Сицилия - 3

• 56 906
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Оживено е и хората са много положителни. В нито един момент не съм се почувствала застрашена. Не се притеснявай, няма от какво да се боиш. Весело изкарване!

# 601
Ще пътувам за Катания събота вечер с организирана екскурзия. На парктика сама се включих в групата и ще трябва да се разхождам по принцип сама. Доколко е safe в този район на Сицилия? Някой впечатления да сподели? Предвид ,че се стъмва рано. Престъпност висока има ли? Осветена ли е централната част?Хотелът ми е на около 15 мин от центъра. Благодаря!

Движи се само по оживени улици!
Нашия хотел си беше на центъра - добре. Обаче едната вечер решихме да минем през някаква тиха уличка - грешка.
Негри пушещи трева на групички и нито един друг жив човек, мен и половинката. Крещяха, тичаха. И това на метри от оживените централни улици.
Аз съм си бъзла и ме достраша направо.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 00:36 от andonovaa

# 602
Мира_х, аз съм била на липарските острови през лятото с отсядане на Вулкано и Липари. На мен Липари, главния остров, много ми хареса. Вечер оживено, много местни, музика от баровете… На Вулкано имаше доста туристи. Като се замисля, даже май само в хотелската част си стояхме, с изключение на деня в който се качихме до върха на вулкана.

През лятото имаше поне по 2 връзки м/у островите. Ние ходихме до Стромболи, но не се качвахме до вулкана, защото той тъкмо изригваше - мисля 2015 или 2014. Наблюдавахме стичащата се лава от морето. От Липари ходихме и до Салина, също много китен остров, и Панареа. Та препоръчвам отсядане на Липари и от там дневни маршрути до другите острови. Имай предвид, че ферибота ви оставя на пристанището и от там сами трябва да се организирате транспорта из острова. Например на Панареа около пристанището беше супер пусто, едва намерихме място за хапване, няма автобуси, няма таксита… добре че не чакахме дълго за обратния ферибот…
Преди 7г не сме плащали никакви входни такси за островите.

ДебелаМара, съвет и от мен, ако те заговорят някакви подозрителни субекти, в никакъв случай не им отговаряй, просто отминавай. Аз имах неприятна ситуация с такива в Милано, уж да съм любезна и отговорих, че не се интересувам, едва се отървах и то след заплаха, че ще звънна в полицията. Не бях сама а с приятелка, и както един ме заговори, изведнъж още 2-3 дойдоха.

Последна редакция: чт, 17 ное 2022, 00:34 от Azalee

# 603
Фетмара, донт дистърб.
Нашият апартамент не бе съвсем в центъра и имаше разни типове със целогодишен тен, но ноу проблемс.

# 604
Ха така, и аз съм си бъзла. Ами по светло ще се прибирам май в хотела Wink . Така минахме напряко в Атина една вечер по една пряка за по-бързо, ами не изглеждаше хич сейф. Хем  с ММ бях.

# 605
Такова стълпотворение настава след 8 вечерта...всички са навън ..пазете си чантата, джебчиите не спят

# 606
  • София
Благодаря! И ние сме се насочили към Стромболи основно, но гледаме и за други възможности като кратки трипове от там. Аз също гледах за бусчетата от Катаня до Милацо директно от Аерогарата, но видях, че почти всички са с прекачване в Месина и само последния е директен. Може би през лятото ще пуснат повече. За сега обмисляме пътуване през юли, но все още не е сигурно. Ще се радвам да обменяме опит и информация. Simple Smile До някъде ме притесняват закъсненията на полетите на Уиз Ер, но едва ли ще се случи така, че и последния бус или влак да изпуснем.
Mira_X, на нас Стромболи ни е основната цел. Не съм проучвала възможностите за придвижване от там до другите островчета. По-скоро гледах, че от Милацо има доста варианти за дневни турове по вода - https://www.checkyeti.com/en/boat-tours/italy/stromboli/boat-tours. Ако успеем да видим още нещо, ще е бонус. Но за това ще мисля, когато имам дати за отиване и връщане и знам точно с колко време разполагам. Засега просто съм запазила 2 нощувки на Стромболи за годишнината от сватбата ни през юни и ако е възможно около тях ще градя останалите цели. Открих почти случайно, че има директни трансфери с бусове от летището в Катания до Милацо, които ми изглеждат доста удобни, че иначе придвижването е с няколко прекачвания.

# 607
  • София
Mira_X, какво да ти кажа - рискове от закъснения и отменени полети има винаги. Просто се надяваме да не ни се случат на нас. Иначе не трябва да пътуваме изобщо.
За трансфери от летището в Катания аз гледах тук, не пише нищо за прекачване. Но трябва да се запази и плати поне ден по-рано. Цената засега е 25 евро, което ми се струва добре. Още повече че стига за по-малко от 2 часа директно до пристанището. Ако се пътува с влакове и автобуси е доста по-сложно. А гарата на Милацо е на почти 3 км. от пристанището. Но ще видим. Засега мен ме притесняват самолетите. Раян са обявили разписание за Катания само до края на март и не знам дали изобщо ще имат полети през лятото. Уиз имат разписание с доста високи цени, но и то не е сигурно - миналата година малко преди Коледа спряха няколко маршрута до Гърция, за които също имаше лятно разписание и се продаваха билети. А от самолетните билети зависи колко нощувки ще останем в Сицилия. Иначе и аз мисля да добавя една нощувка в Липари, ако имаме време. Вижда ми се много приятно. Между другото, цените на билетите за корабите не се никак ниски - 20-25 евро на човек на посока. Така че една разходка от Милацо до 2 от островите и обратно си излиза около 70 евро на човек. За мен това си е сериозен разход и може да повлияе на плановете ми. Възможно е за следващото лято да се вдигнат и още. Но да сме живи и здрави ще видим как ще са нещата. Явно към момента не е възможно да се правят големи планове за пътуване в тази посока.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 16:39 от миленка_д

# 608
Върнах се от Сицилия. Страховете ми бяха неоснователни. Не се прибирах по светло. Хотелът беше на 6-7 мин по тесни улички (не толкоз добре осветении) от  Via Etna.  Украсяваха със светлини за Коледа. На няколко места имаше полицейски коли, които някак ми вдъхнаха спокойствие. Vilichka, и аз не се почувствах застрашена. Благодаря за успокоението. Всичко, което видях си заслужаваше. Има и нетолкова приятни страни- мръсничко си беше. Опитах прословутите аранчини, много ми харесаха. Качих се на купола на църквата, от която се открива панорамна гледка. По брега с паморамния бус също пътувах. Извън сезона не е претъпкано, да не кажа пусто в Таормина и Ното. Да уточня ,че се качих с асансьор от паркинга на автобуса до центъра на Таормина. Тук бях чела ,че има автобуси безплатни градски. Не видях такива, може и да е имало. Но има асансьор. Сиракуза също е прекрасна! Препоръчвам Сицилия за разходка, но може би мааалко по-рано, не чак края на ноември. Благодаря за съветите!

# 609
Някой възползвал ли се е от допълнителните атракции, които ми предлага Booking? Интересувам се конкретно от тази Day Tour to Giardini Naxos, Castelmola & Taormina.

# 610
Някой възползвал ли се е от допълнителните атракции, които ми предлага Booking? Интересувам се конкретно от тази Day Tour to Giardini Naxos, Castelmola & Taormina.

Тези места сами може да си ги разгледате за без пари.

# 611
Върнах се от Сицилия. Страховете ми бяха неоснователни. Не се прибирах по светло. Хотелът беше на 6-7 мин по тесни улички (не толкоз добре осветении) от  Via Etna........... Препоръчвам Сицилия за разходка, но може би мааалко по-рано, не чак края на ноември. Благодаря за съветите!

Къде беше отседнала?

# 612
  • София
Здравейте .
кои месеци са по-спокойни в Сицилия  , но да става за плажуване , април рано ли е ?
Мислих  август да ходим , но не се безстраших заради жегата !

# 613
Юни, ако ще се къпете най-рано, даже може и тогава да е студена водата, или към средата на септември.

# 614
  • София
Ние бяхме в началото на септември. За плаж беше идеално и водата - топла, но за разходки и разглеждане - брутална жега, каквато не съм търпяла никъде досега. За догодина планирам втората половина на юни, ще видим как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт