Сицилия - 3

• 57 030
  • 763
  •   1
Отговори
# 315
Ние го направихме  така нощувки: Катания, Таормина, Сиракуза, Катания при нас полета на обратно към обяд.

Катания - Таормина с влак 40 Мин.
Таормина - Сиракуза с влак не помня точно, може би около 2 часа беше.
На следващия ден Сиракуза - Ното с автобус и след това Ното - Катания с влак.
Препоръчвам ви да не оставате да спите само в Катания. Влюбих се в Таормина.

Благодарско за препоръките, ще преглеждам опциите. И аз искам в Таормина да имаме нощувка, а може и всички да са там. Вероятно ще сме само 3 дни, така че ще наблегнем на преживяването и атмосферата, няма да тичаме да видим всичко Simple Smile

# 316
Аз също харесвам много Сиракуза, респ. Ортиджа. Харесвам и Таормина. Ако не ви притеснява местенето, според мен е най-добре да разделите нощувките между двете.

# 317
На Кастелмола в Таормина от морското равнище се качихме на 500м Надморска височина с гледка към залива и хълмовете. Наистина се чувсвах в Рая
Бяхме между Коледа и Нова година и не беше претъпкано с туристи.
Но, ако е претъпкано наистина няма да е приятно на тази малка площ.

# 318
На Кастелмола в Таормина от морското равнище се качихме на 500м Надморска височина с гледка към залива и хълмовете. Наистина се чувсвах в Рая
Бяхме между Коледа и Нова година и не беше претъпкано с туристи.
Но, ако е претъпкано наистина няма да е приятно на тази малка площ.
Четох за Кастемола и се надявам да може да се качим пеша. Само не ми стана ясно колко км е прехода?
Всъщност видях, поправям се,около 30 на минути отнема Simple Smile

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 23:16 от Joana85

# 319
  • Русе
Здравейте,

Къде в Катания правят антигенни тестове? /най-вече ме интересува за събота и неделя/

# 320
  • София
Здравейте, пътешественици!
За Таормина половин ден да се разгледа смятате ли, че е достатъчно или трябва цял ден?
Направила съм малко амбициозна програма, имаме 6 пълни дни, като ще разделим нощувките в Палермо и Катания и се получава нещо такова:
1ви ден: Палермо + Монреале
2ри ден: Палермо + Трапани
3ти ден: Палермо + Мондело
4ти ден: Агридженто
5ти ден: Пристигане в Катания преди обяд + Таормина
6ти ден: Сиракуза + Нотто

Ще пътуваме края на май, плажове няма да правим, но искам да видим някои от тях. Важно е да уточня, че ще се придвижваме с влак и автобус.

Какво мислите за програмата и какво ще ни посъветвате Innocent

edit: Сама ще се поправя, след като направих малко по-задълбочено проучване. Ще отделим цял ден на Таормина и ще отпадне Палермо + Мондело. Приемаме предложения дали да променим нещо друго.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 08:33 от kici

# 321
За Таормина половин ден да се разгледа смятате ли, че е достатъчно или трябва цял ден?
Направила съм малко амбициозна програма, имаме 6 пълни дни, като ще разделим нощувките в ....
Аз също съм започнала да правя план, но не е толкова амбициозен, защото нашето пътуване ще се ограничи до района на Катания. Разгледах как би се случило това с пътуванията с влак и автобус и засега намерих, че може да стане с interbus и trenitaliа. Но да отидеш с влака от Катания до Ното и връщане си е цяло приключение, много време отнема. А искам и Сиракуза да включа... Дали ще стигне един ден изобщо? Какви други компании гледате за транспорт в Сицилия? Движили сме се с тия бавните влакове между Венеция-Верона-Милано и беше 9 дена път с камили. Но там така или иначе се съобразявахме с времето за настаняване в следващото място и не ни бъркаше изобщо.

# 322
Има предишни мнения точно за този маршрут назад в темата.
Не е невъзможно за един ден ако тръгнете рано, вижте разписанията на трениталия и автобусите.

# 323
  • София
Аз също съм започнала да правя план, но не е толкова амбициозен, защото нашето пътуване ще се ограничи до района на Катания. Разгледах как би се случило това с пътуванията с влак и автобус и засега намерих, че може да стане с interbus и trenitaliа. Но да отидеш с влака от Катания до Ното и връщане си е цяло приключение, много време отнема. А искам и Сиракуза да включа... Дали ще стигне един ден изобщо? Какви други компании гледате за транспорт в Сицилия? Движили сме се с тия бавните влакове между Венеция-Верона-Милано и беше 9 дена път с камили. Но там така или иначе се съобразявахме с времето за настаняване в следващото място и не ни бъркаше изобщо.

