Случи ми се нещо странно XX

• 62 776
  • 703
  •   1
Отговори
# 600
  • Deutschland
За съжаление четеца ми не поддържа пдф, а нямам компютър тук и не мога да преформатирам Sad

# 601
Ако лично види това, което остава след смъртта от нас, ще повярва.Е, аз съм виждала.

Моля, моля, разкажи!

Преди време разказвах в този форум. И други разказваха, съвсем честно, с чисто сърце. Съжалявах после. Някои напуснаха форума. Вече не правя такива грешки.

# 602
Жалко.
За това казвам ,че до края няма да разбера за какво става въпрос.Но,току виж,съм се изненадала приятно с някоя вечност.
Като се замисля,кое ли му е приятното да се преродя пак.

# 603
Аз не искам да се прераждам. Не искам да ми се извисява душата, да се сливам с божественото и пр. Но не знам дали може да се отърве човек от тази матрица. И ако може как става. Според някои хора бялата светлина след смъртта е капан, вкарващ те отново и отново в цикъла. А цикъла е нужен на по-напред нали същества от други измерения, които черпели от нашата енергия, когато страдаме тук в това измерение. Може и да са пълни измишльотини, но искам да знам какво ще стане, ако не отидеш към светлината. И как да устоиш да не отидеш, ако ти се покажат милите баба и дядо, примерно. Ако изобщо наистина са те. Любопитно ми е Ън има ли отговор на тия въпроси.

# 604
Ама ,как може да се измъчваш по тези въпроси ! Нито прераждането ,нито Бог са сигурна работа.Нито ,някой ще те утрепе ,ако вярваш в нещо .Човек трябва да е гъвкав , и ако на теб ти носи утеха да вярваш в нещо ,не трябва да изпадаш в драми .а да търсиш истината.Всички я търсят,за себе си знам ,че докато съм жива ,няма да я намеря.Важен бил пътят.
Конкретно за съборите ,дето вземали някакви решения -ами ,че те са политически решения,които устройват църквата и богатите.Никейският събор е бил 325 г,ти се замисли тогава какви са времената и какви сега .
Ако не съм била ясна ,насреща съм .

Тя не иска утеха, иска отговори. Simple Smile
А няма кой да й ги даде. Всеки казва, че ако лично може да общува с духовните си пазители, ще повярва. Ако лично види това, което остава след смъртта от нас, ще повярва.Е, аз съм виждала. Но съмнението не ме напуска. И не, не защото съм атеист по мироглед и възпитание. А защото е толкова странно, че просто не ти позволява да повярваш. Липсват ми сетива, за да разбера, да приема, да бъда сигурна.Липсва ми чувството за вечност. Защото съм родена с мисълта ,че съм смъртна. Защото още не мога да разделя в сърцето си тяло от Дух. Деля ги само в мисълта си, а то не е достатъчно. Така мисля.
Благодаря, момичета, за отговорите. Ън, аз съм чела и препрочитала старите теми и мнения почти 10 пъти, откакто преди години попаднах на форума. Смятам, че не всички хора са способни да асимилират разказаното от теб и това ги плаши. Но твоите мнения съм чела с особено голям интерес.

Liola, опитвам се да не изпадам в драми, но този въпрос наистина ме терзае и ме човърка. Всеки ден ми изниква в главата. И няма нито един! човек покрай мен, с когото да мога да го обсъдя. Или ме гледат сякаш съм луда, или ме слушат с интерес, но до тук.

Може би ключът е дали ще се поддам на религиозната манипулация или ще последвам вътрешния си глас. Аз лични случки, които да ми докажат, че се прераждаме нямам. Освен един странен сън, в който един човек, смеейки се ми каза: -Не ме ли помниш? Аз попитах откъде да те помня? и той отговори -От предишния ти живот.
Така приключи съня и въпреки, че въобще не беше страшен, се събудих примряла от страх. Държа ме половин час този ужас. Но може да е бил просто обикновен сън.

Та, смятам за редно да се доверя на себе си. Щом съм прочела въпросните книги - имало е защо да попаднат в ръцете ми. Щом съм достигнала до момент да се измъчвам по този въпрос - има защо. И вероятно отговора на тези мои терзания е именно в "има защо". Няма да загърбя личното си усещане, заради куп хора, седнали да си правят църковен събор.
Всяка една частица от мен вярва в прераждането и в това, че ние сами избираме живота си. Усещам как просто нямам сетивата, за да възприема истината. Сякаш е ей тук, наблизо, всичко, което искам да знам, но съм като слепец пред картина.
Извинете за дългия пост и разсъжденията ми.

# 605
Аз вярвам в прераждането. И малко извън темата, но много искам да се преродя в домашна котка с грижовни стопани Animal Cat2

# 606
Много офтопик е, но да се изкажа и аз докато сме на темата за прераждането. Всичката сериозна литература дето съм чел го потвърждава, но по-интересното е защо повечето хора го отричат. В света има около 2.2 милиарда християни, 1.8 мюсюлмани и поне още 2 неверници. Около 6 милиарда, който го отричат по груби сметки. Според мене човек най-често мисли както му изнася.
Колко хубаво би било ако няма...
1) Веднъж се живее. Мога да си живея както ми е кеф без да се осъдя за нищо.
2)Има ад и рай. Остава само да се излъжа, че съм за рая. Няма нужда да се изправям всички сме грешни, но добрите хора отиваме в рая. Познавате ли някой, който не се счита за добър човек? Аз не.
3)Прераждане, УЖАС. Всичко си има последствия (ще си платя за всичко) Докато не изправя всяка слабост и не разлюбя земния живот ще идвам отново и отново. Ще живея в мизерия 80% от преражданията си (горе долу толкова от населението на земята живеят така). С две думи умиране има отърване няма... Simple Smile
Е как да вярваме в тва гадно прераждане. Императрица Елена също не и е харесало та е наредила да махнат всички текстове от библията за него.

# 607
mythbusters , една лъжа повторена 100 пъти пак няма да стане истина. Писала съм и преди, ще го напиша и сега - никога в Библията не е имало текстове за прераждането. Защото просто такова няма.  Теорията за прераждането е в непримиримо противоречие с Христос, Бог, спасителният план, кръста. Това е казано накратко. Едното е човешка измислица, която, нека си го кажем направо, води човек далеч от Христос, а другото е божие откровение. Не знам защо хората токова харесват тази измислица за прераждането! Може би защото е удобна. Защото не те ангажира с един личностен Бог пред когото си отговорен? Защото сам си слагаш стандартите, но не истересуваш какво в действителност иска Създателя от теб? Не знам как въобще тази индийска глупост е пуснала корени в толкова човешки умове, че дори и в християнските държави.

Gerrch, божието слово не е религиозна манипулация, то е Истината. Вътрешният ни глас не е правилен компас за абсолютно нищо, често той греши и не може да ти бъде ориентир. Ако още не е късно, върни се към Истината, която Бог ни е оставил в Словото си, и остави индийските безмислици настрана.

Последна редакция: пт, 30 авг 2019, 00:11 от Morning Star ✩

# 608
Morning Star супер щом няма, аз нямам желание да има ни най малко Simple Smile Казвали, че като ума ти е воден от желание не можеш да видиш истината.

# 609
Оффф, да се върнем към темата може ли? Не е за кой в какво вярва. Ън, или казвай, ако ще казваш, или престани с тези намеци. Повечето ти постове са, че знаеш нещо, но няма да ни го кажеш. Щом не бива или не искаш да казваш, не е необходимо да загатваш и да будиш любопитство.

# 610
Оффф, да се върнем към темата може ли? Не е за кой в какво вярва. Ън, или казвай, ако ще казваш, или престани с тези намеци. Повечето ти постове са, че знаеш нещо, но няма да ни го кажеш. Щом не бива или не искаш да казваш, не е необходимо да загатваш и да будиш любопитство.
Подкрепям😁

# 611

Цитат
Ън, или казвай, ако ще казваш, или престани с тези намеци. Повечето ти постове са, че знаеш нещо, но няма да ни го кажеш. Щом не бива или не искаш да казваш, не е
Е, ти още малко и ще ме набиеш виртуално. Joy Всъщност казвам доста неща, но не ги твърдя, защото в тази материя никога не можеш, а  и не трябва да твърдиш нищо категорично. Олекваш.Нямаш материални доказателства.

Цитат
Аз не искам да се прераждам.

За някои има прераждане, за други няма. В смисъла, в който го разбираме. Поне така се твърди. Не съм чак толкова напред, та да съм стигнала до там, където да ми го кажат. Laughing

Да, изглежда примамливо да правиш каквото си искаш и после да не се налага да плащаш за идиотиите си. Обаче....само от наша гледна точка. Защото когато не сме в тялото, сме различни, много различни.Видях себе си в такава светлина.Нещо много по-различно от скромната ми особа тук съм.
Затова имаме други цели и стремежи. Създадени сме да се стремим към центъра, към Създателя, защото сме частица от него, най-буквално казано.А и чувството да бъдеш заедно с всички свои други инкарнации е просто неземно.И всеки драпа натам.
Някак си го представям така: ако няма да се прераждам, какво става с духа ми след смъртта? Отива в общата информационна банка и се записва моята следа там някъде, смесвайки се в общия казан.Само толкова.
Ако ще се връщам, това е един безкраен процес. Била съм тук и пак ще бъда.Имам време тук, имам и на друго място. Там ме чакат сродните ми проявления.С тях обсъждам и решавам какво следва. После ще се преместя в друга плътност, ще отида и на по-добро място, ще опозная много възможности.Защо да го пропускам?
Дали е така? Не мога да твърдя. Никой не може. Твърде много са хората, които са виждали себе си в други времена, при други обстоятелства. Не са малко и тези, които са се виждали в друга среда, не на Земята. Аз не съм се виждала, но съм склонна да приема, че това е вярно. Ако един фантазира или сънува, другите какво правят? И обратно, ако някои го правят, защо не всички, защо на някои не им се случва никога да стигнат до такива моменти? Въпросите са много, отговорите са по-малко и оттам идва объркването.
Има много хора, които умеят да медитират/не го бъркайте с релакса/. Задават въпроси и получават отговори. Питаш защо нещо ти се случва и отговорът идва в главата ти. Понякога те изумява, съвсем други са ти представите и очакванията. Откъде идва тази странна и неочаквана информация?
Това може би не е по темата. Но е странно. Случва ти се да видиш себе си в съвсем неочаквана светлина. Това е случка, странна и необяснима.
Поне половината хора, които влизат в тази тема,казват, че летят насън. Ходят на странни места.Някои се забавляват, други са уплашени. Според характера са реакциите. Това също е странна случка.Доста по-необичайна от това да си погледнеш часовника и да показва 13.13 примерно.
След смъртта не знам какво става, но.....
Преди 6 месеца починаха майка ми и баща ми. Един след друг в рамките на 20 дни.Беше доста стресово, макар че те вече бяха възрастни хора. Няколко месеца преди това сънувах родителите на баща ми. Дядо ми каза, че е извикал баба ми и я е довел с него.Останах с впечатление, че е важно, защото се случва за първи път. Тя отдавна ни напусна, преди 40 години.Чак след като баща ми почина се сетих ,че са дошли, за да го посрещнат. Задавах си разни въпроси: къде е баба, та е трябвало дядо да я вика, за да дойде? А винаги съм знаела някак инстинктивно, че те са на различни места. Виждала съм мъртви в астрала. Други явно са на други места.
веднъж една дама, която може да ходи на различни нива в астрала, а не само в ниското, каза, че всеки стига до там, докъдето е израснал. Тя стигнала до някакво ниво и опитала да се изкачи по-високо, но просто била блокирана, нямала път.Каза, че не е дорасла още да стига по-високо и да види какво има.А аз изобщо не мога да се качвам, явно съм съвсем в началото.

# 612
Kакво да кажем ние с гайдите-само някой прост сън от време на време.
Радвам се ,че споделяш,благодаря ти !

# 613
Ън, толкова ми е интересно да те чета, дори и само загатваща и леко открехваща вратата на опита и познанието си. Благодаря ти. Аз се радвам на всеки твой пост, защото във всяко твое недоизказано мнение има достатъчно информация, стига човек да иска да я види. Не спирай да се включваш в темата. За мен ти дори и с малкото, което казваш, казваш много повече от повечето пишещи и споделящи в темата(вкл. и аз).

# 614
Офтопик- всеки вярва в каквото реши. За това е вяря. Не може някой да застане да минобяснява че християнството/ мюсюлманството/ юдизма/ будизма и т.н. е единственната правилна религия. Ако беше така нямаше да има толкова религии. Ако всички почваме от един господ защо има толкова религии. Уважавам хора успели да излезнат от тези примитивни виждания. Уважавам и правото на човек да вярва в който бог си реши, но някой да започне да обяснява как неговата религия е единнственната и всички останали са неверници/ измислици... това ми говори колко много е ограничен един човек!!!

Вярвам в прераждането. Имам усещането че е правилно. И аз от малка си задавам страшно много въпроси, които не мога да обсъдя с никой. Една възрасна жена ме срешна и започна да ми говори за неща случили се в детството ми. Всичко беше вярно, тя няма от къде да ме познава, говореше ми и неща за отминалия ми живот. Каза ми че любовта която имам към Австралия е затова че съм прекарала предния си живот там. Каза ми също че съм била убита и рожденния ми белег е от това. През цялото време не съм казала и дума, стоях с ококотени очи, та няма как да е казвала каквото искам да чуя. Нямах време щях да си изпусна рейса и тръгнах. Каза че пак ще се срещнем когато имам нужда от отговори. Тя беше на автогарата, само докато се кача вътре и седна жената изчезна. Имаше идеална видимост навсякъде, но никъде не я видях. Все още не сме се срещнали.

Също така преди години почина бащата на пастрога ми. Той много ме обичаше, беше военен и аз бях хванала по този път. Явих се на изпита, покрих го, но не ме приеха. Отказах се. Няколко дни след това чакам майка ми пред един магазин и един мъж се блъсна в мен. Погледнах го- той е 😱 Сърцето ми щеше да се пръсне направо. Попита ме 'какво става с военното', казах че не ме приеха и той ми каза че трябва да съм по настоятелна, че когато му е времето ще стане. Аз така и не се опитах повече защото бях решила да заминавам с гаджето (вече мъжа ми) за чужбина. Все още ми е мечта, но вече имам семейство, деца, и някак това не е професия за една майка, пък и вече надали мога и на половина да покрия изискванията

Общи условия

Активация на акаунт