Криминални досиета

• 540 582
  • 11 844
  •   182
Отговори
# 11 655
Не искам да пускам отново записа, но на снимките от поляната кемпера е светъл с черна кабина.

# 11 656
Вчера е загубила сина си, аз изобщо съм изумена, че е в състояние да застане пред камера и да каже някакви смислени думи. Нито ще ми е до това, нито ще искам да се обяснявам, не дай боже никога.
Не съдете майките, особено ако и вие сте майка.
Аз преди време бях на поклонение на близък, там майката погребваше двата си сина. Усмихваше се на хората, просто психиката си има защити, ние бяхме втрещени, но човек не знае как ще реагира на нещо, докато то реално не му се случи.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:37 от Тук там

# 11 657
Аз виждам две сюжетни линии в темата.
Едната - хронология на "самоубийствата", която към момента е абсолютно нелогична и издиша по всички направления. Няма същинско разследване и веществени доказателства, няма други издирвани и заподозрени, само разни странни подхвърлени факти, малко видео, малко "една жена каза". Кметът май беше най-разговорлив, но го прибраха. Всичко се случва само и единствено в групата. Това разбрах дотук.
Втората - дейност, лични преживявания, вярвания, сексуална ориентация, бизнес, пари, политически свързаности, деца в рискова среда.
Очаквам утре да се появи информация и за момичето.

# 11 658
  • софия
.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:36 от zvаnchе

# 11 659
Кемперът е в сиво-синята гама. Кабината е по-различен цвят от караванната част. Не е малък, нито високопроходим.
Ако са пътували натам около 1 или 2 докато имаше сняг, при всяко положение трябва да са били с вериги.
Иначе кемперът е напълно автономен да издържи и 2-3 седмици далеч от цивилизацията.
Има ток, отопление на газ. Вода се пълни от всяка селска или планинска чешма.
До колкото за другите провизии, колко пък храна да им е трябвала. Допускам, че в 70-80% от прекараното време там са били в медитация.

# 11 660
Ако майката вярва, че някой друг го е извършил, не е ли нелогично  да се появява по тв, защото има опасност и за нея?! Обаче май по-важно й е да защити гуруто. Тези джипове само някаква жена ги е видяла и трябва да й повярваме.

# 11 661
От пресконференцията стана ясно,че дотук е установено следното:
Във вилата не са открити ДНК следи от трети лица. Куршумите са от наличните законни оръжия, намерени до починалите. Гилзите съответстват на нараняванията - 4 бр. Камерите показват 5 от 6-те лица в съответни времеви интервали. Липсват заснети други лица или данни за присъствие на такива. Има заснет пожар, тримата са там, не реагират, няма сигнал от тях към властите, има допълнителни подпалки. Повтарям - засега трети лица няма установени.
Няма данни за нападение на кемпера отвън, изтрелите са произведени вътре. Аутопсиите са готови, освен една. Експертизите не са готови, като са, ще ги оповестят.
Е какво дотук още? Ако нещо изглежда, мирише и има вкус на..., най-вероятно е.
Ако вследствие на допълнителни факти се установи че например вкусът, мирисът или видът не е съответен, ще мислим за шоколад, карамел или друго.

# 11 662
Кой ще заплашва майката? Вие вече прекалявате със страховете си?

# 11 663
Един джип със сигурност са имали

# 11 664
  • при късмета
Аз също си мислех, къде е другият родител, като коректив, но като видях с каква категоричност защитават Калушев бащата на Алекс и майката на Ники, реших, че другият родител вероятно е бил твърде слаб да се противопостави. Има и по-меки хора, не всеки има сили да води война с биологичния баща или майка на детето си.
Като няма сили за ежедневна битка, като е опряло до пълномощно за извеждане на детето от страната, в този родител са всички козове. Ако  не иска да даде пълномощно, могат да го принудят само с дело, в което другия родител да докаже, че е в интерес на детето да излезе от страната и да отиде, където е посочено. А не знам дали има съд, който да каже "детето да спре да ходи на училище и да замине да се гмурка и да се отдаде на будизма, нямате проблем". Защо другия родител не се е запънал в този момент? Особено, ако бащата на Николай не е бил съгласен.
От колкото и дисфункционални семейства да са децата, няма как да се подмине това административно "неудобство" - пълномощното за напускането на страната от двамата родители. Кой упълномощаваш, за какъв период или без срок, за къде и т.н.