Ние ще го направим за ден, точно защото намерих коментари на хора назад в темата, които за ден са съчетавали и двете. Вариантите са автобус или влак, като Ното- Катания доколкото виждам в разписанието на влака е с прекачване в Сиракуза и отнема двойно повече време, отколкото с автобус. В същото време, на мен ми се искаше да ползвам влака, тъй като мога да се прибера по-късно от Ното до Катания, но това прекачване и лашкане 3 часа ме отказва.

# 324
Зависи какво искаш да правиш в Таормина. Центъра е много малък. Ако пропуснеш някоя и друга забележителност или пък отидеш някъде и като японски турист направиш 100 снимки и после гледаш на снимка къде си бил - става.

Обаче Таормина е много красиво градче и има какво да се види, не е като да няма и за да му се насладиш по-добре два дни. Без бързане. Единия ден ходене нагоре по баира, другия културна програма с опера, което си е преживяване.

# 325
Направила съм малко амбициозна програма, имаме 6 пълни дни, като ще разделим нощувките в Палермо и Катания и се получава нещо такова:
1ви ден: Палермо + Монреале
2ри ден: Палермо + Трапани
3ти ден: Палермо + Мондело
4ти ден: Агридженто
5ти ден: Пристигане в Катания преди обяд + Таормина
6ти ден: Сиракуза + Нотто

Ще пътуваме края на май, плажове няма да правим, но искам да видим някои от тях. Важно е да уточня, че ще се придвижваме с влак и автобус.

Какво мислите за програмата и какво ще ни посъветвате Innocent

edit: Сама ще се поправя, след като направих малко по-задълбочено проучване. Ще отделим цял ден на Таормина и ще отпадне Палермо + Мондело. Приемаме предложения дали да променим нещо друго.

Всъщност интересното не е Трапани, а Ериче до него на хълма.
Сиракуза и Ното в един ден според мен са надбягване. В Сиракуза има доста неща за гледане, а и самото градче е много приятно за лежерен обяд някъде в Ортиджа.
Таормина за мен е надценена. Чудесна е принципно, но много туристик. И смятам, че има други места, които си заслужават славата поне толкова. Половин ден ще ви стигне, като за придобиване на впечатление.

Палермо -Агридженто Гугъл ми го дава 2 часа и 15 минути с влак. Отиване и връщане 4 часа и половина.
На нас ни отне почти цял ден долината на храмовете. Премисли го добре.
Други места, които според мен си заслужават са Шикли, Модика и Рагуза. И храмовете в Селинут и Сегеста.
Етна също е интересна гледка. Ако не ви се катери до горе, с кола се стига до кратера Силвестри, който за кашкавал туристи е достатъчен за придобиване на впечатление.

Честно казано програмата е много амбициозна и аз лично не бих я мислила с влакове, а с кола под наем.
Ние бяхме 16 дни с кола. И пак си беше доста интензивно, въпреки удобството на колата.

Сицилия има чудесни плажове на юг. Северните са твърде претъпкани лятото. И имаше много руснаци.
Изобщо бих се върнала на острова за плажна почивка точно на юг.

# 326
  • София
Благодаря за съветите, ще разгледам и Ериче. Идеи с какво друго да заменим Трапани пак в района на Палермо, което да си заслужава- Чефалу, Ериче.. друго, какво бихте препоръчали?

# 327
Трапани е много силно казано да е в района на Палермо. Гугъл в момента дори не ми дава директен влак по линията. И не казвам, че Трапани е зле, а че в района всъщност поантата е Ериче. Прилича на Таормина.
Чефалу също е интересно градче, но твърде туристик за моя вкус.
Преди да избирате дестинация гледайте как ще пътувате до там, ако държите на обществен транспорт. Островът всъщност никак не е малък и преходите са големи. Да не се окаже, че по-голямата част от времето си го изкарвате във влака и пътуване.

# 328
Може и да ви хареса Трапани
За Ериче си вземете якета, че доста силен вятър духа.
Ако решите и разходка за няколко часа до остров Фавиняна може да направите.

# 329
  • Варна
Здравейте,
предстои ни пътуване на 30-ти до Сицилия. Кацаме в Катания, там ни е и хотела в който ще отседнем. Запознах се с темата, и смятам да отидем до Сиракуса (евентуално Ното) и до Таормина. Чудя се дали ще имаме време да включим предложението Fancy Вила Романа, до Ена.
Въпросите ми са, според вас с рента-кар ли е по-добре да се движим, или с обществен транспорт?
Имаме на разположение 3 дни  и половина.
Като половината е при пристигане с последния деен ни е цял, летим късно вечерта. Донякъде по тази причина си мислех да вземем рента а кар за да може последния ден напарво да се закараме до летището, ако това е възможно да оставим там колата. Ако някой е наясно с цените на тази услуга ше ми е в помощ.
И да попитам, с Антигенен тест вече може ли да се влиза навсякъде?
Ще съм благодарна на всички съвети.

Общи условия

Активация на акаунт