Криминални досиета

• 521 542
  • 11 052
  •   429
Отговори
# 10 875
Дайте теория за кучетата, де. Всички избягват тази тема, защо?
Ами не се връзва с официалната версия. Естествено, че няма да коментираме. Иначе и аз питах за тях два пъти.

# 10 876
Кучетата щяха да последват Калушев. Затова ги убива. Друга причина - човек в яростта си и изпаднало умопомрачение ликвидира всичко живо свързано с живота му.
Как принуждава 3-ма прави, здрави мъже да стоят на едно място да ги застреля? Защо единият е застрелян около брадата? Вероятно пред очите на Николай и Алекс. И после те тръгват с него с кемпера, Николай си трие профила в иг.
Каквото и да е станало, звучи като най-ужасна касапница.

Защо ще си триеш профила в инстаграм докато те издирват/преследват в 1ч. вечерта?

Освен ако не криеш нещо ти самия? Или може би някой родител/приближен го е изтрил, което пак не говори добре за тях.

# 10 877
Аз продължавам да си държа на теорията, че Калушев не е убиецът, съответно кучетата са убити от убиеца/убийците. Айде, бе, защо ще му е да пали хижата, щом е ритуално самоубийство? Абсолютно нищо не ми се връзва, дори символика не виждам. Този голям специалист ще излезе, освен да са му стояли на мишени всичките. За мен едните са намерени в хижата, другите бягали и достигнати.

# 10 878
Може и да не е имало педофилия. Децата са добри изпълнители на разни поръчки, не носят наказателна отговорност, лесно се манипулират и са доверчиви, не задават неудобни въпроси, не искат много пари, изобщо, идеални служители! А и имат богати родители, които плащат без да задават тъпи въпроси! Отвсякъде уин-уин. Затова и няма момичета, защото те не са така надеждни, все ще прецакат нещо работата. Момиче в планина, не е много добра инвестиция. Момичетата все нещо премислят, страхливи са, предпазливи са, не могат да служат така добре като момчетата, не са склонни на казармена дисциплина, не обичат спартанския живот.
Калушев е бил слаб в тънката част и е компенсирал. Затова и има неясни сигнали относно педофилия - може и реално да не е имало контакт, а блудствени действия на ръба.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 15:35 от Априлски душ

# 10 879
Калушев си е бил нормален младеж, според мен хетеро, но родителите му не са могли да му изтърпят лигавщините. Той е израснал в контролирана среда и е трябвало да се държи по определен начин. Обаче си е бил бунтар по дух.
Родителите му го пращат на лагер в щатите и там според мен е станал жертва на насилие, и това цял живот го преследва. В опит да го надмогне, решава че е било правилно, възпитателно и действа по същия начин. Така мисля.

# 10 880
По БНТ в момента.

# 10 881
  • Варна
А и имат богати родители, които плащат без да задават тъпи въпроси! Отвсякъде уин-уин. Затова и няма момичета, защото те не са така надеждни, все ще прецакат нещо работата. Момиче в планина, не е много добра инвестиция. Момичетата все нещо премислят, страхливи са, предпазливи са, не могат да служат така добре като момчетата

Пълни глупости без извинение.

# 10 882
Никъде не ми тръгва, може ли някой да направи обзор? Благодаря!!!

# 10 883
Няма нужда да убиваш кучета, за да не тръгвали след тебе.
Калушев е бил сто пъти на тая хижа, вероятно всеки път с кола/кемпер и едва ли му се е налагало да ги убива всеки път като потегли

# 10 884
По БНТ е

# 10 885
Не е ясно дали е бил хетеро. Дори и в младите му години никой не си спомня приятелка.

За кучетата - върнете и прочетете обясненията на съдебния психиатър за разширеното самоубийство, което той изнесе преди няколко дни.
Кучетата са от близкия му кръг както другите и не може да ги остави живи. Действията му се диктуват от милосърдие към тях (приятелите, децата, кучетата) той ги спасява от гадната кочина и  от бъдещи страдания в тази мъчителна действителност.

# 10 886
# 10 887
Ето че някои хора са усещали нещо нередно:

Свилен Делчев е баща на три деца, археолог, пещерняк, доброволец в Аварийно спасяване, медицински брат, участвал е в редица спасителни и хуманитарни акции. Работи с наркозависими, номиниран за Човек на годината. Завършил е археология и успешно дипломирал се като магистър по „Обществено здраве и здравен мениджмънт“ в Пловдивския университет. Започва като доброволец в COVID отделение в продължение на 2 години по време на пандемията. Работи в интензивен сектор на СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев”, София.

Делчев бе първият колега на Иво Калушев, който дръзна да застане с лицето си и публично да заяви, че дейността на Калушевото сдружение и лагерите, които е организирал с непълнолетни в чужбина, винаги са будили съмнение в пещерните среди.

В интервю за Нова телевизия Свилен Делчев заяви, че е чувал намеци за сексуалните предпочитания на Калушев и афинитета му към непълнолетни момчета, но не може да ги докаже, тъй като всичко това е коментирано под сурдинка в съсловието.

„При него нещата пак бяха доста по-различни, по доста по-различен начин се провеждаха техните лагери. За мен, откровено, е плашеща неговата фейсбук страница на училището, което той създаде през 1992/93 г. Там има послания, които не са ми ОК като човек, като баща, като гражданин. Страшна ми е страницата. Като родител не бих си пуснал детето в такава среда”, казва Делчев.

„Тези деца не посещават градини, училище, прегледи и всякакъв социален живот, какъвто всяко дете трябва да води. Далеч са от родители, което за мен не е приемливо. Знам го от разговори с приятели”, казва Делчев.

# 10 888
Прокуратурата е сега
17 експертизи са назначени

# 10 889
Какво казват на брифинга, може ли някой да пише?

Общи условия

Активация на акаунт