Криминални досиета

• 538 299
  • 11 790
  •   88
Отговори
# 11 670
  • при късмета
Аз също си мислех, къде е другият родител, като коректив, но като видях с каква категоричност защитават Калушев бащата на Алекс и майката на Ники, реших, че другият родител вероятно е бил твърде слаб да се противопостави. Има и по-меки хора, не всеки има сили да води война с биологичния баща или майка на детето си.
Като няма сили за ежедневна битка, като е опряло до пълномощно за извеждане на детето от страната, в този родител са всички козове. Ако  не иска да даде пълномощно, могат да го принудят само с дело, в което другия родител да докаже, че е в интерес на детето да излезе от страната и да отиде, където е посочено. А не знам дали има съд, който да каже "детето да спре да ходи на училище и да замине да се гмурка и да се отдаде на будизма, нямате проблем". Защо другия родител не се е запънал в този момент? Особено, ако бащата на Николай не е бил съгласен.
От колкото и дисфункционални семейства да са децата, няма как да се подмине това административно "неудобство" - пълномощното за напускането на страната от двамата родители. Кой упълномощаваш, за какъв период или без срок, за къде и т.н.

# 11 671
Ако майката вярва, че някой друг го е извършил, не е ли нелогично  да се появява по тв, защото има опасност и за нея?! Обаче май по-важно й е да защити гуруто. Тези джипове само някаква жена ги е видяла и трябва да й повярваме.
Ама това не е ски пистата на Боровец , че да гъмжи от свидетели...

# 11 672

Flambé голямо момче е , и да явно са различни от нас .
Аз също бих могла да се чувам с майка си един път седмично ,ама няма как да стане 😂

Това ясно. Обаче явно и на нея и се сторило повечко и е почнала да търси странични хора, които да казали, че не знаят къде са, май на морето.
Не вярвам да не е потърсила връзка с останалите с него.
Но няма значение, сигурно наистина е нещо травиално.

Аз от нея разбрах, че го е търсила СЛЕД убийството, а не преди.

Разбрах вече, грешката е моя.
Разстроих се от интервюто й и явно не съм била внимателна.

Друго - момичето явно го има и тя е последната капка.
Какво е станало с това момиче е важно за случилото се.

Даже в първия ден на случая в Петрохан журналисти твърдяха, че в точно около самоубийството/убийството е "текла комуникация" за това момиче. Моето разбиране на тази фраза е, че са говорили и обсъждали това момиче помежду си, а и с външни хора (сигнали?) преди да се случи, каквото се е случило.

Ето какво се пишеше на 3ти-4ти февруари:

Според информация от разследващите преди стрелбата да започне, е текла комуникация, свързана с неизвестно към този момент непълнолетно момиче.

Последна редакция: пн, 09 фев 2026, 23:38 от MariyaHris

# 11 673
Не съм се изразила ясно. Не става на въпрос за тази майка, а за друга. Поправих си поста. То тук ако мръдне човек встрани от темата и настава объркване, не го съобразих, извинете.

# 11 674
  • София
Има хора, които не знам как успяват да си обяснят някакви неща - писмото  бабата, било от защото е от страната на мъжа, какво лошо било да отиде дете ли на лагер - нямало ли да си пуснеш детето на стадиона/спортен лагер/Нешка Робева; давали 4 мъже,  приличащи на мутри, чак страшно изглеждащи, а хората от хижата, щото за юрист и счетоводител, не са им страшни. Бре, не са страшни, ама малко ги убиха/сампоубиха/убиха се/самоубиха се.

От сто кладенеца вода се донесе, за да се изкара адски нормално и безобидно да си връчиш детето за отглеждане на самоопределил се за Лама чичо от опасана с електропастир хижа. Детето е мъртво, те говорят за Нешка Робева и бабата на Недялко. И викат (някой назад, нямам сили да търся) може да е убиец, ама така и не доказаха, че е педофил. Феномен е това, аз нямам обяснение.

