Криминални досиета

• 516 115
  • 10 757
  •   286
Отговори
# 10 560
Духовните практики са параван за ред дейности и става въпрос за много, много пари.

# 10 561
  • Варна
Чели ли сте този коментар за случващото се? За мен сигурно най-добрият и пълен до момента с адски логични връзки:
https://www.facebook.com/share/p/1AeSAEJwis/?mibextid=wwXIfr

# 10 562
  • София
Останах с впечатление, че оръжията с които са си обикаляли са били законни. Това ,че се спряга че вътре в хижата има цял арсенал това вече е друга работа.Очивидно никой не е знаел и проверявал.Може оръжията да са били страст на някой от групата.
До 15 ги търсеше К. децата и да малки са за тежка наркотична зависимост. Това не е и комуна официално. С по едно, две деца и чичковци, айде бе. Не е това. Умения може да се придобиват и в София, има всякакви дейности и спорт. Не да си отделяш детето. Може би и родителите споделят подобни виждания като гледам лайкавете са бая на щуротиите им. Възможно ли е да има някаква секта и Калушев да не е точно ядрото , а някаква част или симпатизант с подобни или същите виждания. И затова да са му се доверили, един от тях. Има затворени общества, доста се пазят.
Точно. Нито е комуна, нито има лиценз за детска школа по МОН. Просто невероятно какви доверчиви и кланящи се родители има, аз още не мога да го побера в главата си.
Лагер от училище или чрез външна школа е едно, извиняване на отсъствия по лични причини за седмица също. Отсъствие от порядъка на година и ходене в Мексико с някакъв външен за семейството човек - съвсем друго.

# 10 563
Николай Златков е живял с родители до 4 г възраст, после се развеждат, майка му е била с него в Испания при Ламата, къде точно не помня.Явно така са тръгнали нещата, бащата се е опитвал известно време да го намери или прибере, не е успял. Майката има нов партньор, Ники е при ламата с години. Това четох в Гласове, много не им повярвах, обаче някои неща се припокриват вече. Бях я постнала доста по-назад, ама изчезна, вече е все тази.

Ето тук е описана ситуацията от свидетел, който също е дете-жертва на Калушев, грумнат и насилван. В друга, подобна статия, бяха дали повече информация, че майката е изпаднала в депресия и е подарила Ники на Ламата...

" Млад мъж, който в момента живее в малко населено място в Софийска област, е свидетелствал пред разследващите, че е бил част от групата на “лама” Ивайло Калушев и като 15-годишен е живял с него и приятелите му в Мексико, пише Труд.

Към 2013 г. майка му платила от 150 000 евро, за да обучават сина ѝ на гмуркания, духовно израстване и спелеология.

Сексуалният живот в групата

Човекът, чиято анонимност е запазена, разказал, че е имал сексуални отношения с “лама” Калушев и разкрил за още интимни връзки между мъжете, които не се интересували от жени и смятали, че са си самодостатъчни.

Момчето не е било насилвано, а на онази възраст възприело тези отношения като нормални и част от живота на групата пещерняци, както и част от собственото му личностно развитие под менторството на Калушев.

Бившият интимен партньор на “лама” Иво обяснил още, че напуснал Мексико, след като отношението към него започнало да се променя. Калушев отделял повече внимание на друго от малолетните българчета, които били на “обучение”.

Това бил 11-12-годишният тогава Николай Златков, роден през 2003 г., който бе открит мъртъв в кемпера на Калушев във Врачанския Балкан. Според твърденията на свидетеля родителите на Николай се развели, когато той бил 4-годишен.

Останал при майка си, която изпаднала в депресия, приела будизма и станала дълбоко религиозна. Така се запознала с “лама” Иво, на когото поверила сина си. Бащата на Ники направил опит да го отскубне от мъжката компания, но не успял - детето било много привързано към Калушев,който дори започнал да го представя като свой син.

БЛИЦ припомня, че приятел на Калушев заплете голяма мистерия преди дни, разкривайки, че малко момче е представяно за син на ламата. Към момента няма информация за биологични деца на въпросния."

# 10 564
…за мен дори тези тримата в кемпера са убити преди тези в хижата.
Ееехе, само това не беше разисквано като версия. 😅 Ако се окаже вярно, ще преобърне изключително много цялото разследване.

