Криминални досиета

• 568 508
  • 13 047
  •   88
Отговори
# 12 990
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.

При различните протестантски течения границата се размива, защото някои са толкова големи и мейнстрийм, че от векове са си със статут на официални религии (Англиканство, Лутеранство и т.н.). Англиканството даже e започнало изрично като нова държавна религия от ден едно.

При групата на Калушев имаме много малка група с алтернативни вярвания, която по техни собствени думи изрично се противопоставя и разграничава от официалния тибетски и други видове будизъм. Ако бяха натрупали няколкостотин хиляди последователи, вече можехме да говорим за нова религия. Но в този ранен етап на развитие си е секта. Което не значи непременно нещо лошо или страшно, просто различно, отцепническо, алтернативно.

Важен е и моментът на затвореното общество. Всеки може да стане евангелист в повечето случаи и доктрините им не са никаква тайна.

# 12 991
Пак казвам, до момента доказателства за секта няма освен писанията и разсъжденията на Калушев. Много скромна ще да е била тази секта с 5-6 последователи.
Сектите си имат йерархии - лидер, вътрешен кръг, средно ниво, членове.
Като й умрат на тая секта лидерът и голяма част от вътрешния кръг, как си представяш другите да се появат и да се затупкат в гърдите - тея са наши хора, убиха 2 деца ама са страшни пичове .. ??
P.S. Всъщност, бащата на едното и майката на другото дете точно това направиха.. отврат пълен.

# 12 992
в сектантството са силно разпространени сексуалните отношения.
Трябва само да уночним що е това сектантство. Защото и католиците са смятани за най-голямата секта сред християните от изповядващите други религии.
Има си официално определение.

сѐкта — съществително име, женски род
Значение
мн. секти, ж.
1. Религиозна общност, която се противопоставя на официалната религия.
2. Прен. Пренебр. Група хора, които се отделят от другите; отцепници.

Католиците никоя от големите християнски деноминации не ги смята за сектанти. Православната църква ги смята за схизматици, което е "отделяне на част от църквата, като се запазва догматиката; разкол, разцепление".

При сектантството имаме не само отцепване от официалните течения, но и нова доктрина, нови вярвания, както и елемент на затворено общество, на по-малка общност, на тайна.

Ами тогава евангелистите са сектанти. Те се противопоставят на официалната религия, която признава Библията като съвкупност от стар и нов завет. Отделят се / отцепват се от другите - от католическата църква.

Евангелистите са еретици, не сектанти.

# 12 993
Родителите носят най-голямата отговорност когато се доверяват и дават децата си на без да осъзнават опасността. Затова сега им е трудно да приемат истината, че са направили грешка. Нормално е да не приемат фактите.

# 12 994
Съмненията са, че се прикрива информация и се набляга приоритетно на педофилията/сектантството, за да се отклони вниманието от друго, което е правено едновременно с това със знанието или дори с участието на държавни структури.

Това и за мен е основателно съмнение. Но много ми е трудно да си обясня пристъствието на деца там, без значение как, в какви точно странни отношения са били с държавата тези хора, врагове на системата, помагачи на системата, все едно... Защо ще държиш малолетни около себе си, това е безумно. И за Калушевите хора, и за евентуалните служби, та това е постоянна предпоставка за проблеми и опасности. Не намирам логика.
от тук и недоверието. Властите пускат димки, противоречат си, логика в случилото се никаква.

# 12 995
Човек, който явно е IT, е накарал GPT да изплюе настройките на персонализирания чат на ламата в ChatGPT.

Излезе много интересен текст, повече тук - https://www.facebook.com/groups/devbg/posts/4402856986618031/

# 12 996
И аз го четох това за учениците как трябва да приемат всяко изпитание от учителя.

Дори предполагам, ако наистина старлинка е включен на 3, че за тях е имало сериозна подготовка преди да го направят. Медитации, ритуали, там каквото е преценил, че е нужно.

Той и затова се е отделил с тях.

# 12 997
Ами то и другите трима май са се убивали по старшинство.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 00:28 от tays

# 12 998
  • София
Властите пускат димки, противоречат си, логика в случилото се никаква.

Не, логика има съвсем стройна, за мен няма конспирация около убийствата/самоубийствата, това дали всеки сам, или един помогнал на друг, са технически подробности.
Въпросът е, че тези хора са имали чадър, някакъв, някъде, и този чадър сега наистина се старае да си замете следите. Което изобщо НЕ означава, че някой-някъде е покровителствал педофилска мрежа или че дори е предполагал какъв култ са си направили в тая хижа. Но някой-някъде или е вярвал достатъчно на тези хора, или е бил наистина обвързан с техния култ и момчета (сори), или срещу някакви други ползи и услуги Е прикривал и замазвал сигналите, оказвал им е всякакви административни съдействия и може би много други работи, които бих искала да разбера, но се съмнявам да стане.
Тези чадъри и вериги от чадъри може и да нямат нищо общо със самия Калушев. Може да са на другия Ивайло, може много неща... И да, накрая може и всичко да е свързано с много по-дълбоки схеми, да не напомням колко хора в тази история се оказаха с бащи, чичовци или лично в ДС. Но тук вече влизаме в шпионска тематика, която за мен е равнозначна на фентъзи на нашето ниво. Ще седнем ние тука да бистрим ДС-то, смешно е.

# 12 999
Казаха, че имал 21 имота на негово име. В сектите е разпространено придобиване на имоти по този начин. Също така е характерно откъсване от семейството. Въобще доста неща се обясняват ако се тръгне по тази линия. А вече как точно е станало, защо са се разделили... за мен май няма значение толкова. Съболезнования за близките...

# 13 000
Родителите носят най-голямата отговорност когато се доверяват и дават децата си без да осъзнават опасността. Затова сега им е трудно да приемат истината, че са направили грешка. Нормално е да не приемат фактите.

Няма как някакви смахнати сектанти да носят отговорност за каквото и да било. Оставили си децата на някакви психично болни и сега се чудят, как точно са ги убили.
Че и единият "баща"(нарочно го слагам в кавички) имал "пълно доверие" на оня ненормалник Ламата.

# 13 001
Никога няма да разберем истината, защото никой няма да ни я даде. Не може да ни я даде, защото би означавало край на държавността.Брифинги, камери, записи, ала-бала са за простолюдието...Предварително облъчено с интензивно насочен поток информация с какви лоши психопати, педофили, гурута, лами и секти си имаме работа. И защо толкова години същите тези държавни органи не са взели мерки, щом тези хора са толкова лоши, не са направили нещо за поверените там деца  /нали са имали сигнали/, а удобно са мълчали, че и "Национална агенция за защита на .............." им регистрирали. И не само това, ами разчитали доста пъти и на помощ от тях. Спонсорирали ги, на всичкото отгоре. И всички " живели тихо, мирно и щастливо", докато някой "не настъпал мотиката"...Ама не, ние нищо не разбираме. Те, хората, в момент на внезапно /или планирано, и двете версии срещнах/ всички дружно решили ритуално да си сложат края. Че и на два транша, да е по - запомнящо се. Или както имаше мнение назад - да не се засенчи ореола на ламата.

# 13 002
Има доверие, защото има случаи на цели семейства, влязли в секта...не ме учудва, че го защитават...

# 13 003
Властите пускат димки, противоречат си, логика в случилото се никаква.

Не, логика има съвсем стройна, за мен няма конспирация около убийствата/самоубийствата, това дали всеки сам, или един помогнал на друг, са технически подробности.
Скрит текст:
Въпросът е, че тези хора са имали чадър, някакъв, някъде, и този чадър сега наистина се старае да си замете следите. Което изобщо НЕ означава, че някой някъде е покровителствал педофилска мрежа или че дори е предполагал какъв култ са си направили в тая хижа. Но някой-някъде или е вярвал достатъчно на тези хора, или е бил наистина обвързан с техния култ и момчета (сори), или срещу някакви други ползи и услуги Е прикривал и замазвал сигналите, оказвал им е всякакви административни съдействия и може би много други работи, които бих искала да разбера, но се съмнявам да стане.
Тези чадъри и вериги от чадъри може и да нямат нищо общо със самия Калушев. Може да са на другия Ивайло, може много неща... И да, накрая може и всичко да е свързано с много по-дълбоки схеми, да не напомням колко хора в тази история се оказаха с бащи, чичовци или лично в ДС. Но тук вече влизаме в шпионска тематика, която за мен е равнозначна на фентъзи на нашето ниво. Ще седнем ние тука да бистрим ДС-то, смешно е.
Логиката ти, не е моята логика. Не вярвам в никоя версия, защото не вярвам на разследващите, защото използваха трагедията политически и да много ДС много нещо, барабар Борисов. Последното е ирония.

# 13 004
Мисля за Алекс и Ники, откакто изчезнаха още.
И се питам нямаше ли как да се спасят. Дали Ламата/ за мен той е масов убиец, защото се потвърди, че ги е убил директно/, та. Ако той е карал буса към Околчица, вече е било ясно какво ще направи. Алекс е седял отзад. Толкова ли не можа да се обади на баща си, да му пише, че  са в опасност? Да звънне на 112, знам ли. Как пътуваш към смъртта си и я посрещаш в молитва. Не мога и не мога да приема, че не са имали избор. Ники пък е имал оръжие. Що не го изпратиха по героичното му отвъдно тези млади полу- деца, като иска да се пренася.
Цял ден ми е пред очите това дете.. как стоеше изолирано отстрани. Прилича толкова много на сина ми и този факт не смазва. Единственото което ми хрумва, е че или не е знаел какво предстои или истината е съвсем друга и не е имал възможност да направи нищо за да се защити. Ужасно тъжно.

Общи условия

Активация на акаунт