Криминални досиета

• 553 253
  • 12 452
  •   347
Отговори
# 10 740
  • софия
За мен основното е защо достатъчно хора са виждали нещо нередно, имало е сигнали и никой реално нищо не е правил по тях.

# 10 741
Не е редно така да се опазва природата. Тя се опазва от държавата, и без това бюджетът за това е огромен. Не е работа на НПО да изземва държавни компетенции, и то НПО с някакъв откачалник начело. Сори, ама що за държава сме.
Трябва да се търси държавата отговорна, че се е стигнало до това безобразие

# 10 742
Това, че бащата си е поверил детето на Гуру, не го прави съучастник в убийство. Не смесвайте отговорностите

Напротив, отговорен е, не може да се избягва отговорност.

# 10 743
За мен Калушев е бил един шарлатанин. Какъв будизъм, какви духовни практики. Сутринта ми излезе някъде статия, в която мъж споделя как, като е бил дете е попаднал в групата на Калушев и че да, там е имало секс помежду им. След време се е отскубнал от нея. Не мога да намеря статията сега.

# 10 744
  • София
За мен основната трагедия е смъртта на детето и Николай, който изглежда обсебен от учителя си. Другите са големи хора, избирали са своя път. Основното е кой е оставил и защо тези деца (понеже Николай от дете) на този човек.
Така е. И за другите замесени деца като Леон или вече порасналия Деян, а едва ли са само те.
Възрастните рейнджъри каквото са търсели - намерили са.

# 10 745
  • София
Очевидно и възрастни, ерудирани хора са му имали доверие. Може би е имало защо.

Това, че са му имали доверие не означава, че е било оправдано, историята познава трагедии като Хевънс гейт и Джоунстаун, където се самоубиват стотици хора, вярващи на лидера си. Не казвам, че тук има елементи на култ, нямаме достатъчно информация, но хора, които са вътре в организацията може да не са достоверен източник. Според мен съседите и хората от селото знаят доста какво се е случвало горе в годините преди убийството, но няма да кажат.

# 10 746
Това, че бащата си е поверил детето на Гуру, не го прави съучастник в убийство. Не смесвайте отговорностите

Напротив, отговорен е, не може да се избягва отговорност.
Ако беше в САЩ щяха да го съдят за застрашаване живота на малолетен, завършило със смърт, не за убийство, но пак с дълга присъда. У нас, обаче, не вярвам да има последствия

# 10 747
Само, дето са родители на майката, ама няма нищо - всичко е точно. Освен, ако не са приемали сина си за дъщеря - "другата наша дъщеря".
А някой срещал ли е въобще първия сигнал на бабата и дядото.
като доказателство, че е семейна свада беше пуснат втория за скарването с дъщерята, но първия никъде него видях.

Това е втория

В този сигнал, няма грам педофилия, има семейна драма, кой да гледа една внуче. Очевидно бабата и дядото по бащина линия са били пренебрегнати в отглеждането от майката и бащата, и за това е сигнала. И тъй като са родители на бащата, майката го е заплашила, че ще се разделят, ако не накара родителите му да спрат да ги шантажират със сигнали, да им дават на тях да гледат детето. Защо майката е не желаела, родителите на мъжа и да отглеждат детето, са си техни въртешни семейни драми. Това виждам в този сигнал, педофилия тук няма. Дайте го другият, да видим там какво има.

# 10 748
Чакаме да завали сняг и всички умишлено не намерени следи да изчезнат...

# 10 749
Цитат
В този сигнал, няма грам педофилия, има семейна драма, кой да гледа една внуче. Очевидно бабата и дядото по бащина линия са били пренебрегнати в отглеждането от майката и бащата, и за това е сигнала. И тъй като са родители на бащата, майката го е заплашила, че ще се разделят, ако не накара родителите му да спрат да ги шантажират със сигнали, да им дават на тях да гледат детето. Защо майката е не желаела, родителите на мъжа и да отглеждат детето, са си техни въртешни семейни драми. Това виждам в този сигнал, педофилия тук няма. Дайте го другият, да видим там какво има.
Не са ли по майчина линия?
Защото аз разбрах, че бащата на момчето е доста възрастен и не е пожелал вобще да го намесват с коментари по случая.

# 10 750
  • софия
Не е редно така да се опазва природата. Тя се опазва от държавата, и без това бюджетът за това е огромен. Не е работа на НПО да изземва държавни компетенции, и то НПО с някакъв откачалник начело. Сори, ама що за държава сме.
Трябва да се търси държавата отговорна, че се е стигнало до това безобразие
Няма лошо неправителствени организации да съдействат на държавата и е практика в други държави. Проблемът е, че няма контрол и правила как това да се случва.

# 10 751
Прочутите четири джипа може да и нямат общо с убийството. Не съм запозната с района, но по този път едва ли се стига само до хижата. Може да са били съвсем други хора, тръгнали по друга "работа", ловджии или нещо подобно. 
По този път се стига само до хижата, поне през зимата.
Виж на гугълмапс, но версията от 2021 г., когато има сняг. Това е отклонение от главния път, минава се покрай "Творческа къща" и 2-3 частни вили, после е известната чешма, където е била приятелката му видяла джиповете.
След още 1 км пътят се разклонява - в ляво е за хижата, в дясно за ферми в полета. Гугъл не е снимал към фермите.
На версия април 2012 г. на разклона ясно се вижда, че в снега няма следи към фермите, пътят не е чистен. Там през зимата никой не минава.

# 10 752
Очевидно и възрастни, ерудирани хора са му имали доверие. Може би е имало защо.

Това, че са му имали доверие не означава, че е било оправдано, историята познава трагедии като Хевънс гейт и Джоунстаун, където се самоубиват стотици хора, вярващи на лидера си. Не казвам, че тук има елементи на култ, нямаме достатъчно информация, но хора, които са вътре в организацията може да не са достоверен източник. Според мен съседите и хората от селото знаят доста какво се е случвало горе в годините преди убийството, но няма да кажат.
Принципно е така. Мисълта ми беше, че е вдъхвал достатъчно доверие, за да му поверяват деца.
Тук може всичко да си пишем, но бащата на Алекс, както аз видях, не беше с дефицити.

# 10 753
Голям проблем е това. Във всяко развито общество има граждански контрол, който все пак не може да се осъществява индивидуално и е нормално хората да се обединят. Защо не? Така е основано обществото, чрез сдружения. Но контрол и над тях трябва да има.

# 10 754
В НК има текст за родителите и настойниците, които оставят "дете без надзор и грижа, създавайки опасност за физическото, душевното или моралното му развитие".

Да захвърлиш 8 годишно дете при гуруто на предполагаема наркокомуна, поне на мен не ми се връзва с понятието грижа. При положение, че родителите са живи, не сме във война, не са бежанци, не е настъпил някакъв катаклизъм.

Общи условия

Активация на акаунт