Сицилия - 3

• 56 954
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Мога да променям резервацията, но в Таормина са доста по-високи цените. Още го обмислям. Със сигурност едно отиване ще е крайно недостатъчно и ще ми се ходи отново и за по-дълго. Така че съм напълно наясно, че няма как да видя всичко за 3 дни. Идеята е просто да придобием представа за острова. А и да се топнем на някой плаж за 2-3 часа ни се иска, все пак ще сме до морето, още повече, че вероятно ще ни е последно море за годината. Градските плажове не ми се виждат приемливи, а и сме ограничени от обществения транспорт. Затова съм избрала Фонтане Бианки като достъпен вариант. Знам, че не е нещо уникално. Определено ако самолетът закъснее на отиване, Таормина ще остане за последния ден. В края на краищата важното е да отидем и да се насладим на красиви гледки, а и да се върнем живи и здрави.

# 511
Миналата събота , полетът на Уиз за Катания излетя с час половина закъснение. Преди това два пъти, когато летя половинката, нямаше проблеми.
Не съм обикаляла по околностите, но в Катания бих ви препоръчала да разгледате Театро Масимо(това е Операта в Катания) и Манастира на Бенедектините, както и библиотеката там. Лично на мен и Амфитеатъра, и замъка Урсино ми харесаха. В замъка имаше изложба и беше много интересно.
Когато минавате покрай сградата на Полицията, ако не се лъжа, на площада със слончето, пред Катедралата, можете да разгледате двете карети.
Катедралата и църквите са много красиви. Не знам дали все още може да се качите на купола на църквата, която е близо до Катедралата Санта Агата.

# 512
Катания е прекрасна, но ако вече сте били в Сицилия няколко пъти и общо взето сте обиколили всички тур места. Вълшебна и невероятна ако се потопите в характерният за града облик. Заслужава си не просто един ден. И не с нагласата да видите това, което всички гледат.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 23:47 от MagniМ

# 513
За кой Амфитетър става дума обаче? Аз писах за този в Таормина, че не ми хареса.

# 514
За кой Амфитетър става дума обаче? Аз писах за този в Таормина, че не ми хареса.
Аз пиша за този в Катания. 😁
Но големият, за който се плаща вход. Защото има един мъничък, който смятам, че е част от големия, но е извън сградите.
Амфитеатърът в Катания е открит случайно, след земетресение, при което се срутват къщите, които са построени върху него.

# 515
  • Great Britain
Здравейте , как е през август в Сицилия , много ли е горещо ? Става ли за обиколки ?
За плаж става със сигурност.Не съм чела цялата тема.Бях в Палермо и Монреале. Препоръчвам плаж Мондело. Като стъпих в Палермо ми идеше да се върна обратно в самолета ,мръсно,олющено и адска жега с воня на  урина.Но,някак останах.Пет дни бяхме като ,че ли само на плажа ми хареса.Морската храна също,огромни порции сервират.Пиците не навсякъде бяха хубави.В Монреале римската мозайка ми хареса.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 00:51 от Мусковадоoo

# 516
Зависи какъв климатичен период ще уцелите. В момента сме в Сицилия и температурата е около 32-34 градуса. Не бих казала, че е много горещо.

# 517
  • София
Моето впечатление за Палермо е идентично, вече бях писала. Не знам как се наслаждавате на нещо в тази мизерия, видях почти всичко изброено от съфорумките и да, има красива архитектура, но някак си аз лично не успявам на нищо да се насладя докато гледам къде стъпвам по улицата, защото е заринато с боклуци. Катания беше една идея по-чиста.
Впечатлението ми за Сицилия го спаси единствено фактът, че бяхме с кола под наем и всеки ден бяхме на различен плаж - видях Мондело, Сан вито ло капо, Чефалу, Таормина, Агридженто, Скала дей Турки, все много красиви места. Уточнявам, че бях в края на юли и целта беше почивка и плажове повече отколкото обикаляне. Бих се върнала да посетя и частта покрай Сиракуза, защото до там не стигнахме, но в 2та големи града повече не бих оставала със сигурност и на познати това препоръчвам, да ги избягват.

