Криминални досиета

• 580 933
  • 13 605
  •   281
Отговори
# 12 900
Firebird26, копирах от закона. На какво да прилича? Сега не ми се дири наредба , но се твърди, че Иванов е адвокат, и то читав. Знаел е докъде иска да го добута. Защо му е било е отделен въпрос.
Flip, не е хвъчащ лист. Първа стъпка по придобиване права да издават актове за нарушения по ЗООВ

# 12 901
Аз прочерох няколко доста сериозно дълги поста, които описват изключително сложната организация за убийството на шестимата.
Още обаче не намирам отговор на въпроса, защо при толкова усилия да бъдат ликвидирани, са оставили телата?
Ако някой ще прави организация да отвлича едните, пък с това да принуди другите да ги пуснат, пък да застрелят едните в хижата, пук другите да ги скрият, пък да намерят овчар да ги намери ....
Ако имаха капацитет за всичко това, защо просто не ги убиха и не ги изчезнаха?
Говори се за протекции, чадъри, участие от високите етажи, мафия.
Кои от гореизброените иска да вдигне такъв шум около себе си с целия този цирк. Защо е тази показност и изпълнение достойно за роман на Агата Кристи?

# 12 902
Друг резонен въпрос, за тримата в кемпера, е наистина ако не е убийство + самоубийство измежду тях (не от външен човек), какво се е случило и кога? Още нямаме информация кога според разследващите са починали, докато за кемпера знаем, че е бил в района още в неделя около обяд. Тук ми става много трудно да измисля версия различна от официалната. Ако е убийство, може да са ги отвклекли - но според видеото те сами тръгват на някъде, или са знаели, че някой не им мисли доброто и са искали да се скрият? Но тогава защо не са потърсили закрила от полицията? Някой да ги е пресрещнал и инсценирал самоубийство и убийствата на младежите също ми е твърде много като от филм.

NOmerci, е, да де, аз точно това казвам. Това е въпросът, защо му е било така и по този начин. Дали за това което казва, или като параван за нещо друго.

# 12 903
Защо е тази показност и изпълнение достойно за роман на Агата Кристи?
Това е показна наказателна акция.
За другите. Да си знаят, че няма милост ако не внимават.

# 12 904
Информираха ни как е убито детето, кой го е убил и в каква поза е било.  Толкова от следствието, нищо, че има 3 жертви от преди седмица. Все едно "натриха носа" на баща му, иначе аз логично следствие да се води-не виждам.

Наистина е много странен, и направо гнусен факта, че изнесоха информация само за детето, без да се съобразят с родителите, същевременно не казват нищо за труповете в хижата. Взели ли са им да речем барутен нагар, би трябвало, и знаят ли вече, какво е станало. Или казваш всичко, или казваш нищо. Следствена тайна докато приключи разследването.

# 12 905
  • София

А сектата и педофилията тогава за какво са, кой какво "си знае" в тая мътилка сега? Показните убийства са тип италианска мафия или Шарли Ебдо. Влизат килърите, избиват всичко живо и напускат на мига. Посланието е оставено, няма партенки и конспирации.

# 12 906
никаква показна наказателна акция не е това. Още като прочетох писмото до майка му, интуитивно усетих че ще се самоубие и ще убие децата "добрия" Лама. То така и стана, за съжаление.

# 12 907
Интересно ново интервю на Асен Йорданов:

https://youtu.be/2twJEIjtmgQ?si=OzPoHJtF1OGLW-dm

Има интересен коментар за разрешителните за оръжие и че са закрили РПУ-то едновременно с нанасянето им в района, непопулярността им сред екосредите. Коментира и записите - защо не са показали касите за оръжие.

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 23:11 от Tsugumi_

# 12 908
  • my own world....
До защитничките на свети ламата: има разлика между регистрация на оръжие в КОС и подаване на уведомление за въздушни пушки.... Иначе да, прави сте имал връзки човека - регистрирали му.