# 10 565
Скрит текст:
За мен случая има много пластове и каква е истината ще се разбере след време. Но има и много голям провал на институциите.
Първо- как така някакви хора имат оръжие, обличат униформи и се разпореждат като онбашии в района на Годеч. Къде е била полицията? Защо полицията гони наш обикновен Ганю за това, че не си е платил винетката навреме, а някакви господа се скитат необезпокоявани с АТВ та и пистолети из държавните гори. Ако е било така, разбира се. Но съм склонна да вярвам, че има доза истина в това.
Надявам се на отговор от институциите

Второ- защо не направят сериозно проучване на финансирането, на данъците  , на дейността им, на даренията им, както правят на обикновения Ганю. Каквото и да говорим, за духовност, извисеност, медитация и подобен булшит, когато има убийства, винаги става въпрос за пари, и то сигурно много пари. Предполагам, че службите работят и няма да покрият тази информация. Очаквам това

Трето- в нашето училище не може учител да заведе дете никъде без един милион декларации, без ясно разписана отговорност. За закъснение се пише половин отсъствие, за три отсъствия звънят и търсят обяснения от родител. За пет неизвинени сигнализират АЗД.  Самостоятелна форма НЕ позволяват. Това се случва  на обикновеното Ганюво дете, явно за възвишени будисти и спортисти важат други закони. Очаквам да се проучи как така за тези деца важат други закони? Да се даде обяснение.
 Четвърто-Ако Ганювото дете е аутист или наркоман, държавата го праща по пътеката на здравната каса, психолог, психиатър, които пишат доклади, диагнози и т.н. Очаквам да се каже точно защо родителите на тези деца са били принудени да си заточат детето в гората над Годеч? Имало ли е диагноза? Доктори знаели ли да? Или пак ще говорим за езотерика и прераждане.

Четвърто- Родител може да повери дете на който прецени, но има ли поток на пари, това вече не е просто приятелско отношение, а бизнес с деца. Къде са документите за този бизнес с деца, къде да декларациите, квалификациите? Нищо не се каза по случая. Надявам се да се каже.

Нещо повече, Априлски душ, хижа Петрохан и НАКЗ са били разследвани до декемри 2025, до преди месец. Разследвали са ги по сигнали за педофилия и паравоенна организация и са прекратили разследването, тоест са счели, че проблеми тия хора нямат.

Разследвани са от  февруари и не са намерили нарушения...Това е най-фрапантното и е абсолютно безобразие.
И това какво следва да ни говори?
За мен вариантите са два - или институциите са тежко некомпетентни, или е направено умишлено. И двата варианта са меко казано притеснителни. Лично за мен навяват и някои мисли по повод "намесените политически лица".

# 10 566
Някоя майка е дала 150К евро, за да обучават сина ѝ на гмуркане и спелеология?!
Излиза, че в тази държава гъмжи от хора, които не са с всичкия си.

# 10 567
Скрит текст:
За мен случая има много пластове и каква е истината ще се разбере след време. Но има и много голям провал на институциите.
Първо- как така някакви хора имат оръжие, обличат униформи и се разпореждат като онбашии в района на Годеч. Къде е била полицията? Защо полицията гони наш обикновен Ганю за това, че не си е платил винетката навреме, а някакви господа се скитат необезпокоявани с АТВ та и пистолети из държавните гори. Ако е било така, разбира се. Но съм склонна да вярвам, че има доза истина в това.
Надявам се на отговор от институциите

Второ- защо не направят сериозно проучване на финансирането, на данъците  , на дейността им, на даренията им, както правят на обикновения Ганю. Каквото и да говорим, за духовност, извисеност, медитация и подобен булшит, когато има убийства, винаги става въпрос за пари, и то сигурно много пари. Предполагам, че службите работят и няма да покрият тази информация. Очаквам това

Трето- в нашето училище не може учител да заведе дете никъде без един милион декларации, без ясно разписана отговорност. За закъснение се пише половин отсъствие, за три отсъствия звънят и търсят обяснения от родител. За пет неизвинени сигнализират АЗД.  Самостоятелна форма НЕ позволяват. Това се случва  на обикновеното Ганюво дете, явно за възвишени будисти и спортисти важат други закони. Очаквам да се проучи как така за тези деца важат други закони? Да се даде обяснение.
 Четвърто-Ако Ганювото дете е аутист или наркоман, държавата го праща по пътеката на здравната каса, психолог, психиатър, които пишат доклади, диагнози и т.н. Очаквам да се каже точно защо родителите на тези деца са били принудени да си заточат детето в гората над Годеч? Имало ли е диагноза? Доктори знаели ли да? Или пак ще говорим за езотерика и прераждане.

Четвърто- Родител може да повери дете на който прецени, но има ли поток на пари, това вече не е просто приятелско отношение, а бизнес с деца. Къде са документите за този бизнес с деца, къде да декларациите, квалификациите? Нищо не се каза по случая. Надявам се да се каже.

Нещо повече, Априлски душ, хижа Петрохан и НАКЗ са били разследвани до декемри 2025, до преди месец. Разследвали са ги по сигнали за педофилия и паравоенна организация и са прекратили разследването, тоест са счели, че проблеми тия хора нямат.

Разследвани са от  февруари и не са намерили нарушения...Това е най-фрапантното и е абсолютно безобразие.
И това какво следва да ни говори?
За мен вариантите са два - или институциите са тежко некомпетентни, или е направено умишлено. И двата варианта са меко казано притеснителни. Лично за мен навяват и някои мисли по повод "намесените политически лица".

