Сицилия - 3

• 56 906
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Писала съм, първата половина на юни брахме такъв студ във водата, на какъвто никъде не сме попадали, а беше горещо времето. Има си някакви течения там. Говоря за южните плажове, Марина ди Модика и Кристо Реденроте, от него пък по-южно няма.
От страната на Ното беше супер водата.

# 616
Къде се намира спирката на Interbus в Катания, Сиракуза и Таормина? До Ното има ли директни автобуси от Катания!

# 617
# 618
Ние бяхме около 20 юни миналата година. Градусите 35 и накрая 40, сахарска вълна. Водата във Фонтане Бианке – свежа, 23-24.

# 619

Hotel Best Western Mediteraneo

# 620
Ние ходихме преди няколко години на море в Мондело (нещо като вилна зона на Палермо). Беше през юли, а водата беше неестествено топла - не може дори да се разхладиш. Това ме навежда на мисълта, че през юни водата там би могла да е приятна (освен ако по време на нашата почивка тези температури не са били някакво изключение). През юли обаче плажът беше изключително пълен - основно с местни, което предполагам, че няма да е много по-различно през юни.

# 621
Диви,
Потвърждаваш ми нещо, което проучвах. Гледах някакви клипчета, как се загрява водата на Средиземно море и за Сицилия първо около Палермо се стопля.

# 622
Ние бяхме изненадани, защото сме били преди това в Тоскана, където морето е същото, но водата беше хладна на фона на температурите на въздуха, та очаквахме нещо подобно и в Мондело, но явно влияние оказват местните течения.

# 623
Здравейте,

Ние утре вечерта отлитаме  и се връщаме в събота. Имаме общо 4 дни за разглеждане. Ще спим в хотел в Катания на 2 минути пешеходно разстояние от централната автогара. Програмата ни е тази:

Първи ден: Сиракуза
Предварително сме закупили автобусни билети от Катания до Сиракуза и обратно през bookaway. Първо ще разгледаме остров Ортигиа и после отиваме в Neapolis Archaeological Park

Втори ден: Таормина
Платихме за тур с pick up от хотела. Програмата е тази https://www.viator.com/tours/Catania/Giardini-Naxos-Taormina-and … ia/d22664-19933P5

Трети ден: Рагуза
Автобусните билетите пак са от bookaway, като ползвах % отстъпка ( не помня точно  или 5 или 12 процента ) намаление за второ закупуване. Ще обиколим Рагуса Ибла.

Четвърти ден: Катания
Полетът е вечерта и имаме цял ден да разглеждаме. Ще започнем от Винченцо Белини и ще стигнем до Урсино, като ще влезем  на колкото може повече места. От това, което четох и гледах, оставам с впечатление, че има две неща, които задължително трябва да се опитат - Arancini https://en.wikipedia.org/wiki/Arancini и другото са спагети с патладжан https://en.wikipedia.org/wiki/Pasta_alla_Norma

На 10-и януари отиваме за 4 дни. Засега са сигурни само датите (защото са купени билетите) и съм букнал кола.
В описания план липсва Палермо. Как мина при вас изпълнението на плана? Дали ако сме с кола, ще има шанс за Палермо или пък може да заменим някоя от описаните дестинации с него?

# 624
Зимата подходящо ли е за посещение в Сицилия - януари, февруари? Интересува ни най-вече разглеждане на историческите забележителности - Сиракуза и др.

# 625
  • София
Благодаря, миленка_д!
За известно време бях оставила темата за пътуването.
Относно трансферите ме притесняват тези закъснения на нискотарифните компании, та за това не изключвам и възможностите за влак и автобус, но тези шатъл-бусчета са добра идея.
Във Фейсбук открих една българска екскурзоводка живееща в Сицилия, която има публична страница във Фейсбук: https://www.facebook.com/Unabulgaraapalermo
Може да бъде полезна и на вас с информация.

# 626
  • София
-- Как да стигна с обществен транспорт от Катания до Чентурипе?
Rome2Rio казва с такси, moovit не работи, Google maps не показва спирки за да видя маршрутите на преминаващи автобуси. Намерих една автобусна фирма ( Romano Bus ), но с курсове само следобед към Чентурипе.
-- Месина за дневна разходка заслужава ли си? По снимки от Мапс ми е на кантар.

# 627
Това намирам за Чентурипе

# 628
Какво има в това Чентирупе? Има транспорт за навсякъде,но е в определени часове и дни ,а не като градски транспорт. Пробвайте  AST bus line

# 629
  • София
Какво има в това Чентирупе? Има транспорт за навсякъде,но е в определени часове и дни ,а не като градски транспорт. Пробвайте  AST bus line

Попадна ми тази снимка от една страница във Фейсбук - наясно съм, че няма как да видя тази гледка, но ме заинтригува и искам да посетя.
Прегледах сайта на AST и всичките им 120 линии - не откривам и там.

Общи условия

Активация на акаунт