Криминални досиета

• 564 013
  • 12 848
  •   257
Отговори
# 12 360
А бе така, като гледам моята версия и официалната версия ще се припокрият и няма да се стига до това "ще се наложи да приема". На мен никой нищо не може да ми налага какво и как да мисля.

# 12 361
Не знам защо, след като толкова настоявате за доказателства, избягвате да коментирате кадъра, на който ясно се вижда, че видеото е сглобено. Снежинките изчезват пред очите ви, а вие видеото, та видеото. И то видео, на което нищо не се разбира.

Мисля, че обясних какво е фрейм рейт, но ако искате, пробвайте да снимате валящ сняг на 15 до 30 фрейма в секунда и после дайте да анализираме кадрите.

# 12 362
Само да кажа, че семейното положение не служи за доказателство дали някой човек е с алтернативна сексуална ориентация или не. Не говоря за тримата млади хора конкретно. Говоря по принцип.
А сигналите, че има деца дълго време при Калушев, подавани от техни близки, които не смятат това за редно, са напълно реални факти.
С това съм съгласна.
Но в конкретния случай цяла седмица слушаме за мъже, които са необвързани, нямат жени, нямат деца и колко странно е това. Семейното им положение се използва/ше съвсем целенасочено цел да се внушава (ех, пак тази дума, сори), че тези мъже са ненормални.
И пак ще напомня, че официални и потвърдени данни за семейното им положение няма, така че за момента всичко остава в сферата на спекулациите. Което не пречи да се използва, както е видно.

# 12 363
  • София
Има сняг под кемпера. Пенсионерът недовижда, явно. За шест часа е валяло сняг. https://www.youtube.com/watch?v=u7oqt8qzGxc

Пенсионерът твърде добре вижда. Сняг няма и на увеличена снимка се вижда добре. Явно кемперът е бил доста време паркиран, снегът, ако го е имало, се е стопил.

# 12 364
Основната причина да не вярвам, лично аз, е, че от самото начало информацията, която се даде, беше основно с цел да се опетнят жертвите...Не ми се видя никак логично. Бих повярвала, ако ми се говореше и за двете страни на монетата по един и същи начин...нека изчакаме следствието и оперативната работа, само че не е така. Заклеймяват се твърде леко хората като педофили, секта, нарцистични, ...нали сме в ход на следствие, нали всички версии са валидни, защо властите с такава лекота говорят за това от първия ден. До такава степен, че даже нямахме чувство за жертви и национална трагедия, ами за престъпници, които са си получили заслуженото.На мен ми се създаде усещане, че полицията залови трима или шестима криминално проявени, а не че провеждаше разследване кой ги е убил..
Точно това съзнателно и бързо очерняне е притеснителното. Вече освен педофил и хахо е и убиец. Интересно дали са реглили чоп кой да застреля първи, а другият си е чакал реда на седалката до него. Бива да са кухи, ама баш толкоз.

# 12 365
Копирам

В ляво има джип черен с светещ рег номер както и човек по нисък с бяла риза ,на сателитните снимки на сутринта джипа го няма ,сигурно сам се е поместил

Това не е джип. Мисля, че са пламъците.

Естествено, че са пламъците. Светят избирателно, само на мястото на фаровете.

Мен много ме впечатлява как Калушев успява да се пребори с Мексиканската мафия ( дори и Тръмп не може), да му разреши да си купи имоти на територията на курорт, да изследва пещерите ( дето си крият оръжието и наркотиците), да води туристи по джунглата, да се гмурка ( наркотиците с подводници ги прекарват към щатите), обаче си дойде в България и родната мафия му видя сметката...после пак кажете че сме последна дупка на света...мен ако питате светът от нас започва.

И информацията е от...?
От хората в джиповете, които се укриват в ДАНС.

# 12 366
Кой е кух, че не разбрах?

# 12 367
Майката на Николай не подкрепя тази версия. Определено нейните думи тежат повече от тези на човек, който до преди пет дни не е знаел, че тези хора съществуват. Свойствената употреба на "Ники" не ви прави по-загрижена за момчето от собствената му майка

