Криминални досиета

• 571 055
  • 13 102
  •   184
Отговори
# 12 390
Първоначалната информация, дадена от кмета на Гинци е следаната:

"Когато отидох в хижата, видях трима убити, наредени един до друг. Разпознах ги, защото съм виждал част от тези рейнджъри. Намерено е много оръжие в една стая. Под едното тяло е намерена карабина. До телата имаше много гилзи. Службите казаха, че не могат да кажат дали са се самоубили. Изстрелите и по трите тела бяха в главите.
Попитан имало ли е следи от пожар по телата, тъй като хижата е била запалена, Тодоров каза, че брадата на единия мъж е била обгорена, на другия – дрехите по гърба и се е виждала кожата му.

Тодоров каза, че разпознал тялото на Иво, познавал го, бил им като отговорник. „Вторият труп малко го познавах - беше собственик на хижата, а третият не го знам, беше паднал и по очи“, обясни той.

Кметът на село Гинци каза и че има един или двама, които се издирват. „Единият към Бургас май тръгнал“, добави той. "

Според всички медийни аутлети, мъжете са намерени до хижата, а не в нея. Същевременно са били обгорени и с куршум в главата. Също са убили и кучетата...Кой си убива кучетата преди да се самоубие? Но биха ги убили евентуални килъри, за да не тръгнат по следа. И защо самоубийци трябва да се разделят и да го правят на 2 различни места, без нито едно прощално писмо с по-детайлна информация за близките. 3-ма се самоубиват в Петрохан, а другите са 2 убити жертви и 1 убиец/самоубиец. Абсолютно алогични и хаотични действия.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 15:45 от Овна

# 12 391
Не прочетох нито едно мнение тук, че Ивайло Калушев е свят и невинен човек, нито че някой би си изпратил децата да живеят в гората. Това са много нелепи измислици и опити за инсинуации.

Не знам защо е толкова трудно да се разбере, че никой не защитава конкретно Ивайло Калушев. Защитават се обективната истина, презумпцията на невинност и правото на справедлив процес.

Ако този човек, или тези хора, са извършили престъпления, те трябва да бъдат доказани по неоспорим начин и според законовите процедури. Всяка обида и негативна квалификация е неуместна, докато няма изнесени официални данни за подадени сигнали, проведени разследвания, повдигнати обвинения, заведени дела, издадени присъди.

Мога да цитирам поне десет публично известни случая, в които полицията и прокуратурата не са си свършили добре работата - използвали са лъжи, укривали са доказателства, замитали са следи, притискали са свидетели и са излизали с неубедителни обвинения. Всичко това прави хората съвсем естествено недоверчиви. Като се вземат предвид и утежняващите обстоятелства - нелегитимен главен прокурор и вътрешен министър в оставка, положението става трагично.

Не знам защо толкова много хора тук не могат да разпознаят скептизицма и критичното мислене, а го припознават като "защита" на противообществени прояви. Наистина е несериозно.

# 12 392
Навалял е, но явно избирателно е натрупал там, където е бил паркиран кемперът. Няма разлика в количестово сняг върху другата кола и пъна.
Има разлика. Ето сравнение, от видеото с пресконференцията, 2:26 и 3:08 мин.

Скрит текст:

Под кемпера се вижда, че и преди това има сняг. Също така там е открито и вали/навява повече, в сравнение с тази кола, която е на завет до дървета.

# 12 393
Абе няма ли някой запознат с разрешителните за оръжия. Не трябва ли да имаш инкасова дейност, за да ти дадат толкова разрешителни? Направо се шокирах.

# 12 394
Ако случаят идва свръх на родната полиция, трябва да поискат съдействие от чужди служби с техника и познания.

Но пък представям си тогава реакцията “замазват случая Петрохан с международно участие, лично Сорос пил кафе със службите, защото искал да придобие хижата по данъчна оценка”. Няма угодия.

# 12 395
И за училище Космос.
Пак имаме липса на контрол и реакции от институциите.
Където и да бутнеш, накрая до това се стига.

# 12 396
Тъкмо и аз чух по БНР, че Ивайло имал 15 оръжия.

# 12 397
Абе няма ли някой запознат с разрешителните за оръжия. Не трябва ли да имаш инкасова дейност, за да ти дадат толкова разрешителни? Направо се шокирах.
Дават се много лесно разрешителните.

# 12 398
Криминален психолог-сектант😉
https://youtu.be/fFRo-SfswCQ?si=6TP_B8fUF6Hk8eZi

# 12 399
Не съм наясно, но всеки който иска, може да си вземе за колкото иска оръжия разрешително, така ли?
По данни на дир.бг Калушев е имал 18 броя законно притежавани оръжия.

