Криминални досиета

• 515 666
  • 10 735
  •   285
Отговори
# 10 260
​3. Мистерията ​„Болното момиче“: Тя е основният мотив в SMS-а му, но напълно липсва в разследването.
Липсват докопани от журналистите подробности по този въпрос. Какво има в разследването ние не знаем. Надали сме се докоснали и до 10% от гадостите, които са събрали разследващите.

# 10 261
Защо по дяволите ще се самоубият 3 добре финансово мъже, успешни в живота си с хубави професии, адвокат, счетоводител, имащи пари, че и сбъднали мечтата си да се занимават с каквото обичат, природозащитничество. За Калушев приемаме че е хахо, а децата под негово влияние, тяхната мотивация каква е, те не са деца, че само с приказки за будизма Калушев да ги убеди самостоятелно да се самоубият.

Адвокатът и счетоводителят може да са били добре финансово, за третия май не сме много сигурни. По принцип доброто финансово състояние не гарантира, че човек няма да посегне на живота си.
Живели са по-изолирано, без семейства, без деца, а може би и без партньори. Една съфорума написа, че има познат, близък до един от първите трима убити. Според нейния пост, човекът е продал имоти, които е имал, за да даде парите на Калушев. Преди известно време пък се обадил на познат, за да търси работа в София. Тези неща ми говорят, че човекът може би е планирал да започне на чисто, далеч от групичката на Калушев и едва ли е обмислял самоубийство.

Според мен поне един от тях не се е самоубил, а е бил убит. Възможно е всъщност и тримата да са били убити, ако са се разбунтували срещу ламата. Детето е станало свидетел, а Николай, като по-голям, даже може и да е бил съучастник. Тръгнали са на някъде, вероятно в опит да избягат, Калушев е осъзнал, че всички граници са преминати, гръмнал е момчетата и се самоубил в опит да погребе тайните на отношенията им със себе си.

# 10 262
Освен всичко друго, това беше разрушителен пиар за Терзиев и всякакви зелени движения. За какво им беше да се надпреварват да обясняват какви чудесни хора били, само защото им пукало за природата. Ми, че то и Хитлер е бил голям радетел за правата на животните и вегетарианец. Изчакайте, вижте как ще се развият събитията и тогава коментирайте.

Офтопик, но:
Скрит текст:
природозащитничката, която се изказа днес по Нова или БТВ, не помня, очаквано изглеждаше радикална и агресивна. Не мога да разбера защо винаги трябва да изглеждат като Грета Тунберг, сигурна съм, че съзнателно държат на този вид и този натурализъм е повод за гордост, познавам такива хора. Ако изглеждаха и се държаха като горски нимфи, щяха да привлекат много повече хора към каузата си.

# 10 263
Никола,според мен гуруто е имал намерение да приключва с дейността си тук. Той по принцип така прави, почва някаква дейност и после я зарязва, а тия хора са му давали парите си, да купуват дронове и в един момент той ще ги зареже. Те остават сами, без него, без професия, без приятели,а вероятно и без семейство, кой знае колко скандали са имали с близките си. Почувствали са се напълно безнадеждно, без връзка с реалността. Отделно съм сигурна че е имало и халюцигенни гъби, марихуана...всичко това води до депресия, плюс социалната изолация, която е най-страшна

# 10 264
МВР не са казали, че самоубили. Аз съм по-склонна да повярвам, че гуруто ги е убил с помощта на Николай и после тримата с Алекс са избягали. Околчица и много забутано и трудно достъпно място. Полицията са ги търсили по пещерите  и длугите му имоти - едва ли се биха сетили за Околчица.

# 10 265
Мисля, че за тримата убити ще се разбере повече когато излязат подробностите.
В кемпера е лесно, ще вземат натривки, стреляно е в много тясно пространство, така че и балистичната експериза ще е лесна. Отделно, че са намерили оръжието.

# 10 266
Биборана, знам, така е. Аз не си натискам толкова децата, но е масово. Аз работя с хора като Ивайло и счетоводителят и им познавам психиката. Лесни жертви са. Но не всеки става жертва, всичко е нис от обстоятелства. Никой не знае как ще ти се развие животът. Повечето ми колеги не искат да го работят това, искат ранно пенсиониране, искат да имат време за себе си. И аз ги питам: какво ще правите...защото ти извън работата си нямаш кой знае какво да правиш. Тогава се присъединяваш към някакъв откаченяк, който да те манипулира и дрогира, да ходите по пещери и скали, да се гмуркате, да си живеете животът, който сте нямали. Да сте свободни...нали това каза и Калушев на майка си: бъди свободна...това казва и за децата: те не са свободни, нямат детство....това е една мания по свободата, която не си имал никога, от както си се родил..си по школи и уроци, за да постигаш кариера и когато я имаш, разбираш, че е едно нищо...
Това, което пишеш е много тъжно.
Горе-долу съм от поколението на двамата Ивайловци и моите наблюдения са, че сме по-трудни за манипуалция. Натискали са ни да учим, разни школи, но намирахме как да скатаем в игри. И кариерата не е всичко, социумът си беше важен (приятели, музика, купони).  После любов, семейств, деца и пак отначало амбиции за учене и занимания с тях. Може би тези, които нямат семейство и деца, при тях да е друго. Чудя се.

