Криминални досиета

• 515 774
  • 10 741
  •   280
Отговори
# 9 795
  • Разпиляна във въображението
Имам усещането, че полицията търси нещо. Или има още някой замесен, или просто не могат да "повярват" какво се е случило и търсят още обяснения, за да са сигурни.

# 9 796
  • Пловдив
От кого конкретно са били заплахите?

_____

Гледам, целенасочено се пишат имената на Ботьо, Диньо, Сарафов с малки букви... за изразяване на обективно собствено мнение по случая ли се прави това?

# 9 797
Неведнъж психолози, психиатри (екипът на Тодор Тодоров, Цветеслава Гълъбова...) или дори самите форумки, които не са специалистки, са се изказвали уверено за психическите характеристики или мотивите на някой от крими-новините, когото също така не са виждали и не са преглеждали, вкл. посмъртно, и това не е било проблем. Сега стана, щомбсе твърди да не ги е убила "мафията" с държавния чадър.

Така е, живеем в свободна държава и всеки може да си коментира.
Но когато такава маса от хора следят дадена тема, не е нормално да се поднася такава информация без доказателства.
Полицията казва - нищо не можем да потвърдим. Измисленият психолог за 30 минути рече и отсече, сякаш и той живял в тая хижа.

# 9 798
  • София
Добре, до вчера мълчаха, защото пазеха детето, днес пак нищо ме могат да кажат защото пазят кой?

Ами те казаха - намерени са тримата мъртви, еди къде си, еди как си. За останалото, т.е. за заключенията, трябва да минат експертизи, иначе пък ще има упреци, че говорят без доказателства. Помним един вътрешен министър, дето ги размахваше заключенията и присъдите от трибуната на НС, и един главен прокурор, дето бълваше доказателствата в интернет... Сарафов хич не го харесвам, за легитимност и т.н. изобщо няма да пиша тук, не е по темата, та може би точно заради това не държа и той да ги ръси на кило, няма нужда...

# 9 799
Ами то този личен конфликт да не е безпочвен?! Не си виждаш внука месеци наред, не е със семейството си дори на големи празници, не се прибира дори за лятната ваканция! Ако сте баба на това дете, няма ли да е повод за притеснение?

И как това да няма нищо общо с дейноста на тези хора, при положение, че детето е било месеци наред с тях?! Бабата и дядото в жалбата споделят притеснения, че внук им и майка му са манипулирани! Това какво ви говори?
За не знам кой път се повтарям - не съдя бабата и дядото, даже ги подкрепям. Но това е техен личен конфликт с майката на детето и това как то да бъде отгледано и няма никакви индикации, както ти побутваше, че Калушев бил виновен.

В момента даваха едно дете (вече не е дете), който е бил в същата ситуация като Леон по Нова. Каза, че времето прекарано с рейнджърите (и по специално Калушев) е било страхотно и отрече всякакви обвинения за педофилия и подобни твърдения като абсурдни. И той е ходил на екскурзии в Мексико, Непал и т.н. и не каза, че нещо нередно се е случило.

# 9 800
Според мен полицията е действала професионално. Още в петък излезе неофициална информация за засилено полицейско присъствие около Враца, а отдолу поредни разбирачи мрънкаха що Враца, що не Странджа... Имали са информация къде да търсят. Неподаването на публична информация е правило в оперативната работа, особено ако има отвлечени, на всеки е ясно защо. 
Какво да кажат в момента? Откриха телата току-що. Огледът е само началото. Като установят със сигурност кой как е застрелян и с какво, ще кажат. Другото е несериозно.

# 9 801
Моето лично виждане е, че будизмът, макар и привидно благовиден, в сърцевината си е крайно нихилистична и човеконенавистна идеология, но не ангажирам никого с мнението си. В този случай със сигурност не е довел до нищо добро.

Съгласна съм, че в будизмът има доза нихилизъм, но не съм съгласна, че е човеконенавистна идеология. В дхармичните религии е заложено състрадание към всички живи същества. Това, което на мен лично не ми допада в будистите е, че те не вярват във фиксирана, постоянна и вечна душа за разлика от хиндуистите. Хиндуистите се стремят осъзнаването на истинското аз, а будистите твърдят, че аз-ът е илюзия. Някои отделни течения в будизма не отричат вечната душа, но като цяло те не са правило.

# 9 802
Е то очевидно не се е случвало на всички, а на уязвими деца като Николай, който майката довела и зарязала там и на Алекс, който също е предаден за отглеждане.

# 9 803
Имало данни за стрелбва вътре в кемпера. Няма да кажат още откога кемперът е там. Няма да коментират нищо още.
Било престъпление без аналог. Не се изключва никоя версия.
Щом няма да кажат откога е там значи не е от вчера.
Не каза, че няма да кажат откога кемпера е там, а каза че тепърва ще установяват откога е там.

# 9 804
Да се предотврати занапред възможността лабилни родители да си дават децата в ръцете на сектанти трябва да е задача номер едно. Жалко за загиналите хора и най-вече за детето! Лудост е да мислиш, че някой ще те отмени в родителстването точно.

# 9 805
Казаха, че не е имало Сериозни сигнали в последните години и безогледна сеч.
Внимателно слушах. Т.е. имало е сигнали, имало е някаква сеч, ама нищо сериозно....

# 9 806
Много близък приятел на Дечо разказа по Нова, че Дечо му споделил преди 5-6 месеца за заплахи, включително за разстрел и че малко преди случката в неделя Дечо се чул с майка си и ѝ казал, че засега нещата са се успокоили.

Това донякъде е в унисон с публикувания разказ на един от посещавалите вилата, че чул разговори, че трябва да махнат децата, защото ставало опасно. Но пак може да има различни гледни точки.

# 9 807
Който не вярва във вината на Лама, и цялото следствено дело на предявяване да му предоставят, пак няма да повярва.

Та чакам кога ще излязат всички, които имат сведения за екзекуцията от дървената мафия, Таки и дп.

# 9 808
Казаха, че не е имало Сериозни сигнали в последните години и безогледна сеч.
Внимателно слушах. Т.е. имало е сигнали, имало е някаква сеч, ама нищо сериозно....

Щом за несериозно трепят 6 човека, какво ли щеше да е, ако е сериозно? (Ирония. Не вярвам на някакви уж заплахи за разстрел заради изсечени дървета).

# 9 809
Дечо не е споделял имена.
От кого конкретно са били заплахите?

Общи условия

Активация на акаунт