# 12 400
  • София

АРТЕМИС, само ползвам поста ти, заради видеото.

Няма да коментирам снега, достатъчно се изписа дали го има или го няма, всеки вярва в каквото може.
Искам да попитам всички компетентни по всички въпроси какво точно се чува на клипа около 17-19 секунда! Защото аз чувам как жена си прочиства гърлото и това говори, че видеото е снимано от човек, в случая от жена и не е от камерите. И нивото на снимане е на нивото на човешки ръст, което вчера го прочетох и  в коментари във фейса.
И това ме подсеща за интервюто от вчера на майката на Николай относно разположението на камерите около хижата. Както и за разказа й, че като е стигнала в селото в Странджа площадчето е било пълно с тежко въоръжени полицаи ( или каквито са били там) и великият въпрос, който са й задали е дали има ключ от къщата. Тези, тежко въоръжените, са чакали някой с ключ от къщата, за да влязат. И тези ни пазят? И спазват протоколи за действие?
Много лъжи и много неясноти има в цялата история.
Този звук във видеото обаче ме озадачава. Вие какво чувате?

# 12 401
И пак ще стигнем дотам, че ако служители в едни институции, с които групата е имала допирни точки бяха адекватни и прилагаха съответните правилници и закони това нямаше да се случи, или не с толкова трупове, като единият е на дете.

# 12 402
  • Разпиляна във въображението
Първоначалната информация, дадена от кмета на Гинци е следаната:

"Когато отидох в хижата, видях трима убити, наредени един до друг. Разпознах ги, защото съм виждал част от тези рейнджъри. Намерено е много оръжие в една стая. Под едното тяло е намерена карабина. До телата имаше много гилзи. Службите казаха, че не могат да кажат дали са се самоубили. Изстрелите и по трите тела бяха в главите.
Попитан имало ли е следи от пожар по телата, тъй като хижата е била запалена, Тодоров каза, че брадата на единия мъж е била обгорена, на другия – дрехите по гърба и се е виждала кожата му.

Тодоров каза, че разпознал тялото на Иво, познавал го, бил им като отговорник. „Вторият труп малко го познавах - беше собственик на хижата, а третият не го знам, беше паднал и по очи“, обясни той.

Кметът на село Гинци каза и че има един или двама, които се издирват. „Единият към Бургас май тръгнал“, добави той. "

Според всички медийни аутлети, мъжете са намерени до хижата, а не в нея. Същевременно са били обгорени и с куршум в главата. Също са убили и кучетата...Кой си убива кучетата преди да се самоубие? Но биха ги убили евентуални килъри, за да не тръгнат по следа. И защо самоубийци трябва да се разделят и да го правят на 2 различни места, без нито едно прощално писмо с по-детайлна информация за близките. 3-ма се убиват в Петрохан, а другите са 2 жертви и 1 убиец/самоубиец. Абсолютно алогични и хаотични действия.

На кмета аз повече вяра нямам.

Не знам как се мисли, че десетки полицаи и разследващи вкупом са решили да лъжат. Лъжат за количеството оръжие, лъжат за ДАНС, лъжат за камерите, лъжат за гилзите, за раните, за всичко.

# 12 403
  • София
Не знам дали е слагано, не мога да насмогна тук да чета, последни данни от Прокуратурата:
https://btvnovinite.bg/bulgaria/prokuraturata-za-telata-v-kempera.html
"И днес, 10.02.2026 г., огледите на местопрестъплението в района на хижата в Петрохан продължават. При огледите освен материали с религиозна насоченост е открита и литература на сексуална тематика, включително писмени бележки за "духовно пречистване и извисяване чрез сексуални практики".

# 12 404
  • София
Психотест се иска за разрешително за оръжие. Още нещо, което минава проформа и сега се "радваме" на последствията. Дреболийка след дреболийка след дреболийка, за да стигнем до Петрохан.
Не че Иванов е щял да обясни на психиатъра за небесната Дхарма и озарението си от контакта с Лама. Ясно е, че е щял да го метне, както са метнали много други. И все пак, за 16 оръжия, толкова ли не се намери някой да поиска една идея по-задълбочено проучване, не сме САЩ да си пълним килерите с пушки, необичайно е. Аз познавам регистрирани ловци от дружинки с по 2-3 пушки, един пистолет и това само по себе си е супер много оръжие за нашите стандарти.

Общи условия

Активация на акаунт