Криминални досиета

• 553 805
  • 12 485
  •   352
Отговори
# 12 360
За една седмица поне натривки от ръцете дали са стреляли първите трима не можеше ли да се изкарат. Това си е информация, която можеше да потвърди или отрече една или друга версия.

# 12 361
Всъщност в някакъв момент лечението на деца при ИК изглежда е било модерно сред софийските заможни фамилии.

Иван Игов снощи пред БТВ като уточни, че не ги познава:

""При мен често идват родители, които се оплакват, че децата им имат зависимост от телефони, екрани. Аз знам, че такова нещо няма и причината е някъде другаде и започвам да търся причината. Едни родители ми казаха – там едни момчета ни обещаха срещу еди-какви си пари, а тук става въпрос за много пари - само за две седмици в гората, без телефони и ще ги научат на това как да живее един мъж", разказа психологът.
"Отидоха, видяха за какво става дума, хванаха се за главата и се върнаха, но явно не всички са се усещали, защото са продължавали да плащат и децата са продължавали да ходят там и никой не си е задал въпроса това нещо официално ли е, някой позволил ли го е", каза Иван Игов.
Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/psiholog-za-sluchaja-petrohan-ro … aignsrc=clipboard

Почвам да си мисля, че това е била някаква мода сред софийския хайлайф, която обаче с времето и сигналите е преминала.
И това също е било нещо, което е наляло отчаяние в групата.

В писанията за ИК в будисткия сайт имаше едно изречение, няма ограничение на това, което малка група от хора би постигнала, ако насочи ума си и сърцето си към обща цел.

Реално вярата им е претърпяла пълен крах. Нямало е нови ученици, в опазването на природата кой знае какво не са постигнали, модата към тях е преминала.

и дори  истеричната групова защита, която тече сигурно не е само по линия на ПП. Аз подобно нещо не си спомням. направо не вярвам на очите си какво се излива във фейса от хора, за които съм имала високо мнение.

Изрезе и за оръжията
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/22261133

# 12 362
Информация от Дарик, че в кемпера са 2 убийства и самоубийство. Не видях обаче да посочват имена:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sled-autopsiite-kraj-okolc … -revolver-2445315

# 12 363
Какво да направим, че Сарафов се изяви по много тъп начин? Да не говорим, че изобщо няма място там.

# 12 364
Как ще се развият нещата:
Официалната версия ще бъде за разширено самоубийство + 2 убийства и делото ще бъде затворено.
От другата страна ще останат роднините на жертвите, които никога няма да приемат тази версия, но няма да имат поле за действие.
От третата страна ще останем ние, обществото, което въпреки поляризацията, ще трябва да приемем официалната версия за истина, защото така е редно в една демократична и работеща държава.
След месец страстите ще се нажежат от избори, някоя и друга политическа сила ще се опита да използва пак случая, за да осребри някой и друг глас, но в общи линии до половин година случаят ще е отишъл в небитието.
И ние тука само дето сме си дърпали косите. Нищо не зависи от нас, хора, нищо!

# 12 365
За една седмица поне натривки от ръцете дали са стреляли първите трима не можеше ли да се изкарат. Това си е информация, която можеше да потвърди или отрече една или друга версия.
Казаха, че по оръжието има днк само на убитите.
Иначе, какво ги е движело е много сложно да проумеем ние, които не сме част от тяхната Общност на “Небесна Дхарма”. В техните глави нещата със сигурност са изглеждали много по-различно, отколкото в нашите.

# 12 366
Извън темата, споделям начин за справянето със зависимост от телефони и екрани - синът ми като все да стои на телефона, ММ му го взе и му купи една Нокиа с копчета за пет евро. Просто някои родители нямат воля за никакво възпитание и грам родителски авторитет, та хукват по лами. Последвайте ме за още съвети, не съм лама, будист пък съвсем.

Има си начини за справяне с разните неща, не е нужно да се виси по хижи с лами.

