Криминални досиета

• 509 365
  • 10 395
  •   207
Отговори
# 9 945
  • София

Гуру бил, че това е първият се "самоубил" гуру.

Фрау, потърси в Гугъл на английски за самоубийства на гурута, светци, пророци и т.н. и техните последователи и секти. Да не ровя за линкове. Броят им ще те учуди. Да, за България не е обичайно, но всичко си има първи път.

# 9 946
На мен ми е странна категоричността, да не кажа даже "възторжения плам", с която трети лица правят твърдения в полза на учредителите и дейността на това нпо и същевременно ни се "карат" как може да се съмняваме и да задаваме въпроси.

# 9 947
От Bird преди малко:

"По компетентност...
Зловещата хронология на институционалната слепота за #Петрохан.
Има сигнали до ГДБОП и ДАНС!
Подробна справка на ДАНС до СГП е изпратена през  януари 2025 г.
СГП я препраща в Софийска Окръжна Прокуратура.
Последно Софийска Окръжна Прокуратура я препраща в Районна Прокуратура Костинброд!
Година след като преписката е в ръцете на узурпатора Сарафов, Деветото джудже, имаме шест трупа и единият е на 15 годишно дете."

Ако намерят и преписката, миналото на НАКЗТ може да стане още по-ясно. Сигнали е имало и не само за Леон, а явно и за други неща. Дано разберем.
Това, ако е истина, е просто скандално.

# 9 948
Обаче майка му си знаеше, че ще умре. Когато я разпитваха за смс, каза: аз не знам дали е жив...майчиното сърце не лъже.
Аз и тая жена я мисля, полагала е усилия за него, имали са пари, възможности, как го е изпуснала, колко ли вина изпитва за всичко.

Майката е знаела, че синът й е гей. Няма начин просто да не е така. А когато е разбрала, че "спасява" само момченца, й е светнала лампичката и за педофилския му нагон ... Може и да го е питала нещо в тази връзка - защо са само момчета - и той затова да й  пише, че сега ще спасява момиче в нейна чест. А под "момиче" може да е имал предвид много неща.
Всички, които са подозирали нещо и са си мълчали, са съучастници.
Предполагам, че и затова почти никой от многобройното общество, посещавало вилите му в Испания, Мексико и България, не сподели какво се е случвало там - защото стават съучастници в престъплението. Под престъпление нямам предвид убийството, а сексуалните взаимоотношения с момчетата.

# 9 949
Мафии, професионални убийци и т.н. не мисля, че ще действат толкова хаотично. Профитата не убиват ли от разстояние и на неутрално място, както Алексей Петров го застреляха на Витоша? Ако убиеш жертвата в нейния дом, в случая хижата, рискуваш да оставиш ДНК и други следи баш на мястото, където най-много ще търсят. Никой няма да се мотае да пали пожари (забавяш се много време на местопрестъплението), да отвлича другите в кемпер и какво ли не. Снайпер, изстрел, събираш гилзите и такъмите на секундата и дим да те няма към Украйна, Косово или там откъдето си.
Много даже подредено и последователно.

# 9 950
До тук имаме няколко заплахи и врагове:

- Познат на Калушев му завиждал, бръкнал му в компютъра и му отнел някакви картографии на пещери
- Една жена, която също си пратила сина при него, беше написала, че момче, бивш наркоман, който били "спасили", пускал тези доноси за педофилия. Интересно как бабата и дядото на Леон също имали такива притеснения?
- Сега пък някакви от 5-6 месеца ги заплашвали с разстрел, а Дечо Василев точно преди убийството споделил на майка си, че нещата се били "успокоили".

В края на деня всички тези заплахи, изглеждат доста имагинерни. Нямаме имена, само някакви предположения. Голяма завист за това, че Калушев водил супер успешни детски лагери, за които всъщност почти никой не знаеше до онзи ден.

# 9 951
  • София
Едно мнение на Д. Горчева - привърженик на опозицията, крайно негативно настроена е към властта сегашната, ДАНС, но гледа фактите обективно "Ивайло Калушев е бил изкусен манипулатор".
Привържениците на Калушев дори обвиняват мафията, че е посегнала на Ботев и Околчица, как може там да го убият и други абсурди.
Скрит текст:
Daniela Gortcheva
 ·
Ами, за жалост, интуицията ми или по-скоро здравият ми разум не ме подлъга - но очевидно въпросният психопат Ивайло Калушев е бил изкусен манипулатор.
Сума ти приятели ми писаха, обадиха ми се да ме убеждават, че не съм права, защото го познавали въпросния Калушев, познавали всички тези хора.
И реших, че може би фактите, които са в публичното пространство не са точни - но все пак изказванията в някои от видео и аудиозаписите (като интервюто по БНР) не ми даваха мира.
Още като го чух какво и как говори по БНР в интервю на Ирина Недева, ми светна червената лампичка.
Манипулаторите много ги бива.
Те казват някои неща, които са верни и върху тях си построяват тезите, които са абсолютно неприемливи.
А този тип Калушев е бил топ манипулатор, защото сам си вярва.
За мен има две версии - и двете са спекулативни, но почиват на логика.
Едната е, че в един момент са били заплашени от разкритие и Калушев е решил да се освободят от земните неволи.
(Или вариант: решил е да продължи само с двамата си млади "наследници", но в един момент са разбрали, че няма да успеят да избягат.)
Другата е, че този човек и компанията му са бил засечени от някои хора от службите, които са знаели отлично, че не им е чиста работата с тия школи за млади момчета.
И най-вероятно са ги притиснали и са ги принудили да им сътрудничат в наркотрафика.
В един момент нещо се е провалило. И следват екзекуциите.
Всичко това, разбира се, са спекулации.
 За мен основният въпрос е защо в България не ни е осигурено правото да знаем.
Когато в Нидерландия стане нещо, никой не си позволява да прави спекулации - съобщават се само ФАКТИТЕ, които следствието е установило твърдо и които може да си позволи да съобщи.
Каква е тази държава нашата, не знам.
Да оставим цялата трагедия - и с децата на заблудени родители, минали на "обучение" при този тип, и на измамените и заблудени длъжностни лица (поради наивност и липса на опит), но страховитото е, че в България не само не може да разчитаме на работещи служби, а и на точна и сигурна информация, когато стане нещо.
Ами това е ни повече, ни по-малко, заплаха за националната сигурност.
PS И защо от ДАНС не са докладвали на Николай Денков за групата в Петрохан, когато е поискал информация за паравоенни структури? ЗАЩО?
https://www.facebook.com/daniela.gortcheva/posts/pfbid0AwMrPNFca … MHLZwRgz9hketyREl

