Криминални досиета

• 568 881
  • 13 055
  •   37
Отговори
# 12 975
Ами ако хижата е била тъпкана с наркотици, и тези са се отказали от филма, решили да запалят всичко, но да тръкнат за последно, че няма да останат, чест било ама не тръгнала работата, та да се разпиляват, кой от където е. Да, обаче не са им дали шанс да се откачат.

Е, при обиска забранени субстанции не са открити, та голямо "тръкане" ще да е било.
Ако се прикриват близки до властта замесени,какво друго да кажат на плебса.

# 12 976
  • София
Сарафов много оплеска работата, да. Трябваше да остави разследващите органи да дават сведения, пълна липса на професионализъм.

Не знам, тръпки ме побиват от тия родители, бащата на Алекс пак е казал, че е спокоен и не си е променил мнението за Ламата. Детето му е мъртво, а той спокоен. Не разбирам, аз ли не съм в час!
Майката на Калушев е ясна. Не е длъжна да уличава сина си, но знае много неща, личи си. Само майките обичат безусловно, тя ще си го брани докрай.
Но другите родители… 🥹 Потрисат ме, а за Алекс и Ники ми става още по-мъчно.

# 12 977
По повод търсенето на 'съкровища', в планинарския форум май четох нещо по тоя въпрос - че са копали около хижата.

# 12 978
По повод търсенето на 'съкровища', в планинарския форум май четох нещо по тоя въпрос - че са копали около хижата.
Да, в планинския форум се споменаваше за разкопани дупки.

# 12 979
  • София
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.

# 12 980
Майката на Калушев знае със сигурност и ни презира защото синът й си е отишъл. Така разчитам репликата, че обича България.
И за нея тука е кочина недостойна за сина й.

Хората около него, не само родителите имат нужда от помощ. Направо са в разширения кръг на сектата.

Апропо за родителите на другите нищо не се казва, няма да се учудя ако хич не смятат ИК за светла личност.

# 12 981
Мисля за Алекс и Ники, откакто изчезнаха още.
И се питам нямаше ли как да се спасят. Дали Ламата/ за мен той е масов убиец, защото се потвърди, че ги е убил директно/, та. Ако той е карал буса към Околчица, вече е било ясно какво ще направи. Алекс е седял отзад. Толкова ли не можа да се обади на баща си, да му пише, че  са в опасност? Да звънне на 112, знам ли. Как пътуваш към смъртта си и я посрещаш в молитва. Не мога и не мога да приема, че не са имали избор. Ники пък е имал оръжие. Що не го изпратиха по героичното му отвъдно тези млади полу- деца, като иска да се пренася.

# 12 982
  • София
Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

Това и за мен е основателно съмнение. Но много ми е трудно да си обясня пристъствието на деца там, без значение как, в какви точно странни отношения са били с държавата тези хора, врагове на системата, помагачи на системата, все едно... Защо ще държиш малолетни около себе си, това е безумно. И за Калушевите хора, и за евентуалните служби, та това е постоянна предпоставка за проблеми и опасности. Не намирам логика.

# 12 983
Има неизвестни и несъответствия с официалната версия, затова си задавам въпроси. Голяма мистерия  ми  е този пожар! Уж запален в 20.44 на 1.02, но всъщност МВР се озовава на сигнал за пожар едва на 02.02 по обед! Тоя пожар да е изоепелил всичко за това време, че и подложен с палети и книги!!!После се оказва, че малка част е изгоряла, и панелите, а какво е горяло 14 часа, и как никой не е видял през нощта пожар? Наистина ли по сигнал за пожар са отишли там? Кой е подал сигнала и за какво( оказа се, че не е майката на Калушев?) От БТВ казаха, мисля днес, че са задали въпроса, но отговор няма ( кой е подал сигнала) . Как са се озовали МВР и ДАНС там, по какъв сигнал? Няма логика нещо да е горяло по това време, на 02.02 по обед.  Иначе означава, че е горяло 14 часа?! Какво? А само панелите и едната постройка са изгорели.
Това, което със сигурност се знае за тези хора, е:
- че са помагали на Гранична полиция, намерили са човек, издирван за убийство.
- че има един подаден сигнал, от бабата и дядоро на Леони, като втората жалба я имаше в Интернет и почти не се споменаваха " рейнджърите", а само някаква объркана история за дъщерята, зетя, чужбина. Някакви хакери я пуснаха. Други сигнали няма.
- ИК е имал един револвер и пистолет, намерени в кемпера. Имало е 2 пистолета и една пушка, също законни при другите трима. Къде е тежкото въоръжение и паравоенна формация?
- спасил хора, заседнали в Духлата.