Четене с разбиране е важно : На името на Ивайло Иванов на 23 август 2021 г. от органите на МВР е издадено разрешение за притежание на 16 броя огнестрелни оръжия...

Последна редакция: вт, 10 фев 2026, 23:09 от Lady_A

# 12 909
  • София
Стара дъвка, в момента пак закриват на едно място и разкриват в дуго.

# 12 910
Ще го направи и не случайно е толкова скромен на архивните кадри.
Защото е в групата на няколкото, който кой знае защо затрупват изхода, който блокираните панически търсят и от където могат да излязат.

Разкопават го героически в крайна сметка и ги вадят, късметлия е и той, че тоя случай не завърши трагично.
Тоест казваш, че Калушев и други хора са затрупали изхода на пещерата, в която са били блокирани децата, а после уж са го разкопали, за да се представят като спасители?
Това откъде е като информация?
Аз си спомням много мътно случая, изобщо не свързах, че той е участвал преди да се изкоментира тук.

# 12 911
Някой помни ли, че в началото беше съобщено за 7 човека, обитаващи хижата?

# 12 912
Защо е тази показност и изпълнение достойно за роман на Агата Кристи?

Показно и професионално, щеше да бъде шесте жертви да са убити на едно място, без да се остави никакво съмнение, за никой, че това е убийство. Това е показна и наказателна акция.
В случая има такъв хаос, такива алогизми, толкова въпроси и неяснотии, че ако това наистина е насочено към някой, той може и да не разбере.

# 12 913
  • София
В другата тема е скучно, дъвчат стара информация и са се събрали единомишленици, няма интрига.
В самото начало бях твърдо убедена, че са се самоубили ритуално, вярвали са в някакво прераждане, убедил ги е ламата. Вече започвам да си мисля, че самоубийството е заради нещо в което ги е въвлякъл Иво и ще се разбере скоро.
Аз съм от вярващите в институциите, работят си хората, сигурно денонощно.
Много ми е болно за децата, фактически родителите са ходели на свиждане и са се обаждали само по повод, може да е имало правила, без контакти и говорене по телефони. И да, родителите май са от сподвижниците на сектата. Още в началото обясняваха, не помня кой, че са ходели там приятели на мъжете, приятели на техни приятели, без да плащат, като в частен дом. Възможно е ламата да си е набелязвал деца и да е обработвал родителите да ги оставят при него. Не говоря за педофилия, имам предвид да си моделира роби от деца.
Така е и според мен. Само някои деца са “избрани” от гуруто. Голяма част ходят просто на лагер, все пак той каза, че 3000 деца са минали през тях.
И защо да не споменаваме педофилия? Напълно е възможна, а в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Пишат се всякакви версии, ето и моята: някой е разкрил гнездото и практиките в него и е заплашил да го оповести до дни. Дали родител, приятел, дали оня със сигналите - Атанас Узунов. Ще последват показни арести, процеси, които тези хора няма да търпят, все пак имаме Лама с огромно его. Отделно от това престъпленията, свързани с деца са тежко опозоряващи, а това е и дългогодишно. Те са си изградили обществена фасада на човеколюбиви спасители, в която вярват и всичко им става непоносимо. И решават да се ликвидират, заедно с пряко замесените младежи към момента. Тук добре се връзва и СМС-ът до майката.
За мен разкритията ще дойдат от по-стари възпитаници на школата, пораснали вече. Сегашните семейства няма да се разкрият, къде защитен механизъм, къде съучастие.
Слушах и Карбовски тази вечер. Каза, че от неговия журналистически опит с педофили има много родители, които сами бутат децата си натам по различни подбуди - богати чичковци им дават пари, обещават слава и кариера на децата, ласкаят ги, че са талантливи. Просто не можем да си представим какви противни схеми и хора има на този свят. 🤢

# 12 914
А защо са изгорели соларите на покрива , а покрива е здрав🤨

Общи условия

Активация на акаунт