Криминални досиета

• 542 200
  • 11 923
  •   255
Отговори
# 11 820
  • София
Но все пак къде са тия 4 джипа, за които се говори и защо полицията нищо не казва за тях? Мисля, че е важно да се изясни вече, тъй като може да има връзка със случая.
Мисля, че това е същото като “ДАНС бяха първи на мястото” - някакво ЕЖК, което се преекспонира до ниво факт и се разнася мълниеносно из мрежата после. Вероятно на следващия брифинг ще попитат полицията за това и ще се опровергае.

# 11 821
  • София
Понеже някой попита не може ли 1%  да си представим, че Калушев е бил много добър човек и абсолютно невинен, се опитах да поразсъждавам по въпроса.
1. Нека е така, Двама човека от общо 4-ма известни до момента възрастни, са получили заплахи за убийство. На мен ми звучи логично в този момент Калушев да се опита да изведе децата на друго място, те не са сираци, имат родители макар и на няколко часа път. Но явно той не е предприел нищо. Да кажем е омаловажил заплахата и е последвало това, което е станало. Т.е. в този случай той не се е загрижил за децата, не е помислил първо за тях. Или е бил убеден, че ще се справят, защото са въоръжени. Той е интелигентен човек, едва ли си е представял как се стрелят едни други като по филмите.
2. Нека е мафията плюс държавата ( всички ни известни и даже и неизвестни), подземен свят, някаква компилация от хора, които са решили да го убият. Ако положението е било така сериозно, значи е знаел, че ситуацията е безнадежна. Но отново не се опитва да се отърве от децата, т.е. те отново не са с предимство.
3. Изненадали са ги, смс е фалшив, не са имали и идея, че ще ги нападнат(мафията или отмъстители за момичето или някой друг) Но той, пътувайки с децата за някъде е видял какво се случва в хижата. И дори тогава не се е опитал да се отърве от децата, за да се спасят, та дори да ги остави пред кметството на Гинци. Надявам се все още не стигнали дъното, че от някой джип да стрелят по деца в населено място. Т.е. във всички тези случай той не е мислил за децата като такива, които са продължение на рода, човечеството, някаква ценност, специални деца, които са по-висши от блатото на държавата, които той лично е обучил и просветил.  Дайде вашия 1 % според който този човек е наистина добър, и не е пряк или косвен виновник за смъртта им.

# 11 822
  • софия
В колко часа са умрели момчетата?
Странно ми е, че се " сбогуват" в 13 ч., вечерта "запалват" пожар и след това се (само)убиват. Какво са правили между тези събития?

# 11 823
Майката снощи ни насочи към свидетелката, която е видяла 4 джипа. Къде е това свидетелстване?
Върнах си   на запис вчерашния сутрешен блок на Нова, там някаква приятелка на Ивайло говореше общи приказки, никъде не чух нищо за джипове.

# 11 824
Медитирали са.
Надявам се, че невярващите поне са се убедили, че са били дълбоко вярващи от много години.

Близките имат ли законови начини да оспорват заключенията на следствието и да искат независими експертизи?

# 11 825
  • София
Майката снощи ни насочи към свидетелката, която е видяла 4 джипа. Къде е това свидетелстване?
Върнах си   на запис вчерашния сутрешен блок на Нова, там някаква приятелка на Ивайло говореше общи приказки, никъде не чух нищо за джипове.
Някаква приятелка на другия Иво беше написала пространно писание какаъв готин човек е и как готино си изкарвали преди години заедно и накрая беше написала, че в неделя следобяд е спряла до чешмата и покрай нея са минали четири планински джипа на път за хижата. И си мислела, че в един от тях можело да и Иво и това да е бил последният й досег с него. Планинските джипове са техни, с надпис "Планинска служба" или нещо такова.
Милена Малиованова е името на жената, на латиница във ФБ.

# 11 826
Но все пак къде са тия 4 джипа, за които се говори и защо полицията нищо не казва за тях? Мисля, че е важно да се изясни вече, тъй като може да има връзка със случая.
Мисля, че това е същото като “ДАНС бяха първи на мястото” - някакво ЕЖК, което се преекспонира до ниво факт и се разнася мълниеносно из мрежата после. Вероятно на следващия брифинг ще попитат полицията за това и ще се опровергае.
Нещо подобно на това ,че са били въоръжени до зъби и са педофили нали ?
Flambé и аз медитирам , опитвам се де .Ще се изненадаш колко хора също го правят .

# 11 827
Йо, точно нея гледах. Николаев хич не я попита за тези джипове. Интервюто беше странно и нелепо, без конкретика. Тази търси евтина слава. Не знам какво е писала и видяла, но не каза нищо смислено.
Съжалявам, че съм скептична

# 11 828
Доколкото разбирам, в момента обработват фактите. Експертизи, доказателства, материали. После ще се бистро защо и как.
Аз горе долу приемам фактите, които се изнасят. Те вероятно не са всички.
Но не мога да разбера Защо. Просто секта? Кпене простото. Наистина всичко е противоречиво. Природозащитници застрелват кучета. Работят с държавата и помагат, но и я мразят и не й вярват. Пазят гората от пожари и палят. Здрава психика, източно учения, и се самоубиват. Заплашвани, разследвани, тамън са се успокоили и се самоубиват без видим спусък. И още, и още.
Не разбирам защо се е случил това. Не знам по закон трябва ли им мотив, но аз просто не мога да си го обясня и бих искала. И да. Родители сме, повечето. Не можем да проумеем защо загинаха тези деца, здрави, прави, хубави деца.

# 11 829
Ако са били толкова близки, как така са минали покрай нея все едно не я познават?
Ако случайно срещнеш някой познат високо в планината, не е ли най-нормалното поне да натиснеш кратко клаксона за "здравей"? Или даже да спреш за малко и да размениш няколко думи?

# 11 830
  • софия
Върнах си   на запис вчерашния сутрешен блок на Нова, там някаква приятелка на Ивайло говореше общи приказки, никъде не чух нищо за джипове.
Някаква приятелка на другия Иво беше написала пространно писание какаъв готин човек е и как готино си изкарвали преди години заедно и накрая беше написала, че в неделя следобяд е спряла до чешмата и покрай нея са минали четири планински джипа на път за хижата. И си мислела, че в един от тях можело да и Иво и това да е бил последният й досег с него. Планинските джипове са техни, с надпис "Планинска служба" или нещо такова.
Милена Малиованова е името на жената, на латиница във ФБ.
Това откъде дойде?
Снощи майката на Николай каза, че са имали 1 джип. Не е уточнявала дори цвета.
Ако са били толкова близки, как така са минали покрай нея все едно не я познават?
Ако случайно срещнеш някой познат високо в планината, не е ли най-нормалното поне да натиснеш кратко клаксона за "здравей"? Или даже да спреш за малко и да размениш няколко думи?
Не е високо в планината, а е на чешма, на която спират много коли/хора. Защо решихте, че познатият е бил в някой от джиповете?
Eто поста. Поне да видите какво коментирате:

# 11 831
Аз се чудя всички, дето се опитват да оправдаят притеснителния факт с момчетата, защо не са си дали децата на някакви нпо да им ги гледа по чукарите в монтанско.

# 11 832
По канал 1 се опитват да говорят за отсъствията в училище и за джиповете. Но е тегаво. Общи приказки за училище, варианти за отсъствия си има. А за джиповете, нещо все се замита. Както и политическата следа. Ми странно си е.

# 11 833
  • софия
Аз се чудя всички, дето се опитват да оправдаят притеснителния факт с момчетата, защо не са си дали децата на някакви нпо да им ги гледа по чукарите в монтанско.
Не съм прочела някой да оправдава това. Така са преценили родителите, така са постъпили. Всеки отговаря за собствените си решения.
Какво общо има с това какво се е случило - убийство, самоубийство, кой, защо? Имало ли е сигнали за нещо незаконно? Какво е направено, за какво са били?

# 11 834
Имали са 1 джип (май по-скоро е пикап) с надпис ,,Планински патрул"
Калушев пред него

Общи условия

Активация на акаунт