А английски няма ли да учим? - 3

• 79 111
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
А вие разбирате ли филмите и сериалите на английски език без субтитри? Чувате ли ясно думите, които изричат актьорите? Разбирате ли всички думи и схващате ли смисъла на изказаното? Кой акцент ви е по-труден да разберете -британски английски или американски английски?

# 631
Виж тук, това приложение и кото се изтегли в.безплатната версия има различни националности и акценти,
https://youtube.com/shorts/_qQhFyDqFXI?si=ymIhe7IV659vA8MT

Аз платих за 3 месеца и сега си "говорим" избрах американски акцент.

# 632
А вие разбирате ли филмите и сериалите на английски език без субтитри? Чувате ли ясно думите, които изричат актьорите? Разбирате ли всички думи и схващате ли смисъла на изказаното? Кой акцент ви е по-труден да разберете -британски английски или американски английски?
Лесен за разбиране е акцент с който си свикнала, труден е с който не си.
Те са толкова много акценти че е трудно да се каже... дори и "американски английски" го свързвам повече с определена лексика при съпоставка с британския, отколкото с акцент. А от Обединеното кралство баш си бритиш акцентът не е най-трудният... пробвай с някой от Глазгоу Joy  Смехът тук не е към теб де, просто става смешна ситуация по принцип Grinning

# 633
Момичета, от София, има ли някой започнал вече някъде по англ. език? За В1 се интересувам...
Направо се учудвам на незаинтересоваността на школите. Ако не искат парите, защо въобще кандидатстват?
С някои се опитвам да се свържа, все едно са потънали вдън земя, другите пък са се отказали....  Тези Александър пък въобще работят ли? От няколко дена телефоните им не отговарят. Или дават заето и сами изключват, или свободно и никой не вдига.

# 634
Предполагам сте получили мейл от Кабината с попълване на формуляр за потребителски нагласи

Все още не съм го попълнила, като им отправих запитване дали все пак има опция за 2 пъти в седмицата (или поне 3 път да е в събота/неделя).
Като намекнах, че сме работещи и с деца, а този график е доста интензивен времево.

# 635
  • столицата
Охо, хич не намекнах. Направо им го натъртих. Бързат да си вземат парите и ще препускат.

# 636
Е, мислят за вас от Кабината Joy
Ако сте събота и неделя, оставили са ви време да поспите, а през седмицата няма да губите тренинг - ще е тичане между работа, задачи, курс, учене, деца и т.н. , не може да се оплачете Joy

Егати графиците, не знам кой ще се навие.

# 637
  • София-Младост
Аз нямам имейл, дано пратят...но съм за дните през седмицата. Абсурд е два дни подред да уча език и то в почивните точно.

# 638
  • София
Събота/неделя 6.5ч??FlushedJoy

# 639
Група, вие запознати ли сте: дали може майка ми да вземе ваучер, а аз да присъствам на уроците вместо нея? Не ми трябва сертификат, знанията са ми важни.

# 640
  • столицата
Казаха ми, че от Агенцията по заетостта ще правят внезапн проверки. Рисковано е. Да не ви карат после да платите курсовете

# 641
Ако курса е дистанционен, едва ли ще обикалят по къщите на хората... А и дистанционно може да участваш от всякъде.

# 642
Още по-лесно е. Среща в zoom, те проверяват хисторито на логовете, присъстват на част от урока. Нас вече ни посетиха от бюрото по труда, учителката каза, че проверявали и предадените тестове - има ли, няма ли. Просто ще почнат да питат при разминаване, затова в школата няма да го разрешат.

# 643
  • София
Имам приятелка, която започна миналата седмица с ваучер ниво Б1 към Училища Европа (Есет) . Два пъти седмично по 2 часа е, вечер. Извикали са ги на среща, дали са им безплатни учебници и уроците са онлайн.

Аз още чакам при същите да се сформира група от А2.

# 644
Цитат
Среща в zoom, те проверяват хисторито на логовете, присъстват на част от урок
.
Да де ако някой се е логнал, независимо кой и си следи уроците, предава си тестовете и т.н. какво?
Камерите задължителни ли са за учениците?
Само дето на финала сертификата ще е издаден на титуляра на ваучера...
По време на дистанционното обучение на студенти а и ученици май доста баби присъстваха на On-line обучение вместо внуците например (с повредени камери и микрофони Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт