Криминални досиета

• 490 788
  • 9 681
  •   322
Отговори
# 9 525
  • София
Флоресита,
отвори снимките на Булнюс - там сняг няма.

Може ли линк?

Няма сняг

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22247511

# 9 526
  • Другата България
Ако са открити мъртви, и чисто хипотетично Калушев е сторил цялата касапница, то защо му е да се отдалечава, за да довърши започнатото?
Много неясен случай… колкото повече информация излиза, толкова повече въпроси се пораждат.
Същото се питам.
Като той дори не се е отдалечил, по преки пътища, включително и планински разстоянието съвсем не е голямо.
Значи това са 5 дни, през които тук си беше студено, с валежи от дъжд, в планините от сняг и минусови температури. 5 дни, в които трима души /предполагаемо замесени и издирвани във връзка с тройно убийство/ се мотаят необезпокоявани по нашите пътища /до вчера полицейски акции повече от нормалните патрулки с камери за превишена скорост по пътищата , нямаше, вчера почерня/, или в планините наоколо, при зимни условия - и защо? Многократно се изговори, че ако има някой, който може да оцелее в планини, пещери, всякакви условия извън нашето ежедневие, това е Калушев. И накрая той се оказва на връх Вола, колкото и символично да е, някак за мен е шизофренично. Убивайки трима на 2ри, и още двама след 5 дни, ама преди това ги държи със себе си там, под върха.....
Няма как да повярвам на това, поне аз. Ако наистина са мъртви и тримата, не мисля, че Калушев ги е убил.

# 9 527
Лично мнение: Калушев и младежите стават свидетели на случилото се (убийствата и палежа), той ги подбира и бягат. След което същите ги намират и гръмват, защото са свидетели.
Въпросът в мен остава защо не ги е прекарал бързо през граница. Вероятно са били запушени от всички страни. Надявал се е да изчакат да спадне търсенето, но са стеснили кръга около тях и айде.

Ахааа...тоест са били преследвани нонстоп, но в същото време никой нищо не е видял и не е чул. Предсмъртно звучащото съобщение към майка му, сигурно също е изфабрикувано.

Припомням и какво пише в описанието на Lama Ivo's corner в ChatGPT:

Цитат
Ако някой се чуди какво се е случило... Епохата, в която е възможна истинска помощ, до голяма степен е отминала. Поне не на запад, и със сигурност не в България. Пожелавам на всички искрени практикуващи Дхарма късмет и благоприятни обстоятелства. Запомнете - никога не знаете какво следва - утре или в следващия живот Simple Smile

# 9 528
  • София
Лично мнение: Калушев и младежите стават свидетели на случилото се (убийствата и палежа), той ги подбира и бягат.

Към Околчица бягат? Интересна дестинация за бягство от мафията, особено в контекста на прощалното писмо и фейсбук послание на Калушев.

# 9 529
Аз пък си спомних как журналиста от 24часа каза за бащата, пее въпреки че демонстрира спокойствие до ден-два ще смени мнението си за Калушев.

За съжаление май разследващите са били наясно, че завършека няма да е добър.

Ако са замесени убийци, които да са ликвидирали всички единственото обяснение е да са ги завлекли там Калушев нещо да им покаже на място.
Или са ги убили в района на хижата и да ги закарат до Околчица, за да разсеят разследването.

Връзката Околчица- публикуваното стих. на Ботев когато е бил още жив пък съвсем не мога да я разбера.

# 9 530
Много е трудно да се вярва на институциите, когато системно се държат неадекватно и некъдърно. Каво професионално имаше в поведението им? И кого успяха да спасят?
Точно. И това е много страшно.
Все едно стояха и чакаха да намерят труповете, за да сглобят версията и да приключат въпроса.

Както и вчера казах, Калушевци много. Това нито е първи, нито ще е последен тежък криминален случай. Но действията/бездействията на институциите са изключително притеснетелни. Нито спокойстие вдъхват, нито доверие, даже точно обратното. Години наред властва тотална безнаказаност. След инциденти въвеждат някакви нови правила на хартия, които само отворят вратата за още корипция и нередности. Никаква превенция, никакви реални наказания.

# 9 531

Благодаря. Тогава може и да е бил с овцете, въпреки, че пише, че е "обхождал ряйона", а не че е извел овцете на паша.

# 9 532
В статията за убитото българско семейство в ЮАР са изстреляли по 20 куршума в тялото на мъжа, а тук мъжете са убити с по един куршум в слепоочието, а третият с изстрел под брадичката. Не е невъзможно да е убийство, но трябва да са спали или да са били вързани, за да я има тази прецизност на изпълнението.

Упоени ?
Или на колене.

Трима възрастни големи мъже, в добра физическа форма, все пак са водолази или каквито са там, си седят на колене кротко и чакат един човек да ги гръмне ред по ред, и нищо не предприемат. Айде малко по-сериозно.

# 9 533
Не знам дали e пусканo, чак днес наваксах. Ако да, моля модератор да ме изтрие:
https://embed.btv.bg/lbin/global/embed.php?v=2113744417

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 15:04 от Кицуне

# 9 534
  • у дома...
Според мен, с тези изявления последните два дни, се е надявал да спаси детето си. Като успокои Калушев, че му вярва и да даде време на службите да открият детето му.
Това е и моята версия. Чудя се само тази тактика дали е на властите.
При положение, че ДАНС следят организацията и вече има 3но убийство, не виждам нищо странно, че са били първи на място във Враца.
Още по време на първото му интервю в Нова, бях убедена, че е със знанието на службите. И когато в рамките на един час се появи по трите национални телевизии, всичко вече беше ясно.

# 9 535
  • София
Институциите си действат, просто по такъв тежък казус няма как да ни държат информирани за всеки детайл, тече разследване, което може да се компрометира.
По-назад се писа за възможност да са попаднали на грешно дете с влиятелно семейство и от там да са тръгнали заплахи за разкрития или дори отмъщение. И това е вариант.

# 9 536
  • Sofia
Необяснимо ми е защо се търсят множество теории на конспирацията за ситуацията, а не е най-очевидната - Калушев е стигнал нивото на тотално изтрещяване? Видно е от последните му публикации, от съобщението до майка му.

# 9 537
Убили са дете, как се стреля срещу 15- годишно?... Дори не искам да помисля за бащата сега.....

# 9 538
Цитат
Иска ми се да е така, че еэбягал от килъри. Но защо не е звъннал на 112, деца вози и бяга с тях.
И защо в такъв отдалечен район отива? Ако бяга от мафия, ще бяга по магистралага.
Много се разстроих, имах надежда децата да са живи
Ако е вярна теорията, че са жертва на групировка, професионални убийци, Спецназ или не знам какво, може да е изключил телефона, за да не засекат излъчващият се сигнал от телефона, с техника за локално локализиране на сигнали. ДАНС разполагат с такава. А отделно убийците може да са имали и техника за заглушаване на обажданията в даденият район. ДАНС и с такава разполагат. А щом те разполагат, всеки може да разполага. На ДАНС аз вяра нямам. Не знам и как се създават тези технологии, как се купуват, откъде може да се снабдиш с устройство, за заглушаване на клетка в даден район, държавата би трябвало да ги контролира. Но за професионализма с който са извършени убийствата аз не вярвам че ги е направил Калушев. Той би трябвало да е убил и липсващите 4-ма. Ако той е убиеца. Как караш 10 души да стоят мирно, или как връзваш 10 души съвсем сам, за да ги убиеш. Вече ако някой иска да представи случая за българското Уейко, и всичко да се припише на Калушев, убил всички и самоубил се, логично е телата да са намерени на Околчица. На този етап обаче аз не вярвам че Калушев е убиеца, на база на това което до момента е изнесено в медиите.

# 9 539
Защо мислите, че са убити скоро ? Според мен се е случило още онази нощ, но чак сега са открити.

Общи условия

Активация на акаунт