СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 149
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Честито и от мен на рождениците! Живи, здрави, щастливи! С късмет на 27.06. и за деца, и за майки, братя/сестри - малък празник да е!
Как мина рисуването - не видях някой подробен разказ ? Добре ли се чувстват явилите се деца? Всъщност имаме ли някое дете, на което това да си му е първо желание на сърце? В миналогодишната тема имаше няколко, сега май си нямаме.
Системата и аз я изтествах вчера. Успокоих се, че вече се виждат паралелките за София; чакаме Simple Smile
Да попитам свидетелството, което са обявили, че ще получат на 3.07. или до 3.07. е срока? И то трябва ли ни физически за подаване на заявлението с желанията?
И ние се чудим как да откраднем няколко дни извън града и понеже сме зависими не само от 7класната сага, а и от лагери на девойките,  та се опитвах да наместя 4-5 дена между 2 и 6.07. с идеята за ел.подаване извън Сф. А ако вземе да ѝ стане нещо на системата, да се върнем по спешност до някое у-ще гнездо.
То ясно, че ще почакаме повече инфо от класната за въпросното свидетелство, но и нашите са на тридневен поход и аз предпочитам да занимавам мозъка си с планове за бягство от града отколкото с планове за гимназии Simple Smile

# 256
Не съм добре запозната все още. Дано само занапред избраните от училището профили, не се превърнат в спънка за по-нататъшното им учение. Има време. Ще поживеем и ще видим! Blush

# 257
  • София
Ние пък на 19.06 в 2 часа следобеда отпрашихме за морето. Ще се приберем понеделник вечерта. Девойката я освободихме по домашни причини - оформена е с 6-ци по БЕЛ и  математика, а по останалите предмети ще има и някоя 5-ца, но хич не ме интересува.

Чакаме оценките на плажа, а вечер се опияняваме с узо, джин с тоник и бЕло Simple Smile

# 258
  • София
...няма нито един профил с български ...Anguished
и ко праим с втората матура в такъв случай?

Това няма общо с матурата по БЕЛ /ако нея имаш предвид/, която държат всички. Втората матура е по един от четирите /или трите/ профилиращи предмети. И за нея това няма значение. Има значение за децата, които искат да профилират български, а се оказва, че училището не предлага такъв профил.

Jiema, свидетелството не ти трябва физически за подаването. То се нанася в системата по служебен път.

# 259
  • София
Момичета можете ли да ми съдействате къде мога да намеря информация за резултатите от матурите на 12 класниците тази година.
Интересувам се да видя цялата информация за повечето училища в София. Сега когато търся информация в нета намирам само статии, в които се коментират резултатите на първите 10-13 учулища.
Предварително се извинявам за глупавото питане!!!
Намирам една сравнителна таблица за 2015,16 и 17, но общо взето средния успех не се променя особено много, така че може би нещата не са се променили. http://alekdimitrov.com/

# 260
Да не ви изпусна пак.

# 261
...Втората матура е по един от четирите /или трите/ профилиращи предмети. И за нея това няма значение. Има значение за децата, които искат да профилират български, а се оказва, че училището не предлага такъв профил.
Е точно за тази матура говоря. Втората задължителна. Избира се измежду профилиращите предмети, вече. И се провежда на български (ако е различна от език).
И като "няма нито един профил с български", ако си профил биология и химия (учени на немски), държиш ДЗИ по биология/химия на ...?
(Ако не избереш ДЗИ по някой от двата езика, де, ама не разглеждаме този случай.)
Тва с липсата на профил български е кофти.
Ходих на сайта на 73то да си изправям косата. Работи.Anguished

# 262
  • София
...Втората матура е по един от четирите /или трите/ профилиращи предмети. И за нея това няма значение. Има значение за децата, които искат да профилират български, а се оказва, че училището не предлага такъв профил.
Е точно за тази матура говоря. Втората задължителна. Избира се измежду профилиращите предмети, вече. И се провежда на български (ако е различна от език).
И като "няма нито един профил с български", ако си профил биология и химия (учени на немски), държиш ДЗИ по биология/химия на ...?
(Ако не избереш ДЗИ по някой от двата езика, де, ама не разглеждаме този случай.)

Или аз не те разбирам, или ти не ме разбирш. Във всеки случай - не се разбираме. Joy Разказвателните предмети се учат на съответния език само в 9-ти и 10-ти клас /в езикова гимназия/. В 11-ти и 12-ти, когато се провежда профилираната подготовка, всички предмети /освен езиците/ се учат на български. В 73-то няма профил с български - т.е. не се предлага нито един профил, който да включва БЕЛ като профилиращ предмет. И през ум не би ми минало, че е възможно да го изтълкуваш по начина в цитирания пост. Joy

# 263
  • София
Тъкмо се чудех, как да си формулирам отговора към Nara, Sanaka. Joy
Обаче, като се замисля, тя също може да има известно право. Не съм сигурна, не съм минавала през системата на ЕГ. Как се случват нещата с усвояването на материала на чужд език? В 11 и 12 клас дали ще могат свободно да преминат към академичната материя, баш по тези науки?

# 264
Разказвателните предмети се учат на съответния език само в 9-ти и 10-ти клас. В 11-ти и 12-ти, когато се провежда профилираната подготовка, всички предмети /освен езиците/ се учат на български.
Дръпна пердето и настана яснота. Досега тънех в сладки заблуди. (само за БЕЛ-а бях наясно)
Благодаря!

# 265
Аз отдавна съм запазила почивката от 5 до 12 юли - на 3 или 4 ще подадем завлението, а на 11 излиза класирането (ще поливаме или оплакваме на плажа), за записване бяха мисля от 12 до 15 юли дните, така че в този интервал може да се направи 1 седмица море Simple Smile. После вече след второ класиране, ако няма да играете на трето тото Simple Smile.

# 266
В кръга на шегата: " Плющиш" на немски, а проверителите си казват: "Sie waren wunderbar!". ( Не знам дали е правилно, от транслейтора е.) Joy

# 267
  • София
Тъкмо се чудех, как да си формулирам отговора към Nara, Sanaka. Joy
Обаче, като се замисля, тя също може да има известно право. Не съм сигурна, не съм минавала през системата на ЕГ. Как се случват нещата с усвояването на материала на чужд език? В 11 и 12 клас дали ще могат свободно да преминат към академичната материя, баш по тези науки?

Нямат особен проблем. Само в началото с терминологията. Голямата учи биология и химия на английски в 9-ти и 10-ти клас и когато тръгна да се готви за кандидатстудентски изпити в МУ /от което после се отказа Smirk /, в началото казваше смешки /напр. превеждаше digestive system като хранителна система Joy  /, но много бързо го преодоля.

# 268
  • София
Естествено, на дъщеря ми ѝ е изчезнал учебника по БЕ. Яд ме е защото я предупредих, че така ще стане, а тя не ме послуша и със "стадото" си оставила всички учебници в един общ шкаф. Като предварително махнали всички подвързии и етикети. И така една седмица. Днес класния казал да ги подредят на чиновете за предаване. Всички теглили от шкафа, тя изчакала най-последна и учебник по БЕ - няма.
Дано успеем да го поръчаме, че съм се наслушала на страхотии за безплатните учебници в края на годината.

# 269
Здравейте, има ли информация за явилите се седмокласници на нво в София през 2019, 2018 и 2017 година?

Общи условия

Активация на акаунт