Криминални досиета

• 519 717
  • 10 955
  •   360
Отговори
# 10 590
Очевидно с някои хора живеем в паралелни вселени. Аз се чудя как да изкопча някой допълнителен ден ваканция за детето по Коледа за ски, за да не моля личната лекарка за бележка да не се мръщи, докато някои деца така с години си се развяват по школи и пещери.

# 10 591
Напр. линията на Ботев много ясно съвпада със смс към майка му.
Капитал твърди, че такива смс са пратени и до други близки приятели(не знам дали е вярно, ще чакаме официално инфо, но Паулина Паунова има източници в тези среди).
И накрая мястото където свършват.

Много завъртяно за инсценировка, за да се навърже така това трябва да е някой извратен убиец като от трилърите.

# 10 592
Не е това темата, но като стана дума... в София се знае кои са специално частните училища, които не пишат неизвинени отсъствия и нямат особени академични претенции. Ако помните случая с убийството в Борисовата градина и ученика, когато хванаха - там беше нещо подобно по отношение на присъствието и отсъствията.

# 10 593

Много завъртяно за инсценировка, за да се навърже така това трябва да е някой извратен убиец като от трилърите.

А досега всичко това не е ли извратено? Няколко живота са отнети в рамките на дни, с какъв друг епитет може да се опише?

# 10 594
Koпи/пейст от Данибон
Наша съмишленичка - финансист, която ползва услугите на счетоводната кантора на един от загиналите, посочи като много интересно интервюто тази сутрин с психолог.

- Говорим за наказателно убийство.
- Публично известният житейски и морален профил на Ивайло Калушев не съответства на профил на извършител на такова престъпление.
- Тримата издирвани се крият заради своята безопасност.

Психолог за случая „Петрохан“: Говорим за демонстративно наказателно убийство

Престъплението е преднамерено и хладнокръвно, профилът на Ивайло Калушев не предполага да е извършителят, смята Светлана Димитрова

„Към момента трите тела не се интерпретират достатъчно ясно като жертви на тежко престъпление. По-скоро наблюдаваме изместване на фокуса към виктимизация и търсене на вина у самите жертви“, заяви Димитрова.

По думите ѝ ключовият въпрос не е само кой е извършителят, а каква е психодинамиката на самото престъпление.

„Мен като професионалист ме интересува как се е стигнало дотук. Не говорим за вина, а за отговорност и за процеси, които вероятно са се развивали дълго време“, подчерта психологът.

Светлана Димитрова беше категорична, че версията за самоубийство не издържа.

„Говорим за демонстративно наказателно убийство. Данните сочат, че телата са били подредени, а обстановката – аранжирана. Това не е логика на самоубийство“, каза тя.

Според нея начинът на извършване показва предварителна подготовка, а не емоционален изблик.

„В никакъв случай не става дума за моментна ескалация. Престъплението е извършено преднамерено, хладнокръвно, с прецизност и ясен сценарий“, допълни Димитрова.

По отношение на издирвания Ивайло Калушев психологът заяви, че публично известният му житейски и морален профил не съответства на профил на извършител на такова престъпление.

„Това е човек с ясно изразени хуманитарни каузи, с история на помощ и отдаденост. Лично аз не мога да мисля за него като за престъпник по отношение на неговата психика и личност“, каза тя.

Относно писмото, за което се твърди, че е написано от Калушев до майка му, Димитрова коментира: „Виждаме чисто човешка реакция на страх и заплаха. Не става дума за кодирано послание или предупреждение за отнемане на живот.“

По думите ѝ религиозният елемент, който се коментира в публичното пространство, също не сочи към ритуално убийство.

„Ритуалните убийства имат съвсем различна конструкция и послание. Там има мъчение, не екзекуция. Тук не виждаме такъв модел“, каза тя.

Психологът коментира и изявлението на Яни Макулев, баща на едно от издирваните момчета, което предизвика обществено разделение. Макулев обяви, че е спокоен за 15-годишния си син, за който се предполага, че е заедно с Калушев.

„По-скоро говорим за доверие, а не за прикриване. Категорично изключвам хипотезата, че поведението му е с цел да предпази детето си чрез мълчание“, заяви психологът.

Според Светлана Димитрова най-логичното обяснение защо Ивайло Калушев и младежите се укриват е страх.

„Причината е безопасност. Тези хора се чувстват застрашени. Ако имаха доверие, че институциите могат да ги защитят, биха се появили“, каза тя.

Източник: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/psiholog … lno-ubijstvo.html

Evgeni Kanev :
Канят ме по националното радио за интервю по бюджета и водещата ми казва:

“Най-после да си поговорим по човешки теми. Настръхна ми косата да коментирам цяла седмица убийства, насилие, заплахи - какво се случва с България ?!?”

По този повод си мисля, че една от версиите за Петрохан, които остават на заден план е предизборно внушаване на страх. Което - подсилено с внушение за педофилия и наркомания, трябва да бъде насочено към цяла една общност - враг на мафията. И така, през устата на институциите тя да изглежда мафията, а мафията - хуманна и загрижена за хората.

Така всички, които се грижат за природа, чистота, зелено и ред - да бъдат асоциирани с педофилия, убийства и извращения.
Накратко - с някаква абнормалност.

А защитата на делото на убитите от Кмета на София и други публични лица от тази градска, демократична - нарочно наричана “либерална” (за да се сещат хората за либерастка) общност - направо идва на мафията дюшеш:

Хората трябва да знаят за кого НЕ трябва да гласуват.

Няма как да се заблуждавам - мои близки ми казват, че наистина хора около тях асоциират ПП-ДБ с Петрохан и дори не искат да слушат техни изказвания по медиите.

Друг индикатор, че страхът ще е основен в тази кампания идва от мой контакт в службите - подготвя се компромат на сексуална основа с известен политик на демократичната общност, който да “избухне” в седмицата преди изборите.

Внушението - “Искате ли в тези смутни времена да поверите своята сигурност на такива хора?”

Страх, страх, страх - ще е скрития лайтмотив в Кампанията на Мафията.

За да изберете Силната ръка.

Или … Стабилността.

Слагам чуждо мнение, което насочва в друга посока-----------------

"ДАНС от кога са на обекта??? (има камери от които това е видно).

Защо се мълчи официално по тоя въпрос???
Видени са 4 джипа с черни стъкла да се качват там на 1ви след обяд (има свидетели за това).
Именно с такива се движи ДАНС.
От аутопсията може точно да се каже за часа на смъртта им и отново се мълчи (държавата мълчи защото цял народ разследва и някой може да удари Бинго).

Ивайло е ясно, че бяга за да остане жив особено ако знае кои са килърите (той знае истината).
💥ХИЖАТА е ЗАПАЛЕНА ОТВЪН,
двама от тримата имат леки обгаряния защото са били вътре когато е запалена отвън - от кого???
Кой е бил там (справка от камерите в района на хижата показват това).
Излезли са и са ги убили - това е истината (стар трик от времето на викингите).

Ивайло ще се крие докато не получи сериозни гаранции за живота си, но ако извършители са структура на държавата за почистване ще бяга навън и много далеко от където може би ще разкаже какво се случва в кочината!!!"

# 10 595
Ето накратко за случая в Борисовата градина. Но Матев е бил регистриран в Детска педагогическа стая, имал е някакви предишни дребни прояви.  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-ubijstvoto-v-borisova … t-zatvora-2429816

# 10 596
Последиците от решенията на глупаците от ПП-ДБ. Колкото и да не им се ще на някои хора да признаят този факт.
Имаме шест трупа и опечалени близки и роднини.
Имаме и куп невероятни брътвежи по медиите и социалните мрежи.
Неслучайно най-яростните адвокати на НПО-то Петрохан и неговите членове и симпанизанти са от редиците на ПП-ДБ.
Колкото и да не вярваме, че има замесена политика в тази история, но такава има.
Жалкото е че всичко това може би щеше да бъде предотвратено, ако едни специални служби си бяха свършили работата навреме.
Бях убедена, че Калушев е един от убийците на тримата в хижата. Надявах се детето да бъде пощадено, но уви. Бащата според мен бе накаран от службите да говори по този начин, за да умилостиви Калушев да не му направи нещо лошо, ако следи медиите.
Случаят за мен не е от сложните имайки предвид личностовите характеристики на мъртвите и дейностите, които са извършвали, и мястото, в което са живели.
Знаете ли днес какво ми се случи? Във ФБ ми излезе в общия поток една публикация свързана с Национална мрежа за децата. Това е НПО. Написах коментар и знаете ли кой се включи да ми отговаря - Тома Белев. А аз в коментара си засегнах и НМД, и ПП-ДБ, и това че всяко НПО трябва да бъде разследвано за дейността му и да се провери счетоводството му. Този човек ме обиди по най-просташкия начин, защото се почувства засегнат. Знаете ли, че точно Тома Белев и Борислав Сандов дават зелена светлина на тия от хижа "Петрохан"?
Много може да се пише по темата. На съвестта им да тежат сега тези шест трупа, но едва ли - тия съвест нямат.
Сега обикалят по телевизиите да търсят извънземни, мафиотски групировки, които са убили тия шестимата. При мен този номер не минава. Не знам за вас. Калушев си ги уби и накрая се гръмна.
Били са следени и разработвани, те самите са разбрали, изпокарали са се и го е хванало шубе, и краят дойде. Дори няма да се учудя, ако са се занимавали с мокри поръчки, или с намерение за такива.
А защо преписката е прекратена и няма резултат от разработката? Кой я е прекратил?