# 518
По - добре не се връщайте, защо да си причинявате това?
Чак пък да гледате къде стъпвате? Вече прекалявате ми се струва.
Не знам как се наслаждавате на нещо в тази мизерия,
А , аз пък се чудя как виждате мизерия в тази красота?

# 519
  • София
Причината да се включа в дискусията е, че едва ли не нападнахте потребителката, че лъже и всичко е прекрасно. Мръсно е, това е факт, щом на вас ви харесва ок, на мен не ми хареса и да, в тези 2 града не бих се върнала.
И бих искала да спестя разочарованието на някого, ако не харесва този тип изживяване.
Снимала съм улица, по която вървях, за да стигнем главната пешеходна в Палермо (на около 150м от нея е това). Това е малко след като минаха почистването за деня, преди това не снимах какво беше.
Скрит текст:

# 520
Никой не е казал, че лъже. И всички потвърдихме, че е по-мръсно от обичайното ни възприятие. Дори беше казано защо е мръсно.

Но казахме и много други неща, които показват колко незначителнo е това обстоятелство.

Подобна снимка мога да ти покажа от София. И?

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 16:37 от Fancy

# 521
Сицилия е мръсна, много мръсна. И не го казвам само аз или други списващи във форума, а Massimo Lorello в la Repubblica, Palermo
" Всички ние дължим извинение на трите милиона туристи, избрали Сицилия за летните си ваканции . Дължим им извинение за прекъснатите магистрали , решетъчния асфалт, тъмните тунели и за всички останали неудобства, които неизбежно трябва да бъдат изтърпени при преминаване на острова.
...Но също така дължим извинение на туристите за боклука , който покрива тротоарите на Палермо и Катания : може би един ден той ще бъде включен в пътеводителите като типична характеристика на двата града."
https://palermo.repubblica.it/cronaca/2022/07/31/news/sicilia_tu … 9922437/?ref=fbpr

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 16:52 от niljaniljo

# 522
Аз пък видях така Сицилия! "Красотата е в очите на гледащия."

# 523
Напълно съм съгласна, че красотата е в очите на гледащия я.
Но също така е вярно, че ние, хората, сме различни и виждаме различни неща.
Винаги съм знаела, че Северът и Югът в Италия са на двата полюса, има и италиански филми на тази тема, направени с доза ирония.
Но още повече го осъзнах тази година, когато в рамките на 2 седмици бяхме в Кампания и Венето, а после в Сицилия. На юг ги няма организацията, подредеността, стриктните порядки, дори чистотата. И това важи не само за Сицилия, но и за Неапол и Бари.
Но пък колко са сърдечни южняците!
Тази година Катания ми се видя по-мръсна от миналия път. А Палермо ми хареса повече.
Но пък плажът в Мондело въобще не ме впечатли - беше претъпкано, в морето имаше водорасли и хора, с които постоянно можеш да се сблъскаш, а пясъкът, макар и много фин, беше тънък пласт, а отдолу нещо като твърда глина, с доста боклуци.
По-горе някой беше хвалил Мондело, значи е видял нещо, което аз не съм забелязала.
На мен Сицилия ми харесва, но бих променила някои неща, ако можех. И пак бих се върнала тук.

# 524
Нито Мондело, нито Сан Вито ми харесаха. Първото е безлично. Второто е красиво с надвисналата канара, но крайно туристик, по наше време фрашкано с рускоговорящи от най-нахалните и досадни.
На няколко пъти писах, че като плажни точки севера за мен е безличен и непривлекателен. А малкото по-интересни градчета, като Чефалу са претъпкани до неприятност.  

На юг ситуацията е друга бира.

Северна Италия си има едни забележителности и очарование, южна са коренно различни. Аз не мога да кажа къде повече ми харесва. Всъщност и двете много ми харесват. И не бих се лишила и от двете. И не бих променяла нищо. Губи се автентичността.

Общи условия

Активация на акаунт