# 11 675
Александър Макулев си е бил в България, няма данни да е извеждан. Другият син на Макулев е бил извеждан в Мексико, но е било отдавна, той сега е на 21 г. Разривът в семейството е бил от 2 години, поне така разбрах и за това Александър го е гледал Калушев.
Николай е на 23 години, когато е заминал в Мексико е бил на 11, тогава вероятно бащата и майката са имали някакви разбирателство и той и е дал пълномощно. После тя си е живяла с него в Мексико, колко време не е ясно. Но детето вече е било изведено законно. Бащата кога се е усетил, че има нещо нередно, не знаем. Търсил го бил, той Ники бил привързан към ламата и не искал да се прибира. Вероятно си е било драматично и бащата се е отказал. Така си мисля. Нали всеки иска да му е спокойно детето. Ама сега се твърди, че имал доказателства за педофилия. Черно на бяло не ги е представил, нито е дал интервюта.

# 11 676
"Вашите" хора са тея, около които не се намират неродности по никой от параграфите, които повтарям като мантра и вече се притеснявам за себе си. "Двойните аршини" са, че имало прогнил на брифинга, но малко се говори, че хората от хижата не е като да са от краен столичен квартал. И не съм визирала Вас, bird, да та ме апострофирате. Има хора, които не знам как успяват да си обяснят някакви неща - писмото от бабата, било от защото е от страната на родителите на мъжа, какво лошо било да отиде дете на лагер - нямало ли да си пуснеш детето на стадиона/спортен лагер/Нешка Робева; давали 4 мъже,  приличащи на мутри, чак страшно изглеждащи, а хората от хижата, щото са юрист и счетоводител, не са им страшни. Бре, не са страшни, ама малко ги убиха/сампоубиха/убиха се/самоубиха се.
Напротив. Точно защото се намират много нередности, се говори, обсъжда, пита, разсъждава и т.н.
Но по двойния аршин всеки, който не повтаря като мантра "ненормален гуру педофил" и пита разни неща, няма угодия, заслепен е и е изгубил принципите си.

# 11 677
  • София
Темата се изроди, заради запалените защитници на гуруто и сектата, който нападат агресивно всяко мнение различно от тяхното. Обиждат и дават квалификации на другите потребителки. Много грозно поведение.

Дали? А приказките "Вие знаете ли... давате ли си сметка.... какви сте вие...." и т.н.

Сега, аз знам, че всички тук сте перфектни майки с перфектни деца, ама има и такива, които не са. И няма нужда от обиди и грозни внушения какво било в главата на една почернена майка.
Не била плакала? Ами за удоволствие на форума ли да плаче в ефир? Може да изживява трагедията и без да плаче публично. Ще плаче после.
Но да се хвърлят обвинения, без да има доказателства е просташко.

Е, нали отначало тук се твърдеше, че ИК е убил всички. Явно не е така. Затова обвиняващите бързат да намерят друга версия. И защо непрекъснато го наричате "ламата"? Той си има име - Ивайло Калушев.

# 11 678
Калушев с Александър вдясно и непознато по-малко момче вляво. Обърнете внимание на дрехите им. Някаква жена е качила скрийншота във ФБ.

# 11 679
Това са Леон и Александър с гуруто!

# 11 680
  • София
Не знам защо спорите. Буквално снимките на сателит могат да разрешат казуса за няма и 15 минути. Едно обаче остава ясно - никой няма вяра на МВР и тази организация/институция/каквото и да е трябва да се закрие и да се направи нещо ново с адекватни хора. Същото и за прокурорите.

Какво му е на дрехите? Народна носия от по-далечна Азия.

# 11 681
Това прилича на ИИ, извинявам се, ако е реална снимка все пак.

# 11 682
Калушев е с Ники, който е с дълга коса.

# 11 683
И защо непрекъснато го наричате "ламата"? Той си има име - Ивайло Калушев.
Ой, милинкия той. Да не го засегнем, моля ви се. Жив и здрав да ни е!

# 11 684
Едно обаче остава ясно - никой няма вяра на МВР и тази организация/институция/каквото и да е трябва да се закрие и да се направи нещо ново с адекватни хора. Същото и за прокурорите.

Аз предлагам да спретнем две НПО "Национална Агенция", които да изземат ролята на полицията и на прокуратурата...
Важно е членовете да медитират по 5 часа на ден за психическа уравновесеност. Май има останали живи подходящи кадри.

Леле, без да политизирам темата, изумяват ме и ме плашат някои хора, всеки да си вади заключенията от написаното тук ...

Общи условия

Активация на акаунт