Поликистозни яйчници - Тема 5

• 59 432
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Някоя дама от Варна може ли да ми препоръча добър специалист за ПКЗ..става въпрос за голяма разлика между хормоните  LH и  FSH.. старата ми гинеколожка ми беше казала или дуфастон или противозачатъчни...първо ми предписа дуфастон за 6 месеца и нямаше разлика и след това Белара,които ми каза да ги пия над 1г. Изпих вече 3ти блистер,но просто цялата се изпъпчих,качих малко кг и просто не искам да пия противозачатъчни..за това нещо има ли други алтернативи?

# 151
Някоя дама от Варна може ли да ми препоръча добър специалист за ПКЗ..става въпрос за голяма разлика между хормоните  LH и  FSH.. старата ми гинеколожка ми беше казала или дуфастон или противозачатъчни...първо ми предписа дуфастон за 6 месеца и нямаше разлика и след това Белара,които ми каза да ги пия над 1г. Изпих вече 3ти блистер,но просто цялата се изпъпчих,качих малко кг и просто не искам да пия противозачатъчни..за това нещо има ли други алтернативи?
На мен ми бяха изписани Пикозитол и С-Фем за хормонален дисбаланс  за нормална овулация и цикъл за делене на яйцеклетката и т.н прочетете повече информация за тези прахчета.Скъпички са но съм много доволна от тях.

# 152
Здравейте
С поликистоза и ИР съм.
Правим опити от 2 години.
Вече съм в нервна криза и депресия.
Мислихме да правим инсеминация..
Петък дори имам час..
Но реших да не правя нищо.
С наднормено тегло съм и реших да отслабна..
Надявам се с отслабването да ми се оправят и проблемите.
Моля ве дайте някакъв приблизителен режим за поликистоза и ИР.
Нямам и никаква воля.. в последния месец 4 пъти започнах диета и я спирах..
Решила съм се вече на 100% ..
Постоянно ту отслабвам - ту качвам..
Сега искам да отслабна за дете.. та след като родя , ако ще и 300кг да съм..

# 153
Хроничната хиперинсулемия е в основата на СПКЯ.  Тук препоръчват ВМ-НВХ,  което най-успешно поддържа ниско ниво на инсулина.

http://www.tuitnutrition.com/2019/06/pcos.html?m=1

Заповядай в темата за НВВМХ,  в първия и пост ще намериш много научна информация

https://m.bg-mamma.com/?topic=1153191

# 154
Кето диетата има много полезно влияние върху СПКЯ.

# 155
Чак кето се страхувам да препоръчам на Зорница.  Но НВ-ВМХ  с до 50-70гр въглехидрати силно препоръчвам.
Зорница,  кето диетата е разновидност ВМ-НВХ с ограничение на въглехидратите до 20-30гр.

# 156
Здравей, иди на ендокринолог, ако не си ходила, ще получиш и насоки за хранене. Зависи колко е напреднало ИР, дали имаш други нарушения - висок холестерол, триглицериди.
За хора с ИР трябва нисък прием на въглехидрати и то за постоянно, не само колкото да се отслабне, нещо което да  е нормално хранене. Кето диета не може да се спазва дълго.

Последна редакция: пн, 25 ное 2019, 23:21 от Одри

# 157
Аз пазя диета почти без никакви прегрешения, тежа около 52-54 кг на 165, но при мен тя дори с инозитол /инофолик НЕ дава резултат. Става въпрос, че спазвам това вече години, но без успех. Има ли някой като мен?

# 158
Здравейте днес моя доктор ми каза че имам липса на овулация и имам много кисти в яйчниците. Има ли някой запознат и който е минал по този път да ме успокой малко или най малкото да каже през какво ще мина. Много се притеснявам искам един ден и аз да имам детенце. Ще успея ли да се радвам на този дар от бог

# 159
  • Dope Reach
Здрасти, всичко е възможно, моят съвет е да провериш дали нямаш ИР. Лекарят предписа ли ти нещо?

# 160
Здравейте, дами!
С кисти да сте пили Chlomardinon (аз съм в Германия, гледах че и в БГ го има същото)
Аз сега съм с 2х2, общо 4 на двата яйчника, като едната може да е на 3ти месец вече Simple Smile Така и не успяха да ми кажат, защото контролите ми са през 3м 😑

# 161
Здравейте, според вас ако забременяване със СПКЯ не се цели в близките 12 месеца, има ли смисъл да се отиде при специалист по репродуктивна медицина?

# 162
Според мен лично не - по-добре е да отидеш при добър ендокринолог.

# 163
  • Благоевград
Ако няма овулация, това време е достатъчно да се провери какво е положението и организмът да проработи сам, та когато дойде време за забременяване да има по-малко проблеми.

# 164
Дъщеря ми беше в ендокринология.Оцелихме 3 ден от МЦ ,а поле не помня на кой ден ходихме за едни други.Първо докторката обясни ,кръв за изследване на хормони се взима след като си полежал поне час .Правиха и натоварване с глюкоза .Оказа се ,че хормоните са в норма.Индекса на инсулиновата резистентност е на горна граница .Направиха и в отделението ехография на щитовидна жлеза и на яйчници.Е потвърди се диагнозата ПКЯ . О и хормоните които предизвикват овулация са на долна граница.Казаха ,че това е от стрес.Ама тя дъщерята все е под стрес.Назначиха глюкофаж хr 500 ,пиконазол .,неоксид ,Q10, и геритамин.Хранителна диета -намалява (направо изключва )въглехидратите ,да увеличи мазнините (липидите са и ниски) .Редовна физическа активност (тя ходи на плуване 1 път седмично и на ел пътеката в къщи поне 1 път седмично)  Контрола ни викат след 6 месеца .

Общи условия

Активация на акаунт