Криминални досиета

• 531 919
  • 11 502
  •   483
Отговори
# 11 115
За мен записите от камерата не показват самоубийци, трима се прощават, ще се видим...ъъъъ...по друг начин, не чух "на по-хубаво място", аз ли пропуснах?
Прилича на раздяла на хора с неуспяла кауза, на съдружници във фирма или просто на хора, на които не са стигнали силите да преборят нещо, аз съм се разделяла така с хора и никой не се е гръмнал, разделихме се с "беше ми драго".  Не разбрах и защо са се разделили на групички по трима да се самоубиват, а не са го направили заедно.

# 11 116
  • Варна
. Какво точно се е случило там нека оставим да го доизмислят, но и тук продължавам да си мисля, че не Калушев е физическия убиец на двамата, и после да се е самоубил.
Тук е и моето едно наум. Кемперът е имал сателитна система. Дори да я изключат, той остава проследим. Нашите служби са знаели всеки един момент къде е кемпера.

# 11 117
  • Другата България
Ще си позволя да направя едно мое обобщение. Не съм изобщо в позиция да давам оценки, просто това ми е мисълта по повод разследването. Вярвам, че от МВР доста бързо са разбрали, че си имат работа с въоръжен нестабилен човек, отвел младеж и дете. Това е ситуация, която иска тишина и внимателно пипане - като бомба е. Беше огромна грешка на Сарафов (абсолютно извън всякакви политически контекст), че изпляска "педофилия и секта" часове след убийството. И предполагам, че е изял много хубави думи (наум) от разследващите, които малко по-късно трябваше да търсят въоръжен психар и двама младежи насред абсолютна медийна и интернет истерия.
Беше грешка и който там незабавно раздуха връзката със Сандов и Терзиев. Не защото смятам, че въпросните заслужават да бъдат прикривани, а защото това отприщи ОЩЕ по-голяма истерия. За това вече не критикувам толкова замесените, журналистиката трябва да си върши работата, пък дори да е най-пристрастна. Но и това допринесе.
С горното не твърдя, че нещата непременно са щели да свършат по-добре. Даже най-вероятно нямаше. И все пак вярвам, че много хора, чиито имена няма и да разберем, са направили всичко по силите си да овладеят безвъзвратно ос*аната, с извинение, ситуация, така че да спасят горките момчета. В този контекст разбирам и Яни Макулев и си обяснявам защо ги говореше тези неща.
Уви, не успяха.
Горе-долу същото мисля и аз, с една разлика, вероятно съществена - за мен Калушев не е “отвел“ никого.
Склонна съм да мисля, че и двамата - Николай и Алекс, са били с него съвсем доброволно. Дори предполагам, че ако има убиец, то това е Николай. Подчертавам, че това са си мои хипотези.

# 11 118
За мен записите от камерата не показват самоубийци, трима се прощават, ще се видим...ъъъъ...по друг начин, не чух "на по-хубаво място", аз ли пропуснах?
Прилича на раздяла на хора с неуспяла кауза, на съдружници във фирма или просто на хора, на които не са стигнали силите да преборят нещо, аз съм се разделяла така с хора и никой не се е гръмнал, разделихме се с "беше ми драго".  Не разбрах и защо са се разделили на групички по трима да се самоубиват, а не са го направили заедно.

Не е "беше ми драго", а е" за мен беше чест, и за мен беше чест"

# 11 119
И аз бях убедена, че Калушев не е убиецът от хижата. Не му е такъв психопрофила. Мислех, че е възможно да е Ники и Калушев да го спасява...

# 11 120
Гледам записа - камерите са на reolink. Аз лично имам такива и имат възможност да качват записи на карта с памет, на домашен сървър, на сървър на reolink, или на NVR.
Шансът да има записи, дори и от изгорелите камери, извън хижата изобщо не е малък…
Ако са искали да имат дистанционен / исторически достъп до камерите, то 100% трябва да са записвани тези записи някъде.