# 11 665
Ако майката вярва, че някой друг го е извършил, не е ли нелогично  да се появява по тв, защото има опасност и за нея?! Обаче май по-важно й е да защити гуруто. Тези джипове само някаква жена ги е видяла и трябва да й повярваме.
Ама това не е ски пистата на Боровец , че да гъмжи от свидетели...

# 11 666

Flambé голямо момче е , и да явно са различни от нас .
Аз също бих могла да се чувам с майка си един път седмично ,ама няма как да стане 😂

Това ясно. Обаче явно и на нея и се сторило повечко и е почнала да търси странични хора, които да казали, че не знаят къде са, май на морето.
Не вярвам да не е потърсила връзка с останалите с него.
Но няма значение, сигурно наистина е нещо травиално.

Аз от нея разбрах, че го е търсила СЛЕД убийството, а не преди.

Разбрах вече, грешката е моя.
Разстроих се от интервюто й и явно не съм била внимателна.

Друго - момичето явно го има и тя е последната капка.
Какво е станало с това момиче е важно за случилото се.

Даже в първия ден на случая в Петрохан журналисти твърдяха, че в точно около самоубийството/убийството е "текла комуникация" за това момиче. Моето разбиране на тази фраза е, че са говорили и обсъждали това момиче помежду си, а и с външни хора (сигнали?) преди да се случи, каквото се е случило.

Ето какво се пишеше на 3ти-4ти февруари:

Според информация от разследващите преди стрелбата да започне, е текла комуникация, свързана с неизвестно към този момент непълнолетно момиче.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:38 от MariyaHris

# 11 667
Не съм се изразила ясно. Не става на въпрос за тази майка, а за друга. Поправих си поста. То тук ако мръдне човек встрани от темата и настава объркване, не го съобразих, извинете.

# 11 668
  • София
Има хора, които не знам как успяват да си обяснят някакви неща - писмото  бабата, било от защото е от страната на мъжа, какво лошо било да отиде дете ли на лагер - нямало ли да си пуснеш детето на стадиона/спортен лагер/Нешка Робева; давали 4 мъже,  приличащи на мутри, чак страшно изглеждащи, а хората от хижата, щото за юрист и счетоводител, не са им страшни. Бре, не са страшни, ама малко ги убиха/сампоубиха/убиха се/самоубиха се.

От сто кладенеца вода се донесе, за да се изкара адски нормално и безобидно да си връчиш детето за отглеждане на самоопределил се за Лама чичо от опасана с електропастир хижа. Детето е мъртво, те говорят за Нешка Робева и бабата на Недялко. И викат (някой назад, нямам сили да търся) може да е убиец, ама така и не доказаха, че е педофил. Феномен е това, аз нямам обяснение.

# 11 669
Александър Макулев си е бил в България, няма данни да е извеждан. Другият син на Макулев е бил извеждан в Мексико, но е било отдавна, той сега е на 21 г. Разривът в семейството е бил от 2 години, поне така разбрах и за това Александър го е гледал Калушев.
Николай е на 23 години, когато е заминал в Мексико е бил на 11, тогава вероятно бащата и майката са имали някакви разбирателство и той и е дал пълномощно. После тя си е живяла с него в Мексико, колко време не е ясно. Но детето вече е било изведено законно. Бащата кога се е усетил, че има нещо нередно, не знаем. Търсил го бил, той Ники бил привързан към ламата и не искал да се прибира. Вероятно си е било драматично и бащата се е отказал. Така си мисля. Нали всеки иска да му е спокойно детето. Ама сега се твърди, че имал доказателства за педофилия. Черно на бяло не ги е представил, нито е дал интервюта.

Общи условия

Активация на акаунт