Криминални досиета

• 479 126
  • 9 057
  •   17
Отговори
# 8 850
Писмото на Калушев до майка му си е баш прощално. Очевидно не е вярвал, че ще се видят пак. Ако са живи, би трябвало бързо да е пресякъл границата, но извън Шенген ще му трябва паспорт за детето, а и съгласие от родителите. Нали има и камери, не е толкова лесно. Да се укрива в пещера… колко ще издържат, все пак трябва да се хранят. И ако всичко това не е било планирано, едва ли има много пари в брой, ще му се наложи да изтегли, а така ще се и проследи. Изобщо недоумявам как така цяла седмица без никаква информация или напредък. Къде са джиповете,  къде са останалите от организацията ?!

Официално казаха, че ламата е имал ятаци в цялата страна, както и в чужбина, където би могъл да се укрие при нужда. Както и канал, откъдето бързо да се изнесе извън страната.

# 8 851
Все си мисля, че от къщата на морето е взел някакви запаси и провизии (оборудване, храна, пари), иначе не виждам логика да ходи до нея и после пак към Монтанско. И изобщо кой е толкова луд да се върне на мястото на трагедията, знаейки колко полиция има все още там?!

А кой твърди, че това е маршрута?

# 8 852
За евентуални родители на Николай Златков нали по назад някой публикува двата профила, даже и линк към страницата им.
https://goldenskybirds.com/?fbclid=IwT01FWAPz0VdleHRuA2FlbQIxMAB … fSmI4U11v6ppsTJ1A

# 8 853
  • София
Една легенда твърди, че престъпниците винаги се връщат на местопрестъплението...

# 8 854
Скрит текст:
Май нещата се изясняват. Големият син е бил в Мексико на 12 г., т.е. 2015 г. и поне част от времето и бащата е бил там. (В първото интервю е объркал, като през 2012 г., а не когато беше на 12 г., не му е било да математика).
Само където момчето на снимките не е с фамилия Макулев, това е Николай Златков, другият изчезнал младеж, който в момента е на 22. Макулев не е негов баща.

Ето я снимката - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1556924581235922&set=pb. … 2207520000&type=3
И 3 снимки в дясно са Клушев и бащата Яни.

Последна редакция: сб, 07 фев 2026, 23:38 от biborana

# 8 855
Първо имаше сигнал, че са видяни в с. Българи, нали дадоха местни хора, които казаха, че цялата полиция е била там. Камери на АПИ били заснели кемпера. После сигнала беше, че е сниман край Монтанско и затова сега там се е изсипала цялата полиция. Аз поне това разбрах.

# 8 856
Публикация от човек, който познава Калушев. В него цитира друга жена, която също е позната на ламата.

https://www.facebook.com/borissovivailo/posts/pfbid024rq1nhRrXNS … PjTdeLUVigWKqPuWl

Цитат
Родителите на собственика са университетски преподаватели . Единият беше преподавател в УННС , другият в Консерваторията .

Цитат
Собственикът на въпросното хижа от малък се интересува от ексремни спортове . Непокорно дете . На 20 години тръгва  “на стоп”  с150 долара в джоба си за да стигне до Катманду .
Имаше широки интереси и беше широка душа .

ИМАШЕ? Защо говорят за него в минало време?

# 8 857
Деца на 7-8 години имат проблем с дрогата? Виждам го толкова невъзможно, колкото да дам своето собствено дете на някой си, за да го завлече в Мексико или Непал за 1 година!

Много се радвам, че не сте гледали филма “Един грам живот”, който за разлика от 99% от нещата, които се обсъждат тук, е по действителни истории. Simple Smile

# 8 858
Не знам дали е споделено в темата, аз четох, че толкова се е раздухал случая, защото наближават избори. Да отклонят вниманието от изборите и да оставят в хората усещането, че тука е така и нищо няма да се промени от едно гласуване за парламент. Даваха се примери за подобни случаи точно преди избори - повечето включваха и (насилие над) деца.
Защо толкова се политизира всичко?! Едва ли не са ги убили, за да ни отвлекат вниманието от изборите и за да дискредитират определени политици. Това си е просто тежък криминален случай. И смятам че ще бъде успешно разрешен от родната полиция, аз все още имам доверие я нея.

# 8 859
Още цитати от публикацията:

Цитат
Закупиха хижата от Искра Фидосова със заеми от родителите си и познати , защото по това време , сделките в Мексико не можеха да се финализират .

Цитат
По някое време регистрираха
НАКЗТ - национална агенция за контрол на защитените територии. Беше много трудно , защото въпреки , че не искаха заплащане от държаната , чиновниците не ги подкрепяха . Всички се плашеха от Доган и Пеевски , които контролираха министерствата и всички ги беше страх. По някое време имаха добра колаборация със    Борислав Сандов , когото Шиши преследваше и го навря в миша дупка . От тогава са в полезрението на ДАНС.

