Криминални досиета

• 510 103
  • 10 437
  •   208
Отговори
# 9 105
  • # супернатурална #
Ако имаше и  момичета на лагер, представи си сега какви полети на мисълта щяхме да четем.

Това ясно, но едва ли при изготвяне на концепцията са си казали "без момичета, че ще ни обявят за дърти развратници". Както виждаме и с момчетата стана същото.
До една определена възраст, момичетата не отстъпват по физическа сила и издържливост на момчетата. А добре тренираните и след нея. Не знам, на мен ми е обидно това изключване на момичетата, ако приемем, че организацията е била добронамерена, поне към децата. В което много ми се иска да вярвам, признавам си.

# 9 106
Хубаво, да приемем, че пълнолетните родителите имат лоша преценка.
Все още не разбирам как фактът, че ти е поверено дете, те прави убиец?

# 9 107
  • София
Дайте информацията, че Калушев е заподозрян, това е ново..
Стига с тия лагери вече, кой  колко безотговорен родител е и да си дадеш детето на "чужд мъж".
Ще ме извинявате ама адски спамите темата.

# 9 108
  • Пловдив
Според Марковски е напълно възможно, Калушев да е във връзка, не самэ с близките си, и с 2-те семейства на децата, защото другото дете, дето той го е отгледал и възпитал също си има родители, макар че те отказват да дават изявления, а и там интереса към тая сюжетна линия е по малък, понеже става дума вече за пълнолетен човек, и няма как агенция за закрила на детето да се самосезира, и да почне отделно разследване, има ли насилие срещу деца. А то като гледам няма. Единственият сигнал е от баба, срещу дъщеря си, а не срещу Калушев, че води внучето при него да го възпитава, а не при баба.(Вътрешна семейна драма.)
Защо наричаш жалбата на бабата "Вътрешна семейна драма"? Даже да изключим настоящите събития  - виждаш как дават внучето ти за отглеждане при някакъв най-меко казано неконвенционален гуру в горите тилилейски, на майна си - честно казано и аз бих се възпротивила и подала жалба. И социалните каквато са тежка гемия и не се задействат....

# 9 109
  • София
До колкото разбрах, те са закупили 5 декара земя и нея са заградили. Защо и как им е продадена не е ясно, но те реално са си заградили имота.

# 9 110
  • Варна
Утре ако намеря връзки да купя Борисовата градина и аз ще я заградя. Мхм

# 9 111
  • софия
За мен е интересно обстоятелството, че няма човек, който е познавал жертвите и Калушев, и да е казал нещо лошо за тях. Напротив. В годините няма и нито един сигнал. Било срещу дейността на Калушев, било срещу дейността на Петрохан. Всички тези хора нямат (държавни) зависимости. Всички те не желаят да съдействат.
Е, как да не е имало сигнали? Досега дъвкахме сигнала за Леон, по-назад се говореше за оплаквания до администрации за заграждането на гората.
Човек с име Свилен Делчев - медицинският брат - пък беше писал недотам добро лично за Калушев.
Ако просто обявим всичко негативно за зъл план на "завладяната държава", както с голямата лопата е наринал политикански приказки на едро Светлин Наков - тогава не е имало.
_____
А, сигналът от бабата не се броял, защото бил срещу дъщеря и. С все твърдения за странни нощни къпания и промяна на поведението на момчето. Добре.
Сигналът е срещу дъщерята, не срещу друг. Имало е проверка от ДАЗД и отказ на Прокуратурата от последващи действия. Това защо се пропуска?
Да, сигналът от недоволна баба към поведението на дъщерята и несъгласието как дъщерята възпитава децата си, не е сигнал срещу Калушев. Подобни недоволства има в почти всяко трето семейство. В повечето случаи това са поколенчески проблеми.
Говореше не е имало е.
И е много резонен въпросът защо, при положение, че се е говорело за това, което е на Петрохан, никой държавен орган не е направил нещо. Официално. Били ходили от МЗХ. И какво? Къде е полицията, данс?
Кой търси Калушев като заподозрян за убийство? Кога и къде е обявено това?

И пак да попитам: какво общо има това кой как е избрал да отглежда и възпитава децата си с убийствата, с годишната липса на предприети действия от държавните органи, че постоянно обсъждате, квалифицирате родителския капацитет и поведение на хора, които не познавате?

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 09:39 от zvаnchе

# 9 112
  • Пловдив
До колкото разбрах, те са закупили 5 декара земя и нея са заградили. Защо и как им е продадена не е ясно, но те реално са си заградили имота.
Тук не съм сигурна, наистина не познавам закона, но дали туристическите пътеки нямат право на сервитут? И доколкото стана ясно, са заградили повече от реално техните земи.

# 9 113
А, сигналът от бабата не се броял, защото бил срещу дъщеря и. С все твърдения за странни нощни къпания и промяна на поведението на момчето. Добре.

Аз нямам време. Да следя всичко. Но ако детето се е напикавало нощно време, естествено че ще има нощни къпания. Естествено че като има нощни къпания, въображението почва да работи, какви са били тия къпания, как са се извършвали, детето, само ли се е къпало, някой помагал ли му е. Опипвал ли го е в този процес, и т.н. Почва въображенито да работи. И да рисува най различни злоупотреби. Това не значи че наистина са се случили.