# 11 121
Тук е и моето едно наум. Кемперът е имал сателитна система. Дори да я изключат, той остава проследим. Нашите служби са знаели всеки един момент къде е кемпера.
Ако всичко е изключено, не мисля, че могат да го проследят.

# 11 122
  • София
   Ако са мислели за бягство би трябвало да има следи за пари приведени в други сметки и страни от тях. И аз не мисля, че ИК е имал идея да ги убива. А какво ще кажете за това, че ако е искал е можел да мине границата за нула време (освен ако не са го преследвали хора по петите или не са ги държали насила с момчетата) и друго - имал е достъп и познания до пещери. Можел е да подготви запаси в някоя от близките и да се крият вътре докато успеят да избягат. Все ми се струва, че никой от тези хора не е имал намерение да умира и не е очаквал нещо, което се е случило много бързо и не им е дало шанс да реагират или да оцелеят. И кучетата са били убити и затворени - убити от кого ще избягат, че да ги затварят? Може би първо са затворени, а после убити от хора, които не са познавали.

# 11 123
Нямаше как да не се раздуха връзката със Сандов и Терзиев, нито пък беше редно да не се съобщава. Сандов е подписал споразумението в качество на министър.

Понеже правя 100 неща и ми е много натоварено служебно, правилно ли чух в новините на бтв в 17 репортерката да казва, че кемперът е напуснал хижата, минал е през някакви села, влязъл във Враца, излязъл е и оттам е тръгнал за Околчица? Ако е така, това означава, че е бил там дни наред.

# 11 124
Аз все още не мога да разбера защо биха искали да се самоубият масово. Ако хората са имали някаква кауза и нещо е попречило на нейната реализация защо няма поне едно предсмъртно писмо или някаква следа в тази посока?Трудно ми е и да повярвам, че от шест човека никой не се е разколебал и че просто компанията се е разделила съвсем приятелски на две групи, пък уж целта е обща ( каквато и да е тя).

# 11 125
  • Варна
Могат, имат пасивен тракер , който не може да се изключи и могат да бъдат проследени от сателит.

# 11 126
  • София
Този случай е толкова брутален, че на мен лично ми се иска да бяха показали нещо, което да донесе най-накрая някакво потвърждение на тази официална версия, нешо което да си кажеш...кошмар, но явно така е станало. И да спреш да се чудиш. Това до някъде ще донесе  смирение в много хора.
Обаче това не случва. Всеки отговор е даден така, че да не дава отгвовор. Всяка нова улика или информация е поднесена така, че буди куп съмнения. Обаче има 6 убити. Пример, питаха ги: между единия запис и другия запис има 4 часа записани? какво правят тримата от хижата тези 4 часа? Не беше даден никакъв отговор, питаха имат ли записа, споглеждт се гърачат рамене, май ги имат. Е как да вярваш? Няма нужда да показват видео на самото самоубийство, нужно е да говорят за факти и улики, не да правят внушения. Все пак това са елемнтарни въпроси, може ли да не са подготвени за тях?

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 18:13 от pimpinela

# 11 127
Никой не коментира, че детето е убито от героя...

# 11 128
Могат, имат пасивен тракер , който не може да се изключи и могат да бъдат проследени от сателит.

Да допълня, че същото се отнася и за телефоните, без значение дали им е изключена локацията.

# 11 129
Аз все още не мога да разбера защо биха искали да се самоубият масово. Ако хората са имали някаква кауза и нещо е попречило на нейната реализация защо няма поне едно предсмъртно писмо или някаква следа в тази посока?Трудно ми е и да повярвам, че от шест човека никой не се е разколебал и че просто компанията се е разделила съвсем приятелски на две групи, пък уж целта е обща ( каквато и да е тя).

То е добре, че повечето хора не го разбираме
 Щеше да е по-притеснително ако го разбирахме.
Вие например медитирате ли всеки ден с часове? (най-малкото)
Няма как да разберем мотивите и тригърите на хора, които водят много по-различен живот.

Общи условия

Активация на акаунт