# 10 597
Който ги е създал и отглеждал толкова години, който ги е покровителствал, той ги е и разчистил.

# 10 598
Не мога да повярвам какво чета.
Ако не "познавах" виртуално някои от профилите тук, щях да си помисля, че има масирано тролско присъствие в темата.

В коя вселена или правова държава при 6-ма разстреляни не се търсят виновниците, а се набеждават жертвите?!
Какво се случва с презумпцията "невинен до доказване на противното"?

Единственият неопровержим факт е, че и 6-мата са мъртви. Оттам нататък всичко е спекулации, внушения и грозни инсинуации.
Подхвърлени пред медии полуистини и многозначителни подмятания - при това от полиция и прокуратура.

Удобно набеденият виновник е мъртъв и няма как да се защити.
Работел с деца, какъв ужас - следва, че всички, които организират летни и скаутски лагери, училища, екскурзионни и т.н., по подразбиране са педофили. А родителите, които са им доверили децата си, при това не защото познават някого и му имат доверие, а по препоръка ЕЖК от бг мама, са направо за затвора.
А, и бил последовател на будизма - още по-голям ужас - това автоматично го прави сектант и психопат.

Убийствата изглеждат плашещо много като екзекуция, а най-плашещото е, че са замесени държавни структури.

А в социалните мрежи се забавляват да предъвкват скандалните кокали, подхвърлени по всички правила на хибридна атака.

# 10 599
Прекратява се преписката и изведнъж решават така публично да ги екзекутират. Не е бягал по време на разследването, а когато то е прекратено - да. И се самоубива. Че има чадър, има, и заради него няма да разберем какво наистина се е случило, било то и банално.
И е жалко, че ппдб са намесени по този начин, но по-жалкото е, че уж са различни от останалите управляващи и мафии. А всъщност не са.

# 10 600
Виждам как "приятелите" на Калушев се мятат на амбразурата да ваят образ на светец и в същото време умело си пускат покрай ушите въпроси които обсъждаме и тук - как е придобита хижата, която е ремонтирана с доста пари в частен хотел, как е придобита техниката, с която са разполагали в тая хижа, защото финансовите отчети показват невъзможност, защо тази частна организация имитира държавна институция не само по име, но и чрез "униформите" си, поведението на членовете си т.н..... и още, и още. Такива неща се чудя.

# 10 601
Който ги е създал и отглеждал толкова години, който ги е покровителствал, той ги е и разчистил.
+1
Но през тези 3 или 5 години се сменяха политиците, няма как да са тяхно творение.
Но ДАНС, прократура, КОМПИ не се сменят, дори шефовете им са едни и същи. Затова мисля, че това е проект на службите.

# 10 602
Не ме убеждава тази психоложка с нейното профилиране. Страшно много хора са изключително манипулатори и поддържат един публичен образ, а са други (справка - Епстийн - публичен образ - забавен милиардер бохем, истински образ - педофил агент).

# 10 603
Lúthien - е как да не се търсят виновниците...? И излизат страховити разкрития точно покрай това.

# 10 604
За мен все още е странно как един човек успява да очисти (поне) трима наведнъж с по един куршум в главата. Не в гръб, а лице в лице и не непознати, а близки приятели, с които живеели заедно. И запалва кучетата, които е гледал с години, след което тръгва с останалите с идеята да ги убие на друго място. И каква връзка има ИТ следата, "почистените" свързани с дейността им сайтове, както и изтритите профили? Защо ще го правиш, когато си тръгнал да се убиваш?

Общи условия

Активация на акаунт