Скрит текст:
мързеливка, barsa, какво правят чужди деца по 1 година (всъщност май и повече) с приятел на бащата/семейството? Аз мисля, че не познавам никой, който би го направил или би го намерил за нормално.
Някой в темата би ли си дал детето на семеен приятел за 1 г. в Мексико? Това май е детето,  за което biborana каза, че е добре, защото е завършил елитно училище.

Бащата, който е приятел от 35 г, повтарям - тридесет и пет години !  с Калушев, каза, че му има пълно доверие и  също, че Калушев познава синът му от бебе.
Ето още един човек, който не познавате, но намира за нормално да повери  синът си на приятелят си.

# 8 822
  • Другата България
Скрит текст:
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни. 
Аз не бих си дала дедето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.
Не питай за факти, че ще ти размахат пръст веднага.
Тук фактите не са на почит, виж - теориите на конспирацията обаче валят като сняг на Петрохан през април.
Признавам си, че 446 нови отговора не можах да изчета от - до, но вече имам нов фаворит след гъбите, будизма, окултизма /педофилията остана демоде/. И не, не са Путин или Йети. И Мамника не е .
Впечатлих се от това, че детето - не разбрах кое, е син на Калушев, заченато инвитро.Joy Защото той е гей, разбира се.

Иначе, факти.
От сутринта от Бързия надолу, включително и в района на Вършец и Берковица има толкова полиция, колкото не съм виждала досега за всичките 50+ години, в които живея тук. Пътува се трудно, спират всички, проверяват колите, документите, тръгнеш - спреш. Явно търсят наистина кемпера, който незнайно как от Бургас се е оказал някъде при нас, отново. Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.

# 8 823
  • София
МВР трябва да да даде някаква информация, защото иначе народа изтерясва, както показва темата.
Спокойно, никой не ви кара да си давате децата на никой.

# 8 824
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни.  
Аз не бих си дала детето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.

В пансионите има много строг режим и правила. Имам две приятелки, които са били, но на по-голяма възраст. Има голяма разлика между престижен пансион и живот в гората.

Естремните спортове даже не знаех, че са позволени за толкова малки момчета. Гмуркането и катеренето могат да бъдат опасни. А за Мексико наистина нямам думи. Някой от вас би ли си пратил 7-8 годишното дете за една година в Мексико с друг човек, било то близък приятел? Латинска Америка е опасно място, доста по-опасно от България. На мъжа ми щяха да му откраднат телефона посред бял ден в Бразилия, нищо, че беше с други мъже.

# 8 825
Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.

Имал е постоянен адрес. "От документите се разбира още, че към момента на придобиване на имотите в с. Българи Ивайло Калушев е имал лична карта издадена от МВР в Монтана и постоянен адрес в областния град. На адреса обаче казват, че не го познават и нямат информация той да е собственик на имот там." от тук, последен абзац: https://dnes.dir.bg/krimi/ivaylo-kalushev-e-zabelyazan-v-burgask … ta-mu-vav-vtornik

# 8 826
"Приятел на Ивaйло Калушев, който се издирва след тройното убийство в "Петрохан" разказа пред bTV, че при срещите си с него в хижата е имало и две деца. Едното от тях Калушев представял за свой син."

# 8 827
  • Другата България
Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.

Имал е постоянен адрес. "От документите се разбира още, че към момента на придобиване на имотите в с. Българи Ивайло Калушев е имал лична карта издадена от МВР в Монтана и постоянен адрес в областния град. На адреса обаче казват, че не го познават и нямат информация той да е собственик на имот там." от тук, последен абзац: https://dnes.dir.bg/krimi/ivaylo-kalushev-e-zabelyazan-v-burgask … ta-mu-vav-vtornik
Значи е вярно.
Благодаря.

# 8 828
Имала съм връзка с човек с подобни влечения( към източни практики, не към педофилия:))), еколог, планинар, със силна връзка с природата, с мечти да живее в гора, изолиран от другите. Признавам си, че така и не можах да го разбера и да вляза в неговия свят. Такъв тип хора са просто различни от нас, странни, с отвлечено мислене и абстрактни идеи. Имало е моменти, в които съм се плашила от него, тръпки са ме побивали от дадени изказвания, разсъждения. Никога нищо лошо не ми е правил, не ми е повишавал тон даже, но е много трудно на човек, който не споделя вижданията му, да бъде партньор с такава личност. Затова и в случая нито манталитета, нито поведението на Калушев ме впечатляват особено.
Мисля, че е взел детето със себе си, не защото много му е притрябвало точно в момент, в който трябва да бяга и да се крие. Взел го е, защото то е или е свидетел на престъпление, или е съучастник... И в двата случая животът му е в опасност. Ако това дете не беше замесено, щеше да намери начин да го остави някъде по пътя, за да се прибере... За мен връзка с бащата е осъществена, той знае, че тримата са живо и се крият, затова е и относително спокоен.

# 8 829
Донякъде мога да си обясня защо са дадени тези деца в групата на рейнджърите. Дете на 7-8 години може да не е наркоманче, но с проблемно поведение, хиперактивно, неконтролируемо и какво ли още не. Другото момче, по-голямото, също може да е много проблемно, лоша компания, хулигански прояви, наркотици, опити за престъпления. Та евентуално родителите да са искали да ги откъснат от ежедневието, да ги подложат на трудности, че да им дойде акъла в главата, така да се каже. Но наистина, средата в която са били тези деца е доста крайна и опасна, със съмнителни порядки и контакти. Не зная доколко родителите са били наясно какво точно се случва в тази организация. Не изключвам лама Калушев да държи двамата младежи като заложници в момента, но според мен, по-вероятно тримата са извън пределите на България вече.

# 8 830
Иначе, факти.
От сутринта от Бързия надолу, включително и в района на Вършец и Берковица има толкова полиция, колкото не съм виждала досега за всичките 50+ години, в които живея тук. Пътува се трудно, спират всички, проверяват колите, документите, тръгнеш - спреш. Явно търсят наистина кемпера, който незнайно как от Бургас се е оказал някъде при нас, отново. Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.
Това е много интересно, четем между редовете (по съвет на глав-прок), по действия на полицията.
Значи МВР-то мисли, че децата са там (15 и 22 г.). Проверяват колите, за да ги намерят, може да са им дали и снимки. Дали е хрумка или имат информация, ще видим.

# 8 831
  • София
Somebody happy, да разбирам ли, че ако имате 7-8 годишно хиперактивно дете, няма да работите с психолог и логопед, а ще го дадете на рейнджъри в хижа нейде из горите, за да се откъсне от средата?
Благодаря!

п.п вие изобщо имате ли деца?

# 8 832
На рейнджър-лама.

# 8 833
И малко в Мексико да постои, да му се успокои хиперактивността.

# 8 834
А за Мексико наистина нямам думи. Някой от вас би ли си пратил 7-8 годишното дете за една година в Мексико с друг човек, било то близък приятел? Латинска Америка е опасно място, доста по-опасно от България. На мъжа ми щяха да му откраднат телефона посред бял ден в Бразилия, нищо, че беше с други мъже.
В страницата Diving Mexico има снимки на Яни Микулев в Мексико. Заедно с Иво Калушев и още един инструктор се гмуркат в пещера. Явно и бащата е ходил. Може да не е бил през цялото време там, но е ходил. Има снимки и на сина му, който тогава е бил на 12 години.

Последните публикации са от 2021-ва година, което съвпада с думите на приятелят на Иво Калушев, че се е върнал около 2021-ва година. Доста българи си дойдоха по време и малко след пандемията от чужбина.

Не знам, но на мен ми е много странно как смело се хвърлят обвинения и тук, и по телевизията от разни “експерти”, а всъщност няма нито една официална информация и всичко е този казал, онзи казал. Чудя се ако се окаже, че всички са жертви и ситуацията е доста по-различна, ще се извинят ли на семействата и близките им?!

Общи условия

Активация на акаунт