# 12 367
А бе така, като гледам моята версия и официалната версия ще се припокрият и няма да се стига до това "ще се наложи да приема". На мен никой нищо не може да ми налага какво и как да мисля.

# 12 368
Не знам защо, след като толкова настоявате за доказателства, избягвате да коментирате кадъра, на който ясно се вижда, че видеото е сглобено. Снежинките изчезват пред очите ви, а вие видеото, та видеото. И то видео, на което нищо не се разбира.

Мисля, че обясних какво е фрейм рейт, но ако искате, пробвайте да снимате валящ сняг на 15 до 30 фрейма в секунда и после дайте да анализираме кадрите.

# 12 369
Само да кажа, че семейното положение не служи за доказателство дали някой човек е с алтернативна сексуална ориентация или не. Не говоря за тримата млади хора конкретно. Говоря по принцип.
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
С това съм съгласна.
Но в конкретния случай цяла седмица слушаме за мъже, които са необвързани, нямат жени, нямат деца и колко странно е това. Семейното им положение се използва/ше съвсем целенасочено цел да се внушава (ех, пак тази дума, сори), че тези мъже са ненормални.
И пак ще напомня, че официални и потвърдени данни за семейното им положение няма, така че за момента всичко остава в сферата на спекулациите. Което не пречи да се използва, както е видно.

# 12 370
  • София
Има сняг под кемпера. Пенсионерът недовижда, явно. За шест часа е валяло сняг. https://www.youtube.com/watch?v=u7oqt8qzGxc

Пенсионерът твърде добре вижда. Сняг няма и на увеличена снимка се вижда добре. Явно кемперът е бил доста време паркиран, снегът, ако го е имало, се е стопил.

# 12 371
Основната причина да не вярвам, лично аз, е, че от самото начало информацията, която се даде, беше основно с цел да се опетнят жертвите...Не ми се видя никак логично. Бих повярвала, ако ми се говореше и за двете страни на монетата по един и същи начин...нека изчакаме следствието и оперативната работа, само че не е така. Заклеймяват се твърде леко хората като педофили, секта, нарцистични, ...нали сме в ход на следствие, нали всички версии са валидни, защо властите с такава лекота говорят за това от първия ден. До такава степен, че даже нямахме чувство за жертви и национална трагедия, ами за престъпници, които са си получили заслуженото.На мен ми се създаде усещане, че полицията залови трима или шестима криминално проявени, а не че провеждаше разследване кой ги е убил..
Точно това съзнателно и бързо очерняне е притеснителното. Вече освен педофил и хахо е и убиец. Интересно дали са реглили чоп кой да застреля първи, а другият си е чакал реда на седалката до него. Бива да са кухи, ама баш толкоз.

# 12 372
Копирам

В ляво има джип черен с светещ рег номер както и човек по нисък с бяла риза ,на сателитните снимки на сутринта джипа го няма ,сигурно сам се е поместил

Това не е джип. Мисля, че са пламъците.

Естествено, че са пламъците. Светят избирателно, само на мястото на фаровете.

Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.

И информацията е от...?
От хората в джиповете, които се укриват в ДАНС.

# 12 373
Кой е кух, че не разбрах?

# 12 374
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.
Ами, те досега явно така са правили, след като работата по всички сигнали е прекратена, защото семейството не съдействало... С доста протекции се ползвал Калушев, но тук вече няма как разследването да се прекрати... Може би до това тяхно решение се е стигнало заради случай, който също не е можело вече да се потули... Ще видим.
Майката каза,че не е вярно ,че не са съдействали.
Най-странното е, че Калушев е излязъл от салона на кемпера и е отишъл да се самоубие на шофьорската седалка, а не при приятелите си. А после служител сяда на същата седалка, която би трябвало да е пропита с кръв, да шофира кемпера, за да го откара за оглед. Всъщност може би това не е най-нелепата сценка, но няма как да знаем.
Казаха , че ИК е плътно зад , до Ники.На шоф.място не имало никой
Последно Калушев бил ли е на шофьорската седалка или не? Според овчаря е бил.

Общи условия

Активация на акаунт