Аз доколкото разбирам, основното подозрение към Калушев е че понеже няма жена, то видиш ли е ясно как си е удовлетворявал сексуалният нагон. Ние първо не знаем има ли той сексуален нагон, има хора които просто нямат. Наричат се асексуални. Второ и да е имал, при положение че пътува из цял свят, е па колко му е, дискретно и анонимно, да се възползва  от услугите на най старата професия в света. Защо да трябва да изнасилва момчета. За което данни няма, освен полети на въображението.

Естествено винаги когато става дума за лагер, тип бойскаутски, въображението полита, защото става дума за възрастни сами в гората с деца.

# 9 114
Скрит текст:
Ама чакайте, Калушев е издирван и заподозрян за убийството. Защо да е грозно дискутирането му? В поведението му през годините има много нередности и законови нарушения... и като поведение към поверените му деца, както и в тази "Национална Агенция". Защо Калушев да е жертва?

Почти престъпник и заподозрян е непознат за широката публика и тези апели да не го дискутираме, защото е непознат, са много странни.
Бащата Маркулев директно индикира, че е бил разпитван за версията, че Калушев Лама Иво е заподозрян за убийството...Както и, че е намесил и децата в престъплението.

Не знам как хората си вадят заключението, че било професионално извършено убийхство--нима са разгледали по какъв начин са убити хората, били са на местопрестъплението. Това е много по-голяма догатка, отколкото подозрителните факти около Калушев

Самопровъзгласил се лама, нелегално заградил земя публична собственост, иззел фунцкия на държавата за КОНТРОЛ на територия, нелегално грижещ се за момченца, нелегално "лекуващ" деца с проблеми, вадещ уязвими деца с проблеми извън семейна и учебна нормална детска защитена среда също е доказано.
Тоева, че е припечелвал с духовни учения също е вярно и е факт...всичко това е много проблематично и е факт. Неговото изчезване и отвличане на деца, евентуално зад граница, е съвсем необяснимо. Липсата на семейство и деца допълнително утежнява ситуацията.

Защо толкова много хора си затрварят очите за това супер проблемно поведени ене знам. Всички искат държавата да си върши работата. Тук имаме един човек/група от хора, които нарушават сума ти закони дори без да разглеждаме убийството и хората са ок с това...е, това си е анархизъм пълен.

Дълги години на този човек му е позволявано, че даже е бил и подкрепян да действа незаконно и ненормативно и това му е дало много лош сигнал. Е време е да дойде някакъв друг сигнал...
Хората си в омразата си към власти и институции са готови да отрекат закони, да нарекат черното бяло, да оставят деца да са в риск, да оставят НПО да се вихри и да контролира държавна земя и тн. Доста е проблемно...
Разбира се, твой личен избор е какво и как ще коментираш, но в мнението ти липсва фактология, а само персонални фантазии

# 9 115
По повод приетесненията на много хора, вкл. и аз самата се чудя, как детето, което е при Калушев, не е ходило на училище. Из фейса се върти следната статистика:

За учебната 2024/2025 г са отпаднали от училище 2230 ученици между 7 и 16 години. Това са 7  училища, чиито чинове са останали празни.
38 916 деца между 4 и 16 години никога не са били записвани в образователната ни система. Това е допълнително над 110 137те деца, които учат в чужбина.

Под нея е пълно с коментари против образователната система, както и от горди майка, които си гледат децата у дома. Една се оплаква, че по някакви причини на 15 годишното й дете се налага да тръгне на училище и тя е в шок и се чуди как ще го преживее. Хич не се учудвам вече, кой знае колко още деца се обучават незнайно точно къде. Просто случая с хижата е фрапиращ и така разбрахме за Алекс и семейнста му ситуация.

# 9 116
Утре ако намеря връзки да купя Борисовата градина и аз ще я заградя. Мхм
Много хижи са продадени.
По-добре, отколкото да се рушат.
И не разбирам като заградиш Борисовата убиец ли си вече или имат ли основание да те убиват?

П.п. Има и образование онлайн към чужди училища.

# 9 117
  • София
Не знам Янтра. Нямам идея с какъв статут са. Вероятно има нещо нередно при тази продажба, а може и да няма и тогава заграждането си е в норма.

# 9 118
Няма информация да е издирван за убийството. Издирван е като свидетел. Но не с бюлетин, няма и европейска заповед за арест. Иначе щяха да напишат.
Ако едно убийство не се разкрие до два, три дни, се разкрива много трудно, в повечето случаи никога.
Този случай според мен няма да се разкрие, така мисля. Ще си останат догадки.
Ако е работил с 3000 деца, това са някакви забавления на открито, нещо като игри. Ако имаше други деца освен Леон, децата на Макулев и тоя Ники, щяхме вече да сме научили.
Не е имало сигнали срещу него, защото всеки си решава как да си гледа детето. Ако мой приятел си прати детето в Непал с мъж за година и аз не бих подала сигнал, защото не ме интересува, моите проблеми са ми достатъчни. Бих си дала мнението пред него и до там.
Това си е тайна организация и не може всеки да общува с тия хора, да им поверява децата си да ги лекуват. Трябва да ги познаваш или да познаваш някой, който да те препоръча. Аз обаче вярвам, че Калушев е имал техники да им въздейства и да ги лекува. Вярвам в някаква степен, че им е помагал, вече какво точно се е случило съм почти убедена, че няма да се разбере.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 09:42 от Yellow flower 12

# 9 119
Аз доколкото разбирам, основното подозрение към Калушев е че понеже няма жена, то видиш ли е ясно как си е удовлетворявал сексуалният нагон.

Пълно е с ергени, които не приютяват в гората 8 годишни деца за години наред.

Общи условия

Активация на акаунт