Невинаги, когато обновяваме спалнята и #матрака, сменяме и #леглото. В тези случаи трябва да сме по-внимателни дали новият ни матрак ще пасне добре на леглото, което искаме да запазим. Правилната комбинация от двете ще ни донесе оптимална #почивка и комфорт през нощта.

Има три основни точки, с които ви съветваме да се съобразите:

1. Размерите на матрака спрямо вътрешните размери на леглото
Винаги мерете вътрешния светъл отвор на леглото. Не се водете по размера на стария ви матрак. Той може да се е деформирал с времето и да вземете грешен размер.2. Височина на матрака спрямо конструкцията на леглото
Важно е матракът да не е нито прекалено хлътнал в леглото, нито прекалено нависоко. Ако предвиждате леглото да има табла, съобразете височината на избрания матрак и с нея.3. Имате ли подходяща подматрачна рамка?
#Подматрачната рамка е важен аксесоар, който осигурява проветрива и хигиенична среда на сън, подобрява комфорта на матрака и удължава живота му.
●   При #еднолицевите матраци подматрачната рамка е вградена в самия матрак.  
●   При #двулицевите матраци е необходимо да се снабдите с отделна подматрачна рамка, която трябва да е с размера на матрака. Рамките с водачи допълнително регулират усещането за твърдост на матрака.Още полезни съвети може да прочетете в статията ни "Как да изберете матрак".

Разгледайте матраците и възглавниците на Magniflex на сайта ни или ни задайте въпрос в консултативната тема, за да ви помогнем с допълнителна информация.

#Magniflex
#ЕкспертиВСъня
#ЗдравословенСън

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:29 от Редактор***