Лятото горещо е на прага, времето към ОКТОМВРИ се скъсява

• 15 795
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
  • Откъм Варната
KaliMa, много е сладка кошарката, но мислиш ли, че ще ти е удобна? Тези, които са за път са само на едно ниво - доста ниско разположено и нямат възможност за регулиране в зависимост от височината. От друга страна, ако много пътувате с бебчо, разбирам избора ти.

Аз тази която гледах в Хиполенд мисля че беше на 2 нива, и с колелца от едната страна пък и в къщи няма много място, даже бебчо няма да си има отделна стая ( за сега)  и място за дървена кошара хич няма, и тази поне ще мога да си я местя лесно ако се наложи, пък и като го водим при баба на село да ми е спокойно, че ще има каде да спи, мисля че в най-лошия случай до като стане на годинка и половина - две ще може да спи в нея. Иначе съм харесала и ето тази http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_69&products_id=2075 многофункционална е и става за мнооого дълго ползване, но както казах няма място и ми идва много скъпа

# 211
Лейди Тюленита и Хера- благодаря ви за розовите поздрави!! и аз се радвам,4е пак ще имаме моми4енце...тати да му мисли с 3 жени как юе се оправя!!!;-))
Ина4е  да питам - някоя от вас да пие МагнеВ6? заболяха ме бъбреците  от него/...

поздрави на вси4ки мам4ета- бъдещи и настоящи...Wink

# 212
  • Стара Загора
Относно леглата съм избрала нещо подобно http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=23_69&products_id=2071 Има ги тука в един магазин в Стара Загора.
Mery_red чела съм, че магнезия може да предизвика болки в бъбреците от по продължително приемане. Виж си пусни урина за всеки случай Hug

# 213
Здравейте мам4ета,
ние с нашия тати току що си боядисахме коридора,ве4е и тои отпада като задалжение,остана ми само хола но тои утре,сега ще ве4еряме и в леглото 4е ни 4ака утре едно местене едни неща ужас.
Е до утре и да се наспинкате.

# 214
  • София
KaliMa ще те разочаровам, но няма да искарате 1.5 - 2 горини в това легълце. Ние имаме подбно (имаме както такова, така и дървено) и от както каката стана на около 11 - 12 месеца въобще не мога да си представя да спи вътре. Та тя като се изправи може да се обърне с него, а се води от по - стабилните, а и тя не е от буйните деца. Задължително обаче гледай да е с 2 нива, в началото си е от голяма полза второто ниво. Но знам ли, може и да не съм права и във вашия случай да се ползва по - дълго  newsm78

Mery_red аз пия Магне Б6 от мнооого време както бях писала, но досега нямам странични проблеми, дори напротив. Освен че ми спира контракциите, вече нямам и крампи и изтръпвания на мускуките на краката и ръцете Simple Smile

Миньон, по принцип не е лошо да си избереш поне болница (или съответно лекар) където да раждаш. Обикновено се ходи там чак след като ти издадат болничния и обменната карта (45 дни преди термина), а ако няма да имаш уговорка с никой може и направо за раждането да отидеш в болницата Simple Smile

# 215
Благодаря, Куки! Ще добавя още една задачка в списъка си.  Grinning Най-вероятно ще се ориентирам към Тина Киркова, защото моята лекарка има договор там, а и е оборотно, но първо трябва да поразпитам, да видя, да събера отзиви. С мъжа ми обмисляхме и вариант да родя в чужбина (той има страхотно предубеждение по отношение на родното здравеопазване и то е с основание), но май не е много добре да пътувам 2-3 хиляди километра в 9-и месец.

Мери Ред, аз пия Magne B6 на ампули и съм адски благодарна на докторката, че ми го изписа. Преди това се чувствах като парцал, боляха ме ставите, гонеше ме депресия. Сега съм много по-добре и след обстойно проучване в Интернет съм истински спец по отношение на магнезия. Имай предвид, че организмът има свойството да регулира нивата му, като отделя излишъка чрез бъбреците и червата, така че е почти невъзможно да се предозира. Куки е права - за нас е много важен, защото предпазва от контракции и мускулни крампи, освен това участва в усвояването на калция. Можеш да разбереш дали си го предозирала много просто - един от първите и задължителни симптоми на предозиране е разстройство.

Херка, и аз засега съм се спряла на този модел креватче. Изглежда ми солиден и практичен. А шкафчето мога да използвам като плот за повиване или поне за поставяне на козметика, памперси и прочее, защото видях и много удобно изглеждащи леки подвижни плотове, които се облягат на леглото. В такъв случай това легло също е подходящо, защото двете му страници са равни. За съжаление, за сега нямаме отделна стая за бебчо, която да обзаведа както ми се иска, затова ще гледам да оформя едно компактно и уютно кътче за него в спалнята на мама и тате.
А той днес ми е толкова кротък - чак започвам да се притеснявам...

# 216
  • Стара Загора
Херка, и аз засега съм се спряла на този модел креватче. Изглежда ми солиден и практичен. А шкафчето мога да използвам като плот за повиване или поне за поставяне на козметика, памперси и прочее, защото видях и много удобно изглеждащи леки подвижни плотове, които се облягат на леглото. В такъв случай това легло също е подходящо, защото двете му страници са равни. За съжаление, за сега нямаме отделна стая за бебчо, която да обзаведа както ми се иска, затова ще гледам да оформя едно компактно и уютно кътче за него в спалнята на мама и тате.
По същите причини и ние сме се спрели на този вариант Flutter
Снощи щях да гледам филма "Челюсти" и съм заспала...ама много ме е яд като започна филм и не го догледам а захъркам Crossing Arms Та ако някой го е гледам моля за доразказване...може и на ЛС Crazy
Мен сутринта ме поздравиха по коремчето...тактично и мило ми каза бебечо "Добро утро"....аз си го погалих а тати го целуна и сега стои кротко Heart Eyes
Лек ден мамчета Hug

# 217
ние ,засега сме се спрели на "Тина Киркова",но още не сме ходили да огледаме.вероятно първо ще се запишем на безплатните курсове там.моят гинеколог ме убеждава ,че не е необходимо да се уговаряме специално с някой доктор,а при който екип се паднем.смята че са "грешни " пари  и,че който и да е на смяна ще направи каквото трявба и без друго.
на нас ни е на 10минути пеша и това определя избора ни.

ако се случи преждевременно раждане,ме посъветваха ,че е най-добре веднага да се тръгне към МД,защото там имали най-добрите специалисти и достатъчно кувьози за недоносените бебчета.в другите клиники били само по няколко и в случай ,че са заети ,така или иначе,пак пращали в МД.

херка,пък моя юнак правеше истински лупинги рано сутринта  jumpuu,а обикновено е по-деликатен #Crazy.само не знам сънувах ли го или наистина върля из тумбака ми newsm78!

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 10:05 от oska

# 218
Здравейте момичета!
На мен май контракциите ми понамаляха, но преди да се поуспокоя ще видя днес как ще се чувствам. Оска, аз и преди имах тежест и усещах втвърдяване - повече от 30-40 пъти на ден, но и доки като видя се сдобих с магнезия и но шпа. Важно е да не се усеща болка при контракциите, казаха ми, че ако почувствам болезнени контракции моментално да тръгвам за Майчин дом. Наистина там е националният център по неонатология и бебоците имат най-голям шанс. Аз искрено се надявам да не родя преждевременно и бебо да си изчака докрай в коремчето.
Иначе май трябва да понамаля темпото. Сега по 10-12 часа съм на работа и после по разни други задачи и като се прибера все нещо има да свърша. За домакинството татито ми помага тези дни, а после майка си идва от морето и тя ще поеме по-голямата част. Работа, ако се наложи, също ще спра, макар че не ми се иска. Един месец бях болничен и сега не мога да се нарадвам на колегите, а и е разнообразие. А и така добре ми върви работата тези дни. Бях почнала да вървя по 5-6 километра на ден, сега ще ги понамаля до 1-2.
За креватчето - и на мен ми харесва това с шкафа, ама нямаме място за такова. Иначе, като се разчетох из форума разбрах, че на някои креватчета им се свалят 2-3 пръчки от решетката и когато бебокът порастне е много удобно. Детето се научавало да излиза през отвора, а не да се прехвърля отгоре през решетката. Гледахме такива в "Айко", и като размери ни бяха удобни. Яни ми показа много хубав магазин за креватчета близо до пазара "Димитър Петков", там също си заслужава да погледне човек.
Лек ден и много  Hug !

# 219
А къде е този магазин? Заинтригува ме. Аз досега избягвах магазините за бременни, но май вече няма как - коремът ми е ОГРООООМЕН.

Миньонка, аз говоря за бебешки гащеризончета в Премама, но има и дрехи за бременни там, намира се на бул. Т. Александров, точно зад Булбанк. А още дрехи за бременни може да видиш и в Бенетон и там има намаление  Party

Аз също съм се ориентирала към Тина Киркова, защото моята докторка води раждания там. Кой ходеше още при д-р Джонгова? Да ви питам не сте ли останали от нея с впечатление, че не е привърженик на упойките? Аз много държа да съм с епидурална, иначе ми се вижда голяма касапница, а и нали сме в 21-ви век все пак...!

Легло още не сме избрали, но си мисля, че ще е дървено, а може да си вземем и една от тези кошарки за в хола, но количката определено ще е Куини - голям бонбон е тази количка!

Целувки и приятно доизкарване на уикенда!

П.П. Бубе, желая ти бързо оздравяване, знам колко е потискащо да си в болница, аз нали бях за кратко в началото в МД, предполагам, че навсякъде е тази мизерия, дано поне близките ти носят храна, че там с тези буламачи ще вземеш да отслабнеш наистина!

# 220
Здравейте мамииии smile3525

Толкова много сте изписали, незнам кога ще успея да ви прочета... newsm78

Влизам да ви се похваля, че изкарахме страхотно моренце. Бяхме във вилната зона на Слънчев бряг и беше много спокойно и тихичко. Вилата беше със 6 стаи общо и всички там са като едно голямо семейство. Има си ресторантче там, което е направо безплатно сравнение с цените в курорта. Всеки ден на плаж, под чадъра, не съм се къпала изобщо, нямах желание. Само крачката си мокрех. Скъсах се да ям палачинки. Мерих се сега у нас ами + 6 кг. съм. От 56кг. сега съм 62  Mr. Green

Качих снимки в албумчето от морцето да ме видите каква съм морска мама Heart Eyes

Целувам ви всички и когато ви изчета пак ще пиша txtloves newsm76

# 221
  • Откъм Варната
KaliMa ще те разочаровам, но няма да искарате 1.5 - 2 горини в това легълце. Ние имаме подбно (имаме както такова, така и дървено) и от както каката стана на около 11 - 12 месеца въобще не мога да си представя да спи вътре. Та тя като се изправи може да се обърне с него, а се води от по - стабилните, а и тя не е от буйните деца. Задължително обаче гледай да е с 2 нива, в началото си е от голяма полза второто ниво. Но знам ли, може и да не съм права и във вашия случай да се ползва по - дълго  newsm78...

Е надявам се догодина да не живеем в тази кибритена кутийка и тогава ще му вземем на бебчо нещо по стабилно, ама сега докато чакаме да одобрят плана за къщата ще сме като дядовата ръкавичка Sad

# 222
  • София
До сега разглеждах снимките от моренцето на всички ви, много са готини, искам и аааааааз  Cry

# 223
Здравейте,октомврийски тумбачета,може ли да присъеденя моята шкемба към вашата дружинка?
Казвам се Вероника и съм от Варна,но живея в Белослав.Термина ми е на 30 октомври,но ще родя няколко дена по раничко със секцио.Очакваме момченце и се присъединявам към отбора на мамите с контракции,о забравих това ми е втора бременност.
Пожелавам на всички бремелинки,оставащото време до термина ви да мине безпроблемно,да изкарате леко раждане и да се радвате на малки сладки бебешори.

# 224
Миньонка, аз говоря за бебешки гащеризончета в Премама, но има и дрехи за бременни там, намира се на бул. Т. Александров, точно зад Булбанк. А още дрехи за бременни може да видиш и в Бенетон и там има намаление  Party

Непременно ще го посетя. Даже днес планирам шопинг-разходка - дано работят в неделя!  В Бенетон пазарувах преди няколко месеца и нямаха почти нищо като за мене. Купих си само едни дънки, които, макар че се водят 3-6 месец и са размер XS, още ми се свличат. Но не пречи пак да разгледам. И без това баткото има нужда от дрешки. А за бебчо още нищо не съм купувала (от суеверие), но днес влизам в 7-и месец и по този повод мога да се престраша Wink

Цитат
Аз също съм се ориентирала към Тина Киркова, защото моята докторка води раждания там. Кой ходеше още при д-р Джонгова? Да ви питам не сте ли останали от нея с впечатление, че не е привърженик на упойките? Аз много държа да съм с епидурална, иначе ми се вижда голяма касапница, а и нали сме в 21-ви век все пак...!

Аз ходя при д-р Джонгова и съм убедена, че няма да те остави да се мъчиш. Именно тя настояваше като ми прави аборта да съм с пълна упойка, за да не изживявам болката и най-вече шока. Ако има нещо против епидуралната, сигурно е с основание. Аз пък не искам упойка, ако мога да изтърпя. Чак ако стане много напечено, ще позволя да ми я бият. И епизиотомия не искам. А с д-р Джонгова от сега се пазарим да не раждам със секцио, въпреки, че ми е  тесен тазът, така че прецени кой е по-голямата консерва Simple Smile)) Ако много държиш все пак на упойката - няма да ти я откаже.

Цитат
Легло още не сме избрали, но си мисля, че ще е дървено, а може да си вземем и една от тези кошарки за в хола, но количката определено ще е Куини - голям бонбон е тази количка!

Веничка, с тебе май имаме еднакъв вкус  Laughing. И аз съм харесала Куини, но се колебая между моделите Спийди и Бъз. Така или иначе без тест-драйв няма да мине, така че ако намеря време и за това - ще докладвам.

Добре дошла, angel2!   bouquet И по-леко с контракциите!

Общи условия

Активация на акаунт