Бутон полезно при мен не работи.

# 10 267
Аз от цялата работа се чудя как има хора да твърдят, че е нормално този лама и приближените му да събират момчета-деца и да ги развеждат по "лагери" по света и у нас, сами, откъснати от родители, приятели и училище. И то все момчета, не си падат по жени в тяхното "учение". Отвсякъде крещи на педофилия, но не... има хора, дето ги защитват и не виждат нищо нередно...

# 10 268
" излезли от обсега на камерите" - айде бе. Хижа опасана с камери и по дърветата (т.е.,гледат двора и зад оградата)с цел охрана да има слепи петна в двора - няма начин да е истина. Този който е правил периметровата да си оскубе косите.

Излезли са от обсега на камерите, които са останали здрави и са продължили да записват. Някои от камерите са излязли от строя заради пожара и от тях записи няма.
значи твърдението ти е, че обитателите сами подпалват дома си, някои камери дават фира и после се самоубиват за да не изгорят живи в пожара. Тука вече трябва да се разследва и пиромански елемент в самоубийството.
Добре, че беше овчаря, че иначе можеше и на пролет да ги открият.
Друго странно е - кой ходи да чука по стъклото на непознати караванаджии, като те са някакви алтернативни и не се знае кой и с какво щу изкочи отвътре. Обикновено в гората самотни каравани случайни хора ги заобикалят отдалече за да не им нарушат Ома.

# 10 269
  • София
Освен всичко друго, това беше разрушителен пиар за Терзиев и всякакви зелени движения. За какво им беше да се надпреварват да обясняват какви чудесни хора били, само защото им пукало за природата. Ми, че то и Хитлер е бил голям радетел за правата на животните и вегетарианец. Изчакайте, вижте как ще се развият събитията и тогава коментирайте.

Всички можеха да реагират по-разумно. И аз се чудя защо беше тая люта защита на полунепознати и това автоматично и незабавно вадене на политическите лозунги. Ами естествено, че веднага се активира и ответната тролска фабрика и сега само дето Терзиев лично не покровителствал педофилска мрежа. Резултат - никой не вярва на никого, димна завеса. Не искам да съм на мястото на разследващите, ей такива ситуации сигурно им съкращават живота още повече.

# 10 270
  • София
Най странното ми е че овчарят ги открива едва ли не топли: те 6 дни обикалят, сутринта са живи и напълно неоткриваеми, избиват се там и хоп един овчар почти вендага ги намира. Не е странно, че ги е намерил овчар, а че се случва скоро след като умират, на това забутано място. За сравнение, 6 дни са някъде из старната и никой няма данни за тях.

# 10 271
  • sofia
Никола,според мен гуруто е имал намерение да приключва с дейността си тук. Той по принцип така прави, почва някаква дейност и после я зарязва, а тия хора са му давали парите си, да купуват дронове и в един момент той ще ги зареже. Те остават сами, без него, без професия, без приятели,а вероятно и без семейство, кой знае колко скандали са имали с близките си. Почувствали са се напълно безнадеждно, без връзка с реалността. Отделно съм сигурна че е имало и халюцигенни гъби, марихуана...всичко това води до депресия, плюс социалната изолация, която е най-страшна
   А бе не са били чак толкова самотни, все пак това не е хижа, а частен дом. Те живеят там заедно. Като семейство.

# 10 272
Най странното ми е че овчарят ги открива едва ли не топли: те 6 дни обикалят, сутринта са живи и напълно неоткриваеми, избиват се там и хоп един овчар почти вендага ги намира. Не е странно, че ги е намерил овчар, а че се случва скоро след като умират, на това забутано място. За сравнение, 6 дни са някъде из старната и никой няма данни за тях.
И полицията няма как да й мине през ум да търси на това забутано място. Все едно на Марс.

# 10 273
Едно е сигурно от цялата тази история. Забравете всякакви илюзии, че познавате напълно когото и да било в живота си. Не деца, не съпруг/а, не родители, не никой. Особено в интимни области като сексуалните и духовни наклонности. Няма нужда всеки път да има изненадани: "Ама той беше добро момче, винаги поздравяваше."
Все се сещам за една Терзийска, която си удуши детето и ги захвърли. И как всички таксиджии на София бяха настръхнали и тръгнали да протестират - МВР да залови убиеца. И тя беше "добра майка и перфектна домакиня". И сега им се чудя на акъла на защитниците на Калушев дето го познавали "като петте си пръста". Познавали... това, което е благоволил да им покаже. Като се има предвид как ги е омайвал да му поверява децата си и да плащат камари пари, може обосновано да се предположи, че е психолог и манипулатор.

# 10 274
3. Мистерията ​„Болното момиче“: Тя е основният мотив в SMS-а му, но напълно липсва в разследването. Това сочи към прикриване на реалната причина за конфликта.

Напълно вероятно е Калушев да е визирал не истинска болест, а това, което той е смятал за ненормално - светски живот сред други деца, стандартно образование и прочие.

От последните му действия прозира неистово желание да "помага", независимо дали тази помощ е желана или не. Борбата, за която пише, вероятно е била борбата срещу хората, които са му се противопоставили - дали това е било конкретно дете, съратниците му или всички вкупом, сигурно ще разберем скоро.

Общи условия

Активация на акаунт