Цитат
Допълнително има папки в ДАНС пълни с доноси срещу тях от бивши приятели .

Това прави силно впечатление. Защо бивши приятели биха им направили мръсно?

Цитат
Един такъв техен “приятел” известен “борец за екология” беше особено завистлив и злобен срещу МЕЖДУНАРОДНОТО признание на Иво като спалеонтолог.

Това вече ми звучи налудничаво. Състезавали са се кой е най-голям еколог ли?

# 8 860
Първо имаше сигнал, че са видяни в с. Българи, нали дадоха местни хора, които казаха, че цялата полиция е била там. Камери на АПИ били заснели кемпера. После сигнала беше, че е сниман край Монтанско и затова сега там се е изсипала цялата полиция. Аз поне това разбрах.
Сега са в Монтанско и в дир.бг преди часове "Мащабна акция на полицията се провежда около Вършец и Берковица, съобщават bTV и NOVA."
Прегледах базовите станции тук: https://public-btswspreg.crc.bg/Map, значи полицията мисли, че са тръгнали не север, а не на юг към Гинци и София.

Преди 2 вечери предположих, че ако бяга от Петрохан, ще тръгне на север към Дунав мост 2, (от там кеф му ЕС, кеф му самолет), а не с кемпер да мине по диагонал България.

Почвам да пиша криминални романи.

# 8 861
  • София
Много се радвам, че не сте гледали филма “Един грам живот”, който за разлика от 99% от нещата, които се обсъждат тук, е по действителни истории. Simple Smile
Но пък са гледали ,,Нечовешко зло,, оня ден го даваха.

# 8 862
  • Другата България
По-напред в темата прочетох поредната неистина, а именно, че хижата била
Цитат
държавна
, преди да стане собственост на Калушев.
Ами, не. Не е била държавна. Това е факт, който лесно може да се провери. Някъде през 2005 или 2006 година мисля, когато Искра Фидосова беше една от силните в ГЕРБ и дясната ръка на ББ, съответно видна Монтанчанка, въпросната хижа беше закупена от баща ѝ - “бай Фидос“. Приватизирана. Blush
Дълго време той я стопанисваше, как и кой е пребивавал в нея не е обект на темата и дискусията. Едва преди 5-6 години бай Фидос продава хижата на Калушев.
Скрит текст:
Сега са в Монтанско и в дир.бг преди часове "Мащабна акция на полицията се провежда около Вършец и Берковица, съобщават bTV и NOVA."
Прегледах базовите станции тук: https://public-btswspreg.crc.bg/Map, значи полицията мисли, че са тръгнали не север, а не на юг към Гинци и София.

Скрит текст:
Преди 2 вечери предположих, че ако бяга от Петрохан, ще тръгне на север към Дунав мост 2, (от там кеф му ЕС, кеф му самолет), а не с кемпер да мине по диагонал България.

Почвам да пиша криминални романи.
Е, аз ви го казах от първо лице, това вече е истина, не съм го съчинила. Blush
Редовно пътувам през прохода, но толкова полиция не съм виждала досега.

# 8 863
Още цитати от публикацията:

Цитат
Закупиха хижата от Искра Фидосова със заеми от родителите си и познати , защото по това време , сделките в Мексико не можеха да се финализират .

Цитат
По някое време регистрираха
НАКЗТ - национална агенция за контрол на защитените територии. Беше много трудно , защото въпреки , че не искаха заплащане от държаната , чиновниците не ги подкрепяха . Всички се плашеха от Доган и Пеевски , които контролираха министерствата и всички ги беше страх. По някое време имаха добра колаборация със    Борислав Сандов , когото Шиши преследваше и го навря в миша дупка . От тогава са в полезрението на ДАНС.

Цитат
Допълнително има папки в ДАНС пълни с доноси срещу тях от бивши приятели .

Това прави силно впечатление. Защо бивши приятели биха им направили мръсно?

Цитат
Един такъв техен “приятел” известен “борец за екология” беше особено завистлив и злобен срещу МЕЖДУНАРОДНОТО признание на Иво като спалеонтолог.

Това вече ми звучи налудничаво. Състезавали са се кой е най-голям еколог ли?

Защо да е налудничаво...Навсякъде има конкуренция...

# 8 864
Владо Йончев с ново интервю за Дарик.
Този път значително по-обран, каза, че допуска различни версии, като направи според него, ако има  връзка на Калушев с убийствата тя ще е заради обсебеността му да е спасител и да закриля.
Според него посланието към майка му е, за да й каже къде е закодирано.

Направи ми впечатление, че не го е виждал от 2години, никога не са обсъждали нищо освен природа и пещери.
Но призна, че си личало, че имат много пари и това правело впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт