Криминални досиета

• 482 859
  • 9 272
  •   158
Отговори
# 8 805
  • София
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни.  
Аз не бих си дала детето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.
Дайте някакви факти, не само че не ви допада какво са парвили тези хора.

# 8 806
  • София
Леон на 8 години също е имал проблеми с дрога сигурно.

# 8 807
Пансион и общежитие обикновено са в близост до официално учебно заведение. Имат разрешителни, контрол, възпитатели, детето си учи по програма.

# 8 808
Едно е дете да учи в пансион с учители, възпитатели, режим и охрана, едно е да бъде в спортна или езикова школа, друго е да обикаля с разни чичаци из хижи и забутани къщи.

# 8 809
Няма факти, всичко са гадания и ровене по СМ.

Явно ще поизчакаме за факти.

Има и с чичаци обикалят, по страни и бази, зависи какъв е спорта.

Същественото в случая е, че има три трупа, а не на кого децата къде обикалят.

# 8 810
  • София
мързеливка, barsa, какво правят чужди деца по 1 година (всъщност май и повече) с приятел на бащата/семейството? Аз мисля, че не познавам никой, който би го направил или би го намерил за нормално.
Някой в темата би ли си дал детето на семеен приятел за 1 г. в Мексико? Това май е детето,  за което biborana каза, че е добре, защото е завършил елитно училище.

Бащата, който е приятел от 35 г, повтарям - тридесет и пет години !  с Калушев, каза, че му има пълно доверие и  също, че Калушев познава синът му от бебе.
Ето още един човек, който не познавате, но намира за нормално да повери  синът си на приятелят си.

# 8 811
мързеливка, и това кого ще успокои? 3 убийства, но няма страшно.

# 8 812
И резултатът от тази блестяща бащина стратегия е, че детето го няма, “гледачът” го няма и го издирват за убийство.

# 8 813
Скрит текст:
Ако Десислава Макулева е майката, в профила й има стари снимки с детето. Защо го е зарязала при ламата…
Тя е. Има стари снимки и на 3те им деца (преди 8-9 г.)
Всички защитнички на отглеждащия чуждите деца, какво мислите за липсващото 15 годишно дете?
Не бих дала свое дете, освен на сигурен човек и то в много крайна нужда. За съжаление имахме такъв момент и сме обсъждали временно живеене при близък роднина, но се отказахме (справихме се някак си).

От защитниците съм, но на свободата на избор-  родителите решават кое е най-добре за детето. Ако сбъркат, си носят отгворност по закон. При подобна ситуация, няма да съм спокойна. Не знам дали бащата е спокоен или лъже, за да не пострада детето.

# 8 814
Ще копирам текста от линка по-горе, защото явно не се чете.

"Не ме изненадва липсата на официална информация по случая "Петрохан". Самите разследващи са изправени пред изключително тежко престъпление - такова, каквото от годни не си спомням да е имало. Факт е, че вероятно разследващите вече разполагат с информация от аутопсиите, тъй като е важно да се знае с едно оръжие ли са застреляни трите жертви. Освен това е важно да се изясни - законно ли е било това оръжие с оглед на факта, че доколкото разбирам всички са имали законно притежавано оръжие. Това заяви по НОВА бившият градски прокурор на София Николай Кокинов, коментирайки тройното убийство в хижа "Петрохан".

Той обясни, че МВР има съответната куршумотека и лесно може да се направи справка кой е стрелецът и от кое оръжие е стреляно. По думите му, когато се издава разрешително за носене на оръжие, то се прострелва и се взема следа, която е индивидуална за всяка цев. На практика всяко престъпление, извършено със законно оръжие, е сравнително лесно установимо чрез компютърна обработка. Предполагам, че МВР вече разполага с тази информация", изрази мнение Кокинов.

# 8 815
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни.  
Аз не бих си дала детето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.

Деца на 7-8 години имат проблем с дрогата? Виждам го толкова невъзможно, колкото да дам своето собствено дете на някой си, за да го завлече в Мексико или Непал за 1 година! И мисля, че трябва не просто да правим разлика, а категорично да разграничим официални и лицензирани колежи от това някакъв изкукуригал да държи детето някъде си, без абсолютно никакво право да извършва тази дейност! И нямам предвид само моралната страна на нещата.

# 8 816
мързеливка, не ми отговорихте - да Ви броя ли към тея, които биха си поверили детето на грижите на Лама Ивайло Калушев?
Скрит текст:
мързеливка, barsa, какво правят чужди деца по 1 година (всъщност май и повече) с приятел на бащата/семейството? Аз мисля, че не познавам никой, който би го направил или би го намерил за нормално.
Някой в темата би ли си дал детето на семеен приятел за 1 г. в Мексико? Това май е детето,  за което biborana каза, че е добре, защото е завършил елитно училище.

Бащата, който е приятел от 35 г, повтарям - тридесет и пет години !  с Калушев, каза, че му има пълно доверие и  също, че Калушев познава синът му от бебе.
Ето още един човек, който не познавате, но намира за нормално да повери  синът си на приятелят си.

# 8 817
  • Другата България
Скрит текст:
15 годишно дете не е при семейството си и по някакъв начин е свързано със случилито се. Това  е проблем, това мисля аз. Но кой е виновен, кой е е педофил, кой е лош родител как мога да знам? Нормално ли е да е дадено за една година на отхлеждане? Зависи, има деца, които учат в пансиони из европата от 11-12 годишни. 
Аз не бих си дала дедето на някой да го отглежа, но не бих съдила никой без информация. Ако детето е имало проблеми с дрога или психически проблеми например, може пък това да е решението, точно тези лагери, които го изваждат от средата и то се фокусира върху нещо друго. Но пак пак почваме да гадаем.
Не питай за факти, че ще ти размахат пръст веднага.
Тук фактите не са на почит, виж - теориите на конспирацията обаче валят като сняг на Петрохан през април.
Признавам си, че 446 нови отговора не можах да изчета от - до, но вече имам нов фаворит след гъбите, будизма, окултизма /педофилията остана демоде/. И не, не са Путин или Йети. И Мамника не е .
Впечатлих се от това, че детето - не разбрах кое, е син на Калушев, заченато инвитро.Joy Защото той е гей, разбира се.

Иначе, факти.
От сутринта от Бързия надолу, включително и в района на Вършец и Берковица има толкова полиция, колкото не съм виждала досега за всичките 50+ години, в които живея тук. Пътува се трудно, спират всички, проверяват колите, документите, тръгнеш - спреш. Явно търсят наистина кемпера, който незнайно как от Бургас се е оказал някъде при нас, отново. Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.

# 8 818

В пансионите има много строг режим и правила. Имам две приятелки, които са били, но на по-голяма възраст. Има голяма разлика между престижен пансион и живот в гората.

Естремните спортове даже не знаех, че са позволени за толкова малки момчета. Гмуркането и катеренето могат да бъдат опасни. А за Мексико наистина нямам думи. Някой от вас би ли си пратил 7-8 годишното дете за една година в Мексико с друг човек, било то близък приятел? Латинска Америка е опасно място, доста по-опасно от България. На мъжа ми щяха да му откраднат телефона посред бял ден в Бразилия, нищо, че беше с други мъже.

# 8 819
Говори се, че Калушев е имал имот в Монтана, това вече е непотвърдено инфо, ще видим какво ще излезе.

Имал е постоянен адрес. "От документите се разбира още, че към момента на придобиване на имотите в с. Българи Ивайло Калушев е имал лична карта издадена от МВР в Монтана и постоянен адрес в областния град. На адреса обаче казват, че не го познават и нямат информация той да е собственик на имот там." от тук, последен абзац: https://dnes.dir.bg/krimi/ivaylo-kalushev-e-zabelyazan-v-burgask … ta-mu-vav-vtornik

Общи условия

Активация на акаунт