Защо първо се направиха някои внушение, а после цялата държава се втурна да ги доказва? Не беше ли основата на правото " невинен до доказване на противното? * Това е, който ме плаши, как лесно се хвърлиха в общественото пространство тежки и смущаващи обвинения без съд и присъда и после от 9 кладенеца вода да се докажат.
Тези записи на мен не ми подсказват за хора, които ще се гърмят.
Някой си писал  нещо на сексуални теми.( кама сутра?) Ако е толкова уличаващо и смущаващи, защо не го е заличил предварително, ами ще пали пожар без никакъв ефект и ще се гръмне преди да види дали е унищожил всичко?  Нещата с извънземните, що не ги заличи със старлинка?  И дали ги е писал той, сега не може да се защити.
И както казват всички: какъв е мотивът?
И не са живяли  толкова затворено, пътували са, били са на гмуркане, организирали са лагери, скаутски.
И най-вече, ако имаше нагар по ръцете им, не трябваше ли досега отдавна, отдавна да сме го разбрали. Това не е следствена тайна на този етап, след като са направили внушенията.
В началото много се говореше за връзка между  заловените марихуаната и канабис 5 и 40 тона в Сърбия и Македония и смъртта на хората, но веднага се отклониха предположенията в друга посока. Разбира се, че може да няма никаква връзка, но това е също толкова релевантно, колкото и другите внушения, защото нищо не е доказано със сигурност към момента.
Ако ИК наистина ги е убил трябва да го докажат абсолютно неоспоримо, защото инак ще останат съмнения и разделения и доверието в органите на реда съвсем ще спадне.

# 12 984
Грешно е да мислим, че всичко около случая Петрохан е сложно. Нормално е да не приемем всичко, което се казва официално по случая по ред причини. Всички си задаваме въпроси. Невъзможно е МВР да отговори на всички тези въпроси въпреки, че има отговор.

# 12 985
Мен силно ме впечатли, как момчето стоеше встрани от “сбогуващите” се, като изключен, може би все още недостоен йерархически, позата му издаваше подчинение и зависимост. Много тъжно.
Ей от вчера го мисля, добре че го каза, чудя се защо никой не го гушна и ми се свива сърцето. Майки, какво да ни правиш..
И аз така. Но на мен ми стоеше тъжно и жално това дете. Никой не го гушна.
ИК не ми е съвсем чист и спрямо смъртта на първите трима. Не мога да го оправдая защо не е оставил децата в някое от населените места, през които са минали.

# 12 986
затова ли "иманяря" Папалезов вчера даде прес конференция. [Повдигнато е обвинение срещу Ангел Папалезов, директор на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“. Това съобщи ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова. Обвинението е за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности и пране на пари. Папалезов е с мярка за неотклонение "подписка".] Свързваха го  с нелегален канал за износ на артефакти минаващ през Божков.

# 12 987
За мен децата не да имали шанс. Как ще ги остави, това да му последните и любими ученици.

Щом е успял да въздейства на зрели мъже на по 50г., с професии и т.н. какво остава за децата.

# 12 988
Сигналът за педофилия е отхвърлен от самите разследващи, като непотвърден. Дайте някакви доказателства, че наистина стана досадно с тази педофилия, в която сте се вкопчили. И Будизма няма нищо общо със сектите. Официална религия е.

# 12 989
Сега отворих архивираната версия на сайта и четох някакво негово интервю за вярванията му. 100%ва секта....
Tays, учението било такова, че ученика е поставян извън зоната си на комфорт от учителя. Ученикът знае това и няма против, явно многократно се случват всякакви неща... сигурно не можем и да си представим какви. Та явно детето си е било в поредния филм, какво обаждане, каква помощ.. всичко е доброволно... ужас, колко е гнусно само..

Общи условия

Активация на акаунт