# 9 952
В смс си казва: нищо от това, което чуеш не е истина. Ама той се защитава преди да е обвинен. Ако беше невинен, от къде ще предполага, че ще говорят че е педофил? Абе наясно си е, че е вършил нередни неща и си го е гризяла съвестта, няма какво да го обожествяваме. И аз мислех, че ще се измъкне с тия пари и връзки и се разочаровах от финала.

# 9 953
От групата Политическа реалност във Фейсбук:

# 9 954
Да, много е несправедливо, а бабата и дядото са изкукали, щото са стари и драмата е лична, в семейството. Мисля да съм много цинична, вярвам няма да има пуритани, щото щом няма проблем мъж да живее с непълнолетни, няма да се впечатлят и на моето изказване - ако Калушев ги е одухотворявал със Златния жезъл, се надявам да не са съсипани много животи.
До тук имаме няколко заплахи и врагове:

- Познат на Калушев му завиждал, бръкнал му в компютъра и му отнел някакви картографии на пещери
- Една жена, която също си пратила сина при него, беше написала, че момче, бивш наркоман, който били "спасили", пускал тези доноси за педофилия. Интересно как бабата и дядото на Леон също имали такива притеснения?
- Сега пък някакви от 5-6 месеца ги заплашвали с разстрел, а Дечо Василев точно преди убийството споделил на майка си, че нещата се били "успокоили".

В края на деня всички тези заплахи, изглеждат доста имагинерни. Нямаме имена, само някакви предположения. Голяма завист за това, че Калушев водил супер успешни детски лагери, за които всъщност почти никой не знаеше до онзи ден.

# 9 955
  • Другата България
Един от журналистите зададе въпрос възможно ли е някой да е закарам кемпера там с убитите...Отговора беше уклончив.
Какъв да е?
Да си признаят, че докато ги търсят в Бургас, ги самоубиват във Враца?
Проверете малко уважение към труда и интелекта на хора, които за разлика от вас, вероятно от седмица не са спали като хората за да търсят и доказват истината.
Ще проверя.
Щом си рекла.....
Нещо по темата да имаш да кажеш, или ще разпределяш кой какво да проверява?

# 9 956
  • София
Еми може би е усещал, че ще го самоубият и обвинят в убийство, за това казва, че нищо което ще чуеш не е вярно. То преди действията обикновено има заплахи
В смс си казва: нищо от това, което чуеш не е истина. Ама той се защитава преди да е обвинен. Ако беше невинен, от къде ще предполага, че ще говорят че е педофил? Абе наясно си е, че е вършил нередни неща и си го е гризяла съвестта, няма какво да го обожествяваме. И аз мислех, че ще се измъкне с тия пари и връзки и се разочаровах от финала.

# 9 957
Разчитам на репортерите. Ще продължат да разпитват на място. На брифинга поне се каза, че продължава работата по случая и още лица се установяват. Още не могат да говорят, вероятно защото и другите съпричастни не са разпитани в светлината на днешните събития. Но офицерът беше безкрайно разочарован, че бащата на 15 г не им е съдействал, поне това му пролича. Може би Сарафов затова спомена, че родителите не съдействат.

Колкото до екзекуцията от трети лица. Ами какви толкова неща са вършшли там, че да ги избият?  И ако наистина са вършели нещо и са заплашвани, защо не пуснаха детето.
Гледаме филми за психари серийни убийци, но не ни се вярва да съществуват у нас. Защо?

Взех да се питам за момичето, болното. Дали не е заради него тази  касапница? От родители.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 20:09 от tays

# 9 958

Ами той е знаел, че ще го обвинят за убийството, за това казва, че няма да е вярно.

# 9 959
Не мога да разбера претенциите към полицията в момента. За следствена тайна не сте ли чували? Поне не гледате ли крими сериали?
Да са живи и здрави овчарите явно на тях ще разчитаме да намират издирвани хора. Не трябва да има
претенции към полицията все пак на тях това само им е работа, а на овчаря призвание.
Седем дни обществото стои и чака да свършат нещо. А, да дадоха пресконференция след като
овчар намери още три трупа един, от който предполагаемо на дете. Не никакви претенции не трябва
да имаме, изобщо.
Ама чакайте сега!
Крайната цел е да се удовлетвори нечие любопитство или да се съберат годни за процес доказателства?
Кое е в интерес на обществото- да се намери виновника или да се задоволят сеирджийските потребности на някой. Айде по-сериозно!

Общи условия

Активация на акаунт