Да закриваме полиция, следствие, съд тогава. Никой нищо няма да разследва, защото не са познавали жертвите допреди 5 дни. Изводите им не значат нищо. Ще питаме майките на замесените какво мислят и така ще разкриваме престъпленията. Хем и пари ще се спестят.
Ами, те досега явно така са правили, след като работата по всички сигнали е прекратена, защото семейството не съдействало... С доста протекции се ползвал Калушев, но тук вече няма как разследването да се прекрати... Може би до това тяхно решение се е стигнало заради случай, който също не е можело вече да се потули... Ще видим.
Майката каза,че не е вярно ,че не са съдействали.
Най-странното е, че Калушев е излязъл от салона на кемпера и е отишъл да се самоубие на шофьорската седалка, а не при приятелите си. А после служител сяда на същата седалка, която би трябвало да е пропита с кръв, да шофира кемпера, за да го откара за оглед. Всъщност може би това не е най-нелепата сценка, но няма как да знаем.
Казаха , че ИК е плътно зад , до Ники.На шоф.място не имало никой
Последно Калушев бил ли е на шофьорската седалка или не? Според овчаря е бил.

# 12 368
  • София
Снегът е навалял И там където е бил кемпера. Все пак си вземат сбогом в 10часа, а следващото видео (с навалялия сняг на мястото на кемпера) е вече от 16 часа… Когато си говореха тримата се вижда, че вали сняг.

Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.

# 12 369
Аз не вярвам, че записите са манипулирани, генерирани с ИИ или нещо подобно. Приемам ги за достоверни. Казах вече, че просто не разбирам в подкрепа на какви данни или тези се показват.
Разни сенки, цветове, изчечващи снежинки, странен звук отдавам по-скоро на възможностите на техниката, не на конспирации.
Имаше интервю с бившия ректор на МВР академията (ако не се лъжа за длъжността), който обясняваше, че проблемът на брифинга е бил основно в недобрата комуникация. Според него е трябвало да качат цялото видео в интернет, а не само отделни части, за да няма спекулации.
Разследващите, имайки достъп до цялата информация на записите, явно са решили да покажат тези кадри, за да ни насочат накъде отиват нещата след това. Но без контекст явно не успяха да постигнат целта напълно.
В някакъв момент няма да се учудя ако изтече всичко от-до.
Да, споделям подобно мнение.
Или трябваше да качат цялото видео, или нищо.
Не е само това единствения проблем с изнесената информация - данните за позата на Алекс, липсата на конкретна информация първите трима, другото видео със стаята и т.н.
Сами дават поводи за още и още спекулации, после хората са виновни, че коментират.

# 12 370
Значи този е застрелял и двете момчета в гръб. Голям мъж!
Само да вметна, че това може да е асистирано самоубийство. Това не прави нещата по-малко лоши, но няма индикация, че ги е убил 'насилствено'.
Ако се окаже вярно, вероятно са асистирани самоубийства, за да приеме негативната карма само един.

# 12 371
Аз пак се връщам на тези думи, защото отвътре нещо не ми дава мира какви цели са преследвали тези хора. Те са искали нещо да правят, да променят. Дори и откачено да е било то спрямо например моите разбирания, какво ли е било то?
Не мисля, че точно в този случай има нещо откачено. Изживявали са се като велики еколози, борци с бракониери и като такива са изпросвали пари от хора като Терзиев и Безуханова. Но с времето са спрели да им се връзват и дошла депресията.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 15:03 от The One True King

# 12 372
Снегът е навалял И там където е бил кемпера. Все пак си вземат сбогом в 10часа, а следващото видео (с навалялия сняг на мястото на кемпера) е вече от 16 часа… Когато си говореха тримата се вижда, че вали сняг.

Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.

Не, същност по-назад една потребителка е права, че като се увеличи снимката, се вижда, че това тъмното всъщност е сянката от кемпера и си има смяг под него.
Иначе и аз първо помислих, че няма.

# 12 373
Аз не съм адвокат на МВР-то нещо, даже изобщо, ама и хората нямат угодия. Ако се споделя информация - защо се споделя. Ако не се споделя - бързо дайте информация, вие прикривате нещо. Лайв ли трябва да предават всички процесуално-следствени действия?

# 12 374
  • София
Интересно че виждам никове, които обикновено се подиграват с плоскоземци, антиваксъри и кеймтрейлс, сега да вадят като "доказателства" постове на случайници във фейсбук.

На организирана защита ми прилича това пазене на светлата памет на ламата.

Хексе, ние всички сме случайници в някакъв си форум. Паметта на Калушев няма общо. Ако не си разбрала, коментираме мотивите за тази трагедия, както и действията на родните служби, които трябва да ни пазят, уж.

А, също и една групичка тук пак от "случайници" водят кръстоносен поход срещу жертвите.

Не знам къде виждате че няма сняг под кемпера изобщо.

Тук.

Общи условия

Активация на акаунт