Естествено, че е притеснително. Аз съм притеснена! Това, обаче, не променя ситуацияра с педофилията на ламата, изолирането на деца, поставянето им в риск и прочее.

# 10 568
И Сега пусна хронологията на сигналите до ДАНС и ГДБОП и става ясно защо е планирал пак да вдига гълъбите от 2 месеца.

"През седмицата и.ф. председател на ДАНС Деньо Денев обясни, че преди 2 г. е имало сигнал за сексуални посегателства над деца и за паравоенни структури, които са се разположили на територията на хижата. Били установени данни за престъпление, които са пратени на прокуратурата. По информация на "Сега" Софийската градска прокуратура е получила папките от ДАНС на 4 февруари м.г., като те са носили и гриф "секретно". Тъй като мястото не се намира в района на градската прокуратура, преписката е пратена на Софийската окръжна прокуратура. Тя пък, надолу по веригата, я праща на Районната прокуратура в Костинброд. Образувано е разследване, което е прекратено след около 10 месеца - през декември миналата година. Това хипотетично се случва, когато не е доказано престъпление или е установено, че престъпление няма."

Тези хора са имали сериозен чадър. И най-вероятната причина за случилото се е разрив и конфликт в групата. Света на ламата се е разпадал пред очите му.

# 10 569
Нещо много странно се случва. Камерите на АПИ засекли кемпера на Ивайло Калушев в края на миналия месец, бащата казва, че няма контакт с детето си от 29 януари.

За последно е чул детето на 29 януари, следващият опит да се свърже с когото и да е от хората на хижата е бил, когато научава за убийствата от новините. Така казва бащата.

# 10 570
Нещо много странно се случва. Камерите на АПИ засекли кемпера на Ивайло Калушев в края на миналия месец, бащата казва, че няма контакт с детето си от 29 януари. Да кажем, че датите съвпадат. НО на 1 февруари в профила на Калушев се споделя стихотворение на Ботев, а вчера/онзи ден някой влиза и изтрива профилът на Златков в Инстаграм. Никаква логика. Убитите в хижата са убити дни по-късно от последното засичане на кемпера. Цялата тази теория със самоубийството е покъртителна глупост, за мен дори тези тримата в кемпера са убити преди тези в хижата.

телефоните може да са били взети от убийците, може да са им хакнати профилите, всичко може..

# 10 571
И Сега пусна хронологията на сигналите до ДАНС и ГДБОП и става ясно защо е планирал пак да вдига гълъбите от 2 месеца.

"През седмицата и.ф. председател на ДАНС Деньо Денев обясни, че преди 2 г. е имало сигнал за сексуални посегателства над деца и за паравоенни структури, които са се разположили на територията на хижата. Били установени данни за престъпление, които са пратени на прокуратурата. По информация на "Сега" Софийската градска прокуратура е получила папките от ДАНС на 4 февруари м.г., като те са носили и гриф "секретно". Тъй като мястото не се намира в района на градската прокуратура, преписката е пратена на Софийската окръжна прокуратура. Тя пък, надолу по веригата, я праща на Районната прокуратура в Костинброд. Образувано е разследване, което е прекратено след около 10 месеца - през декември миналата година. Това хипотетично се случва, когато не е доказано престъпление или е установено, че престъпление няма."

Тези хора са имали сериозен чадър. И най-вероятната причина за случилото се е разрив и конфликт в групата. Света на ламата се е разпадал пред очите му.

Абсолютно!

# 10 572
Към тези, които вярвате, че деца с наркотична зависимост са пращани там - каква е вероятността двете деца на Макулев да са били наркомани от малка възраст? Големият му син, също е живял с Калушев в Мексико цяла година, не е бил само Алекс с него.

Леон на 8, който явно е взет още по-рано и той ли е имал зависимост?

# 10 573
Най-абсурдното нещо е, че човекът който учи другите как да са щастливи, сам е бил най-нещастен и объркан. Защото аз бих му изградила много успешен живот, съгласно уменията му, не че той ще се поинтересува от мен де...така, че и това трябва да е един флаг, когато търсите помощ от някой, помислете той на себе си помогнал ли е?

Аз затова съм страшно подозрителна към учители, лами, гурута, сенсеи, гешета и прочие спасители. Най-често това са хора, които не могат да се справят с неврозите и демоните си и “спасяват” другите, като ги обсебват и поглъщат. Изобщо нямам вяра на такива, пък нека ми обясняват за “прогнилото общество”. По-добре в прогнилото общество, отколкото с разни гей дружинки по хижите.

# 10 574
  • София
Някой е натиснал да се прекрати разследването на сдружението, ИК изтрива всички свързани сайтове и явно се е гласял да си плюе на петите. Но нещо се е объркало.

Общи условия

Активация на акаунт