СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 235
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Признавам, не можах да изчета всичко 🙄
Върти ми се един хипотетичен въпрос. Ако запишем детето си след първо или след второ класиране, но на трето класиране излезе свободно място в някоя по-желана паралелка, можем ли да изтеглим документите си и да подадем заявление за трето класиране?
Въпросът ми е по-скоро технически, а не дали е редно от морална гледна точка.
Да, но ако си изтеглите документи губите мястото от второ класиране, и се състезавате за едно единствено училище в трето класиране. Или ако за трето подадете на няколко училища, но не през системата, май си е ходене до всяко-всяко със съответните срокове и регламенти.

П.С. И аз се зачудих кое му е неморалното да си участваш според възможностите, дадени за трето класиране  Thinking

# 181
Всички оценки едновременно ли ще излязат или на което дете му е проверена работата ще се качва оценката?
За цялата страна, за всички деца, в един и същи момент.
Как си представяте проверката> Като класното от класната? Simple Smile
Има засекретяване, пък разсекретяване, пък описи, някой да подпише заповедта за пускане на достъпа до системата, етс.
Ако проверката по МАТ е до 26-ти, не мисля, че на 26-ти ще има резултати.
27-ми следобяд  Peace

# 182
  • София
Всички оценки едновременно ли ще излязат или на което дете му е проверена работата ще се качва оценката?
Всички резултати, от всички области, излизат в един ден и час. Тоест, би трябвало да е така! Миналата година, освен че объркаха първото класиране в София, някой беше объркал нещата в Сливен ли, Стара Загора ли, и за кратко им бяха пуснали класирането, после им го скриха. Joy Който беше успял да го види, беше почерпил! Хахаха
После още ден-два, хората чакаха на тръни, дали няма да се наложи да обясняват....

# 183
  • София
Звездица, за трето не могат да подават по отделните училища, на трето е пак през системата, но вече се разиграват само обявените свободни места. Това, за което ти говориш, е четвърто.

# 184
  • София
Звездица, за тртео не могат да подават по отделните училища, на терто е пак през системата. Това, за което ти говриш, е четвърто.
Извинявам се за заблудата  Embarassed
Да, права си!  Peace

# 185
  • София
...
И имам следния въпрос:
* резултатите от първо класиране излизат до 11 юли- това значи, че в училището се подава заявление за второ или се записва от 11 юли или от 12 юли до 16 юли/ само в работни дни/
Това май зависи от организацията на самото училище. В сайта на НГДЕК е обявено, че ще записват и в почивните дни.
Благодаря.
Но все пак- на 11,07 ще може ли да се подава заявление за второ класиране или да за  записва ?

# 186
  • София
Едва ли. В тазгодишната заповед не е определено откога започва записването /само докога/, но досега винаги е започвало от следващия ден, в който излиза класирането.

# 187
  • София
Birthday Много рожденици днес - да са живи и здрави всички! Balloon

Снощи пих ром с кола и после не можах да заспя от тази кола Laughing. Четох и темите от миналата година, и то точно тази, в която се чакат резултатите, и прочитам, че изпитът на НПМГ предстои и почвам да се чудя да не би да има и друга дата за изпита Joy - тотално изключих какво чета.

# 188
Болднатото вярно ли е?
"Оказва се, че дори специалистите от министерствотко не са се съобразили с последния правописен речник и неговите изисквания и бяха обявили като верен отговора „лесно преносим“.

Впоследствие от министерството оповестиха, че ще приемат за верни и двата отговора."
от БАН и МОН се сритаха за изпита в седми клас

# 189
Аз се обръщам към осмокласните мами - коя от вас ще сподели с мен литературата за 8ми клас. Ще купя всяко от произведенията, които трябва да се четат, а може и целия комплект. Искам да ги съберем и младежът да започва да ги чете след някоя и друга седмица. Дали ще е удачно да пиша и в осмокласната тема?

# 190
  • София
Моят син чете почти всичко на четец. Мисля, че доста майки бяха свалили в електронен формат книгите.

# 191
Честито на рождениците!

И още една гледна точка към НВО: https://clubz.bg/84482-za_katastrofite_na_pytq_i_katastrofite_v_ … MYwo8LCirQJtqqmcM

много добър текст!
Мисля, че трябва да направим нещо в тази посока.
Да минат страстите покрай класирания и записвания, петиция ли, обща жалба ли, не знам какъв е редът, но мисля, че все някой компетентен чете тук и би имал идея как да се направи официално. Бих отишла и на протест, независимо че мина за нас, толкова съм възмутена.
Шестокласни и петокласни майки, които четете тук - това пряко ви засяга. Нервите са страшно много, ако НВО продължава да е с една-единствена дата, повярвайте. От всички недомислици на МОН, това е най-голямата, за мен.

# 192
  • София
Аз имам следния списък:

Препоръчителна литература за осми клас:

1. Старогръцки легенди и митове на Николай Кун. Митовете за Прометей и за Едип. Троянски митологичен цикъл.
2. "Илиада" - Омир
3. "Любов" - Сафо
4. "Антигона" - Софокъл
5. Библия - сюжетите за грехопадението; За Каин и Авел; за Мойсей; за Исус; за Богородица
6.Пространно житие на Константин-Кирил
7. "Азбучна молитва" - Константин Преславски
8. "За буквите" - Черноризец Храбър
9. "Декамерон" - Джовани Бокачо - ден първи, новела трета "Притчата за трите пръстена"
10. "Дон Кихот" - Сервантес - глава първа и осма
11. "Хамлет" - Уилям Шекспир
12. Сонетите на Шекспир - сонет 91 "Един се хвали с ловкост и успехи..." и сонет 130 "Очите ѝ не са звезди..."

# 193
  • София
Аз се обръщам към осмокласните мами - коя от вас ще сподели с мен литературата за 8ми клас. Ще купя всяко от произведенията, които трябва да се четат, а може и целия комплект. Искам да ги съберем и младежът да започва да ги чете след някоя и друга седмица. Дали ще е удачно да пиша и в осмокласната тема?

1. „Старогръцки легенди и митове“;
2. „Библията“ – Стар завет и Нов завет;
3. Омир – „Илиада“;
4. Софокъл – „Антигона“;
5. Сафо – „Лирика“;
6. „Пространното житие на Св. Константин – Кирил Философ“;
7. Константин Преславски – „Азбучна молитва“;
8. Черноризец Храбър – „За буквите“;
9. Бокачо – „Декамерон“;
10. Сервантес – „Дон Кихот“;
11. Шекспир – „Хамлет“, „Сонети“.

ПП. В горния пост е посочено кои точно части от произведенията се изучават.

Болднатото вярно ли е?

Впоследствие от министерството оповестиха, че ще приемат за верни и двата отговора."
от БАН и МОН се сритаха за изпита в седми клас

Вярно е. В самия ключ към теста го има и го обсъдихме обстойно тук.

# 194
  • Sofia
Момичета можете ли да ми съдействате къде мога да намеря информация за резултатите от матурите на 12 класниците тази година.
Интересувам се да видя цялата информация за повечето училища в София. Сега когато търся информация в нета намирам само статии, в които се коментират резултатите на първите 10-13 учулища.
Предварително се извинявам за глупавото питане!!!

Общи условия

Активация на акаунт